31/10/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Τοπικά
+ + -

"ART IS HARD" το Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη

 Πενήντα καλλιτέχνες θα συναντηθούν το Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη και θα μας επιτρέψουν να μπούμε στα μονοπάτια...

της δικής τους περιπέτειας, βάζοντας μας σε ένα κόσμο διαφορετικό μέσα από διάφορες μορφές της τέχνης. Στις 3 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη 7, στο λιμάνι, το ART IS HARD  σε μια μέρα γεμάτη περιπλάνηση, συζητήσεις και πολύ κέφι.

 

Γενική είσοδος: 4 ευρώ


Φοιτητές και άνεργοι: 2 ευρώ

Φοιτητές Σχολής Καλών Τεχνών: ΔΩΡΕΑΝ

Στην είσοδο απαραίτητη η επίδειξη πάσου και κάρτα ανεργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.artishard.gr ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2310 254251.

 

 

 

 

thestival.gr 


Paris Paris Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Οικονομία
+ + -

Με κέρδη 5,5% έκλεισε το 2011 ο Dow Πηγή:www.capital.gr

Με συνολικά κέρδη 5,5% αποχαιρετά το 2011 ο Dow Jones ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του 2011 κατέγραψε απώλειες όπως και οι S&P 500 και Nasdaq. 

Για τον Dow ήταν το δεύτερο συνεχές κερδοφόρο έτος ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,8% - για πρώτη φορά μετά το 2008 - και ο S&P 500 κατέγραψε οριακές απώλειες. Παράλληλα ο βιομηχανικός δείκτης το τέταρτο τρίμηνο ενισχύθηκε 11,95%, άνοδος η οποία είναι η μεγαλύτερη από το 2003, σε απόλυτη βάση ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του.

Την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες σημείωσαν απώλειες καθώς η προειδοποίηση από τη νέα ισπανική κυβέρνηση για μη επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα επανέφερε στο προσκήνιο τα προβλήματα της Ευρωζώνης. 

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 69,48 μονάδες (-0,57%) κλείνοντας στις 12.217,56 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 8,59 μονάδων (-0,33%) και έκλεισε στις 2.605,15 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 5,42 μονάδων (-0,43%) κλείνοντας στις 1.257,60 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 7 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 23 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 5,56 δολ. με άνοδο 0,1 δολ. ή σε ποσοστό 1,83%. Ακολούθησαν η Hewlett-Packard με κέρδη 0,55% και κλείσιμο στα 25,76 δολ. και η AT&T, η οποία έκλεισε στα 30,24 δολ. με άνοδο 0,23%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η IBM (-1,24%), η Intel (-1,22%) και η Boeing (-1,03%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

H Εθνική ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,06 δολ. ή σε ποσοστό 2,94% και έκλεισε στα 1,98 δολ. 

 
Εβδομάδα
Μήνας
Τρίμηνο
Έτος
Dow
-0,62%
1,43%
11,95%
5,53%
Nasdaq
-0,52%
-0,58%
7,86%
-1,8%
S&P 500
-0,61%
0,85%
11,15%
-0,003%

Για το έτος τα μεγαλύτερα κέρδη στον Dow σημείωσε η McDonald’s με άνοδο 30,71% ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες η Bank of America η μετοχή της οποίας υποχώρησε 58,32%. Στον ευρύτερο δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο (14,84%) σημείωσε ο κλάδος των εταιρειών κοινής ωφέλειας ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες ο τραπεζικός (-18,41%).

Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιπροέδρου της ισπανικής κυβέρνησης Soraya Saenz το 2011 θα κλείσει με έλλειμμα κοντά στο 8% αντί του στόχου για 6%. Η Saenz σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει εγκρίνει ένα πακέτο μέτρων λιτότητας ύψους 8,9 δισ. ευρώ προσθέτοντας πως ορισμένοι φόροι θα αυξηθούν προσωρινά για να αντιμετωπιστούν οι υπερβάσεις στον προϋπολογισμό. 

Στο μέτωπο της οικονομίας η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη κατέγραψε επέκταση για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο όπως ανακοίνωσε το Institute for Supply Management. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τρεχουσών επιχιερηματικών συνθηκών για το μήνα Δεκέμβριο σημείωσε άνοδο στις 51,1 μονάδες από 47,2 μονάδες το Νοέμβριο. Σημειώνεται πως οι ενδείξεις άνω των 50 μονάδων δηλώνουν επέκταση της δραστηριότητας. Ο δείκτης για τις προοπτικές σε βάθος εξαμήνου υποχώρησε στις 63,7 μονάδες από τις 71 μονάδες ενώ ο δείκτης απασχόλησης σημείωσε πτώση στις 46,6 μονάδες από 52,1 μονάδες. 

Στην Κίνα η βιομηχανική δραστηριότητα συρρικνώθηκε ξανά το Δεκέμβριο, καθώς η ζήτηση τόσο στην εντός συνόρων αγορά όσο και στο εξωτερικό επιδεινώθηκε, σύμφωνα με το δείκτη ΡΜΙ, ενισχύοντας τις προοπτικές για την υιοθέτηση τακτικών ενίσχυσης της οικονομίας. Ο δείκτης HSBC PMI (βιομηχανικός), σημείωσε άνοδο στις 48,7 μονάδες το Δεκέμβριο από το χαμηλό των 32 μηνών στο 47,7 το Νοέμβριο, αλλά ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 49 μονάδες. 

Από το χώρο των επιχειρήσεων, η εποπτική αρχή του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης θα προχωρήσει πριν την έναρξη των συναλλαγών της 5ης Ιανουαρίου στη διαγραφή από το ταμπλό της κοινής μετοχής της μητρικής της American Airlines. Η NYSE Regulation επικαλείται το αποτέλεσμα της αίτησης για προστασίας από τους πιστωτές που υπέβαλε η εταιρεία τον περασμένο μήνα και την πολύ χαμηλή τιμή της μετοχής. Η μέση τιμή κλεισίματος τις τελευταίες 30 ημέρες είναι χαμηλότερη του 1 δολ. και η εταιρεία έχει δηλώσει στο χρηματιστήριο πως αδυνατεί να το αντιμετωπίσει εντός των χρονικών πλαισίων που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε 32,16% στα 0,35 δολ. 

Επίσης η Fitch Ratings προχώρησε στην υποβάθμιση της Sears Holdnings σε CCC από B με το outlook να παραμένει αρνητικό. Η μετοχή της Sears σημείωσε πτώση 3,4% στα 31,78 δολ.


Πηγή:www.capital.gr

Paris Paris Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Υγεία
+ + -

«Ποδαρικό» με απεργίες στον κλάδο της Υγείας

 

- Λουκέτο από αύριο στα φαρμακεία  
- Χωρίς γιατρούς το ΙΚΑ μέχρι της Πέμπτη 
- Σε απεργία από την Δευτέρα και των ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών 
- Από σήμερα θα πληρώνουμε τα φάρμακα. Κομμένη η πίστωση για τους ασφαλισμένους

Με απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας ξεκινάει το 2012, καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν στη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών με στόχο τον περιορισμό της αντίστοιχης δαπάνης. 

Ειδικότερα, οι γιατροί απεργούν από τη Δευτέρα 2 έως και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου. 

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) τονίστηκε ότι για τον ιατρικό κόσμο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» ο αποκλεισμός της δυνατότητας συνταγογράφησης από τους μη συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ. 

«Οι γιατροί κλείνουν τα ιατρεία τους απαιτώντας την αναστολή της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ για τουλάχιστον ένα τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες της λειτουργίας του και την εφαρμογή των θέσεων του ΙΣΑ για συλλογική σύμβαση κατά πράξη και περίπτωση, δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλους και ελεύθερη επιλογή γιατρού. 

Απαιτούν την άμεση εξόφληση των οφειλών του ΟΠΑΔ ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ στους συμβεβλημένους με το Ταμείο γιατρούς που εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια για τις οποίες ο ΙΣΑ ετοιμάζει μηνυτήριες αναφορές και αγωγές» δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης. 


Απεργία όμως μέχρι την Πέμπτη θα κάνουν και οι ιατροί του ΙΚΑ. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ Μιχάλης Βλασταράκος είναι αδιανόητα από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσει η λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) καθώς κανείς γιατρός δεν έχει υπογράψει μέχρι σήμερα νέα σύμβαση με τον Οργανισμό ενώ μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με το ενιαίο συνταγολόγιο.

Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία τη Δευτέρα και την Τρίτη, 2 και 3 Ιανουαρίου. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται κυρίως για τη μείωση του ποσοστού κέρδους τους. 


Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών θα διαμορφωθεί στο 15%, με οριζόντια μείωση 1,5% επί της λιανικής τιμής των φαρμάκων και με επιπλέον μείωση 1,5%, η οποία θα γίνεται κλιμακωτά. Η δεύτερη μείωση αφορά φαρμακεία τα οποία κάνουν τζίρο 40.000 ευρώ και άνω τον μήνα. 

Νέα αναστάτωση όμως και για εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να διακόψουν την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων.

Από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώνουν όλοι οι ασφαλισμένοι από τις αρχές του χρόνου τα φάρμακά τους καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αναστέλλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία ανεξάρτητα εάν χρωστούν στον κλάδο ή όχι.

 

 

 

newsit.gr 


Paris Paris Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Τεχνολογία   facebook
+ + -

Τέλος τα passwords μέχρι το 2016;

 Πόσες φορές δεν έχετε ευχηθεί να μην έπρεπε να θυμηθείτε τόσα passwords, άλλα για το email σας, άλλα για το κινητό σας, κωδικούς για τράπεζα, Facebook, Twitter και τόσα άλλα;

Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις της IBM, όλα αυτά θα αλλάξουν μέχρι το 2016, καθώς οι κωδικοί θα αντικατασταθούν πλήρως από βιομετρικά στοιχεία.

Ανάμεσα στα αυτά: αναγνώριση προσώπου, σκανάρισμα της ίριδας του ματιού, αναγνώριση φωνής ή ακόμα και αναγνώριση μέσω DNA.

Κάποια από αυτά τα συστήματα είναι ήδη διαθέσιμα για όλο τον κόσμο, σε ορισμένες συσκευές. Ας ελπίσουμε λοιπόν σε ένα μέλλον με λιγότερα.. passwords!

 

 

 

 

 

mediagate.gr 


Paris Paris Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Οικονομία   Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Στέλνουμε τη Ρωσία οριστικά στην αυλή της Τουρκίας;

 Η έλλειψη προβλεπτικότητας πολιτικών και εκπροσώπων φορέων του ελληνικού δημοσίου, οδηγεί σε πράξεις που επιφέρουν δυσμενή επακόλουθα. Είτε κινούμαστε από παρόρμηση είτε από άγνοια, κατά κανόνα βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.

Απορώ με όσους απορούν για το θόρυβο που ξεσηκώθηκε στη Ρωσία, σχετικά με τη σύλληψη του ηγούμενου Εφραίμ του Βατοπεδίου. Δεν το περίμεναν; Δεν έχουν αναλύσει το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι ελληνορωσικές σχέσεις; Δεν μας ενδιαφέρει να παραμείνει η Ρωσία ουδέτερη, αφού φιλική δεν μας επιτρέπουν;

Δυο είναι οι σοβαροί λόγοι, κατ’ εκτίμηση της στήλης, που εξηγούν τη ρωσική αντίδραση, σε υψηλό μάλιστα πολιτικό επίπεδο. Αφενός όλες οι πράξεις των κυβερνήσεων Γεωργίου Παπανδρέου κρίνονται από τους Ρώσους ως εχθρικές προς αυτούς, αφετέρου οι Ρώσοι είναι βαθιά θρησκευόμενος (μυστικιστικός θα έλεγα) λαός, κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι κ.κ. Μεντβέντεφ και Πούτιν είχαν πολύωρες συναντήσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ και εξομολογήθηκαν.

Αλλά ακόμη δίνεται μια ανέλπιστη ευκαιρία στη Ρωσία να εμφανιστεί ως υπέρμαχος της Ορθοδοξίας, η οποία στην Ελλάδα αν δεν διώκεται, αντιμετωπίζεται από τους υψηλά ιστάμενους ως περιθωριακή, και με την απουσία της παραμικρής αντίδρασης του Οικουμενικού Παριαρχείου -που δεν είναι μυστικό ότι στηρίζεται από τις Η.Π.Α. για να αποτελέσει ανάχωμα σε επέκταση της επιρροής του Πατριαρχείου Μόσχας στη νοτιοανατολική Ευρώπη- η Ρωσία αποκτά ισχυρότατα ερείσματα στο Άγιον Όρος.

Πρέπει ιδιαίτερα να προσεχθεί το κείμενο διαμαρτυρίας που η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους απέστειλε στον υπουργό Εξωτερικών κ. Δήμα, καθ’ ύλην αρμόδιο για θέματα της Αθωνικής Πολιτείας. Πέρα από γνωστά επιχειρήματα (της μοναδικής προφυλάκισης για την υπόθεση Βατοπεδίου, για το αστήρικτο του επιχειρήματος ότι ο ηγούμενος θα διαπράξει εκ νέου παρόμοιες πράξεις και κυρίως, διότι επιλέχθηκε η παραμονή Χριστουγέννων για τη σύλληψη), η Ιερά Κοινότητα διαμαρτύρεται και για άλλο λόγο.

Ότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες λειτουργίας της αθωνικής πολιτείας, έστω και για τους τύπους, που ισχύουν για όσους πατούν το πόδι τους στον Άθω. Και δεν υπήρξε πρόβλεψη να παρίσταται ο διοικητής του Αγίου Όρους και φυσικά η Ιερά Επιστασία. Για πρώτη φορά -τονίζω το «για πρώτη φορά»- οι αγιορείτες μοναχοί υπενθυμίζουν έμμεσα τον αυτοδιοικούμενο χαρακτήρα τους απέναντι στο ελληνικό κράτος που σημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν λυθεί ομαλά το θέμα, θα μας υπενθυμίσουν και ότι το Άγιο Όρος «δεν είναι ελληνικό».

Από την πλευρά της Ρωσίας τώρα, ως προς το εκκλησιαστικό μέρος της υπόθεσης. Μιλούν για διαπόμπευση και εξευτελισμό του μοναχού. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Άνω Βουλής (Συμβουλίου της Ομοσπονδίας) κ. Μιχαήλ Μάργκελοφ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων -στο κρατικό πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι»-, και στο γεγονός πως η υπόθεση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ «ανατέθηκε σε γυναίκα ανακρίτρια, που θα μπορούσε να είναι ένδειξη χλευασμού σε έναν αθωνίτη ιερέα».
Πέρα όμως, από το γεγονός ότι η Ρωσία εμφανίζεται τώρα ως προστάτιδα του μοναχισμού του Αγίου Όρους, στο πολιτικό επίπεδο, τα πράγματα χειροτέρευσαν μετά τον άνευ προηγουμένου εμπαιγμό που επεφύλαξε ο κ. Γ. Παπανδρέου στον πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Πούτιν.

Η voria.gr κατ’ αποκλειστικότητα είχε δημοσιεύσει τρεις μήνες πριν από την συνέντευξη του κ. Ιβάν Σαββίδη, την κοροϊδία του κ. Γ. Παπανδρέου προς τον ελληνικό λαό αλλά κυρίως στη ρωσική κυβέρνηση, ότι δήθεν περιερχόταν την υφήλιο προς αναζήτηση βοήθειας, ενώ ήδη προ της εκλογής του είχαν αποφασίσει οι ισχυροί της γης την παραπομπή μας στο ΔΝΤ.

Και σας είχαμε ενημερώσει, ότι ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός στην ωριαία συνάντησή του με τον κ. Πούτιν, του μιλούσε για… πράσινη ανάπτυξη. Πάλι δε από τη voria.gr ενημερωθήκατε κατ’ αποκλειστικότητα, ότι θεωρήθηκε υπεύθυνος του εμπαιγμού ο κ. Ιβάν Σαββίδης και αποκλείσθηκε από τα ψηφοδέλτια χάνοντας την ιδιότητα του βουλευτή της Δούμας.

Συνοπτικά: Οι Ρώσοι θεωρούν ότι η υπόθεση Εφραίμ αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο στην προσπάθεια που καταβάλλεται για αποδυνάμωση του Πούτιν και της Ρωσίας (φυσικά, γνωρίζουν ότι αν δεν ματαίωνε ο κ. Μπορίσοφ τον αγωγό, θα το έπραττε ο κ. Παπανδρέου, αφού από το 2001 μας προϊδέαζε μιλώντας για «περιβαλλοντικές επιπτώσεις).

Από τη στιγμή που οι Ρώσοι θεωρούν την Ελλάδα εχθρική χώρα, άρχισαν να μας στέλνουν μηνύματα. Όχι μόνο στο διπλωματικό επίπεδο με τις δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων για την υπόθεση Εφραίμ, αλλά και με πράξεις. Ενώ η Ρωσία είχε σε απόσταση την Τουρκία (και αντίστροφα) προχθές υπογράφηκε μεταξύ τους σοβαρή ενεργειακή συμφωνία. Κατά τη συνάντηση του κ. Πούτιν με τον κ. Ερντογάν, ο Ρώσος πρωθυπουργός, λένε τα πρακτορεία ειδήσεων, «εξέφρασε για μια ακόμη φορά την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Ερντογάν, χαρακτήρισε την Τουρκία αξιόπιστο εταίρο και την ευχαρίστησε για την απόφασή της».

Η Τουρκία άρπαξε την ευκαιρία και με ταχύτατους ρυθμούς συμφώνησε με τους Ρώσους, ενώ η Ρωσία είχε αρχίσει να απελπίζεται, καθώς η Άγκυρα καθυστερούσε να εγκρίνει τη διέλευση του αγωγού South Stream από τα χωρικά της ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, επί δύο σχεδόν χρόνια. Η Ρωσία θέλει να βγει στη Μεσόγειο. Αφού της το απαγορεύει η Ελλάδα, θα το πράξει μέσω Τουρκίας. Τις επιπτώσεις δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε.

Σημειώστε, ότι Ρώσοι τουρίστες έρχονται στη Χαλκιδική για θρησκευτικό τουρισμό και ότι προ τριετίας είχαμε επιτύχει κατ’ εξαίρεση σημαντική συμφωνία απορρόφησης νωπών φρούτων από την Κεντρική Μακεδονία. Οι δε πληροφορίες περί αποκλεισμού της Gazprom από τις ενεργειακές έρευνες νότια της Κρήτης, που ήδη έχουν δοθεί σε αμερικανοϊσραηλιτικές εταιρίες, θα επιτείνει την κρίση.

 

 

 

 

 

 

voria.gr


Paris Paris Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Διάφορα
+ + -

Η εφεύρεση που θα αλλάξει τον κόσμο το 2012

 Εκεί που λέγαμε ότι τίποτα δεν φτιάχνεται από… αέρα κοπανιστό, ήρθε ο 27χρονος Αυστραλός Έντουαρντ Λινάκρ, με την εφεύρεση του «Airdrop», να ανατρέψει τα δεδομένα. Η συσκευή, που δημιούργησε, συλλέγει υγρασία από την ατμόσφαιρα και τη μετατρέπει σε νερό.

Το «Airdrop» είναι ένας χαμηλού κόστους και αυτόνομης ενέργειας αρδευτικός μηχανισμός, ο οποίος, σύμφωνα με τον δημιουργό του, μπορεί να βοηθήσει στο πότισμα καλλιεργειών σε άνυδρες περιοχές ή σε περιοχές που πλήττονται από ξηρασία. Το πρωτότυπο αρδευτικό σύστημα, που κέρδισε βραβείο, παράγει 11.5 ml νερού από ένα κυβικό μέτρο αέρα σε απόλυτες συνθήκες… ερήμου!

 

 

 

 

 

prionokordela.gr 


Paris Paris Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Διάφορα
+ + -

Ανήλικοι μετέφεραν ναρκωτικά με το ΚΤΕΛ

 Με το ΚΤΕΛ μετέφεραν τα ναρκωτικά δύο ανήλικοι, που συνελήφθησαν στην Πάτρα έχοντας στην κατοχή τους ηρωΐνη.

Η αστυνομία, μετά από πληροφορίες, συνέλαβε τον 16χρονο και τον 17χρονο, αφγανικής καταγωγής, την ώρα που κατέβαιναν από το λεωφορείο, στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Πάνω τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 60 γραμμάρια ηρωϊνης και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ: newpost.gr


Paris Paris Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Διάφορα
+ + -

Συνελήφθη παιδεραστής στα Γιαννιτσά

  Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εκδόθηκε από τις Βελγικές Αρχές, για βιασμό, ασέλγεια με χρήση βίας και απειλών σε ανήλικες.

 

 

 

 

 

newsbomb.gr 


Paris Paris Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Οικονομία
+ + -

Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από σήμερα

 Από έξι μήνες έως και 3 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 3863/2010. 


Τα νέα αυξημένα όρια θα ισχύσουν για όλους τους ασφαλισμένους, πλην εκείνων που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά πριν το 1983. 

Στο Δημόσιο η αναπροσαρμογή των ορίων θα ολοκληρωθεί το 2013 και στον ιδιωτικό τομέα το 2015, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν σύνταξη μετά από 40 χρόνια δουλειάς στο 65ο έτος της ηλικίας τους.

Από το 2012 θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης μέχρι 5 (από 4) πλασματικών ετών ασφάλισης (1.500 ημέρες).

Στον δημόσιο τομέα, για τις γυναίκες, το 2012, αυξάνεται κατά 2 χρόνια το απαιτούμενο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για σύνταξη με 15ετία και απαιτείται πλέον η συμπλήρωση του 63ουέτους.

Για πλήρη σύνταξη, άνδρες και γυναίκες στο Δημόσιο προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 37 έτη ασφάλισης (αύξηση ορίου κατά 1 έτος) και ηλικία των 59 ετών (από 58).

Για τους γονείς με ανήλικο τέκνο που μπορούν να θεμελιώσουν το 2012 σύνταξη με 25 έτη ασφάλισης, το όριο ηλικίας ανεβαίνει από 52 στα 55 έτη.

Για πρόωρη συνταξιοδότηση (με 25ετία) στο Δημόσιο, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, από 56 που είναι για φέτος, αυξάνεται κατά δύο έτη το 2012, κι έτσι θα απαιτείται η συμπλήρωση του 58ου έτους.

Σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα γίνουν οι εξής αλλαγές:

1) Άντρες με 10.500 ημέρες ασφάλισης 35ετία

Ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης αυξάνεται κατά 300 ημέρες και έτσι από 10.800 που απαιτούνται μέχρι 31/12/2011, από 1/1/2012 θα απαιτούνται 11.100 ημέρες. Η αύξηση αυτή θα συνεχιστεί κατά 300 μέρες κάθε χρόνο μέχρι και το 2015 οπότε και θα απαιτούνται 12.000 μέρες.

Ο ασφαλισμένος μπορεί να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση 10.500 ημερών ασφάλισης, συνεπώς ασφαλισμένος που θα θεμελιώσει τη νέα χρονιά δικαίωμα θα αποχωρήσει όποτε συμπληρώσει 11.100 ημέρες ασφάλισης και το 59ο έτος.

2) Άντρες με 10.500 ημέρες ασφάλισης από τις οποίες 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά

Από 1/1/2012 θα απαιτείται ηλικία 56 ετών και 6 μηνών με πλήρη σύνταξη και 54 ετών και 6 μηνών με μειωμένη.

Εξακολουθεί να ισχύει όσον αφορά τη θεμελίωση η προϋπόθεση που προβλέπει ότι από τις 10.500 ημέρες εργασίας οι 7.500 τουλάχιστον πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Έτσι, ο ασφαλισμένος που το 2012 θα συμπληρώσει 10.500 ημέρες από τις οποίες 7.500 στο καθεστώς των βαρέων, θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με το όριο ηλικίας που θα ισχύει τότε.

3) Γυναίκες με 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων οι 3.600 στα ΒΑΕ

Τη νέα χρονιά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών συνεχίζει να αυξάνεται πλησιάζοντας το αντίστοιχο των ανδρών. Δηλαδή, οι γυναίκες ασφαλισμένες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 4.500 ημέρες συνολικά, εκ των οποίων οι 3.600 τουλάχιστον στα βαρέα.

Μάλιστα, 1.000 ημέρες εργασίας πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 13 χρόνια για να δικαιούνται οι γυναίκες σύνταξη με το όριο ηλικίας που ισχύει κατά το έτος συμπλήρωσης του χρόνου αυτού.

4) Γυναίκες με τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης

Συνεχίζεται η σταδιακή εξομοίωση του ορίου ηλικίας ανδρών και γυναικών για την πλήρη σύνταξη κατά το 65ο έτος της ηλικίας.

Ειδικότερα, το 2012 το όριο ηλικίας για τις γυναίκες που έχουν 4.500 ημέρες ασφάλισης θα πάει στο 62ο έτος για πλήρη σύνταξη και στο 57ο για μειωμένη, με την προϋπόθεση όμως (για μειωμένη σύνταξη) να έχει πραγματοποιήσει κατ' έτος 100 τουλάχιστον μέρες ασφάλισης κατά την τελευταία 5ετία πριν από το έτος υποβολής της αίτησης.

5) Γυναίκες με τουλάχιστον 10.000 ημέρες ασφάλισης

Από 1η Ιανουαρίου 2012 οι απαιτούμενες μέρες ασφάλισης αυξάνονται κατά 400, φτάνοντας τις 10.800. Η αύξηση θα συνεχιστεί κατά 400 μέρες κάθε χρόνο μέχρι τη συμπλήρωση 12.000 ημερών ασφάλισης το 2015.

Για πλήρη σύνταξη θα απαιτείται η συμπλήρωση του 59ου έτους της ηλικίας και του 57ου για μειωμένη με την προϋπόθεση των 100 τουλάχιστον ημερών ασφάλισης κατ έτος την τελευταία 5ετία πριν από τον χρόνο υποβολής της αίτησης για σύνταξη.

Και σε αυτή την περίπτωση οι γυναίκες δικαιούνται είτε πλήρη είτε μειωμένη σύνταξη στο όριο ηλικίας και με τον χρόνο ασφάλισης, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά το έτος που συμπληρώνει τις 10.000 ημέρες ασφάλισης.

6) Άντρες με τουλάχιστον 10.000 ημέρες ασφάλισης

Τη νέα χρονιά πλήρης σύνταξη προβλέπεται σε ηλικία 63 ετών και 6 μηνών. Όπως και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις της θεμελίωσης, ο ασφαλισμένος θα δικαιούται σύνταξη στο όριο ηλικίας και με τον χρόνο ασφάλισης, που διαμορφώνεται το 2012. Αναγκαία προϋπόθεση είναι κατά το έτος αυτό να συμπληρώνει τις 10.000 ημέρες ασφάλισης. Στην περίπτωση αυτή ο χρόνος ασφάλισης που απαιτείται για συνταξιοδότηση παραμένει ίδιος.

7) Συνταξιούχοι που παίρνουν δεύτερη σύνταξη από το ΙΚΑ

Στις περιπτώσεις των ασφαλισμένων που δικαιούνται δεύτερη πλήρη σύνταξη από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτή πλέον θα χορηγείται με την πραγματοποίηση 6.000 ημερών ασφάλισης και τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση διαμορφούμενου ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης.

Ωστόσο, αυξάνεται σταδιακά από 1/1/2012 το όριο ηλικίας μειωμένης, κατά 50%, σύνταξης των γυναικών ασφαλισμένων με 4.800 ημέρες κατά ένα έτος και μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας.

8) Μητέρες ανηλίκων τέκνων με 5.500 ημέρες ασφάλισης

Από 1/1/2012 προβλέπεται εκτός από την συμπλήρωση των 5.500 ημερών ασφάλισης και την ανηλικότητα του παιδιού, και η συμπλήρωση του 60ού έτους για πλήρη σύνταξη και του 55ου για μειωμένη.

Ελεύθεροι επαγγελματίες

Αυξήσεις προβλέπονται και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ. Από την 1η Ιανουαρίου και για όλο το 2012, για τη συνταξιοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών και αυτοκινητιστών, θα απαιτείται η συμπλήρωση 37 ετών ασφάλισης, από 36 εφέτος, καθώς και η συμπλήρωση του 60 έτους ηλικίας.

Αντίστοιχες αλλαγές ισχύουν και για τους επιστήμονες του ΕΤΑΑ, μηχανικούς, εργολήπτες, νομικούς, συμβολαιογράφους, γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Συγκεκριμένα, τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης αυξάνονται κατά ένα χρόνο, στα 37 (από 36 φέτος) και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει να είναι 60 για τους άνδρες (από 59 φέτος) και 59 για τις γυναίκες (από 58 φέτος).

Ειδικά για τις γυναίκες, στην περίπτωση συμπλήρωσης 25 ετών ασφάλισης στο ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και Ταμεία Νομικών) το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 2012 θα διαμορφωθεί στα 62, από 61 που ισχύει φέτος.

Για τις γυναίκες δικηγόρους, μητέρες ανηλίκων καθώς και για τους άνδρες δικηγόρους χήρους, πατέρες ανηλίκων, απαιτούνται αντί 25 έτη, φέτος 22 και του χρόνου, 22,5 έτη ασφάλισης, με όριο ηλικίας τα 58, από 55 που ισχύει για το τρέχον έτος.

 

 

 

 

 

τα νεα  


Paris Paris Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Υγεία
+ + -

Πώς θα απαλλαγείτε απ’ το “φούσκωμα” των γιορτών

 Τα Χριστούγεννα πέρασαν και πλησιάζει η Πρωτοχρονιά. Αν τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια σας άφησαν ένα μικρό «φούσκωμα» μπορείτε να το χειριστείτε και τους τρόπους για να το κάνετε τους υποδεικνύει η διαιτολόγος – διατροφολόγος Γιώτα Καρακασίδου.

«Ο πιο έξυπνος τρόπος να διώξετε το πρηξιματάκι είναι: Να φροντίσετε να πιείτε άφθονα υγρά, νερό και τσάι, γιατί το αλκοόλ σας έχει προκαλέσει αφυδάτωση. Να κινηθείτε – περπάτημα , χορός – όσο μπορείτε για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος γιατί οι μέρες αυτές είναι αρκετά καθιστικές. Να αποφύγετε την κατανάλωση γλυκών γιατί είναι κοντά η Πρωτοχρονιά και σίγουρα θα υπάρξουν άφθονα. Να καταναλώσετε στο κύριο γεύμα ψάρι , λαχανικά και όσπρια για να ρυθμιστεί η χοληστερόλη που με τόσο κρέας έχει ανέβει. Να φάτε πολλές σαλάτες και φρούτα για να ενυδατωθείτε και να δώσετε στο σώμα σας τη δυνατότητα να λειτουργήσει σωστά το έντερο μέσω του οποίου αποβάλλεται το λίπος» λέει η κ Καρακασίδου.

  • Παράλληλα επισημαίνει ότι ακόμη και μια υγιεινή σαλάτα μπορεί να αποτελέσει μια γευστική απόλαυση και προτείνει μερικές συνταγές:

Σαλάτα με πορτοκάλι

300 γραμμάρια. μαρούλι

4 φέτες πορτοκάλι

χυμό λεμονιού

100 γραμμάρια καλαμπόκι

1 κουταλάκι καρύδια

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

1 γιαούρτι 2%

Σαλάτα ρόκας με σουσάμι

250 γραμμάρια ρόκα , 2 ντομάτες

1 κουταλάκι σουσάμι

Για τη σάλτσα

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι μηλόξυδο

Μισό κουταλάκι μέλι

2 κόκκους κόλιανδρο κοπανισμένο

αλάτι , πιπέρι

Σαλάτα με ψητά λαχανικά

1 πιπεριά κίτρινη , 1 πιπεριά κόκκινη , 1 πιπεριά πράσινη ( ψητά )

1 κολοκυθάκι ( ψητό )

Μισή μελιτζάνα ( ψητή )

1-2 ντομάτες ( ψητές) ή μανιτάρια ψητά

1 κουταλιά βαλσάμικο

1 κουταλάκι κύμινο

2 κουταλιές άνηθος , μαϊντανός

Αλάτι , πιπέρι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Δροσιστική σαλάτα με ρόδι

400 γρ. ανάμικτα φύλλα πράσινης σαλάτας , όπως σπανάκι , ρόκα , μαρούλι

100 γρ. τριμμένο τυρί ή κασέρι με λίγα λιπαρά

Πιπέρι

1 ρόδι ( 2 κουταλάκι σε σπόρους και το υπόλοιπο το κάνετε χυμό )

Για τη σάλτσα:

4 κουταλιές χυμό ρόδι

2 κουταλάκια ελαιόλαδο

2 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι

1 κουταλάκι μουστάρδα

Παίρνετε διάφορες πρασινάδες (ρόκα, μαρούλι, σπανάκι ) τις κόβετε με το χέρι και τις βάζετε σε πιατέλα. Τρίβετε το τυρί. Παίρνετε ένα μεγάλο ρόδι και το ξεσποριάζετε.

Ρίχνετε 2 κουταλάκια σπόρια στις πρασινάδες και το υπόλοιπο το κάνετε χυμό. Περνάτε το χυμό από σουρωτήρι. Ετοιμάζετε σάλτσα με λαδόξυδο, ρόδι, μουστάρδα. Σε μια πιατέλα στρώστε τις πρασινάδες, προσθέστε το τυρί και πιπέρι και ρίξτε την σάλτσα. 

 

 

e-diet.gr


Σελίδα 11319 από 11552 (115519 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11318
[11319]
11320
11321
11550
11551
11552
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά