19/01/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

paris Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Σε τρεις γυναίκες το Νομπέλ Ειρήνης

 Στις τρεις γυναίκες, την πρόεδρο της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, και στις ακτιβίστριες Λέιμα Γκμπόουι, επίσης από τη Λιβερία, και Ταουακούλ Κάρμαν, από την Υεμένη, απονεμήθηκε το Νομπέλ Ειρήνης σε τελετή στο Όσλο.

Ο πρόεδρος της Νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ, Θόρμπγιερν Γιάγκλαντ, «για τον μη-βίαιο αγώνα τους για την ασφάλεια των γυναικών και για τα δικαιώματα των γυναικών να συμμετέχουν πλήρως στις προσπάθειες οικοδόμησης της ειρήνης».

Η πρόεδρος της Λιβερίας δήλωσε ότι είναι τιμή της να ακολουθεί τα βήματα των Αφρικανών που έχουν κερδίσει το βραβείο πριν από αυτή, όπως ο Ντέσμοντ Τούτου και ο Κόφι Ανάν.

Εξέφρασε τη λύπη της για το λαό της Νορβηγίας, όπου 77 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις 22 Ιουλίου από τη δολοφονική μανία του Άντερς Μπρέρινγκ Μπρέιβικ.

«Πιστεύω ότι το βραβείο αυτής της χρονιάς όχι μόνο αναγνωρίζει τον αγώνα μας στη Λιβερία και την Υεμένη» είπε η Λέιμα Γκμπόουι, «αλλά αποτελεί αναγνώριση και τιμή των αγώνων των απλών γυναικών στην Αίγυπτο, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Τυνησία, την Παλαιστίνη και το Ισραήλ και σε κάθε ταραγμένη γωνιά του κόσμου».

 

tovima.gr 


Paris Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Φωτοβολταϊκά σε 31 σχολεία στην Καρδίτσα

 

Τα έσοδα που θα προκύψουν μπορούν να συγκροτήσουν ένα «πράσινο ταμείο»

Αίτημα για έγκριση τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων έως 10 ΚW σε στέγες 31 δημοτικών κτηρίων και σχολικών μονάδων πρόκειται να υποβάλει ο Δήμος Καρδίτσας προς τη ΔΕΗ, στο πλαίσιο της πολιτικής προώθησης της χρήσης και αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Τη σχετική εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας και Αξιοποίησης ΑΠΕ κ. Αθ. Μαρκινός, ενώ η σχετική απόφαση που έλαβε το σώμα ήταν ομόφωνη. Όπως επισημάνθηκε από τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κώστα Παπαλό και τον Αντιδήμαρχο κ. Αθ. Μαρκινό, η υλοποίηση αυτής της δράσης πρόκειται να αποφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος εστιάζεται στην ευαισθητοποίηση των δημοτών στα θέματα των τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η σχεδιαζόμενη δράση αφορά την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων έως 10 KWσε στέγες και δώματα δημοτικών κτιρίων, προκειμένου στη συνέχεια να διατίθεται η παραγόμενη ενέργεια στη ΔΕΗ έναντι οικονομικού αντιτίμου το οποίο ανέρχεται σε 0,55 ευρώ/KW για συμβάσεις που υπογράφονται μέχρι τέλος του 2011.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από μια τέτοια κίνηση, μπορούν να συγκροτήσουν ένα "πράσινο ταμείο", με το οποίο ο Δήμος Καρδίτσας θα μπορεί να ενισχύει παρόμοιες φίλο-περιβαλλοντικές και ενεργειακές δράσεις στο μέλλον. 
 
newsbeast.gr 

Manos Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Ορκίστηκε η κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης στην Υεμένη

Στη Σαναά ορκίστηκε σήμερα η κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, με επικεφαλής τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπασιντάουα και αναλαμβάνει το έργο της μετάβασης στην Υεμένη, η οποία έχει δοκιμαστεί σκληρά από τους δέκα μήνες της κρίσης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saba.

Τα 34 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εκπροσωπούν εξίσου την αντιπολίτευση και το Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο (CPG) που ασκούσε την εξουσία, ορκίστηκαν ενώπιον του αντιπροέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Σάλεχ, που ήταν υπεύθυνος για τη μεταβατική περίοδο πριν από την αποχώρηση του Προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

 

 

 

zougla.gr 


Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

ΟΠΑΠ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρηματοδότησης ομάδων Β και Γ Εθνικής

 Χαμόγελα για τις ομάδες της Β και της Γ Εθνικής στο ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Γιάννης Σπανουδάκης, με δηλώσεις του απο τα Χανιά, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο...

χρηματοδότησης των ομάδων της Β΄και Γ΄εθνικής. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η χρηματοδότηση θα αφορά τις «καθαρές» ομάδες και το ύψος της χωρίς να το προσδιορίσει, δεν θα φθάνει στα περσινά επίπεδα.

Όπως είπε, «το ίδιο το ποδόσφαιρο πρέπει να δώσει τη λύση. Ορισμένες ομάδες υποβιβάστηκαν. Προφανώς, αυτές οι ομάδες, που τιμωρήθηκαν και υποβιβάστηκαν, δεν πρόκειται να δουν καμία χρηματοδότηση από εμας. Οι ομάδες, οι οποίες έχουν διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο αρχείο, δηλαδή έχουν αθωωθεί από την αθλητική δικαιοσύνη, προφανώς έχουν μία πιθανότητα να πάρουν χρήματα της ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη. Σκεφτόμαστε να δώσουμε βοήθεια στο ποδόσφαιρο, στο πρωτάθλημα και της Β΄και της Γ΄Εθνικής, όχι όμως στο ύψος που δόθηκε πέρσι».

 

 

 

 

thestival.gr


Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Γαρίδα δολοφόνος με… 16.000 μάτια

Η φράση «έχει μάτι… γαρίδα», βρίσκει την απόλυτη δικαίωσή της στην περίπτωση της Anomalocaris- δηλαδή της «ανώμαλης» ή «παράξενης» γαρίδας! Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Αγγλίας, στην Αυστραλία, αποκαλύπτει πως πριν από 500 εκατ. χρόνια, η γιγάντια γαρίδα, ήταν κάτι σαν «εξολοθρευτής» των θαλασσών, ενώ παράλληλα διέθετε εξαιρετικά σύνθετη όραση!


Πρόκειται για το μεγαλύτερο ζώο που επιβίωνε στις θάλασσες της Καμβρίου γεωλογικής περιόδου, αφού το μήκος της ξεκινούσε από τα 90 εκατοστά και έφτανε και τα δύο μέτρα! Τέλειος θηρευτής, εντόπιζε τη λεία της χάρη στην εκπληκτική όρασή της!

Όπως ανφέρουν ο Τζον Πάτερσον και οι συνεργάτες του στην δημοσίευση της μελέτης τους, κατάφεραν να εντοπίσουν δυο πολύ καλά διατηρημένα μάτια της γιγάντιας γαρίδας, ηλικίας 515 εκατομμυρίων ετών, στο νησί Kangaroo έξω από τη νότια ακτή της Αυστραλίας. Μελετώντας τα ευρήματα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Anomalocaris διέθετε ιδιαίτερα ανεπτυγμένη όραση, πιθανότατα ανώτερη εκείνης των εντόμων και οστρακόδερμων που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ότι είχαν την πιο σύνθετη όραση!

Το μέγεθός της και οι τεράστιες δαγκάνες της, σε συνδιασμό με τα ασυνήθιστα μάτια της, καθιστούσαν την γαρίδα, τον φόβο και τον τρόμο των θαλασσών! Είναι χαρακτηριστικό ότι το κάθε μάτι της είχε μέγεθος όσο εκείνο μιας… ελιάς και καλυπτόταν από μικρές υπομονάδες (ομματίδια), που όλες μαζί δημιουργούν έναν σύμπλοκο οφθαλμό. Το κάθε μάτι διέθετε τουλάχιστον 16.000 ομματίδια. Μέχρι σήμερα, μόνο κάποια είδη λιβελούλας διαθέτουν περισσότερα από την Anomalocaris, αφού φτάνουν εως και 28.000 σε κάθε μάτι, ενώ οι μύγες – με την φοβερή όραση- έχουν μόνο μόλις 3.000 ομματίδια σε κάθε μάτι.

 

 

 


Πηγή: pyles.tv


Manos Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (17:15, Novasports 2)

 Την πέμπτη του νίκη στο πρωτάθλημα θα ψάξει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται τον Ατρόμητο στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να ξεκινήσει ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων, αφού μετράει μία νίκη στα τελευταία οχτώ παιχνίδια που έχει δώσει στη Σούπερ Λίγκα.

 

 

 

 

protothema.gr 


Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Ήβη Αδάμου: «Τιμή μου να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στη Eurovision»

Ήβη Αδάμου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision και δηλώνει πως είναι τιμή της, αν και η ευθύνη και το άγχος που νιώθει είναι μεγάλα. Ο τελικός στην Κύπρο θα γίνει στις 9 Ιανουαρίου όποτε το κοινό θα ψηφίζει ποιο από τα 3 τραγούδια θέλει να στείλει στον διαγωνισμό. Όπως αναφέρει το star, πρόκειται για δυο pop dance κομμάτια και μια μπαλάντα. Και τα 3 έχουν αγγλικό στίχο, ενώ η Ήβη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακούσουμε κάποια στοιχεία που θα θυμίζουν Ελλάδα.
 
 
 
 
gossip-tv.gr 

Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Δείτε στις ΦΩΤΟ το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης!

Όχι στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά... στο Θερμαϊκό θα βρίσκεται φέτος το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης. Το πλωτό δέντρο έχει ήδη τοποθετηθεί και το στολίζουν αστεράκια. Μετά και...

απο την τοποθέτησή του, όλα είναι έτοιμα για την αυριανή γιορτή. Τα Χριστουγεννιάτικα φώτα της πόλης θα ανάψουν στις 18.00 και... θα αρχίσει η γιορτή!

dentro_kalh

dentro_kalh_2 

 

 

 

thestival.gr 


Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Η Adele Καλλιτέχνης της Χρονιάς από το Billboard

Μετά την τόσο μεγάλη επιτυχία του άλμπουμ της η Adele δεν θα μπορούσε παρά να αποκτήσει εξώφυλλο και τίτλο από το Billboard. Εκτός όμως από Καλλιτέχνης της Χρονιάς, η Adele πήρε και την πρώτη θέση στο top 200 των άλμπουμ, αλλά και στο top 100 των καλύτερων τραγουδιών της χρονιάς που φεύγει. Έχοντας μόλις κάνει επέμβαση στο λάρυγγα η Βρετανίδα τραγουδίστρια μίλησε και λίγο πιο προσωπικά για την επιτυχία της. «Μην έχοντας κάποιον να τα μοιραστώ όλα αυτά, αισθανόμουν λίγο περίεργα. Αυτό μέχρι που συνειδητοποίησα ότι την επιτυχία μου τη μοιράζομαι με εκατομμύρια, εκατομμύρια ανθρώπους», αναφέρει μεταξύ άλλων η Adele.

 

 

 

 

gossip-tv.gr 


Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Την Κυριακή το δεύτερο ανταλλακτικό παζάρι στα Χανιά

Την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων (Παλαιά Εμπορική Σχολή) οδός Κοραή 1, στο πεζόδρομο δίπλα στο Στάδιο πραγματοποιείται το δεύτερο ανταλλακτικό παζάρι των Χανίων.

Μέσα από αυτό, αναδεικνύεται η αλληλεγγύη και γίνεται ενημέρωση του κοινού για τις προσπάθειες που καταβάλουν τα μέλη του δικτύου να προσφέρουν άμεση και αποτελεσματική βοήθεια σε όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και έχουν ανάγκη από συμπαράσταση και υποστήριξη.

Η συμμετοχή και η παρουσία των Χανιωτών πολιτών επιβεβαιώνει την ευαισθητοποίηση σημαντικού αριθμού ανθρώπων απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την καθημερινή επιβίωση αλλά και τη διάθεση συμμετοχής τους στις δράσεις του δικτύου.

Επίσης θα συμμετέχουν και εθελοντές από το γραφείο των «Γιατρών του Κόσμου» στα Χανιά, που θα συλλέγουν φάρμακα που έχουμε και δεν χρειαζόμαστε για να καλύψουν τις καθημερινά διογκούμενες ανάγκες του πολυιατρείου τους.

Στο παζάρι συμμετέχουν μέλη του δικτύου με προϊόντα διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, αντικείμενα και άλλα είδη προς ανταλλαγή, αλλά και άνθρωποι, μη μέλη του δικτύου, με την προϋπόθεση να φέρουν οτιδήποτε που δεν χρειάζονται για ανταλλαγή και να πάρουν ότι άλλο έχουν ανάγκη.

Τα μέλη μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με το σύστημα των Μονάδων του δικτύου ή και ελεύθερα (χωρίς μονάδες) αρκεί να συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Τέλος, η ανακοίνωση του δικτύου ανταλλαγών Χανίων αναφέρει:

«Ελάτε να περάσουμε 5 ώρες μαζί γνωρίζοντας τον νέο τρόπο εναλλακτικού εμπορίου, να γνωριστούμε μεταξύ μας, και εκτός από ανταλλαγές σε προϊόντα, ιδέες και απόψεις να έρθουμε πιο κοντά!

Θα υπάρχει και χώρος για την απασχόληση των παιδιών από μέλη παιδαγωγούς που θα απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά κατά την διάρκεια του παζαριού!

Ένας νέος τρόπος επιβίωσης γεννιέται και μια καινούρια φιλοσοφία για την κατανάλωση ξεκινάει!!!!
Κανένας δεν μπορεί να γίνει πλουσιότερος ή φτωχότερος μέσα στο δίκτυο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www.diktyoantallagonxanion.gr».

 

 

 


Πηγή: flashnews.gr


Σελίδα 11315 από 11396 (113960 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11314
[11315]
11316
11317
11394
11395
11396
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά