09/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Τσιγάρα… με πυρασφάλεια!

  Η ΕΕ αποφάσισε να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς από αμέλεια, «υποχρεώνοντας» όλες τις χώρες μέλη της να διαθέτουν τσιγάρα που θα είναι «μειωμένης ροπής ανάφλεξης», έτσι ώστε να σβήνουν μόνα τους αν ο χρήστης τα ξεχάσει σε κάποιο σημείο αναμμένα. Το μυστικό βρίσκεται στο τσιγαρόχαρτο: Οι κατασκευαστές έχουν εισάγει σε δύο σημεία του τσιγάρου δακτύλιους από παχύτερο χαρτί, οι οποίοι μειώνουν την παροχή ατμοσφαιρικού οξυγόνου. Έτσι, όταν η κάφτρα φτάσει στο δακτύλιο, το τσιγάρο σβήνει, εκτός αν ο καπνιστής εισπνεύσει τον καπνό και τραβήξει νέο αέρα μέσα από την κάφτρα.

«Αν δεν τραβήξεις τζούρα, το τσιγάρο σβήνει από μόνο του» εξήγησε ο Φρεντερίκ Βινσέντ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επίτροπου Υγείας στην Κομισιόν. Η εφαρμογή των νέων αυτών προδιαγραφών στα τσιγάρα είναι υποχρέωση όλων των χωρών-μελών της ΕΕ με την δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της ΕΕ, που αναμένεται ως το τέλος της εβδομάδας. Κατά συνέπεια, σύντομα όλα τα τσιγάρα που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα σβήνουν μόνα τους. Δεν ισχύει όμως αυτό και για τα πούρα, αφού δεν εφαρμόζονται και σε αυτά οι προδιαγραφές της «μειωμένης ροπής ανάφλεξης».

Το παράδειγμα της Φινλανδίας, όπου οι νέες προδιαγραφές εφαρμόζονται υποχρεωτικά από πέρυσι, δείχνει ότι τα θύματα των αναμμένων τσιγάρων μπορούν να μειωθούν κατά 43% (ή περίπου 500 θανάτους το χρόνο στην ΕΕ). Εκτός από τη Φινλανδία, το μέτρο εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία. Σύμφωνα με στοιχεία των χωρών-μελών, τα αναμμένα τσιγάρα προκαλούν 30.000 πυρκαγιές, 4.000 τραυματισμούς και 1.000 θανάτους κάθε χρόνο στην ΕΕ.

πηγή: star.gr


Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Σήμερα στο «Έρωτας και Τιμωρία»

 

Σήμερα στο «Έρωτας και Τιμωρία»

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου

Η Γιασεμίν έρχεται αντιμέτωπη με την οικογένεια του Σαβάς, εν απουσία της Τσιτσέκ… Ενώ ονειρευόταν από καιρό αυτή τη στιγμή, η συμπεριφορά της Σαχνούρ τη σοκάρει. Η Τσιτσέκ, ενώ έχει βρει καταφύγιο στην οικογένειά της, συγκρούεται με τον πατέρα της, ο οποίος δεν διστάζει να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει την ίδια του την κόρη…. 

Μεταφέρεται αιμόφυρτη στο νοσοκομείο κι ο Σάβας, όταν μαθαίνει τα νέα, τρέχει στο πλευρό της… Η ζωή της Τσιτσέκ, όμως, κρέμεται από μια κλωστή…

 

 

πηγή: zougla.gr 


paris Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Σάντος: "Τσαντισμένος με τον εαυτό μου"

 Ο Φερνάντο Σάντος παραδέχτηκε ότι η ήττα τον απογοήτευσε και τον... τσάντισε, διότι δεν είδε αυτά που ζήτησε από τους παίκτες.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας, ενώ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλια για τους "νέους".

 

"Είμαστε απογοητευμένοι γιατί θέλαμε να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε καινούργιους ποδοσφαιριστές. Ρισκάραμε σε κάποια πράγματα και θέλαμε να τα δούμε στο γήπεδο. Το γεγονός ότι δεχτήκαμε τρία γκολ είναι κάτι περίεργο για αυτή την ομάδα. Δεν έχουμε δεχτεί ως τώρα πάνω από ένα. Έγιναν, όμως, λάθη και τα πληρώσαμε"τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

 

"Είμαστε τσαντισμένοι. Κι εγώ είμαι τσαντισμένος με τον εαυτό μου, το ίδιο πιστεύω κι οι ποδοσφαιριστές. Ωστόσο ήταν μια καλή ευκαιρία να δούμε ποιους παίκτες μπορούμε να υπολογίζουμε, τι πρέπει να διορθώσουμε, ποια πράγματα πρέπει να βελτιώσουμε. Όπως έχουμε πει ο πρώτος κύκλος τέλειωσε: πετύχαμε τον στόχο μας, την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Τώρα βρισκόμαστε στον δεύτερο που είναι η προετοιμασία για το Euro. Για αυτό είχαμε αρκετά πρόσωπα και αλλαγές.

 

Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ήταν η εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν παρόμοια με αυτό κόντρα στη Ρωσία. Είχαμε μιλήσει για αυτό και ζητήσαμε συγκεκριμένα πράγματα σε ότι αφορά την πίεση και την κυκλοφορία. Δεν τα είδαμε. Και το χειρότερο είναι ότι ενώ με τη Ρωσία ισορροπήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι και ισοφαρίσαμε, τώρα δεχτήκαμε άλλα δύο γκολ"πρόσθεσε.

 

Σε ότι αφορά τον κορμό της ομάδας για το Ευρωπαϊκό τόνισε: "Το 80-90% της ομάδας βρίσκεται στο μυαλό μου, αλλά υπάρχουν πάντα προβλήματα". Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τους παίκτες που έκαναν ντεμπούτο.

 

 

 

 

πηγη: spor24.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Οι 20 ημέρες που θα κρίνουν το ευρώ

Oι 20 ημέρες που θα κρίνουν το ευρώ
Τρεις κομβικές ημερομηνίες έως τη σύνοδο κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου
Οι 20 ημέρες που θα κρίνουν το ευρώ
Το κρισιμότερο εικοσαήμερο της μεταπολεμικής Ιστορίας της ζει η Ευρώπη. Η προοπτική μιας βίαιης ανατροπής της εξελικτικής πορείας που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 με τη δημιουργία της ΕΚΑΧ (Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ανθρακα και Χάλυβα) για να φθάσει στην υιοθέτηση ενός κοινού νομίσματος, είναι περισσότερο από ορατή. Η κρίση χρέους έχει επιμολύνει πλέον τις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης, που κινδυνεύουν κι αυτές με αποβολή από το διεθνές σύστημα πιστώσεων. Ως καταληκτική ημερομηνία δράσεων για τη διάσωση της Ευρώπης και του ευρώ προβάλλει πλέον η σύνοδος κορυφής της ΕΕ της 9ης Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μια σύνοδο υπαρξιακής σημασίας για την ευρωζώνη και το ευρώ. Οι επιθέσεις κατά των αγορών ομολόγων των θεωρουμένων ως ευάλωτων για επιμόλυνση χωρών, όπως και οι επιθέσεις κατά του ευρώ αναμένεται να κλιμακωθούν το προσεχές εικοσαήμερο, καθώς οι αγορές θα περιμένουν μια πειστική απάντηση για τη βούληση της Ευρώπης να διατηρήσει τη σημερινή μορφή και δομή διακρατικών συνεργασιών τις οποίες έχει πετύχει προϊόντων των δεκαετιών ειρήνης και προόδου που μεσολάβησαν από τη μεγάλη καταστροφή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ευρώ υποχωρεί και σήμερα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα (από τα 1,3539 στα 1,3433 δολάρια), ενώ το κόστος δανεισμού της Ιταλίας ξεπερνά και σήμερα το θεωρούμενο ως ανυπόφορο για μια οικονομία όριο 7% (μιλάμε για το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων μιας χώρας). Στο τρενάκι του τρόμου η Ισπανία και η Γαλλία. Η πρώτη χθες δεν κατάφερε να απορροφήσει από τις αγορές τα 3,5 δισ. ευρώ που επιχείρησε, παρά τα πανάκριβα επιτόκια που πλήρωσε για να διαθέσει τα 12μηνης και 18μηνης διάρκειας ομόλογα που εξέδωσε. Η δεύτερη ζει καθημερινά με την αγωνία της απώλειας του triple A. Της έκπτωσής της δηλαδή από την υψηλότερη βαθμίδα αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας.

Κομβικές ημερομηνίες
Τρεις κομβικές ημερομηνίες - και ισάριθμες συναντήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων - μεσολαβούν πριν από την καταληκτική της συνόδου κορυφής στις 9 Δεκεμβρίου.

1. Η 29η και 30ή Νοεμβρίου, κατά την οποία συνεδριάζουν το Eurogroup και το Ecofin. Ειδικότερα οι υπουργοί Οικονομικών των 17 κρατών-μελών της Ευρωζώνης που θα συμμετάσχουν στο Eurogroup θα πρέπει να οριστικοποιήσουν ένα σαφές, πλήρες, ικανό, κατανοητό και πειστικό σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης ανακοινώνοντας πρώτον ένα μηχανισμό παροχής υπηρεσιών... πρώτων βοηθειών προς τις χώρες που «ματώνουν» για να προωθήσουν τα ομόλογά τους στις διεθνείς αγορές. Θα πρέπει επίσης να πείσουν τις μεγάλες πιστώτριες χώρες, όπως είναι η Κίνα που διαθέτει συναλλαγματικά διαθέσιμα άνω του 1 τρισ. δολαρίων, να επενδύσουν στα ομόλογα που θα εκδώσει το ΕFSF, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δηλαδή.

2. Η 7η και 8η Δεκεμβρίου, κατά την οποία η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στη Μασσαλία της Γαλλίας, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ. Στη συνάντηση αυτή Μέρκελ και Σαρκοζί θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την κοινή στάση τους στη σύνοδο, ουσιαστικά να δώσει ο γάλλος πρόεδρος λευκή επιταγή στη Μέρκελ για να χειριστεί κατά το δοκούν την κρίση. Και βεβαίως να της παρουσιάσει ένα ουσιαστικό πρόγραμμα λιτότητας της γαλλικής κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι για να εισέλθει ο κ. Σαμαράς στην αίθουσα που θα συνεδριάσει το ΕΛΚ θα πρέπει να κρατά αντίγραφο του υπογεγραμμένου από τον ίδιο και τον κ. Παπανδρέου εγγράφου περί τήρησης των υπεσχημένων προς τους εταίρους ελληνικών υποχρεώσεων.

3. Η 8η Δεκεμβρίου, κατά την οποία συνεδριάζει στη Φραγκφούρτη το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εδώ το μπαλάκι το έχει ο Μάριο Ντράγκι. Μια δεύτερη μέσα σε διάστημα ενός μηνός μείωση των ευρωεπιτοκίων από το νέο πρόεδρο της ΕΚΤ θα αποτελέσει την καλύτερη υποθήκη για μια σαρωτικά πειστική σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών, την επομένη. Με το όπλο της ΕΚΤ να καπνίζει, η εικόνα ενότητας και βούλησης που θα δώσει η Ευρώπη για την υπέρβαση της κρίσης θα είναι απίστευτα ενισχυμένη.
 
 
 
πηγή: tovima.gr 

paris Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Το απόγευμα η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου

 Η ονομαστική ψηφοφορία, με την οποία κορυφώνεται η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που παραδοσιακά διεξάγεται μεσάνυχτα, θα γίνει για πρώτη φορά απόγευμα ενόψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη.
Οι τόνοι, πάντως, κατά τη συζήτηση της Τρίτης ήταν χαμηλοί, με σημεία τριβής ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τον χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης αλλά και τον χρόνο των εκλογών. Οι Υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για συγκυβέρνηση, αποφεύγοντας να βάλουν χρονικούς περιορισμούς, σε αντίθεση με τους βουλευτές της ΝΔ που έκαναν λόγο για κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, επιμένοντας στην ανάγκη προσφυγής στις κάλπες όποτε αυτό καταστεί δυνατόν. Σκληρή ήταν όμως η κριτική από τα κόμματα της αριστεράς.
Παρών στο μεγαλύτερο κομμάτι της συζήτησης ήταν ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος μάλιστα σημείωνε διαρκώς σε ένα μπλοκάκι τις παρατηρήσεις Υπουργών και βουλευτών.
Χωρίς διάθεση αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη του ομιλία μετά την αποχώρηση του από την Πρωθυπουργία, έκανε λόγο για «μία δύσκολη αποστολή που συνεχίζεται», ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο «κυβέρνηση συνευθύνης». Ο πρώην Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά την ιδέα του δημοψηφίσματος, το οποίο είπε ότι «τρόμαξε πολλά κατεστημένα εντός και εκτός ευρώ». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στην ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για αυτό το θέμα από κορυφαίους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. «Δεν υπολογίζω καμία καρέκλα μπροστά στις ευθύνες μου για την χώρα για το καλό του ελληνικού λαού» κατέληξε ο πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος είπε πως θα κάνει ό, τι μπορεί μαζί με την ΚΟ και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τον τόπο.

 

 

 

 

πηγή: real.gr

 


paris Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Πιλάβιος: "Απίθανο να έστησε ματς ο Ψωμιάδης"

  

Θέση υπέρ του Μάκη Ψωμιάδη πήρε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην κατάθεσή του αναφορικά με τους στημένους αγώνες."Δεν ξέρω κάποια παράνομη ενέργεια του κ. Μάκη Ψωμιάδη σχετικά με στήσιμο αγώνων και παράνομο στοιχηματισμό.

 

Ουδέποτα ένιωσα να απειλούμαι από κανέναν και ειδικά από τον κ. Ψωμιάδη.

Ωστόσο θεωρώ απίθανο ότι ήθελε να παρέμβει στους διαιτητές προκειμένου να στήσει αγώνα", τόνισε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του στον 9ο τακτικό ανακριτή Γιώργο Κάσιμη στις 29 Σεπτεμβρίου, και πρόσθεσε:

 

"Σε όλους αυτούς τους αγώνες οι διαιτητές δεν έπραξαν κανένα σφάλμα και όλοι είχαν αξιολογηθεί ως άριστοι.

 

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η ΕΠΟ και εγώ προσωπικά συνιστούμε κάποιον κρίκο στο στήσιμο των αγώνων".  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                              

 
Υποβλήθηκε πριν από 2944 ημέρες
Σχόλια (0)
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 - 10:02
 re tha mas trelanoune reeeeeeeeee

Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Οικονομία
+ + -

Κινδυνεύουν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου

 Κινδυνεύουν οι συντάξεις Δεκεμβρίου
Αναζητούνται 450 εκατ. ευρώ από ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για την πληρωμή τους

 Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία, με ορατό το ενδεχόμενο να μην βρεθούν - τελικώς - τα απαραίτητα κονδύλια για την καταβολή των συντάξεων του μηνός Δεκεμβρίου, οι οποίες καταβάλλονται το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. 
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι διοικήσεις των ταμείων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ αναζητούν άμεσα 450 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καταβληθούν εγκαίρως οι συντάξεις και τα δώρα του Δεκεμβρίου.Την Τετάρτη πρόκειται να επαναληφθεί σύσκεψη του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, για να αναζητηθούν κονδύλια στον προϋπολογισμό ώστε να αποφευχθεί η…«στάση πληρωμών»των ασφαλιστικών ταμείων.


Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε ανάλογη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας - με την συμμετοχή του κ. Σαχινίδη - στη διάρκεια της οποίας προσδιορίσθηκαν επακριβώς οι ανάγκες των Ταμείων και εξαντλήθηκαν τα ενδεχόμενα αναζήτησης χρημάτων από το εσωτερικό του ασφαλιστικού συστήματος, μέσω δανεισμού από άλλα Ταμεία.

Ωστόσο κατέστη σαφές ότι οι «άλλες λύσεις» δεν επαρκούν και χρειάζεται επειγόντως η εξεύρεση 450 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τρόικα είχε εγκρίνει από το καλοκαίρι, επιπλέον κρατική χρηματοδότηση για το ΙΚΑ, αναγνωρίζοντας την μείωση των εσόδων που έχει υποστεί το Ταμείο, εξαιτίας της ύφεσης, της αυξημένης ανεργίας, αλλά και της μείωσης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Σαχινίδης υπογράμμισε προς τους συναδέλφους του στο υπουργείο Εργασίας ότι«δεν έχει ορατή λύση στο πρόβλημα» και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα σύσκεψη την Τετάρτη, αφού προηγουμένως «ξεσκονίσει» τα υπόλοιπα όλων των «κωδικών του προϋπολογισμού».

Ενδεικτική της κατάστασης και του αδιεξόδου είναι δήλωση στελέχους του υπουργείου που έλαβε μέρος στη σύσκεψη, το οποίο σημείωνε προς «Το Βήμα» πως «αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε, ούτε από πού θα βρούμε τα απαραίτητα κονδύλια, ούτε αν τελικώς θα τα βρούμε».

Το ΙΚΑ αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα ολόκληρο το 2011, έτος που χαρακτηρίσθηκε από τον διοικητή του κ. Ρ. Σπυρόπουλο ως «το χειρότερο στην ιστορία του Ιδρύματος». Σε παλαιότερη δήλωσή του ο διοικητής του Ταμείου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κάθε μήνα δίνουμε μάχη για να πληρωθούν οι συντάξεις. Στις 19 κάθε μηνός, αφού διασφαλιστεί το απαραίτητο ποσό, παίρνουμε ανάσα και ξεκινούμε την προσπάθεια για τον επόμενο μήνα».

Το κατά πόσο θα πληρωθούν ή όχι οι συντάξεις του Δεκεμβρίου, θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις του κ. Σαχινίδη.
 
 
πηγή: tovima.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Πρώτη επέτειος χωρίς άσυλο-7000 αστυνομικοί

 

Χωρίς άσυλο η επέτειος του Πολυτεχνείου


Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες πυροσβέστες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλοιό ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.
Περισσότερες από 30 διμοιρίες των ΥΜΕΤ και 20 διμοιρίες των ΥΑΤ θα βρίσκονται παρατεταγμένες μπροστά από τη Βουλή, την αμερικανική πρεσβεία αλλά και σε σημεία που χαρακτηρίζονται «επικίνδυνα». Σε συνεχείς περιπολίες θα βρίσκεται το σύνολο της δύναμης των Ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, ενώ αστυνομικοί της Τροχαίας θα επιχειρούν μέσα από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας να εντοπίζουν και αυτοί πιθανές εστίες προβλημάτων. Αστυνομικοί της κρατικής και της δημόσιας ασφάλειας θα αναλάβουν να «σκανάρουν» τους διαδηλωτές επιχειρώντας να εντοπίσουν όσους μεταφέρουν μολότοφ, προτού ενωθούν με τα μπλοκ των αντιεξουσιαστών.
Τα μέτρα συζητήθηκαν εκ νέου σε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη συμμετοχή του Χρήστου Παπουτσή. Η πολιτική ηγεσία πάντως του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ρίξει την ευθύνη για τις αποφάσεις που σχετίζονται για την αποτροπή της πιθανής εισόδου κουκουλοφόρων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στις εντολές που θα δώσουν οι επιβλέποντες εισαγγελείς, αλλά και στη στάση που θα κρατήσουν οι πρυτανικές Αρχές.
Ο εορτασμός της πρώτης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου χωρίς τον θεσμό του πανεπιστημιακού ασύλου ξεκινά αύριο Τρίτη.
Οι πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος - παρότι, όπως κάθε χρόνο, η Σύγκλητος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση επιφυλακής καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου - έχουν εκφράσει εφέτος σοβαρές επιφυλάξεις με επιστολές τους προς τα αρμόδια υπουργεία:
«Είναι προφανές ότι η ομαλή εξέλιξη του εορτασμού εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς ως προς το ίδρυμα παράγοντες. Τα μέλη και όργανα του ΕΜΠ δεν έχουν νομική ή ουσιαστική αρμοδιότητα και για τον λόγο αυτόν αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη όσον αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Ανάμεσα στα θέματα που απασχολούν τις πρυτανικές Αρχές είναι το ποιοι θα εισέλθουν εφέτος στο ίδρυμα, γι' αυτό και αρνούνται επίσης την ευθύνη ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους του εορτασμού.
Οι πύλες του ιστορικού κτιρίου του ιδρύματος στην οδό Πατησίων θα ανοίγουν καθημερινά στις 9.30 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ, ενώ η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 3 το μεσημέρι.

Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Βενιζέλος: Ύστατη ευκαιρία για την Ελλάδα η νέα κυβέρνηση

 

Βενιζέλος: Ύστατη ευκαιρία για την Ελλάδα η νέα κυβέρνηση


Η νέα κυβέρνηση έχει περιορισμένη θητεία, αλλά διαθέτει ιστορικές δυνατότητες, υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η χώρα έχει μπροστά της μια ύστατη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσει για «να είναι η Ελλάδα μέρος της Ευρωζώνης και για να ξεπεραστεί ο κινδυνος χρεοκοπίας» και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι καθόλου αυτονόητα τα κονδύλια που περιέχονται στο νέο δανειακό πρόγραμμα. 

Για το λόγο αυτό, τόνισε, θα πρέπει να κινηθούμε «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και απολύτως στοχευμένα» ώστε «να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες με τους εταίρους και να αποκομίσουμε τα οφέλη που προκύπτουν από τις αποφάσεις του Οκτωβρίου».

Εντολή αυτής της κυβέρνησης, είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κομματικές αντιπαραθέσεις.

Ανέφερε ακόμη ότι η κατάθεση του προϋπολογισμού θα γίνει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, με στόχο όπως είπε, για πρώτη φορά η χώρα να παρουσιάσει πρωτογενή πλεονάσματα.

Πρέπει να κινηθούμε στο επίπεδο που επιβάλλουν οι περιστάσεις, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι ο «άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της χώρας δημιούργησε το κλίμα εθνικής και κοινωνικής συναίνεσης που ήταν αναγκαίο» ώστε να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Τόνισε τέλος ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν είναι τυπική διαδικασία, αλλά «μια μεγάλη εθνική και πολιτική πράξη και αφετηρία μιας νέας περιόδου», η οποία, όπως εκτίμησε, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις «που θα μας επιτρέψουν να κοιτάξουμε πρόσωπο με πρόσωπο τον πολίτη».


Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Κίνδυνος κατάθλιψης από την πολλή τηλεόραση

Κίνδυνος κατάθλιψης από την πολλή τηλεόραση

Όσοι βλέπουν πολλή τηλεόραση διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οι οποίοι παρακολούθησαν σχεδόν 50.000 γυναίκες επί 14 χρόνια. Αντιθέτως, όσοι είναι δραστήριοι, προστατεύονται από αυτήν.

Όπως γράφουν στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας», οι εθελόντριές τους συμπλήρωναν κάθε δύο χρόνια ειδικά ερωτηματολόγια για το πόσο συχνά περπατούσαν, έκαναν ποδήλατο, έτρεχαν ή κολυμπούσαν, καθώς και για το πόσες ώρες έβλεπαν τηλεόραση.

Ταυτοχρόνως, απαντούσαν σε ερωτήσεις για την ψυχική τους διάθεση, τα τυχόν συμπτώματα κατάθλιψης που ανέπτυξαν και το αν έπαιρναν φάρμακα γι’ αυτήν.

Με βάση τις απαντήσεις τους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο πιο καθιστικός ήταν ο τρόπος ζωής τους τόσο περισσότερο κινδύνευαν να εκδηλώσουν κατάθλιψη, ενώ αντιθέτως όσο πιο δραστήριες ήταν τόσο λιγότερο κινδύνευαν.

Στην πραγματικότητα, οι εθελόντριες που γυμνάζονταν πολύ (επί 90 λεπτά ή περισσότερο κάθε μέρα) είχαν κατά 20% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη σε σύγκριση με όσες γυμνάζονταν λιγότερο από 10 λεπτά την ημέρα.

Αντίστοιχα, όσες έβλεπαν τηλεόραση επί 3 ή περισσότερες ώρες την ημέρα, είχαν κατά 13% υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης σε σύγκριση με όσες έβλεπαν σπανίως ή καθόλου τηλεόραση.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μάικλ Λούκας, ερευνητής στην Σχολή Δημοσίας Υγείας του πανεπιστημίου, το γενικό συμπέρασμα της μελέτης είναι πως η καθιστική ζωή μπορεί να προκαλέσει μια σειρά συναισθηματικών και σωματικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με την κατάθλιψη.

Η καθιστική ζωή, από την πλευρά της, ασκεί ωφέλιμη επίδραση στην αυτοεκτίμηση, στην αίσθηση ελέγχου και στα επίπεδα των ενδορφινών (είναι οι φυσικές ορμόνες της ευεξίας του οργανισμού).

Τα ευρήματα αυτά εξήχθησαν αφού πρώτα οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες κινδύνου για κατάθλιψη, όπως η κατάσταση της υγείας.

Τα νέα ευρήματα συμφωνούν με εκείνα προγενέστερων μελετών, που έχουν δείξει ότι η συστηματική άσκηση είναι σημαντική για καλή ψυχική διάθεση.Πηγή : Web Only

Σελίδα 11350 από 11352 (113520 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11346
11347
11348
11349
[11350]
11351
11352
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά