20/02/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Καναδάς και Γαλλία: Κυρώσεις κατά του Ιράν για τα πυρηνικά

Καναδάς και Γαλλία: Κυρώσεις κατά του Ιράν για τα πυρηνικά


Η Γαλλία πρότεινε σήμερα στους εταίρους της τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της ιρανικής κεντρικής τράπεζας και την αναστολή της αγοράς πετρελαίου προκειμένου να πειστεί η Τεχεράνη να εγκαταλείψει το στρατιωτικό πυρηνικό της πρόγραμμα.

Αυτές οι «χωρίς προηγούμενο νέες κυρώσεις» προτάθηκαν μέσω επιστολής στους ηγέτες της Γερμανίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Βρετανίας, καθώς και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

«Την ώρα που το Ιράν επιταχύνει το πυρηνικό του πρόγραμμα, αρνείται να διαπραγματευτεί και καταδικάζει το λαό του στην απομόνωση, η Γαλλία προτείνει νέες κυρώσεις για να πείσει το Ιράν ότι πρέπει να διαπραγματευτεί» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Το Ιράν συνεχίζει για πάνω από δέκα χρόνια ένα παράνομο πυρηνικό πρόγραμμα και αναπτύσσει μια στρατιωτική πυρηνική ικανότητα, όπως έδειξε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). Αυτή η συμπεριφορά του ιρανικού καθεστώτος αποτελεί σοβαρή και επείγουσα απειλή για την ειρήνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λίγο αργότερα, ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι επιβάλει νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, μπλοκάροντας όλες τις συναλλαγές με τη χώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Βουλής των Κοινοτήτων Πίτερ Βαν Λόαν. 

«Ο Καναδάς σε συνεργασία με τους συμμάχους του ενισχύει τις κυρώσεις κατά του Ιράν από σήμερα. Οι κυρώσεις μας στοχεύουν τους ηγέτες γνωστούς ως Φρουρούς της Επανάστασης και μπλοκάρουν πρακτικά όλες τις συναλλαγές με το Ιράν, περιλαμβανομένων αυτών με την κεντρική τράπεζα», δήλωσε ο κ. Βαν Λόαν.

 

 

 

πηγή:zougla.gr


Manos Manos Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Οικονομία
+ + -

Οι εξαιρέσεις και οι διευκολύνσεις για το τέλος ακινήτων

 Οι εξαιρέσεις και οι διευκολύνσεις για το τέλος ακινήτων
Δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν
Οι εξαιρέσεις και οι διευκολύνσεις για το τέλος ακινήτων
 

 Νέα σύσκεψη για το Τέλος Ακινήτων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομιών κ. Ευ. Βενιζέλου, με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης της ΔΕΗ, προκειμένου, όπως λένε παράγοντες του Υπουργείου «να ικανοποιηθεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός δίκαιων αιτημάτων ευπαθών ομάδων σε σχέση με την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ»


Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν τα εξής: 

«Αποφασίστηκε να εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας, καθώς και να εξαιρεθούν όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο αμέσως στη ΔΕΗ. 
Εφόσον υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και ατομικές περιπτώσεις που δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από το νόμο εξαιρέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στις εξαιρέσεις μετά από έλεγχο της κάθε ειδικής περίπτωσης που ζητά την υπαγωγή της στις εξαιρέσεις αυτές. Ο έλεγχος θα διενεργείται επιτόπου από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν αμέσως.

Επίσης, αποφασίστηκε η ΔΕΗ να εφαρμόσει έτσι τις σχετικές ρυθμίσεις, ώστε να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε κάποιον που έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους, αλλά να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτούς που παρά την δυνατότητά τους να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση, δεν το πράττουν καλυπτόμενοι πίσω από την ευαισθησία που δικαιολογημένα δημιουργείται στην κοινή γνώμη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή ατομικές περιπτώσεις.

Οσοι δεν είχαν προλάβει να στείλουν μέσω sms την αίτηση υπαγωγής τους στις εξαιρέσεις του νόμου, μπορούν να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής sms έως τις 30 Νοεμβρίου 2011.

Σε όσους έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, θα γίνει προσπάθεια, σε συνεννόηση με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στον διακανονισμό των δανείων να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.

Η ροή εξόφλησης του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. Η εξόφληση τείνει ήδη στο 80%.

Λόγω της κατάληψης στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ καθυστερεί για λίγες μέρες η αποστολή στους δήμους των μηχανογραφημένων στοιχείων που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους πολίτες να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί σε σχέση με το εμβαδόν, την τιμή ζώνης, ή την παλαιότητα. Αυτό θα γίνει το ταχύτερο δυνατό, ώστε να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Εφόσον, συνεπώς, παρατηρούνται υπερβάσεις ή αποκλίσεις, αυτές θα αντιμετωπιστούν συμψηφιστικά.

Το τηλεφωνικό κέντρο της ΓΓΠΣ (            210-4802552      ) παραμένει στη διάθεση των πολιτών για την επίλυση κάθε σχετικού προβλήματος»
 
 
 
 
πηγή: tovima.gr

Manos Manos Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Πολιτικά
+ + -

Η επιστολή Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

 Η επιστολή Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Η επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ στον κ. Β. Μαρτένς
Η επιστολή Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
 

 Τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο και την κυβέρνηση που ηγείται υπογραμμίζει ο κ. Αντ. Σαμαράς με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βίλφρεντ Μαρτένς και τους ηγέτες των κεντροδεξιών κομμάτων της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. με την επιστολή που απέστειλε στις 13 Νοεμβρίου, και την οποία δημοσιοποίησε το απόγευμα το γραφείο τύπου του κόμματος, αφού αναφέρεται στην ανάγκη να γίνουν άμεσα εκλογές, υπεραμύνεται της γραμμής ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη».

«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους» αναφέρει ο κ. Σαμαράς. 

Παράλληλα, σημειώνει ότι η Ν.Δ. υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και αναφέρεται ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας. 

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του κ. Σαμαρά, βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές που πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. 

«Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση» υπογραμμίζει. 

Κατά τον κ. Σαμαρά, πρόθεση της Ν.Δ. είναι να αναδείξει αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το πρόγραμμα. Η διευκρίνιση αυτή θεωρείται σημαντική, καθώς δείχνει ότι δεν έχει διάθεση να αμφισβητήσει το ακολουθούμενο πρόγραμμα στις βασικές του αρχές. 

«Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Στην επιστολή, ο κ. Σαμαράς εξηγεί ότι η Ν.Δ. παρενέβη ενεργά για να εξουδετερώσει όλους τους επικείμενους κινδύνους για το ελληνικό χρέος, μετά τα όσα έγιναν μετά την 26 Οκτωβρίου και την απόφαση της Ε.Ε. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς, το κόμμα του κατάφερε να αποτρέψει το δημοψήφισμα, παραιτήθηκε ο κ. Γ. Παπανδρέου από Πρωθυπουργός και σχηματίστηκε μια νέα μεταβατική κυβέρνηση με τη συμμετοχή και της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος του ΛΑΟΣ.

«Αυτή η Κυβέρνηση θα προωθήσει την επικύρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012» υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς και εκφράζει την ελπίδα του: «Πιστεύουμε ότι ο νέος Πρωθυπουργός, κ. Λ. Παπαδήμος, - Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έως την προηγούμενη χρονιά – και η ευρεία πολιτική βάση της νέας Κυβέρνησης, θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στην Ευρώπη».

Ιδιαίτερη σημασία, κατά τους επιτελείς της Ν.Δ., έχει η σημείωση του κ. Σαμαρά, ότι «η νέα Κυβέρνηση απολαμβάνει ισχυρής κοινοβουλευτικής στήριξης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με εξαίρεση τους βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς».

Ένα ακόμα σημείο που θεωρείται κομβικής σημασίας είναι η επισήμανση στους ηγέτες του ΕΛΚ, ότι οι εκλογές θα εξομαλύνουν την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, εκτονώνοντας τις πολιτικές πιέσεις και αποτρέποντας σοβαρές κοινωνικές αναταραχές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρεται στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και σημειώνει στην επιστολή: «συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές».

Ακόμη, για μια ακόμη φορά ανέφερε, ότι η Ν.Δ. υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους.

«Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.


«Ο Σαμαράς δεν θα βάλει υπογραφή»

Νωρίτερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, και πριν υπάρξουν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως δεν θα υπάρξει ούτε ευρώ χωρίς την υπογραφή του κ. Σαμαρά, είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα υπογράψει όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι. 

Ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε ότι ο κ. Σαμαράς . Σαμαράς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης και ανέφερε συνοπτικά αυτά που αναγράφονται στην επιστολή προς τους ηγέτες του ΕΛΚ.

Συγκεκριμένα: η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ομιλία του στο Κοινοβούλιο, η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο Υπουργικό Συμβούλιο και η ενημέρωση των συναδέλφων του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του.

«Υπάρχει θέμα εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» τόνισε, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε οι Έλληνες να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Ολόκληρη η επιστολή

«κ. Wilfried Martens
Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος 


Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2011
 

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
 

Όπως σας ανέφερα ήδη, θεωρώ απαραίτητο να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.
 

Οι πρόσφατες εξελίξεις έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
 

Η Νέα Δημοκρατία παρενέβη ενεργά για να εξουδετερώσει όλους τους επικείμενους κινδύνους: το “δημοψήφισμα” απορρίφθηκε, από τον κ. Γ. Παπανδρέου ζητήθηκε να παραιτηθεί από Πρωθυπουργός, και μια νέα μεταβατική Κυβέρνηση σχηματίστηκε με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος του ΛΑ.Ο.Σ.
 

Αυτή η Κυβέρνηση θα προωθήσει την επικύρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012.
 

Πιστεύουμε ότι ο νέος Πρωθυπουργός, κ. Λ. Παπαδήμος, - Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έως την προηγούμενη χρονιά – και η ευρεία πολιτική βάση της νέας Κυβέρνησης, θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η νέα Κυβέρνηση απολαμβάνει ισχυρής κοινοβουλευτικής στήριξης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με εξαίρεση τους βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς.
 

Πιστεύουμε επίσης ότι οι εκλογές θα εξομαλύνουν την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, εκτονώνοντας τις πολιτικές πιέσεις και αποτρέποντας σοβαρές κοινωνικές αναταραχές.
 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”
 

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.
 

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.
 

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.
 

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας. 


Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!
 

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.
 

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.
 

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.
 

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.
 


Με εκτίμηση,
 

Αντώνης Κ. Σαμαράς
 
Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
»

 

 

 

 

πηγή : tovima.gr


paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Τριετής φυλάκιση για τους ιδιοκτήτες των κομμωτήριων Νίκολας και των BODYLLINE

 Οι πρώτες «καμπάνες» της Δικαιοσύνης έπεσαν σε δύο επιχειρηματίες τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονταν στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε ποινές φυλάκισης 3 ετών στο καθένα στο γνωστό ιδιοκτήτη αλυσίδας κομμωτήριων Νίκολας ΑΕΒΕ, αλλά και τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας ινστιτούτων αισθητικής BODYLLINE Λέοντα Λεβή που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες για μη καταβολή χρεών στο δημόσιο.

Ο γνωστός κομμωτής Νικόλαος Παπακωνσταντίνου-Τζιβανάκης κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για οφειλές που αφορούσαν το οικονομικό έτος 2009 και υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ. Το δικαστήριο, που αρνήθηκε τα αλλεπάλληλα αιτήματα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση, έδωσε 3ετή αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως το 2010 -οπότε επίσης έχει βεβαιωθεί χρέος- δεν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης και έτσι με απόφαση του το δικαστήριο διέταξε την διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία προκειμένου να εντοπιστεί ο υπεύθυνος για την οφειλή της επιχείρησης για το 2010.

Ο ιδιοκτήτης των ινστιτούτων αισθητικής Λέων Λεβής καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση του αλλά και δυνατότητα εξαγοράς της ποινής του έναντι 10 ευρώ ημερησίως. Τα χρέη του φαίνεται να υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ. Ο ίδιος επέμεινε στο δικαστήριο πως επέλεξε να μην εξοφλεί το Δημόσιο και να μην είναι ασυνεπής απέναντι στους 1600 εργαζόμενους της επιχείρησης του, στους οποίους κατέβαλε κανονικά τις αποδοχές του. Δήλωσε επίσης πως άμεσα πρόκειται να υποβάλει αίτημα για την ρύθμιση του χρέους του.

 

πηγή: zougla.gr 


Paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Περίεργα   Κόσμος
+ + -

Τι κρύβει η σημαία της Νορβηγίας;

 

Τι κρύβει η σημαία της Νορβηγίας; (1)

Το εθνικό σύμβολο της Νορβηγίας δεν είναι απλά μια σημαία. Με λίγη παρατηρητικότητα, θα δείτε πολλά παραπάνω…

Τι κρύβει η σημαία της Νορβηγίας; (2)

 

πηγή:otherside.gr 


paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

Coca Cola: 10 σημαντικές πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζετε

 Η Coca Cola είναι το πιο διαδεδομένο ανθρακούχο ποτό σε όλη την υδρόγειο. Η λέξη Coca-Cola σημαίνει στα κινέζικα «κάνει το στόμα ευτυχισμένο». Μάθετε πολύτιμες πληροφορίες, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα.

Εφευρέθηκε στις 8 Μαΐου του 1886 από τον John Styth Pemberton, ο οποίος ήταν φαρμακοποιός στην Ατλάντα των ΗΠΑ, και εκατομμύρια κουτάκια Coca-Cola πωλούνται καθημερινά. Γνωρίστε παρακάτω την Coca Cola.

  • Γνωρίζατε ότι:

1. Ήταν αρχικά πράσινη; Σήμερα, το άλλο όνομα του εμπορικού σήματος της Coca Cola είναι «Red Empire» δηλαδή, η Κόκκινη Αυτοκρατορία.

2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton ως θεραπεία για τους πονοκεφάλους και σήμερα υπάρχει ένας όρος γνωστός ως «Coca Cola φοβία» o οποίος αναφέρεται στον εθισμό για Coca Cola.

3. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη “OK”.

4. Η παραγωγή της Coca-Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα;  Το νούμερο; 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.

5. Σερβίρεται κρύα, αλλά σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες, όταν κάνει κρύο.

6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905 αλλά αφαιρέθηκε λόγω της ανησυχίας του κόσμου.

7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας, την αφαίρεση του λίπους αλλά και για τις σκουριασμένες βίδες.

8. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τσιμπημάτων από μέδουσες.

9. Διανέμεται παντού ανά τον κόσμο και οι εκτιμήσεις, σε παγκόσμια κλίμακα, είναι ότι εισρέουν στα ταμεία της 60 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

10. Περισσότερες από 15.000 «Coca Cola», όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο.

 

πηγή: e-diet.gr 


paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Η Apple TV έρχεται και στην Ελλάδα!

 Έρχεται επιτέλους και στους ελληνικούς τηλεοπτικούς δέκτες, η Apple TV.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η Apple TV, η οποία …επιτρέπει σε κάποιον να παρακολουθήσει ταινίες υψηλής ευκρίνειας κατεβασμένες από το iTunes Store, ειδήσεις και αθλητικά γεγονότα και να κάνει streaming τη μουσική του και τις φωτογραφίες του απευθείας στην τηλεοπτική οθόνη του, είναι πλέον διαθέσιμη διαθέσιμη στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Πριν λίγο καιρό, η Apple έκανε διαθέσιμη την υπηρεσία ενοικίασης και αγοράς ταινιών, πρόσφατων κυκλοφοριών αλλά και παλαιότερων αγαπημένων ταινιών από μεγάλα κινηματογραφικά studio, μέσα από το Ελληνικό και Κυπριακό iTunes Store, έτσι ώστε κάποιος να τις απολαμβάνει σε ποιότητα High Definition στον υπολογιστή ή την iOS συσκευή του.

Πλέον, η συσκευή Apple TV επιτρέπει την προβολή ταινιών απευθείας από το iTunes Store στην τηλεοπτική οθόνη, χωρίς ανάγκη συγχρονισμού και χωρίς ανάγκη διαχείρισης αποθηκευτικού χώρου.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς στην τηλεοπτική οθόνη του slideshow με φωτογραφίες, να ακούσει μουσική και ακόμα περισσότερα που υπάρχουν στον υπολογιστή του, ενώ χάρη στο AirPlay μπορεί να κάνει streaming μουσικής, φωτογραφιών και video που υπάρχουν στο iPhone, το iPad και το iPod touch του.

Η Apple TV διαθέτει έναν ισχυρό επεξεργαστή A4 για να αναπαράγει τα πάντα εύκολα χωρίς εμπόδια στη ροή και χωρίς «παγωμένες» εικόνες. Είναι ενεργειακά αποδοτική, αθόρυβη και τόσο μικρή ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο και να μεταφέρεται εύκολα.

Ακόμα, μέσα στο κουτί, ο χρήστης θα βρει και το εντυπωσιακό Apple Remote για ακόμα πιο εύκολη χρήση του περιεχομένου του από την Apple TV. Σημειώνεται ότι στην υπάρχουσα μορφή του iTunes Store, δε διατίθεται υποτιτλισμός των ταινιών στα ελληνικά.

 

πηγή: techit.gr 


paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Life style   Κόσμος
+ + -

Ο George Clooney "συναντά" τον Steve Jobs

 

Μετά τη βιογραφία του, που ήδη έχει δει το φως της δημοσιότητας, έρχεται και η ταινία. Ο λόγος για τον Steve Jobs, ο οποίος "έφυγε" πριν από λίγο καιρό, μετά την άνιση μάχη του με την επάρατη νόσο.  

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα τον υποδυθεί, καθώς οι υποψήφιοι είναι πολλοί, οι επικρατέστεροιι δύο, όμως το φαβορί ο εξής ένας. Ο George Clooney.

Έχει όμως και έναν βασικό «αντίπαλο» ο οποίος είναι ο Noah Wyle. Οι δυο τους ήταν συμπρωταγωνιστές στη σειρά «Στην Εντατική» πριν από πολλά χρόνια. Το ατού του Wyle είναι ότι τον είχε υποδυθεί και παλαιότερα για την ταινία «Pirates Of The Silicon Valey» το 1999.

Τα γυρίσματα για την ταινία του Jobs που πέθανε πριν από λίγο καιρό σε ηλικία 56 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο με τη Sony που φαίνεται πως θα αναλάβει την παραγωγή ενώ θέλει για το σενάριο τον Aaron Sorkin.

 

πηγή:briefingnews.gr 


paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Γλυκό Κυδώνι

 Τα υλικά μας
1200 gr κυδώνια
750 gr ζάχαρη
200 gr νερό
1 λεμόνι
2 κλωναράκια 
φύλλα αρμπαρόριζας
5-6 σταγόνες λεμονιού
80 gr Αμύγδαλα ασπρισμένα άψητα κομμένα στην μέση κάθετα

Ας δούμε πως το φτιάχνεται

Πλένουμε τα κυδώνια και τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους.
Έχουμε γεμίσει μία λεκάνη με κρύο νερό,μέσα στο οποίο έχουμε στύψει το μισό λεμόνι και εκεί τοποθετούμε τα καθαρισμένα κυδώνια.
Κόβουμε τα κυδώνια σε τέσσερα κομμάτια,και κατόπιν σε φέτες,κάθε φέτα την κόβουμε σε λωρίδες 1 εκ.περίπου μακρόστενες,(όπως θα κόβαμε πολύ λεπτές πατάτες),τονίζω ότι πρέπει να καλύπτονται οι φέτες από νερό για να μήν μαυρίσουν!
Στραγγίζουμε σε τρυπητό το κυδώνι και το ζυγίζουμε,θέλουμε να είναι 1000 gr για 750gr άν είναι παραπάνω ή παρακάτω υπολογίζουμε ανάλογα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κυδώνι με το νερό να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει,(άν τα κυδώνια είναι πιο άγουρα θα πρέπει να βράσουν περισσότερο),καλό θα είναι να το δοκιμάσουμε λοιπόν.
Εν συνεχεία προσθέτουμε την ζάχαρη ,τα κλωναράκια της αρμπαρόριζας πλυμένα,τα οποία δένουμε με έναν σπάγγο και τα αμύγδαλα,χαμηλώνουμε την φωτιά,όταν αρχίσει το γλυκό να βγάζει αφρό το ξαφρίζουμε με μία κουτάλα.
Βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
Σε ένα πιάτο βγάζουμε ένα κουταλάκι με σιρόπι,το αφήνουμε 1 λεπτό να κρυώσει και άν όταν περνάμε ανάμεσα το κουταλάκι κολλάει ή αφήνει κενό είναι έτοιμο.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 5-6 σταγόνες λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.


Tips: Άν δεν μας αρέσουν τα αμύγδαλα τα παραλείπουμε.

paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Κόσμος
+ + -

Ιδιωτικά τρένα και στην Ελλάδα;

 

Την άμεση απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ευρώπη απαιτεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνοντας την αναθεώρηση του «πρώτου σιδηροδρομικού πακέτου».

 

Πρόκειται για τη νομοθεσία που προβλέπει τη δημιουργία «ενιαίου σιδηροδρομικού χώρου» με απελευθέρωση της αγοράς, εποπτεία από μία ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή και αυστηρό διαχωρισμό ανάμεσα σε εκείνους που κατέχουν το σιδηροδρομικό δίκτυο και εκείνους που παρέχουν υπηρεσίες ή μεταφορικό έργο μέσω του δικτύου.

 

Στην Ελλάδα πάντως η απελευθέρωση των σιδηροδρόμων έχει μείνει πολύ πίσω, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης. «Είχαμε μια προσπάθεια από το ελληνικό υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη θεσμοθέτηση αυτών που προβλέπονταν από το πρώτο σιδηροδρομικό πακέτο. Όμως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τον ΟΣΕ και την ΤΡΕΝΟΣΕ, δηλαδή ενώ το 2005 ιδρύεται η ΤΡΕΝΟΣΕ ως ανεξάρτητος πάροχος υπηρεσιών, δεν είναι σαφής ακόμα η απόλυτη ανεξαρτητοποίησή της από τον ΟΣΕ. Και βεβαίως υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα δυσλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, που βρίσκεται στα σπάργανα στη χώρα μας».

 

πηγή: deutsche welle 


Σελίδα 11396 από 11415 (114142 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11395
[11396]
11397
11398
11413
11414
11415
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά