18/01/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Έργο 2,1 εκ. ευρώ στο Μεσολόγγι

 Στην τελική του φάση για ένταξη στο ΕΣΠΑ, βρίσκεται το έργο «προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης - τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού για την ελαχιστοποίηση των διαρροών του ποσίμου νερού του δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 2.144.136 ευρώ, μετά την θετική γνωμοδότηση του έργου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας που έχει η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Θάνο Μωραΐτη, τόσο κατά την θητεία του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, όσο και με την σημερινή του ιδιότητα, ως αρμοδίου για το ΕΣΠΑ Υφυπουργού.

«Με το έργο αυτό, δίνεται πλέον η δυνατότητα στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, να ελέγχει ανά πάσα στιγμή την λειτουργική κατάσταση του δικτύου ύδρευσης και να επεμβαίνει άμεσα σε περιπτώσεις βλαβών. Έτσι, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση των υδάτινων αποθεμάτων της περιοχής ενώ εξασφαλίζεται ο δήμος από έκτακτα έξοδα, που θα προκαλούσαν τυχόν βλάβες και διαρροές. Οι εντάξεις ώριμων και χρήσιμων έργων με την στενή συνεργασία που έχουμε με δήμους της Αιτωλ/νίας, κατά την θητεία μου στο ΥΠΕΚΑ όσο και σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, , θα συνεχιστούν, με κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τους κατοίκους» σημειώνει σε δήλωση του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνος Μωραΐτης.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, τόνισε: «Ένα σημαντικό έργο το οποίο θα προσφέρει αξιόλογες υπηρεσίες τόσο στην πλευρά των οικονομικών πόρων της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, όσο και στην πλευρά της προστασίας του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης φυσικών πόρων, όπως το νερό , το οποίο αποτελούσε μακροχρόνιο αίτημα του δήμου, υλοποιείται. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό για τις προσπάθειες του ώστε το αυτό έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να υλοποιηθεί»

Στόχος του συστήματος είναι η on-line παρακολούθηση σημαντικών παραμέτρων της λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης (παροχή και πίεση σε κεντρικούς αγωγούς), η συλλογή και αποθήκευση των σχετικών ιστορικών δεδομένων και η εκτέλεση χειρισμών στο υδραυλικό δίκτυο (άνοιγμα/κλείσιμο βανών, ρύθμιση πίεση και παροχής) με στόχο τον περιορισμό των απωλειών νερού και την έγκαιρη αντιμετώπιση των διαρροών.

 

 

 

 


Πηγή:perifereianews.com


Manos Manos Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Μαζικές συλλήψεις για Φρουτάκια

 Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν 25 συνολικά άτομα στην Αθήνα, ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας σε δύο καφετέριες με φρουτάκια.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δύο επιχειρήσεις σε καταστήματα καφέ που έγιναν στις 15:30 και στις 16:00 αντίστοιχα, οδήγησαν στις ανωτέρω συλλήψεις.

Η πρώτη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο «Crown» επί της οδού Χαλκοκονδύλη, οπότε και συνελήφθησαν 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος του καταστήματος, βουλγαρικής καταγωγής.

Η δεύτερη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα «Click Games», Έλληνα ιδιοκτήτη, κατά την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του υπευθύνου, αλβανικής καταγωγής.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατασχέθηκαν συνολικά 50 οαιγνιομηχανήματα τύπου φρουτάκια.

 

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Πάγκαλος: "Οι Αγανακτισμένοι ήταν ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες!" (BINTEO)

 Δεν πτοείται ο Θόδωρος Πάγκαλος και συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις! Ποια ήταν η νέα τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που πρόκειται να προκαλέσει αντιδράσεις; Σε συνέντευξή του...

στο Γαλλικό κανάλι France 5 και στην εκπομπή Le monde en marche, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι οι αγανακτισμένοι που διαδήλωσαν στους δρόμους της χώρας ήταν «ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλακές!». Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το ΠΡΕΖΑ TV:

 

 

 

 

 

 

 

 

thestival.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Απάντηση Τζαβάρα σε Βενιζέλο για τους λογαριασμούς την Ελβετία

Φωτιές έχουνε ανάψει οι δηλώσεις του Ιωσήφ Ζησιάδη σχετικά με τους κρυφούς λογαριασμούς βουλευτών στην Ελβετία.

Αυτή την φορά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Τζαβάρας, απάντησε με σκληρό τρόπο στον Υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. «Με υποψίες δεν μπορώ να τοποθετούμαι σε μείζονα πολιτικά θέματα. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν. Και ακριβώς με αυτή τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, και ο κ. Γιακουμάτος και εγώ, προβήκαμε σε τέτοιες ενέργειες».Τέλος, χαρακτήρισε ως αστεία, κωμική και γελοία την επιχειρηματολογία του υπουργού Οικονομικών.

 

 

 


Πηγή:now24


Paris Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011
Life style   Κόσμος
+ + -

Κρίσιμο 24ωρο για τη ζωή του George Michael

 

Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο τραγουδιστής GeorgeMichael αφού μια ξαφνική επιπλοκή της υγείας του μπορεί και να αποβεί μοιραία. Η οικογένειά του ξαγρύπνησε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο της Βιέννης όπου νοσηλεύεται ο τραγουδιστής από την περασμένη εβδομάδα με βαριάς μορφής πνευμονία. Ο Κυπριακής καταγωγής 75χρονος πατέρας του, οι δύο αδελφές του όπως και οι στενοί του φίλοι βρίσκονται συνεχώς δίπλα του. Παρόλο που ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου χθες αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση του τραγουδιστή δημοσίευμα της εφημερίδας «TheSun» σε άρθρο της υποστηρίζει ότι ο 48χρονος Michael παρουσίασε οξεία αναπνευστική δυσχέρεια που εμποδίζει την εισροή οξυγόνου στο αίμα και που μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ο George με τον Κυπριακής καταγωγής πατέρα του

Τον βαριά άρρωστο George Michael βοηθάει ένα κρεβάτι νοσοκομείου αξίας 100.000 λιρών το «Triadyne Proventa, το οποίο χρησιμοποιείται για ανθρώπους που πάσχουν από πνευμονία. Το νοσοκομειακό κρεβάτι προσαρμόζεται στο σώμα του ασθενούς βοηθώντας την κυκλοφορία του αίματος ενώ μειώνει την πίεση στους πνεύμονες.

Ο George Michael ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες συναυλίες του στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της περιοδείας του «Symphonica».


Paris Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Αναποδογύρισαν αυτοκίνητο γιατί εμπόδιζε την κυκλοφορία!

Το πάρκινγκ στις μέρες μας είναι μεγάλο βάσανο...
Πολλές φορές μέσα στην “απελπισία” μας αφήνουμε το αυτοκίνητο όπου βρούμε. Κυριολεκτικά!Δεν σκεφτόμαστε όμως ότι ίσως να εμποδίζουμε την κυκλοφορία. Πόσες φορές δεν σας έχουν κλείσει και δεν μπορείτε να βγείτε; Πόσες φορές σας έχει τύχει να είστε στο λεωφορείο και να σταματάει γιατί δεν μπορεί να περάσει από δρόμο που είναι διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα;

Σε αυτή την περίπτωση οι κάτοικοι της πλατείας Εξαρχείων βρήκαν μία πρωτότυπη και άμεση λύση για να διευκολύνουν την κυκλοφορία. Αναποδογύρισαν το αυτοκίνητο που έκλεινε το δρόμο! 
Βέβαια δεν ξέρουμε πως αντέδρασε ο ιδιοκτήτης του οχήματος όταν το είδε σε αυτή την θέση, σίγουρα όμως οι υπόλοιποι οδηγοί ήταν πολύ ευχαριστημένοι που κατάφεραν να “ξεκολλήσουν” από το σημείο! 

 

2lol.gr 


paris Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Ρέντναπ: «Μόνο νίκη με ΠΑΟΚ»

 Η νίκη επί του ΠΑΟΚ είναι σημαντική και πρέπει να επιτευχθεί οπωσδήποτε σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ. Τι είπε για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει, τη Ρούμπιν και τη Σάμροκ Ρόβερς.

 

Ο Άγγλος τεχνικός χαρακτήρισε μονόδρομο τη νίκη επί του «Δικεφάλου» προαναγγέλλοντας συνάμα αρκετές αλλαγές για μία ακόμη φορά:

«Πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε. Είμαστε ένα βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ και χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη Σάμροκ, η Ρούμπιν λογικά θα την κερδίσει και εμείς θα πρέπει να πάρουμε και τους τρεις βαθμούς. Δε θέλουμε να αφήσουμε την πρόκριση για το τελευταίο παιχνίδι».

Για το ματς της Τούμπας στην πρεμιέρα είπε:

«Θυμάμαι την ατμόσφαιρα που ήταν εκπληκτική. Θα κάνουμε το δικό μας πλάνο και σχέδιο για τον αγώνα. Είναι δύσκολο το παιχνίδι αύριο, πρέπει να κάνουμε αυτό που οφείλουμε. Το δικό μας σχέδιο και τη νίκη», τόνισε. 

Για πιθανές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας τόνισε:

«Αν μπορούσα θα έκανα πάλι 11 αλλαγές. Έχουμε τους τραυματισμούς του Παβλιουτσένκο και του Ντος Σάντος και θα αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω δύο παίκτες που αγωνίστηκαν το Σάββατο. Πηγαίνουμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα και αν μπορούσα να αλλάξω και τους 11 παίκτες θα το έκανα. Θα κάνουμε πολλές αλλαγές».


Για την αυτοκτονία του Γκάρι Σπιντ είπε:

«Ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους. Το έμαθα την Κυριακή το πρωί και δε μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Πριν από μερικές εβδομάδες τον είχα δει σε ένα γκαλά φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Και στο παιχνίδι και στο πάρτι περάσαμε καταπληκτικά. Έπαιξε κιόλας και έτρεχε σαν εικοσάχρονος. Ήταν φανταστικό άτομο και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει».

gazzeta.gr  


paris Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Τα μίνι – διαρκείας του Παναθηναϊκού

 Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 30 του μήνα οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται μίνι-διαρκείας για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Οι τιμές ξεκινούν από τα 125 ευρώ και φτάνουν τα 325 ευρώ.

H ανακοίνωση:


«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι από την 1η Δεκεμβρίου 2011 αρχίζει η διάθεση των Καρτών Διαρκείας της Β' Περιόδου, για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ήταν πάντα στο πλευρό της ομάδας, όπως ακριβώς κάνουν και τώρα, που τους χρειάζεται για να συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ελληνική κοινωνία βιώνει δύσκολες καταστάσεις, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επέλεξε τιμολογιακή πολιτική τέτοια, ώστε οι φίλαθλοί να έχουν την ευκαιρία και την ευχέρεια να βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος και σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του κυπέλλου».

 

zougla.gr 


paris Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Βραβείο στην Bild για ανθελληνικό δημοσίευμα

 Στέφανος Νικήτας

Η γερμανική Bild πρέπει να νιώθει υπερήφανη! Πήρε βραβείο και συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό "Χρυσό γαϊδουράγκαθο" για δημοσιεύματα που "δημιουργούν αντιθέσεις μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών".

Αφορμή για τη βράβευση η προτροπή της εφημερίδας προς την Ελλάδα να πουλήσει τα νησιά της για να επιστρέψει τα χρέη της.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Νικολάους Μπλόμε, παρέλαβε με υπερηφάνεια το βραβείο- παρότι λίγοι εμφανίζονται για να το πάρουν- και μάλιστα έβγαλε λόγο δικαιολογώντας τη στάση της εφημερίδας έναντι της χώρας μας.

"Είπαμε "πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες" και τελικά αυτό συμβαίνει. Περίπου 70.000 τμήματα της κρατικής περιουσίας τώρα πωλούνται, μεταξύ αυτών και μία χερσόνησος και ένα μικρό βουνό", δήλωσε.

"Είμαστε περήφανοι για το βραβείο αυτό. Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα, αν εμείς είχαμε κρατήσει κλειστό το στόμα μας; Το "αγκάθι" είναι αιχμηρό και οξύ. Έτσι θέλουμε να είμαστε κι εμείς και να είστε χαρούμενοι που υπάρχουμε", κατέληξε.

Με τον τρόπο αυτό εξέθετε και τον υπόλοιπο- αρκούντως σοβαρό- γερμανικό Τύπο. Εξ αυτού του λόγου, το (πλέον σοβαρό) περιοδικό Spiegel αφιέρωσε εξώφυλλο του (με ρεπορτάζ) με αποκαλύψεις για τις τακτικές της Bild.

Ο τίτλος του Spiegel ήταν "Bild: Οι εμπρηστές". Εντός του ρεπορτάζ το περιοδικό εξαπέλυε επίθεση στην εφημερίδα, καταλογίζοντας της, με αφορμή τη στάση της έναντι της Ελλάδας, ότι "κατρακυλά στο ρόλο ενός δεξιού-λαϊκιστικού κόμματος, το οποίο λείπει από τη γερμανική πολιτική κουλτούρα".

 

news247.gr 


paris Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Οι 10 τροφές-«ασπίδα» για τον καρκίνο

«Όπλο» κατά του καρκίνου μπορεί να αποτελέσει το φαγητό, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Οι γιατροί συμβουλεύουν ότι μέσα από τη διατροφή μας μπορούμε αν όχι να καταπολεμήσουμε, σίγουρα να προλάβουμε την ασθένεια, η οποία αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες στις αναπτυγμένες χώρες.

Διαβάστε 10 χρήσιμες διατροφικές οδηγίες που πιθανόν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου:

  • 1. Προσθέστε σκόρδο σε ό,τι τρώτε

Το σκόρδο περιέχει ενώσεις του θείου οι οποίες ενεργοποιούν τις φυσικές άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του καρκίνου, μειώνοντας την ανάπτυξη των όγκων.

  • 2. Συνοδέψτε το γεύμα σας με μπρόκολο ατμού. Προσοχή: όχι στο μπρόκολο του φούρνου μικροκυμάτων

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο εμπλουτισμένα λαχανικά με αντικαρκινικέςιδιότητες. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Ισπανία, τα μικροκύματα εξουδετερώνουν το 97% των αντικαρκινικών ουσιών. Οπότε συνίσταται να μαγειρεύεται στον ατμό.

  • 3. Θρυμματίστε μερικούς ξηρούς καρπούς Βραζιλίας και πασπαλίστε τους πάνω στη σαλάτα σας

Οι ξηροί καρποί είναι εμπλουτισμένοι με σελήνιο, ένα ιχνοστοιχείο που «σκοτώνει» τα καρκινικά κύτταρα και ταυτόχρονα «επιδιορθώνει» το DNA. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η οποία παρακολούθησε περισσότερους από 1.000 άνδρες με καρκίνο του προστάτη, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που βρέθηκαν με τα υψηλότερα επίπεδα σεληνίου στο αίμα τους είχαν 48% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο σε προχωρημένο στάδιο για πάνω από 13 χρόνια σε σύγκριση με τους άνδρες με τα χαμηλότερα επίπεδα.

  • 4. Χρησιμοποιήστε λεμόνια στο φαγητό σας ή στύψτε λεμονάδα

Μια ημερήσια δόση εσπεριδοειδών μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο του καρκίνου του στόματος, του λαιμού, του στομάχου.

  • 5. Προσθέστε μισό φλιτζάνι βατόμουρα στα δημητριακά του πρωινού σας

Τα βατόμουρα είναι «νούμερο ένα» όσον αφορά στην αντιοξειδωτική δράση τους. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και να οδηγήσουν σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.

  • 6. Μάθετε να τρώτε αγκινάρες

Οι αγκινάρες περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

  • 7. Ψήστε λίγο σολομό στο γκριλ

Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έτρωγαν τέσσερις ή περισσότερες μερίδες ψάρι την εβδομάδα είχαν σχεδόν κατά ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο στο αίμα. Άλλες μελέτες δείχνουν μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης λιπαρών ψαριών (σολομός, σκουμπρί, ιππόγλωσσα, σαρδέλες και τόνος, καθώς και οι γαρίδες και τα χτένια) και του μειωμένου κίνδυνου καρκίνου του ενδομητρίου στις γυναίκες..

  • 8. Βάλτε ακτινίδια στη διατροφή σας

Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, λουτεΐνη, και χαλκό, ό,τι πρέπει δηλαδή για την καταπολέμηση του καρκίνου.

  • 9. Ρίξτε κρεμμυδάκια στη σαλάτα σας

Μια διατροφή πλούσια σε κρεμμύδια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη έως και 50%. Τα αποτελέσματα είναι ισχυρότερα όταν τα κρεμμυδάκια τρώγονται ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα

  • 10. Σερβίρετε λάχανο τουρσί

Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στη Φινλανδία, το λάχανο τουρσί περιέχει ουσίες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των καρκινικών ενώσεων.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Σελίδα 11349 από 11396 (113960 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11348
[11349]
11350
11351
11394
11395
11396
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά