21/01/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

paris Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Λουκέτο αύριο στα φαρμακεία

 

Απειλούν και με νέες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν αύριο οι φαρμακοποιοί ενάντια στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα φαρμακεία και στην υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1η Ιανουαρίου 2012 ή και νωρίτερα.

Η κίνηση αυτή οφείλεται στην «αδυναμία λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται ανάμεσα στη διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και τη μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία».
 
 
 
 
 
newsbeast.gr 

Paris Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Παράνομος στοιχηματισμός από Έλληνα διεθνή!

 Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας από την τηλεοπτική εκπομπή "Δίκη", οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση με τα στημένα ματς στη χώρα μας, έχουν στα χέρια τους έγγραφο των Αρχών της Κύπρου, όπου φαίνεται πως Έλληνας εν ενεργεία διεθνής είχε κάνει "δυνατά" πονταρίσματα σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

 

Συγκεκριμένα, αυτό που βρέθηκε ήταν μεγάλα ποσά σε διάφορες τράπεζες αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στον εν λόγω ποδοσφαιριστή, τα οποία έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό.

 

 

Σύμφωνα πάντα με την ίδια εκπομπή, η έρευνα που αφορά τον Έλληνα ποδοσφαιριστή "τρέχει" από τον Νοέμβριο, ενώ στην υπόθεση των παράνομων στοιχηματισμών στην Κύπρο εμπλέκονται και άλλοι άσοι της "στρογγυλής Θεάς", με τα ονόματά τους να βρίσκονται και αυτά στα χέρια των ελληνικών αρχών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sport24.gr 


paris Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Ο Άρης είναι πιο «φιλόξενος» από τη Γη

 Επιστημονική ομάδα στην Αυστραλία παρουσίασε μια ανατρεπτική μελέτη στην οποία αναφέρεται ότι ο Άρης όχι μόνο διαθέτει συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής αλλά είναι πιο «φιλόξενος» από ό,τι η Γη, τουλάχιστον σε επίπεδο μικροβιακής ζωής. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα περισσότερα σημεία που μπορούν να υποστηρίξουν την παρουσία ζωής στον κόκκινο πλανήτη βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του.

Η μελέτη

Ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας μελέτησαν και συνέκριναν διάφορες παραμέτρους ανάμεσα στη Γη και στον Άρη (θερμοκρασία, ατμοσφαιρική πίεση κ.α) θέλοντας να διαπιστώσουν αν και σε τι βαθμό μπορεί ο Άρης να υποστηρίξει μορφές ζωής παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν στον πλανήτη μας. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές σε όλες τις προηγούμενες έρευνες που έχουν δείξει ότι ο Άρης είναι εξαιρετικά αφιλόξενος για τη ζωή μελετήθηκαν συγκεκριμένες περιοχές του ενώ εκείνοι ανέλυσαν δεδομένα δεκαετιών από το σύνολο του πλανήτη. 

Κατέληξαν τελικά στην εκτίμηση ότι το «κατοικήσιμο» ποσοστό στον Άρη από τον πυρήνα μέχρι τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας είναι 3% - το αντίστοιχο ποσοστό για τη Γη είναι περίπου 1%. Η διαφορά είναι ότι σε σύγκριση με τη Γη στον κόκκινο πλανήτη οι περισσότερες περιοχές όπου μπορεί να υπάρξει ζωή είναι υπόγειες. 

Η ζωή κάτω από τον Άρη

Το περιβάλλον χαμηλών πιέσεων που διαθέτει ο Άρης δεν επιτρέπει την παρουσία του νερού σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του αφού γρήγορα θα εξατμιζόταν. Επίσης οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια του Άρη είναι πολύ χαμηλές με τον μέσο όρο να βρίσκεται στους - 63 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, κάτω από την επιφάνεια του Άρη υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη και διατήρηση της ζωής. 

Το βάρος του εδάφους ενισχύει την πίεση ενώ υπάρχει αρκετή ζέστη προερχόμενη από το εσωτερικό του ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν και να επιβιώνουν βακτήρια και άλλοι μικροοργανισμοί. 

«Η μελέτη μας είναι η πιο εμπεριστατωμένη από όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για το αν και πόσο φιλόξενος είναι ο Άρης έστω και σε μικροβιακό επίπεδο. Είναι επίσης πολύ σημαντική με δεδομένο ότι ο άνθρωπος αποτελεί προϊόν της εξέλιξης που ξεκίνησε από τη μικροβιακή ζωή. Η μελέτη δεν απευθύνεται σε επιστήμονες που αναζητούν απαντήσεις σε φυσικούς νόμους ή σε σε όσους αναζητούν εξωγήινους που κατασκευάζουν διαστημόπλοια. Αν όμως κάποιος ενδιαφέρεται για την απαρχή της ζωής και το πώς μπορεί να γεννιέται η ζωή σε άλλους κόσμους μακριά από τη Γη θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στη μελέτη μας» αναφέρει ο Τσάρλι Λαινγουίβερ, επικεφαλής της έρευνας.

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ: BHMA SCIENCE


paris Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Ο απίθανος κόσμος των ελληνικών φυλακών!

 Όπλα, ναρκωτικά, σκοτεινά λαγούμια (αλλά με έξοδο προς την ελευθερία), αυτοσχέδιο αλκοόλ, θανάσιμες συμπλοκές μεταξύ αντίπαλων ομάδων ακόμη και αποδράσεις από αέρος! Είναι ο τρομακτικός κόσμος των ελληνικών φυλακών με τους 11.364 «ενοίκους» τους, που διαβιούν κάτω από σκληρές συνθήκες είτε εκτίοντας τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί από την ελληνική δικαιοσύνη, είτε αναμένοντας την δίκη τους. 

Το «protothema.gr» με αφορμή το περιστατικό στις φυλακές Κορυδαλλού - με «πρωταγωνιστή» τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό και μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» που κράτησαν για αρκετές ώρες ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους – και το οποίο ευτυχώς και σε αντίθεση με παλαιότερα περιστατικά είχε αναίμακτη, αίσια κατάληξη, καταγράφει σειρά γεγονότων που έλαβαν χώρα στις φυλακές και ανέδειξαν τα κενά ασφαλείας στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και κυρίως σε αυτό του Κορυδαλλού.

31 Αυγούστου  2011: Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακαλύπτουν μια τρύπα στο τσιμεντένιο πάτωμα, κάτω από ένα κρεβάτι κελιού της Γ΄ πτέρυγας, όπου κρατούνταν δύο Αλβανοί υπόδικοι για διακεκριμένες κλοπές και ναρκωτικά και ένας Έλληνας, επίσης υπόδικος, για ανθρωποκτονία. Οι αρχές των φυλακών διαπιστώνουν ότι οι τρεις κρατούμενοι ετοίμαζαν θεαματική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, σκάβοντας επί μήνες ένα τούνελ μέσα στο κελί τους, προκειμένου να φτάσουν στην ελευθερία. Όπως έγινε γνωστό, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η τρύπα, η οποία είχε διάμετρο 80 εκατοστά, οδηγούσε στα παλιά πειθαρχεία, όπου οι κρατούμενοι είχαν προχωρήσει σε διάνοιξη νέας τρύπας μήκους περίπου 10 μέτρων και διαμέτρου επίσης 80 εκατοστών.

26  Φεβρουαρίου  2011: Στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού σημειώνονται άγριες συμπλοκές με «πρωταγωνιστές» βαρυποινίτες Άραβες και Ρωσοπόντιους. Με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα και του διευθυντή της φυλακής κρατούμενοι και από τις δυο ομάδες οδηγούνται για δέκα ημέρες στο πειθαρχείο αλλά σε ξεχωριστούς χώρους όπου κι εκεί όμως τα επεισόδια συνεχίζονται. Οι κρατούμενοι ισχυρίζονται ότι όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος από τη μία ομάδα των αλλοδαπών εξύβρισε την πατρίδα και την οικογένεια μέλους του ….αντίπαλου στρατοπέδου. Οι άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια για το ποιος θα κυριαρχήσει στο εμπόριο ναρκωτικών μέσα στη φυλακή. 

23 Απριλίου 2011: Ένας 29χρονος κρατούμενος στις φυλακές των Τρικάλων, εντοπίζεται νεκρός από τις αρχές της φυλακής. Ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι πως ο άτυχος άνδρας συνεπλάκη με έναν 31χρονο. Και οι δύο κρατούμενοι ήταν Ρομά και η συμπλοκή ξεκίνησε από άγνωστους λόγους. Ο 31χρονος χρησιμοποιώντας αρχικά σεντόνι το οποίο τύλιξε γύρω από το λαιμό του29χρονου και στη συνέχεια με μία σακούλα τον έπνιξε.

22 Φεβρουαρίου 2009: Οι υπόδικοι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριζάι καταφέρνουν να αποδράσουν από τον Κορυδαλλού με ένα απίστευτο τρόπο. ….Αποχαιρετούν το κελί τους καταφέρνοντας να δραπετεύσουν, για δεύτερη φορά, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Το ελικόπτερο εντοπίστηκε αργότερα στο Πολυδένδρι, όπου δραπέτες και συνεργοί άφησαν δεμένο και φιμωμένο τον πιλότο. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας μιλά «για προσβολή και λήψη μέτρων όσο σκληρά και αν είναι», και ζητά τις παραιτήσεις της διοίκησης των φυλακών και του ειδικού γραμματέα του υπουργείου. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης καταγγέλλοντας ανυπαρξία κράτους.

30 Μαρτίου 2007: Ξημερώματα Παρασκευής, κελί 80, στη Δ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Τέσσερις κρατούμενοι συζητούν χαμηλόφωνα μεταξύ τους. Προσπαθούν να «αποδράσουν» από την ανιαρή καθημερινότητά τους και αποζητούν απεγνωσμένα λίγο αλκοόλ. Αποφασίζουν να το παρασκευάσουν εκείνη τη στιγμή, μέσα στο κελί τους. Γρήγορα, όμως, η φωτιά που έχουν ανάψει για να φτιάξουν αυτοσχέδιο τσίπουρο (με οινόπνευμα και χυμό φρούτων) φουντώνει. Τα σκεπάσματά τους τυλίγονται στις φλόγες. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που εκείνο το βράδυ έχουν βάρδια δεν ακούν τις φωνές τους. Οι τρεις απανθρακώνονται και ο τέταρτος της παρέας μεταφέρεται στο νοσοκομείο – αλλά λίγα 24ωρα μετά χάνει τη μάχη για τη ζωή. 

6 Ιουνίου 2006: Ιδιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο του των φυλακών Κορυδαλλού και παρέλαβε τον Αλκέτ Ριζάι αλλά και τον Βασίλη Παλαιοκώστα, που κρατούνταν στην 5η πτέρυγα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
protothema.gr 

paris Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα   Οικονομία
+ + -

Η λίστα με τα πρατήρια που πωλούσαν νοθευμένα καύσιμα

 Πολύ μεγάλη φαίνεται πως είναι η λίστα των πρατηριούχων που νοθεύουν καύσιμα, προκειμένου να αυξήσουν το κέρδος τους. Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συνολικά 219 πρατηριούχοι έχουν πιαστεί να νοθεύουν καύσιμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και να κοροϊδεύουν τους οδηγούς - πελάτες τους, οι οποίοι καλούνται από τη μία να σηκώσουν το βάρος από το υψηλό κόστος αγοράς των καυσίμων και από την άλλη να πληρώσουν οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκύψει στο όχημά τους λόγω της νοθείας.


Όπως θα δείτε και από τη σχετική λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο, τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων έχουν βεβαιώσει σημαντικές παραβάσεις και έχουν επιβάλει πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Το ερώτημα είναι κατά πόσο οι… πρατηριούχοι αυτοί έχουν... ανταποκριθεί στις ποινές που τους έχουν επιβληθεί, που αγγίζουν ακόμα και τα 506.225 ευρώ.

Για να δείτε τη σχετική λίστα με τα πρατήρια που έχουν πιαστεί να νοθεύουν καύσιμα http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=BvgXHHr5u0I%3d&tabid=479&language=el-GR

Zougla.gr


paris Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Αίσιο τέλος στο θρίλερ ομηρίας στον Κορυδαλλό

 Αίσιο τέλος στο πολύωρο θρίλερ ομηρίας τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων του Κορυδαλλού, από τον βαρυποινίτη Π. Βλαστό(γνωστός από το "Συνδικάτο του Εγκλήματος" και την απαγωγή Παναγόπουλου) και τέσσερις φυλακισμένους για συμμετοχή στους "Πυρήνες" δόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία και τη διεύθυνση των φυλακών, οι κρατούμενοι, αφού άφησαν ελεύθερους τους 3 σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατούσαν ως ομήρους, παρέδωσαν ένα όπλο και τρία μαχαίρια που είχαν στην κατοχή τους, επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και επέστρεψαν στα κελιά.

Πηγές αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι στο υπόμνημά τους, ζητούν καλύτερες συνθήκες κράτησης στις φυλακές και ευνοϊκότερους όρους αποφυλάκισης για κάποιους κρατούμενους.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Πεταλωτής, δήλωσε ότι η ομηρία έληξε, όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και ότι ο συνηγόρος των κρατουμένων μπήκε στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά απο αίτημά τους.

Τι προηγήθηκε

Το θρίλερ ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, όταν ο Βλαστός και οι φυλακισμένοι για τους "Πυρήνες" αδελφοί Μιχάλης και Γιώργος ΝικολόπουλοςΝταμιάνο Μπολάνο καιΧρήστος Τσάκαλος, επιχείρησαν να αποδράσουν, κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Η απόπειρα απέτυχε και τελικά Βλαστός και συνεργοί, με την απειλή 45αριού πιστολιού και μαχαιριών, αφόπλισαν τους φύλακες που ήταν παρόντες στο επισκεπτήριο, παίρνοντάς τους ομήρους.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα ασφαλείας και έπεσαν οι μπάρες αποκλείοντας το χώρο που βρίσκονταν κρατούμενοι και δεσμοφύλακες από αυτόν που βρίσκονταν οι επισκέπτες- 24 τον αριθμό. 

Από την ώρα εκείνοι οι επισκέπτες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, χωρίς ωστόσο να απειλείται η ασφάλειά τους.

Γύρω στις 22.00, μετά από συνομιλίες με διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και τον συνήγορο του Βλαστού,Φραγκίσκο Ραγκούση, ελεύθερες αφέθηκαν τέσσερις γυναίκες, σε ένδειξη καλής θέλησης.

Το κτίριο κατά τη διάρκεια του θρίλερ βρέθηκε αποκλεισμένο από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής. 

Έξω από τις φυλακές βρέθηκαν επίσης σταθμευμένα ασθενοφόρα

Διάφορες εκδοχές για το όπλο

Ερωτηματικά προκάλεσε το πως βρέθηκε το όπλο και τα μαχαίρια στα χέρια του Βλαστού και των συνεργών του. 

Υπάρχουν σενάρια που λένε ότι ίσως τους τα "πέρασαν" στο επισκεπτήριο ή τους τα πέταξαν στο προαύλιο των φυλακών, από όπου τα συνέλεξαν. 

Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι το όπλο πιθανόν να ανήκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο, τον οποίον ο Βλαστός αφόπλισε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, πάντως, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους αρμόδιους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., ειπώθηκε ότι ο οπλισμός ήρθε στα χέρια των δραστών "όπως περνάμε στη φυλακή και τα κινητά τηλέφωνα".

Υπήρξε εξωτερικός συνεργός;

Στην απόπειρα απόδρασης εικάζεται ότι υπήρχαν και συνεργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha εντοπίστηκε ύποπτο όχημα μάρκας Lada, ο οδηγός του οποίο όταν προσεγγίστηκε από την αστυνομία κατάφερε να τραπεί σε φυγή, αφού πρώτα συγκρούστηκε με τουλάχιστον πέντε σταθμευμένα οχήματα.

Από την ΕΛ.ΑΣ πάντως διαψεύστηκε η σχέση του παραπάνω περιστατικού με την υπόθεση ομηρείας.

Ποιος είναι ο Π. Βλαστός


Ο Παναγιώτης Βλαστός συνελήφθη τον Ιούνιο του 1998, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοσχάτο.

Κατηγορείται για δολοφονίες, εκβιασμούς, σύσταση συμμορίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Ο ίδιος εκτιμάται ότι είναι "εγκέφαλος" της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου

Η δίκη για το "Συνδικάτο του Εγκλήματος" είναι σε εξέλιξη, και συγκεκριμένα στο στάδιο αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης. Ο εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή Βλαστού. 

Την Τετάρτη θα δικάζονταν οι τέσσερις 

Στις 14 Δεκεμβρίου στο μεταξύ θα γινόταν η δίκη των τεσσάρων κρατουμένων για συμμετοχή στους "Πυρήνες", οι οποίοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες. 

Όλοι οι προφυλακισμένοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης.

 

 

 

 

 

 

nooz.gr 


paris Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Δήμος Θεσσαλονίκης:«Καθαρίζουν» με προσλήψεις - εξπρές

 Λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στο δήμο Θεσσαλονίκης για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (δίμηνης διάρκειας) 610 ατόμων που θα απασχοληθούν στην Καθαριότητα. Πρόκειται για τη λύση που επέλεξε η διοίκηση του δήμου για να καλύψει «κατεπείγουσες» ανάγκες της διεύθυνσης Καθαριότητας, οι οποίες προκύπτουν από τη σταδιακή αποχώρηση των οκταμηνιτών συμβασιούχων του 2011.

Η αποχώρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ήδη τα πρώτα προβλήματα στην πόλη κυρίως στον τομέα του σαρώματος των πεζοδρομίων, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Οι διαδικασίες για αυτές τις προσλήψεις είναι εξαιρετικά σύντομες. Ετσι, η παραλαβή των αιτήσεων πρόσληψης ξεκίνησε χτες και λήγει αύριο και γίνεται από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η σχετική προκήρυξη και όλες οι λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα του δήμου στο www.thessaloniki.gr

 

Οι ειδικότητες

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για 610 άτομα εκ των οποίων 469 είναι εργάτες σαρώματος και αποκομιδής, 70 οδηγοί απορριμματοφόρων και φορτηγών οχημάτων καθαριότητας, 13 οδηγοί τρικύκλων, 27 οδηγοί ρυμουλκών οχημάτων, 3 ηλεκτροσυγκολλητές, 3 οξυγονοκολλητές, 15 μηχανικοί αυτοκινήτων, ένας χειριστής φορτωτών, δύο ηλεκτροτεχνίτες αυτοκινήτων, ένας εφαρμοστής τορναδόρος, ένας τεχνίτης ελαστικών, δύο τεχνίτες αμαξωμάτων και δύο λιπαντές – πλύντες.

Η δαπάνη των προσλήψεων αυτών ανέρχεται για το δήμο σε 6,2 εκατ. ευρώ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Μεταξύ αυτών που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, θα προηγηθούν οι δημότες του δήμου Θεσσαλονίκης και στην κατηγορία των εργατών – εργατριών Καθαριότητας θα δοθεί έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους.

 

Κωλύματα

Μετά την κατάρτιση των πινάκων, η υπηρεσία θα αναρτήσει τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων στο χώρο ανακοινώσεων του δήμου, το αργότερο μέσα σε πέντε μέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Σύμφωνα με το νόμο, η διαδικασία που ακολουθήθηκε -για αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών- εξαιρείται από το ΑΣΕΠ. Το δε προσωπικό που θα απασχοληθεί δεν μπορεί να απασχοληθεί με νέα δίμηνη σύμβαση εντός 12 μηνών, ενώ έχει κώλυμα υπέρβασης οκτάμηνης απασχόλησης εντός 12μήνου για νέα απασχόληση οκτάμηνης διάρκειας.

 

Τα προβλήματα

Ηδη, τα προβλήματα έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή στα πεζοδρόμια και τους δρόμους, αφού στον τομέα αυτόν απασχολούνταν οι πρώτοι αποχωρήσαντες συμβασιούχοι. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, εκτιμάται ότι από την άλλη κιόλας εβδομάδα όσοι πετύχουν θα μπορούν να παρουσιαστούν στην υπηρεσία τους. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έρθουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι νέοι συμβασιούχοι στην Καθαριότητα. Αν δε γίνει αυτό, τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα, λόγω της σταδιακής αποχώρησης των περίπου 900 συμβασιούχων», τονίζει.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη αποχωρήσει 217 άτομα, ενώ 180 υπάλληλοι πρόκειται να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, 274 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και 161 έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012. Κάθε χρόνο στη διεύθυνση Καθαριότητας προσλαμβάνονται περίπου 800 με 900 άτομα, με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας. Για το 2012, ο δήμος ζήτησε με έγγραφό του την πρόσληψη 904 οκταμηνιτών, ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών καθυστερεί χαρακτηριστικά να δώσει την έγκρισή του. Για το λόγο αυτόν, η διοίκηση προχώρησε στην πρόσληψη εργατών με δίμηνες συμβάσεις.

 

 

 

 

 

agelioforos.gr 


Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Αποκεφάλισαν «μάγισσα» στη Σαουδική Αραβία

Στον αποκεφαλισμό μιας γυναίκας που είχε καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία της μαγείας προχώρησαν τη Δευτέρα οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Η Αμίνα μπεντ Αμπντελχαμίλ Νάσαρ εκτελέστηκε στην επαρχία Τζαούφ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζονται οι πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχη η γυναίκα.

Η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει κατηγορηματικά τη μαγεία και όποιος κριθεί ένοχος γι αυτή την κατηγορία τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών. Παράλληλα, σύμφωνα με το νομοθετικό σύστημα της χώρας του Αραβικού Κόλπου, η σεξουαλική κακοποίηση, ο φόνος, η αποστασία, η ένοπλη ληστεία και το εμπόριο ναρκωτικών τιμωρούνται επίσης με θάνατο.

Από την πλευρά της εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας τόνισε ότι πρόκειται για ένα βαθιά «σοκαριστικό γεγονός», επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να σταματήσουν γρήγορα οι εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία.

«Μολονότι αγνοούμε τις πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχη η Αμίνα, η κατηγορία της μαγείας χρησιμοποιείται συχνά στη Σαουδική Αραβία για να τιμωρηθούν άνθρωποι που ασκούσαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης ή της θρησκείας», τόνισε ο Φίλιπ Λούθερ, διευθυντής της ανθρωπιστικής οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Σε δημοπρασία το ιδρυτικό συμβόλαιο της Apple

 Το συμβόλαιο συνεργασίας και ίδρυσης τηςApple, που υπέγραψαν το 1976 οι Steve Jobs, Steve Wosniac και Ronald Wayne, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s, που κοστολογεί αυτό το κομμάτι ιστορίας, έως και 150.000 λίρες.

Το τρισέλιδο συμβόλαιο θα βγει στο σφυρί στις 13 Δεκεμβρίου και αναμένεται να πιάσει από 100 έως 150 χιλιάδες δολάρια.

Εκτός του ιδρυτικού συμβολαίου της Apple Computer Co θα δημοπρατηθεί ακόμη ένα "ιστορικό" έγγραφο, που υπεγράφη έντεκα ημέρες αργότερα και με το οποίο ένας από τους συνεργάτες αποχώρησε από τη συνεργασία.

Ο Ronald Wayne, φίλος του Steve Jobs, δούλευε στην Atari και o Jobs του ανέθεσε το καθήκον, να πείσει τον Steven Wosniac, που δούλευε τότε για την Hewlet Packard, να συμμετάσχει στη νέα εταιρία. Ως αντάλλαγμα για την επιτυχία του, ο Wayne έλαβε το 10% της εταιρίας και συνυπέγραψε με τους άλλους δύο για την σύστασή της.

Έχοντας κάποια περιουσιακά στοιχεία, που θα κινδύνευαν σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος, ο Wayne 11 ημέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου, παραιτήθηκε από την εταιρεία, λαμβάνοντας για το 10% το ποσό των 800 δολαρίων τότε.

Αν κρατούσε το 10%, σήμερα, 35 χρόνια μετά, θα άξιζε περί τα 20 δισ. δολάρια.

Στην ίδια δημοπρασία θα βγουν ακόμη, ένα γράμμα του Albert Einstein από το 1944, μία συλλογή από cartoon του ιδρυτή του Playboy, Hugh Hefner, καθώς και ένα τηλεγράφημα ανακοίνωσης της βύθισης του Τιτανικού, το 1912.

Το μέρος του συμβολαίου που φέρει τις υπογραφές των τριών συνιδρυτών της Apple


 

 

 

 

 

nooz.gr 


Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

Ισόβια για τη δολοφονία των παιδιών του

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 62χρονος Jean Say, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών τα οποία δολοφόνησε εν ψυχρώ τον περασμένο Φλεβάρη.

Ο πα-τέρας επιτέθηκε εναντίον των παιδιών του, Regina, 8 ετών και Rolls 10 ετών, την ώρα που κοιμόντουσαν στο σπίτι του, στο Southwark του Λονδίνου.

Ως αιτία, ο δολοφόνος προέβλε ότι το έκανε για εκδικηση επειδή η γυναίκα του τον είχε εγκαταλείψει.

Ο αρρωστημένος 62χρονος την ημέρα της δολοφονίας, κάλεσε την πρώην γυναίκα του και της είπε: Σκότωσα τα παιδιά σου, έλα πάρε τα πτώματά τους.

 

 

 

 

zougla.gr 


Σελίδα 11316 από 11404 (114031 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11315
[11316]
11317
11318
11402
11403
11404
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά