15/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα   Κόσμος
+ + -

Υποτροφία στην Παρθενιά!!

 Η πόλη Μπο στη Σιέρα Λεόνε προσφέρει υποτροφίες σε μαθήτριες που δεν θα μένουν έγκυες μέχρι να τελειώσουν το σχολείο, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εφηβικές εγκυμοσύνες, γράφει η Global Post. 

Η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της αφρικανικής χώρας προσφέρει πενταετή υποτροφία, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με στόχο να φτάσει το ποσοστό των γυναικών που τελειώνουν το σχολείο χωρίς εγκυμοσύνη στο 80%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, το ποσοστό εγκυμοσυνών στη Σιέρα Λεόνε είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Oι εφηβικές εγκυμοσύνες εξηγούν το μόλις 15% των κοριτσιών στη χώρα που φτάνουν στο γυμνάσιο!

Σε ένα χωριό της χώρας, μάλιστα, υπήρξε νόμος που προέβλεπε την αυτόματη αποβολή από το σχολείο της κοπέλας που έμενε έγκυος, καθώς και του πατέρα.
 
 
 
 
 
 
 

newpost.gr


Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Από αύριο το πρώτο κύμα Εφεδρίας

 Περίπου 16.000 μόνιμοι υπάλληλοι μπαίνουνε από τη Δευτέρα στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας . Από αυτούς οι περίπου 4.000 θα συνταξιοδοτηθούν άμεσα, καθώς έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι (περίπου 12.000) θα τεθούν σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» που θα διαρκέσει ως τα τέλη του 2013.

Για το σύνολο, αυτών των υπαλλήλων, που αποτελούν το πρώτο κύμα της εφεδρείας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής τους µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας στον δημόσιο τομέα, καθώς δεν θα ενταχθούν καν στους καταλόγους του ΑΣΕΠ, µέσω των οποίων καλλιεργείται µια αμυδρή ελπίδα για επιστροφή στο Δημόσιο ενός πολύ μικρού αριθμού εργαζομένων.

Το δρόμο για την εφεδρεία, µε την κοινοποίηση των σχετικών διαπιστωτικών πράξεων που προβλέπονται από το «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Οικονομικών, παίρνουν και περίπου 15.000 εργαζόμενοι που υπηρετούν µε συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, τόσο στον στενό δημόσιο τομέα όσο και στις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα που καταργούνται ή συγχωνεύονται, παρ’ ότι επίσημα η πόρτα εξόδου από την εργασία τους θα τους υποδειχθεί την 1η Ιανουαρίου 2012. Η ολοκλήρωση, ωστόσο, της διαδικασίας για αυτή την κατηγορία των εργαζομένων αναμένεται να βρει απέναντί της κοινωνικές αντιδράσεις αλλά και νομικές περιπλοκές.

 

 

 

 

aggelioforos.gr 


Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Γυναίκα vs Άντρας

 Οι γυναίκες είναι πολύπλοκα όντα! 

Αν την φιλήσεις, είσαι αγενής...Αν δεν την φιλήσεις, δεν είσαι άντρας
Αν την παινέψεις, λες ψέματα
Αν δε την παινέψεις είσαι άχρηστος
Αν συμφωνείς με ότι θέλει, σε σέρνει από τη μύτη...
Αν διαφωνείς, δεν έχεις κατανόηση
Αν την βλέπεις συχνά, βαριέται
Αν όχι, σε κατηγορεί για αδιαφορία
Αν προσέχεις το ντύσιμό σου το κάνεις για να αρέσεις στις άλλες
Αν δεν το προσέχεις, δεν νοιάζεσαι για αυτήν
Αν ζηλεύεις, λέει ότι είναι κακό
Αν δεν ζηλεύεις, δεν την αγαπάς
Αν «κανείς κίνηση» γρήγορα, δεν την σεβάστηκες
Αν δεν κάνεις, δεν σου αρέσει
Αν την φιλάς μια στις τόσες, σε λέει ψυχρό
Αν την φιλάς συχνά, λέει ότι την εκμεταλλεύεσαι
Αν δεν την βοηθήσεις να κάνει κάτι, δεν έχεις τρόπους
Αν την βοηθήσεις, είναι απλώς ακόμα μια αντρική τακτική για να την «ρίξεις»
Αν μιλάς, θέλει να ακούς
Αν ακούς, θέλει να μιλάς
 

Οι άντρες είναι πολύπλοκα όντα….
 
Αν τον φιλήσεις είσαι εύκολη
Αν δεν τον φιλήσεις είσαι ψυχρή
Αν τον παινέψεις σε θεωρεί ψεύτρα
Αν δεν τον παινέψεις θεωρεί ότι είσαι αγνώμων
Αν συμφωνείς με όσα λέει, σε θεωρεί αρνί
Αν δεν συμφωνείς είσαι αντιδραστική
Αν τον βλέπεις συχνά, είσαι απελπισμένη
Αν δεν τον βλέπεις, δεν ενδιαφέρεσαι.
Αν προσέχεις το ντύσιμό σου, είσαι ματαιόδοξη και κενή
Αν δεν το προσέχεις, είσαι ατσούμπαλο αγοροκόριτσο
Αν ζηλεύεις, είσαι καταπιεστική
Αν δεν ζηλεύεις, «στα φοράει»
Αν αργήσεις ένα λεπτό, λέει ότι είσαι…τυπική γυναίκα
Αν αυτός αργήσει, είσαι ανυπόμονη
Αν επισκεφτείς έναν άλλο άντρα, «παίζεις»
Αν αυτόν τον επισκεφτεί μια άλλη γυναίκα «είναι απλά φίλη»
Αν τον φιλάς σπάνια, είσαι πολύ ντροπαλή
Αν τον φιλάς συχνά είσαι πολύ επιθετική
Αν μιλάς, είναι πάντα πολύ
Αν ακούς, δεν είναι ποτέ αρκετό

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24wro.blogspot.comParis Paris Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Τι συμβαινει με αυτο το μοντελο

 

Το μοντέλο της φωτογραφίας που μόλις στα 19 του χρόνια έχει συνεργαστεί με κορυφαίους οίκους όπως ο Marc Jacobs και ο Jean Paul Gaultier,ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ!!!!

O Andrej Pejic, με καταγωγή από την ανατολική Ευρώπη, είναι το next big thing στο χώρο της μόδας.Τι συμβαίνει με αυτό το μοντέλο?Γιατί όλοι τον περνάνε για γυναίκα? Ο Αndrej δηλώνει πως θα άλλαζε ακόμα και φύλο για ένα συμβόλαιο με τη εταιρεία Victoria's Secret. "Πάντα πειραματιζόμουν με την εμφάνισή μου, έχω βάψει και κόψει τα μαλλιά μου πολλές φορές και δοκίμασα διαφορετικά ντυσίματα. Η μητέρα μου είναι περήφανη για μένα, στον τοίχο του σπιτιού μας έχει καδράρει φωτογραφίες μου από περιοδικά. Όταν ήμουν μικρός έπρεπε να καταπιέζομαι, τώρα νιώθω πως μπορώ να εκφραστώ, φοράω ό,τι θέλω και είμαι ο εαυτός μου 
athensbar.gr

Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Έκανε SEX και έπεσε από το μπαλκόνι

 Από μία ηλικία και μετά, τα παντρεμένα ζευγάρια που συνεχίζουν να έχουν σοβαρές ερωτικές σχέσεις προσπαθούν να απολαύσουν το 100% των επαφών τους, στο λίγο χρόνο που τους επιτρέπουν παιδιά και υποχρεώσεις.
Δεν είναι έτσι ιδιαίτερα περίεργο το ότι ένα ζευγάρι 50άρηδων από τη Βρετανία "δραπέτευσαν" πρόσφατα στην Τενερίφη της Ισπανίας, για να απολαύσουν ολιγοήμερες διακοπές αλλά και ο ένας τον άλλον, όσο εντονότερα μπορούσαν.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, μάλιστα, όταν και βρέθηκαν να ερωτοτροπούν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου, έφτιαχναν μία ανάμνηση που θα κρατήσει μία ζωή. Οχι όμως για το λόγο που θα περίμενε κανείς.

Σε κάποια στιγμή η 49χρονη σύζυγος έφυγε από την κουπαστή του μπαλκονιού και έπεσε στο κενό. Ευτυχώς, η συγκεκριμένη πλευρά του κτιρίου είχε μία σειρά από μεταλλικές δοκούς, οι οποίες επιβράδυναν την πτώση της και τελικά σφήνωσε ανάμεσά τους με το κεφάλι προς τα κάτω, σχετικά ελαφρά τραυματισμένη και λίγο πριν φτάσει στο έδαφος, επάνω από την σκάλα της εισόδου.

Ο πόνος στον σπασμένο δεξιό της αστράγαλο σίγουρα δεν ήταν αυτό που σκεφτόταν η άτυχη κυρία, ειδικά όταν έφτασαν οι πυροσβέστες για να την απεγκλωβίσουν, καθώς ήταν ολόγυμνη. Παρέμεινε μάλιστα στην ίδια θέση για αρκετή ώρα, μέχρι να απεγκλωβιστεί.

Στο χώρο έφτασε ασθενοφόρο για να την παραλάβει και τελικά και η αστυνομία, καθώς η σειρήνα του πρώτου είχε χαλάσει και κλήθηκε περιπολικό για συνοδεία.

Οπως σχολίασε εκπρόσωπος της αστυνομίας, "δεν είναι δικό μας θέμα και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κάποια κατηγορία, αλλά συστήσαμε στην ίδια και το σύζυγό της να σκεφτούν ασφαλείς τρόπους ερωτικών επαφών για το μέλλον".
 
 
 
 
 
 
 
 

Πηγή:e-go


Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Παπανδρέου: Έκανα λάθη - κάναμε λάθη

 Λάθη στην πολιτική που ασκήθηκε όσο είχε τα ηνία της χώρας παραδέχθηκε ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει αύριο. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «φυσικά κάναμε λάθη και εγώ ο ίδιος έκανα λάθη».

«Για ορισμένους δεν κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα, σε πολλούς όμως άμεσα πληττόμενους Έλληνες αναγκαστήκαμε να επιβάλουμε πολλά», τόνισε ο κ. Παπανδρέου κάνοντας την αυτοκριτική του.

Ωστόσο, υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων που έγιναν στο διάστημα της πρωθυπουργίας του.

«Τουλάχιστον», είπε, «το συνταξιοδοτικό σύστημα μεταρρυθμίστηκε. Φέραμε τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, μειώσαμε τις δαπάνες και εξαλείψαμε τη γραφειοκρατία. Είναι μεγαλύτερες οι αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα 30 χρόνια».

Ο τέως πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα στο παρελθόν έζησε πάνω από τις δυνατότητές της.

Ειδικότερα, επεσήμανε ότι «ως μέλος της Ευρωζώνης ήταν εύκολο για την Ελλάδα να δανείζεται φτηνά».

«Και αυτά τα χρήματα», συνέχισε, «τα επενδύσαμε λανθασμένα. Εκθρέψαμε έτσι ένα σύστημα, που δεν ήταν ανταγωνιστικό».

Ερωτηθείς πώς ένιωσε ταξιδεύοντας στην Ευρώπη ως «αιώνιος ικέτης» ο τέως πρωθυπουργός απάντησε ότι διατήρησε το αγωνιστικό του πνεύμα.


«Και αγωνιζόμαστε σκληρά - αλλά για τη χώρα μου, όχι για μένα. Πρέπει να πείσουμε τους φίλους μας στην Ευρώπη ότι δεν επενδύουν στην παλιά Ελλάδα, αλλά στη νέα, στην Ελλάδα του μέλλοντος», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη συζήτηση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο κ. Παπανδρέου σχολίασε πως «σαφώς μπορείς να συστήσεις σε έναν άρρωστο να πάει να αυτοκτονήσει, μπορείς όμως και να προσπαθήσεις να τον βοηθήσεις, άλλωστε ο ιός έχει εξαπλωθεί».

«Ποιες χώρες παραβίασαν πρώτες το Σύμφωνο Σταθερότητας;», διερωτήθηκε και απάντησε: Η Γαλλία και η Γερμανία.

«Δεν λείπει μόνο από την Ελλάδα η δημοσιονομική πειθαρχία. Μη με παρεξηγείτε: Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Αλλά ευθύνονται και οι άλλοι», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου. 
 
 
 
 
 
 
tanea.gr 

Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα   Κόσμος
+ + -

«Χτύπησαν» αρχαίο νόμισμα στα 479.000 δολάρια

Στην απίστευτη τιμή των 479.000 δολαρίων πωλήθηκε ένα αρχαίο ελληνικό νόμισμα, σε δημοπρασία.

Το νόμισμα από την αρχαία Γόρτυνα στην Κρήτη, που χρονολογείται περίπου στα 360/50 – 322π.Χ, αναπαριστά το μύθο της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία που έχει μεταμορφωθεί σε ταύρο. Σημειώνεται ότι η μορφή της Ευρώπης πάνω στον ταύρο-Δία εικονίζεται και στο νόμισμα των 2 ευρώ.

Στους διεθνείς οίκους δημοπρασιών έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για αρχαία ελληνικά νομίσματα, με αποτέλεσμα οι σχετικές δημοπρασίες να σπάζουν όλα τα ρεκόρ. Η συγκεκριμένη δημοπρασία έγινε από τον οίκο Morton & Eden LTD σε συνεργασία με τoν οίκο Sotheby's.

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Ο ΑΝΤ1 μεταθέτει την έναρξη της «Οικογένειας της συμφοράς»

Παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο θα πάρει, σύμφωνα με δημοσίευμα του ένθετου «Real Life», της εφημερίδας «Real News», η εκπομπή του Σάββα Πούμπουρα «Οικογένεια της συμφοράς».

Η εκπομπή ήταν προγραμματισμένη να βγει στον τηλεοπτικό αέρα πριν τα Χριστούγεννα, αλλά τελικά ο σταθμός του Αμαρουσίου επέλεξε να «παγώσει» για λίγο τα σχέδιά του.

 

 

 

 

zougla.gr 


Paris Paris Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Χριστουγεννιάτικο πάρκο στα Ιωάννινα

 Το δικό τους Χριστουγεννιάτικο Πάρκο θα έχουν φέτος τα Γιάννινα, οι πύλες του οποίου ανοίγουν την ερχόμενη Τρίτη. «Η λίμνη των ξωτικών», όπως ονομάζεται, θα είναι το μέρος που φέτος θα κάνει μικρούς και μεγάλους να ζήσουν το πνεύμα το Χριστουγέννων...

Τα ξωτικά θα τους υποδέχονται από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου,
 στο πάρκο «Λιθαρίτσια», στο κέντρο της πόλης, και θα αναλαμβάνουν την ξενάγησή τους στο χριστουγεννιάτικο σκηνικό της πόλης.

Οι επισκέπτες θα βρουν στο πάρκο το Εργαστήρι των Ξωτικών, με το Ταχυδρομείο-εξπρές για Βόρειο Πόλο, το Μαγικό Εργαστήρι των Κατασκευών, τον πάγκο για την Ανακύκλωση των Παιχνιδιών και των Βιβλίων, το Κουκλοθέατρο με τουςκαλικάντζαρους και το Δέντρο της Γης.

Πολλά ξύλινα μαγαζάκια αποτελούν την ιδανικότερη λύση για να επιλέξει κάποιος τα χριστουγεννιάτικα δώρα του, ενώ ανάμεσα στα στολισμένα δέντρα, με τα χιλιάδες λαμπιόνια και το τεχνητό χιόνι, θα βρουντο Σπίτι του Άη Βασίλη, που θα τους περιμένει, για να τους χαρίσει μια ζεστή αγκαλιά και - γιατί όχι - και μια αναμνηστική φωτογραφία.

Όσοι βρεθούν στο χριστουγεννιάτικο πάρκο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πατινάζ στον πάγο, να γυρίσουν τον κόσμο πάνω στα όμορφα ζωάκια του καρουσέλ και να επιδοθούν σε απίθανες φιγούρες πάνω στα φουσκωτά και το τραμπολίνο.

Σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, το πάρκο θα φιλοξενεί σειρά πρωτότυπων εκδηλώσεων- μουσικές, καλλιτεχνικές, δημιουργικές ενασχολήσεις κα - που θα δώσουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στην καθημερινή γιορτινή διασκέδαση των επισκεπτών.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας του πάρκου, 3 και 4 Δεκεμβρίου, η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος ετοιμάζει το πιο γλυκό καλωσόρισμα στους μικρούς και μεγάλους φίλους, προσφέρονταςμοναδικές χριστουγεννιάτικες γεύσεις και "χαρίζοντας" μικρά μυστικά ζαχαροπλαστικής εντελώς δωρεάν.

Η είσοδος στο πάρκο θα είναι ελεύθερη.

 

nooz.gr 


Paris Paris Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Ο Καντάφι, η διαφυγή και το ελληνικό διαβατήριο

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εξόχως περίεργη πτυχή με ελληνικό ενδιαφέρον για τα όσα συνέβησαν λίγο πριν την εκτέλεση του Μουαμάρ Καντάφι ξετυλίγει σε πρόσφατο δημοσίευμα η αξιόπιστη εφημερίδα “Independent”. 

 

 Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό κείμενο, μέλος της μισθοφορικής ομάδας διάσωσης του Καντάφι, ταξίδευε από και προς τη Λιβύη με ελληνικό διαβατήριο προκειμένου να οργανώσει την διαφυγή του δικτάτορα από την χώρα.

Συγκεκριμένα, η φρουρά του Καντάφι απαρτιζόταν και από ορισμένους σκληροτράχηλους Νοτιοαφρικανούς, μεταξύ των οποίων και ο κ.  Danie Odendaal, ο οποίος σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, μετακινούταν με ελληνικό διαβατήριο.

Το συγκεκριμένο μέλος, ανέφερε στον δημοσιογράφο, ότι είχαν καταστρώσει σχέδιο διαφυγής του Καντάφι προς την Δημοκρατία του Νίγηρα, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη του ΝΑΤΟ.

Όμως, το σχέδιο έμεινε στα χαρτιά, καθώς οι αντάρτες κατέλαβαν την Σύρτη και μετά από οδομαχίες συνέλαβαν τον Καντάφι και τον εκτέλεσαν μετά από φρικτά βασανιστήρια.

Διαφορετική τύχη είχαν τα μέλη της φρουράς του –μεταξύ των οποίων και ο κ. Odendaal– τα οποία, αν και συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθερα.

Όπως μάλιστα αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Odendaal με το ελληνικό διαβατήριο κατάφερε να ταξιδέψει «προς χώρα της δυτικής Ευρώπης».

Πάντως , για το συγκεκριμένο θέμα έχει καταθέσει σχετική ερώτηση ο βουλευτής Λάρισας με την ΝΔ, Χρήστος Ζώης, προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Ζώης ζητά να μάθει «αν έχει εκδοθεί ελληνικό διαβατήριο στο εν λόγω πρόσωπο που αναφέρεται στο δημοσίευμα, από ποια αρχή και πότε»;

Εως αυτή την ώρα, απάντηση έχει δώσει μόνο το ΥΠΕΞ, δια μέσω της αναπληρώτριας υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία λέει ότι «το θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου».

 

newsbomb.gr

 

 

 


Σελίδα 11333 από 11372 (113714 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11332
[11333]
11334
11335
11370
11371
11372
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά