15/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Ετοιμάζουν κι άλλη μείωση συντάξεων

 Οι επικουρικές συντάξεις, που σήμερα κυμαίνονται από 50 έως 1.700 ευρώ, θα πρέπει να μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 30%-35% άμεσα, γιατί αν μείνουν στα επίπεδα του 2010, το έλλειμμα των Ταμείων που τις χορηγούν θα διπλασιαστεί, γεγονός που δεν θα επιτρέψουν να συμβεί οι δανειστές μας.

Στις κύριες συντάξεις, όπου πρόσφατα έπεσε ψαλίδι έως και 40%, η κατώτατη είναι πλέον 360 ευρώ και η ανώτατη 2.700 ευρώ με στόχο να φθάσει τα 1500 ευρώ! Η απειλή προκύπτει από τρεις νέους παράγοντες: τη μείωση της εισπραξιμότητας των εισφορών, την ύφεση και την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων.  

Το πρώτο μέγεθος έχει πέσει στο 65% (πρόκειται για τις δηλωμένες θέσεις εργασίας). Η μείωση τα τρία τελευταία χρόνια είναι 8%, δηλαδή 2,5 δισ. ευρώ. Η ύφεση (ανεργία, ελαστικές μορφές απασχόλησης κ.τ.λ.) προσθέτει στο έλλειμμα άλλα 4,5 δισ. ευρώ, μεγέθη που αν συνυπολογιστούν ακυρώνουν τα οφέλη από τις περικοπές σε συντάξεις, φάρμακα και λοιπές παροχές του κοινωνικού κράτους συνολικά. 

Η εικόνα ολοκληρώνεται με την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων. Το 2011 το ΙΚΑ δίνει συντάξεις σε 1.050.000 δικαιούχους, ενώ το 2035 θα χορηγεί 1.230.000. 
 
toprotothema.gr 

Paris Paris Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

«Φως» από το ΕΣΠΑ για3.600 επιχειρήσεις

 Με την ανεργία να εκτινάσσεται μήνα με το μήνα στα ύψη καταγράφοντας το ένα αρνητικό μετά το άλλο και με το Δημόσιο να μην αποτελεί πλέον -μετά τα νέα μέτρα- ένα ασφαλές καταφύγιο, η στροφή στην επιχειρηματικότητα αποτελεί για πολλούς ανέργους υποχρεωτική επιλογή. Κι όταν, μάλιστα, συνοδεύεται από οικονομικά κίνητρα, τότε αποτελεί μια καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση και μάλιστα να χρηματοδοτηθούν μέχρι και για το 100% της δαπάνης. Τέτοιου είδους κίνητρα μπορούν να δώσουν χείρα βοηθείας και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να προσαρμοστούν στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και να διατηρήσουν -ή ακόμη και να δημιουργήσουν- θέσεις εργασίας.

Μια καλή μαγιά για όλους αυτούς μπορούν να αποτελέσουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2007-2013 που πρόκειται να διατεθούν μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» και την ειδική δράση στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης με την ονομασία «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους μέσω δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης, καθώς και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης».

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της ΕΕ και παρέχει ποσοστό επιχορήγησης 100% στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας είναι να στηριχτούν τουλάχιστον 3.600 επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν περίπου 2.000 θέσεις εργασίας.

Ο «ΑτΚ» παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία του προγράμματος, τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει, για τις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ που είναι εταίρος του ενδιάμεσου φορέα ΕΦΕΠΑΕ. Ηδη, όπως εξηγεί το στέλεχος του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και υπεύθυνος του προγράμματος, Κωνσταντίνος Κρικέλης, «το ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα είναι πολύ μεγάλο και καταδεικνύει την επιχειρηματική αναζήτηση και αγωνία κυρίως των νέων ανθρώπων, κόντρα στη μιζέρια και το φόβο που επιτάσσει η οικονομική κρίση. Αυτό αποδεικνύεται και από τις πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις που υποβάλλονται καθημερινά και απαντώνται επίσημα εβδομαδιαίως, μέσα από εκδόσεις συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων που δημοσιεύονται στους επίσημους δικτυακούς τόπους του προγράμματος». Σύμφωνα με τον κ. Κρικέλη, «η στήριξη στους νέους και κυρίως στους ανέργους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα για την ίδρυση νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε παραγωγικούς τομείς και σε συγκεκριμένους τομείς παροχής υπηρεσιών, καθώς και η στήριξη στις υφιστάμενες επιχειρήσεις μέσω κατάλληλων ενεργειών συμβουλευτικής στήριξης και κατάρτισης, αποτελούν σημαντικά κίνητρα ανάσχεσης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας».

 

Οι δράσεις και η χρηματοδότηση

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ενισχύονται δύο δράσεις: η Δράση 1, που αφορά στο «Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών (σε φάση start-up)» και η Δράση 2, που αφορά το «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και παροχής κινήτρων για την τόνωση της πρόσβασης και την ενθάρρυνση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας».

Επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές του ΕΠ «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» ορίστηκαν οι 11 επιλέξιμες περιφέρειες της χώρας, δηλαδή οι οκτώ Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ηπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος και οι τρεις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Οι κλάδοι που είναι επιλέξιμοι είναι η μεταποίηση (π.χ. τρόφιμα, κατασκευή ειδών ένδυσης, μεταλλικές κατασκευές, κατασκευή μηχανημάτων, παραγωγή ξύλου, κατασκευή επίπλων, παραγωγή χημικών ουσιών, παραγωγή εξοπλισμού, εκδοτικές δραστηριότητες κ.λπ.), το χονδρικό εμπόριο, εκτός του εμπορίου μηχανοκίνητων οχημάτων/ μοτοσικλετών, η παροχή υπηρεσιών (κατασκευές, μεταφορές, πληροφορική, τηλεπικοινωνίες, υπηρεσίες μελετών και επιχειρηματικών συμβουλών, επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη, υπηρεσίες διαφήμισης, κ.λπ.) και ο τουρισμός (ξενοδοχεία, καταλύματα διακοπών, χώροι κατασκήνωσης), ενώ αναλυτικά οι επιχειρήσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν περιγράφονται στον οδηγό του προγράμματος.

Προκαταβολή 50%

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 72 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη), ενώ το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης ανέρχεται στο 100% του συνολικού προϋπολογισμού. Να σημειωθεί ότι δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες που αφορούν ΦΠΑ, τόκους δανείων και αγορά επίπλωσης, οχημάτων, υποδομής, ακινήτων και γηπέδων. Οσον αφορά στις εκταμιεύσεις, ο επιχειρηματίας μπορεί να ζητήσει να του καταβληθεί προκαταβολή έως το 50% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού της πρότασης, έπειτα από έλεγχο του φυσικού φακέλου από τον ΕΦΕΠΑΕ και με την προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής από το δικαιούχο. Ακολουθούν οι ενδιάμεσες καταβολές μετά την ενδιάμεση έκθεση προόδου, η οποία μπορεί να υποβληθεί μετά την εκτέλεση του 50% τουλάχιστον του συνολικού οικονομικού και αντίστοιχου φυσικού αντικειμένου. Η αποπληρωμή γίνεται μετά την υποβολή της έκθεσης ολοκλήρωσης του έργου και το διοικητικό έλεγχο από τον ΕΦΕΠΑΕ.

Για τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να ανατρέχουν για πληροφορίες στους δικτυακούς τόπους www.ypoian.gr, www.antaqonistikotita.gr, www.efepae.gr, www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis, και www.epeaa.gr ή να απευθύνονται στο Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ-ΕΠΑΕ (τηλ. 801 11 36 300), στον ΕΦΕΠΑΕ (τηλ. 210/ 69.85.210), στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (τηλ. 2310/ 480.000), στην Αναπτυξιακή Κοζάνης ΑΕ-ΑΝΚΟ (τηλ. 24610/ 24.022) και στα κατά τόπους επιμελητήρια της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

 

agelioforos.gr 


Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

5 νεκροί από κατάρρευση γέφυρας στην Ινδονησία

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε κρεμαστή γέφυρα στο Βόρνεο της Ινδονησίας, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Επιπλέον τριάντα εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν η γέφυρα, στον ποταμό Μαχακάμ τον μεγαλύτερο του Βόρνεο, κατέρρευσε τη στιγμή που αρκετά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες την διέσχιζαν. Συνεργεία διάσωσης ερευνούν τον ποταμό και τις όχθες. Μέχρι στιγμής έξι άνθρωποι αγνοούνται.

Η γέφυρα μήκους 720 μέτρων που είχε σχεδιαστεί σύμφωνα με την γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο ένωνε δύο περιοχές με μεγάλα ανθρακωρυχεία.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας τόνισε πως στην ηλικίας δέκα ετών γέφυρα γίνονταν επισκευές, αλλά η κυκλοφορία σε αυτήν δεν είχε απαγορευτεί.
 
 
 
 
 
nooz.gr

Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά   Τεχνολογία
+ + -

Το νέο portal του Δήμου Αθηναίων

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο portal του Δήμου Αθηναίων. Πιο χρηστική και περισσότερο διαδραστική, η ιστοσελίδα www.cityofathens.gr με νέα μορφή, νέα αισθητική και νέες δυνατότητες, φιλοδοξεί να βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία του δημότη ή του επισκέπτη της πόλης με τις υπηρεσίες του Δήμου. 

Στοχεύει παράλληλα να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης για κάθε τι που συμβαίνει στην πόλη.

Για τη δημιουργία του αξιοποιήθηκε το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων, ενώ και η λειτουργία του έχει μεταφερθεί στο κεντρικό data center του δήμου, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα πολύ μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

Η πόλη της Αθήνας έχει πλέον στον «αέρα» ένα καλαίσθητο, σύγχρονο και λειτουργικό portal, το οποίο «κτίζεται» και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα στοιχεία για την πόλη της Αθήνας και την οργάνωση του Δήμου.
 
 
 
 
 
 
nooz.gr 

Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Πάγκαλος: Το μνημόνιο απέτυχε, γιατί αποτύχαμε εμείς

 Μια...κακή κουβέντα για όλους είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος παραδεχόμενος τις ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στην Καθημερινή της Κυριακής: "Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής".

"Είναι προφανώς θέμα ηγεσίας και μηχανισμών του συγκεκριμένου υπουργείου, αλλά είναι και όλοι αυτοί που έκαναν τις κομπίνες και έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, εξαπατώντας και κλέβοντας το Δημόσιο, χωρίς κανείς να την πληρώσει"δηλώνει ο κ. Πάγκαλος.

Επίσης, καταλογίζει ευθύνες και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για το γεγονός ότι μπορεί «ο κάθε Φωτόπουλος να καταλαμβάνει τη ΔΕΗ και να χρειάζονται μέρες για να επέμβει η αστυνομία».

Ο κ. Πάγκαλος κάνει λόγο για «ζούγκλα που δημιούργησαν κοινοβουλευτικά κόμματα και βουλευτές, κινητοποιώντας τραμπούκους, αλήτες, κακοποιούς, να μην πω τρομοκράτες» και σημειώνει: "Έχοντας επί χρόνια αγωνιστεί για τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, βρέθηκα εις τας δυσμάς του βίου μου να μην μπορώ να διασχίσω την πλατεία Συντάγματος χωρίς να λοιδορηθώ από τον κάθε τυχόντα".

Κριτική και σε Σαμαρά

Για τη στάση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά διερωτάται γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, "δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα". 
 
 
 
 
 
 
nooz.gr 

Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Εννέα μήνες απλήρωτοι οι συντελεστές των Μυστικών της Εδέμ

Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό στα Μυστικά της Εδέμ;
 
 Το γεγονός ότι οι συντελεστές παραμένουν απλήρωτοι. Μπορεί η σειρά να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και να κρατά συντροφιά στους τηλεθεατές για αρκετές σεζόν, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως οι συντελεστές της τους τελευταίους οκτώ με εννέα μήνες είναι απλήρωτοι.
 
 
 
 
 
 
 
 Down Town
 Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Περίεργα
+ + -

Η κρίση γεννά χρυσοθήρες

Ολοένα και αυξάνονται οι επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» λόγω της κρίσης, οι οποίοι αναζητούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα κιούπια με τις χρυσές λίρες και τα κασόνια με τα πολύτιμα πετράδια που λέγεται πως άφησαν πίσω τους Τούρκοι πασάδες, Γερμανοί αξιωματικοί και κυνηγημένοι αντάρτες.

Η κρίση, όπως σημειώνει στα «Νέα» στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας που έχει εκδώσει μαζί με περιφέρειες περισσότερες από 50 άδειες ανασκαφής για θησαυρούς τον τελευταίο χρόνο, φαίνεται πως έχει οδηγήσει πολλούς να αναζητούν μια καλύτερη ημέρα ψάχνοντας θησαυρούς.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός πως στο ίδιο χρονικό διάστημα πουλήθηκαν περισσότερα από 3.000 μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων.

 

 

 

 

 

 

zougla.gr


Paris Paris Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Καλή διατροφή, υγιές σπέρμα

 Όταν το θέμα είναι η επιτυχία στην προσπάθεια γονιμοποίησης, οτιδήποτε τρώει και πίνει ένας άντρας μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τις πιθανότητές της, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, φιλική προς τη γονιμότητα διατροφή είναι αυτή που περιέχει πολλά φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως, αλλά λιγοστό κόκκινο κρέας, αλκοόλ και καφέ.

Όπως αναφέρει η επιθεώρηση «Fertility and Sterility», προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει τα πολλά ή λίγα κιλά, καθώς και το κάπνισμα και την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, με τα προβλήματα γονιμότητας στις γυναίκες.

Εντούτοις δεν ήταν ξεκάθαρο εάν το ίδιο ισχύει και για τους άντρες.

Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 250 άντρες, οι οποίοι μαζί με τις συντρόφους τους είχαν απευθυνθεί σε ένα κέντρο εξωσωματικής για να υποβληθούν σε μικρογονιμοποίηση (ICSI), κατά την οποία εισάγεται απ’ ευθείας ένα σπερματοζωάριο μέσα σε ένα ωάριο.

Οι ερευνητές ρώτησαν τους άντρες πόσο συχνά κατανάλωναν κάθε είδους τρόφιμα, καθώς και πόσο πολύ έπιναν ή/και κάπνιζαν. Τους πήραν επίσης δείγματα σπέρματος για να ελέγξουν την ποιότητά του, ενώ κατέγραψαν την έκβαση κάθε κύκλου εξωσωματικής που έκαναν τα ζευγάρια.

Στα τρία τέταρτα των κύκλων εξωσωματικής επιτεύχθηκε γονιμοποίηση ωαρίων, ενώ τελικά σχεδόν τέσσερις στις δέκα γυναίκες έμειναν έγκυοι.

Οι άντρες που έτρωγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους είχαν χαμηλότερα ποσοστά επιτυχούς γονιμοποίησης και σύλληψης απ’ ό,τι όσοι πρόσεχαν την διατροφή τους για να είναι όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη και υγιής.

  • Τα ευρήματα

Τα περιττά κιλά και η κατανάλωση αλκοόλ σχετίστηκαν με μειωμένη συγκέντρωση και κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, ενώ το κάπνισμα σχετίσθηκε αρνητικά με την κινητικότητα.

Αλκοόλ και καφεΐνη σχετίστηκαν με μειωμένες πιθανότητες γονιμοποίησης του ωαρίου, ενώ τα ποσοστά επιτυχούς εμφύτευσης των γονιμοποιημένων ωαρίων στην μήτρα των γυναικών και ακολούθως κύησης ήταν μειωμένα στους άντρες που έτρωγαν πολύ κόκκινο κρέας.

Αντιθέτως, τα πολλά δημητριακά ολικής αλέσεως σχετίστηκαν με βελτιωμένη συγκέντρωση και κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, ενώ τα φρούτα με πιο δραστήρια και «ζωντανά» σπερματοζωάρια.

Τα ευρήματα αυτά υποστηρίζουν την θεωρία ότι ορισμένες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος, ενώ αντιθέτως το πολύ αλκοόλ και ορισμένες ορμόνες του κόκκινου και του επεξεργασμένου κρέατος την μειώνουν, έγραψαν οι ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Έντσον Βόργες, από το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία.

Το τελικό συμπέρασμα των ερευνητών ήταν πως τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί πρέπει να ξέρουν ότι η διατροφή και ο τρόπος ζωής και των δύο μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες επιτυχούς εγκυμοσύνης.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Paris Paris Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Και όμως οι Γερμανοί δεν μισούν την Ελλάδα…

 Πίσω από τα ανθελληνικά και ρατσιστικά δημοσιεύματα μερίδας του γερμανικού Τύπου που διογκώνουν τις όποιες παθογένειες της Ελλάδας, η πραγματικότητα για την εικόνα της χώρας μας στη Γερμανία είναι διαφορετική. Η γερμανική κοινή γνώμη, καθώς και ανώτερα στελέχη όλων των πολιτικών παρατάξεων της γερμανικής βουλής, επιχειρηματίες και συνδικαλιστικά όργανα που μίλησαν στο «ΘΕΜΑ» καταγράφουν μια εικόνα για την Ελλάδα που δεν ταυτίζεται με τα πρωτοσέλιδα λαϊκών εφημερίδων της Ομοσπονδίας. Ενημερωμένοι για κάθε λεπτομέρεια της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, οι Γερμανοί ανησυχούν περισσότερο για το μέλλον του ευρώ παρά για την φραστική καταδίκη της Ελλάδας.

Καθισμένος στο λόμπι μεγάλου ξενοδοχείου του Βερολίνου ο Ζουλ, ένας νεαρός Βερολινέζος, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το λόγο για τον οποίο η πρωτεύουσα της γερμανικής ομοσπονδίας κατέχει το ρεκόρ στην ανάγνωση εφημερίδων, διαβάζει μέχρι τελευταίας λέξης έναν πάκο με εφημερίδες, από τον οποίο απουσιάζει η γνωστή για τα ανθελληνικά δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών, Bild zeitung. «Πουλά τέσσερα εκατομμύρια φύλλα την ημέρα και έχει περίπου 120 εκ. αναγνώστες στην ιστοσελίδα της κάθε μήνα, αλλά η επιρροή της δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ίσως νομίζετε στην Ελλάδα» υποστήριξε στο «ΘΕΜΑ» ο Ζουλ  και συνεχίζει «σίγουρα επηρεάζει κόσμο, αλλά ο μέσος Βερολινέζος δεν ταυτίζεται με την προσέγγιςή της για τους Έλληνες». Με την ανεργία στο Βερολίνο να αγγίζει το 12% και τους μισθούς να έχουν παγώσει για περισσότερο από μια δεκαετία, οι κάτοικοι της πιο πράσινης πρωτεύουσας του κόσμου εμφανίζονται περισσότερο φοβισμένοι για το μέλλον της ευρωζώνης και την πιθανότητα επιδείνωσης του βιοτικού τους επιπέδου, παρά επικριτικοί για την ελληνική κατάσταση.

«Οι Γερμανοί εκτιμούσαν απόλυτα την Ελλάδα και την είχαν σε πολύ υψηλή θέση μέχρι το 2010» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας Αξελ Σέφερ. «Η Bild zeitung χρησιμοποιούσε την ίδια μελώδια για την Ελλάδα επί εβδομάδες, αυτό επηρέασε, εν μέρει κάποιους πολιτικούς και μέρος της κοινής γνώμης, πράγμα που αιτιολογεί τις παλινδρομήσεις της γερμανικής πολιτικής για τη διάσωση της Ελλάδας, ενώ απέφυγε επιμελώς να αναφέρει πως η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό της για την Ελλάδα».

Την ίδια γνώμη έχει και ανώτερο συνδικαλιστικό στέλεχος στη Γερμανία που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του «Υπήρξε προπαγάνδα από συγκεκριμένα media στη Γερμανία κατά των Ελλήνων. Η πραγματικότητα είναι πως δουλεύετε περισσότερο από τους Γερμανούς. Εμείς προσπαθούμε να σταματήσουμε αυτήν την εθνικιστική ως ρατσιστική προπαγάνδα που διαβάζουμε σε συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης στη Γερμανία, αλλά το ίδιο πρέπει να συμβεί και στην Ελλάδα. Είναι πολύ προσβλητικό να βλέπουμε τη σβάστικα στην πλατεία Συντάγματος να κοσμεί πολιτικά πρόσωπα της Γερμανίας»

Κοινή πεποίθηση των περισσότερων κυβερνητικών και πολιτικών στελεχών της Γερμανίας είναι πως το πρόβλημά της Ελλάδας είναι ένα δομικό πρόβλημα της ίδιας της ευρωζώνης και τονίζουν πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί πάντοτε αναπόσπαστο μέλος της νομισματικής ένωσης. «Δεν μπορούμε να χωρίσουμε την Ευρώπη σε χώρες με κρίση και σε χώρες χωρίς κρίση. Είμαστε μια Ευρώπη και η κρίση μας αφορά όλους» υποστήριξε ο Γιούργκεν Τριτίνεπικεφαλής των Πράσινων και υπουργός περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Σρέντερ, όταν η Ελλάδα έγινε δεκτή στο ευρώ, ενώ ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης Μέρκελ δήλωσε πως  «τα προβλήματα της Ελλάδας και της Γερμανίας ακόμα και αν δεν είναι συγκρίσιμα συνδέονται. Οι Έλληνες πέρασαν δύσκολα τα τελευταία δύο χρόνια και πρέπει να εξακολουθήσουμε να σας στηρίζουμε. Πρώτες εμείς, η Γερμανία και η Γαλλία παραβιάσαμε τη συνθήκη του Μάαστριχτ και στείλαμε λάθος σήμα στις υπόλοιπες χώρες. Αλλά συγκεκριμένες κυβερνήσεις ευθύνονται για τα προβλήματα, συγκεκριμένες κυβερνήσεις απογοήτευσαν τους πολίτες τους, όχι η Γερμανία»

Το ερώτημα που κυριαρχεί στη Γερμανία δεν θέτει την Ελλάδα στη βάση του, αλλά το ίδιο το μέλλον της ευρωζώνης. «Πρώτη φορά υπάρχει στη Γερμανία ένα τέτοιο debate για την Ευρώπη, όχι για την Ελλάδα. Όταν μιλάω για τις κατακτήσεις της Ευρώπης για τις οποίες οι πατεράδες μα θα έκλαιγαν, η νέα γενιά δεν δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό. Ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, ανθρώπων, κοινά σύνορα ευημερία και ειρήνη θεωρούνται δυστυχώς ως δεδομένα» δηλώνει ο  Dr  Βέρνερ Χόιερ, υφυπουργός εξωτερικών και μέλος των Φιλελεύθερων (SPD), ο ποίος απατώντας σε ερώτηση του «ΘΕΜΑτος», δήλωσε χαρακτηριστικά «συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο μου Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ που χαρακτήρισε κάθε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ανοησία».

 protothema.gr 


Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Επεκτείνεται το ωράριο των δικαστηρίων

 Επέκταση του ωραρίου των δικαστηρίων της χώρας έως τις 5 το απόγευμα (από τις τρεις το μεσημέρι που ήταν μέχρι τώρα) ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.  

 Ανακοίνωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. «Βρισκόμαστε» είπε, «μέσα σε μια βαθιά και οδυνηρή οικονομική, κοινωνική, πολιτική και θεσμική κρίση. Ο λαός μας δοκιμάζεται, είναι στιγμές για ευρύτερες συστρατεύσεις. Όχι μόνο πολιτικών αλλά και δικαστικών, πνευματικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών».    


Πρόσθεσε ότι «η δικαιοσύνη δοκιμάζεται και αμφισβητείται και γι' αυτό κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα του έλληνα πολίτη να ασκεί κριτικήστις δικαστικές αποφάσεις».Επισήμανε επίσης τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης.

Η είδηση της Συνέλευσης πάντως ήλθε από την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Χρ. Λυμπερόπουλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2012 δεν θα ειπράττονται χρήματα από τις μετατροπές των ποινών δηλώνοντας έτσι την αντίθεση του κλάδου στα μέτρα της εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.

«Δεν είμαστε εφορία» είπε «δεν θα συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις δικαστηρίων μετά τις 3 μ.μ., θα επιδίδουμε επίσης τα δικαστικά έγγραφα ανά δύο, διότι πολλοί συνάδελφοί μας έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμού».

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Ρένα Ασημακοπούλου ανέλυσε καταχειροκροτούμενη τον ρόλο του δικαστή. «Ο δικαστής», τόνισε, «πρέπει να απονέμει διακαιοσύνη με νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Η δικαιοσύνη δεν επαίρεται, ούτε αυτοταπεινώνεται. Η αληθινή μας ανταμοιβή είναι η διαρκής συνάντηση με το Δίκαιο».

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Π. Πικραμένος τόνισε και αυτός ότι «οι δικαστές πρέπει να εφαρμόζουν το νόμο αλλά και το κράτος πρέπει να δίνει το παράδειγμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Παραίνεση προς τους πολιτικούς απεύθυνε ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Π. Αθανασίου ώστε «να προβαίνουν στη σύσταση Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών με φειδώ. Θα έρθει η εποχή», είπε, «που οι υπουργοί θα αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με υψηλό οικονομικό αντίκρισμα». Ως παράδειγμα έφερε την υπόθεση της SIEMENS και τις συμβάσεις για τους σταθμούς του Μετρό.

Ο κ. Αθανασίου παραδέχθηκε ότι η δικαιοσύνη ασθενεί αφούεπί πολλά χρόνια υπολειτουργεί λόγω έλλειψης υποδομών. Η τροποποίηση όπως είπε, των δικαστικών κωδίκων για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης έγινε πολλέ ςφορές στο παρελθόν για λόγους επικοινωνιακούς.

Στην εδήλωση μίλησαν εκ μέρους της ΝΔ ο βουλευτής κ. Κ. Τζαβάρας, εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο βουλευτής κ. Αθ. Πλεύρης και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων.                  

 

 

 

 

tovima.gr


Σελίδα 11334 από 11372 (113714 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11333
[11334]
11335
11336
11370
11371
11372
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά