02/07/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Τοπικά
+ + -

Ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Στην εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών προχωράει ο δήμος Θεσσαλονίκης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πολίτες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τον δήμο ή να εισπράττουν ποσά, όλο το 24ώρο, χωρίς να προσέλθουν στα ταμεία. 


Η δυνατότητα αυτή δόθηκε μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος γνωστής τράπεζας.

 

 

zougla 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Κλειστά τα μουσεία τα χριστούγεννα

 

Οι αρχαιοφύλακες διαμαρτύρονται για τη μη πληρωμή τους τα σαββατοκύριακα

Με κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείων για τις 24 και 25 Δεκεμβρίου απειλεί η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιολογικών χώρων.

Ο λόγος είναι ότι μετά την ψήφιση του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο, δεν υπάρχει πρόβλεψη πληρωμής των αρχαιοφυλάκων για την εργασία τους τα Σαββατοκύριακα, πέραν του πενθημέρου δηλαδή, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Οικονομικών. 

Και όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, χάνονται ήδη, δεδουλευμένα δύο και πλέον μηνών. Να σημειωθεί πάντως ότι η 25η Δεκεμβρίου είναι αργία και τα μουσεία δεν λειτουργούν ούτως ή άλλως.

 

 

 

newsbeast


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Κόσμος
+ + -

Ιδιωτικοποιείται το Χρηματιστήριο Κύπρου

  Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την ιδιωτικοποίηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και έχει εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της πιο πάνω απόφασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο της το Υπουργείο θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες: 

- Διαβούλευση με εμπλεκόμενους φορείς.

- Ετοιμασία σχετικού νόμου που θα διέπει τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου ως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου - εταιρείας (μετοχοποίηση). 

- Πρόσληψη συμβούλων για τη διερεύνηση και ανεύρεση της πιο πρόσφορης για το δημόσιο και την κυπριακή κεφαλαιαγορά αγορά μεθόδου ιδιωτικοποίησης και την αποτίμηση της αξίας του ΧΑΚ, για την επωφελέστερη για το δημόσιο και την κυπριακή κεφαλαιαγορά διάθεση των μετοχών και την κατάρτιση συμφωνιών με τους νέους εταίρους.

Το Υπουργείο Οικονομικών προσβλέπει στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί με επιτυχία και να επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

nooz 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

13 απίστευτες αλήθειες για τα όνειρα

  Όλοι μας ονειρεύομαστε. Το να βλέπει κανείς όνειρα θεωρείται από τα πιο φυσιολογικά πράγματα στον κόσμο. Στην πραγματικότητα όμως,…
τα όνειρα αποτελούν ένα μεγάλο μυστήριο στις ζωές των ανθρώπων.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην ρωμαϊκή εποχή, κάποιοι άνθρωποι απευθύνονταν στη Σύγκλητο, το ανώτερο κρατικό όργανο, ώστε να αναλύσει και να ερμηνεύσει…τα όνειρά τους!
Πίστευαν δε, πως τα όνειρα ήταν στην πραγματικότητα θεϊκά μηνύματα.
Επιπλέον, τα όνειρα αποτελούν πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια καλλιτέχνες εδώ και αιώνες.
Ας δούμε όμως 13 ενδιαφέροντα γεγονότα που ισχύουν για τα όνειρα.


1) Ξεχνάμε το 90% των ονείρων μας
Πέντε λεπτά αφού ξυπνήσουμε, τα μισά από τα όνειρα που είδαμε στον ύπνο μας έχουν ξεχαστεί.
Μέσα σε 10 λεπτά, το 90% των ονείρων έχει χαθεί.
2) Ονειρεύονται και τα τυφλά άτομα
Αυτό το γεγονός είναι σχετικά αυτονόητο, καθώς για τα όνειρα δεν παίζει τόσο ρόλο οι εικόνες που βλέπουμε κατά την διάρκεια της ημέρας με τα μάτια μας, αλλά αυτές που έχουμε δημιουργήσει με τη φαντασία μας και έχουν αποτυπωθεί στο υποσυνείδητό μας.
Τα άτομα που τυφλώθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους μπορούν να δουν και εικόνες στα όνειρά τους.
Αυτά που γεννήθηκαν τυφλά, δεν βλέπουν εικόνες, όμως έχουν όνειρα εξίσου ζωντανά, με τη συμβολή των άλλων αισθήσεων, της ακοής, της όσφρησης, της αφής αλλά και με τη βοήθεια των συναισθημάτων.
3) Όλοι ονειρεύονται
Κάθε ανθρώπινο ον βλέπει όνειρα, εκτός από μερικές περιπτώσεις ακραίων ψυχολογικών διαταραχών.
Αν νομίζετε ότι δεν βλέπετε, ξανασκεφτείτε το. Απλά τα ξεχνάτε!
4) Στα όνειρά μας, βλέπουμε μόνο τα πρόσωπα ανθρώπων που ξέρουμε και στην πραγματικότητα.
Το μυαλό μας δεν μπορεί να επινοήσει πρόσωπα και έτσι στα όνειρά μας, βλέπουμε μόνο τα πρόσωπα ανθρώπων που έχουμε δει κατά τη διάρκεια της ζωής μας.
Ενδεχομένως μάλιστα, να μην θυμόμαστε κάποιο πρόσωπο που βλέπουμε στα όνειρα μας ή και να μην το γνωρίζουμε, όμως σίγουρα το έχουμε δει σε κάποια φάση της ζωής μας.
5) Δεν είναι έγχρωμα όλα τα όνειρα
Ένα 12% των ανθρώπων ονειρεύεται αποκλειστικά σε μαυρόασπρο χρώμα.
Μόνο το 4.4% των ονείρων ατόμων κάτω των 25 ετών είναι σε μαυρόασπρο χρώμα.
Στο παρελθόν όμως, από τη δεκαετία του 1910 έως τη δεκαετία του 1950, η πλειοψηφία των ονείρων ήταν μαυρόασπρα.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως ενδεχομένως αύτο να οφείλεται και στην κυριαρχία του χρώματος στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
6) Τα όνειρα είναι συμβολικά
Τα όνειρα μας “μιλούν” σε μια ιδιαιτέρως συμβολική γλώσσα.
Αναλόγα με το θέμα που κυριαρχεί στο όνειρο, μπορείς να ερμηνεύσεις και τι συμβολίζει το ίδιο το όνειρο.
7) Στα όνειρα κυριαρχούν τα συναισθήματα
Το πιο συνηθισμένο συναίσθημα που βιώνουμε στα όνειρά μας, είναι η αγωνία.
Επιπλέον, τα αρνητικά συναισθήματα είναι πιο συνηθισμένα από τα θετικά.
8)  Μερικά όνειρα έχουν συνέχεια
Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα όνειρα τα βλέπουμε μόνο μια φορά, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επαναλαμβανόμενα όνειρα.
Αυτό σημαίνει πως το ίδιο σχετικά όνειρο εμφανίζεται σε διαφορετικές περιόδους στη ζωή κάποιων ανθρώπων.
70% των γυναικών και 65% των αντρών έχουν αναφέρει πως βλέπουν επαναλαμβανόμενα όνειρα.
9) Ονειρεύονται και τα ζώα
Μελέτες που έγινα σε διαφορετικά ζώα, καταδεικνύουν πως κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, τα εγκεφαλικά κύματα τους είναι ίδια με αυτά των ανθρώπων.
Επίσης αν παρατηρήσετε κάποιο ζώο την ώρα που κοιμάται θα δείτε πως κάνει κάποιες κινήσεις, όπως το να κλώτσαει με τις πατούσες τους τον αέρα, ή να μιμείται την κίνηση του όταν τρέχει.
10) Ο εγκέφαλος παραλύει το σώμα μας στον ύπνο, ώστε να μην πραγματοποιεί κινήσεις που γίνονται στα όνειρα
Ο ύπνος ταχείας κίνησης του ματιού (Rapid Eye movement REM sleep) είναι ένα φυσιολογικό στάδιο του ύπνου, το οποίο χαρακτηρίζεται από ταχείες κινήσεις του ματιού.
Ο ύπνος σε κατάσταση REM αποτελεί το 20-25% ολόκληρου του ύπνου, δηλαδή περίπου 90 με 120 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, ο εγκέφαλος παραλύει το σώμα μας, με τη χρήση ενός μηχανισμού, ώστε αυτό να μην πραγματοποιεί κινήσεις που γίνονται στα όνειρά μας.
Όμως είναι δυνατόν αυτός ο μηχανισμός να ενεργοποιείται και πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια του κανονικού ύπνου.
11) Ενσωμάτωση των ονείρων
Το μυαλό μας ενσωματώνει τα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχονται οι αισθήσεις μας όταν κοιμόμαστε και τα μετατρέπει σε τμήματα των ονείρων μας.
Αν πχ ακούσουμε έναν ήχο όταν κοιμόμαστε, τότε αυτός θα εμφανιστεί και στα όνειρά μας.
Δηλαδή, αν κάποιος παίζει ένα μουσικό όργανό εκεί που κοιμόμαστε, πολύ πιθανό να ονειρευτούμε πως βρίσκόμαστε σε μια συναυλία!
12) Άντρες και γυναίκες ονειρεύονται διαφορετικά.
Οι άντρες έχουν την τάση να ονειρεύονται περισσότερο άλλους άντρες.
Ένα ποσοστό της τάξεως του 70% των χαρακτήρων που εμφανίζονται στα όνειρα των αντρών είναι άλλοι άντρες.
Από την άλλη πλευρά, τα όνειρα των γυναικών περιλαμβάνουν ένα ίσο αριθμό αντρών και γυναικών.
Πέρα από αυτό, οι άντρες βιώνουν πιο επιθετικά συναισθήματα στα όνειρά τους από ότι οι γυναίκες.
13) “Προγνωστικά” όνειρα
Τα αποτελέσμα από διάφορες μελέτες καταδεικνύουν πως ένα ποσοστό μεταξύ 18% και 38% των ανθρώπων έχουν βιώσει μια εμπειρία από προγνωστικά όνειρα, δηλαδή από όνειρα που προμηνύουν το μέλλον.
Το ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύει πως τα όνειρα μπορούν να προβλέψουν το μέλλον είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς ανέρχεται στο 63 με 98%.

 

 

 

 

kokoria 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

«Δε θα μας σταματήσουν»

 

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για την επίθεση στον Καλόπουλο

Την επίθεση στον Δημήτρη Καλόπουλο και τον τραυματισμό του βοηθού διαιτητή Σπύρου Γουργιώτη καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ενώ προσθέτει πως «καμία, οργανωμένη ή μη, απόπειρα εναντίον διαιτητών δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα για να αποκτήσει η ελληνική διαιτησία τη θέση που της αξίζει». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση κουκουλοφόρων ανεγκέφαλων εναντίον του διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλου στη διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας περιόδου 2011-2012 Πόντιοι Κατερίνης-SKODA Ξάνθη και τον σοβαρό τραυματισμό του βοηθού διαιτητή Σπύρου Γουργιώτη από ρίψη αντικειμένου (τμήμα πλαστικού καθίσματος) στον αγώνα Εθνικός Αστέρας-ΠΑΟΚ για την ίδια διοργάνωση. 

Τα γεγονότα αυτά είμαστε βέβαιοι πως συναντούν την καθολική καταδίκη από την ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια και την ομόθυμη απόφαση της να τα αντιμετωπίσει άμεσα και αποφασιστικά, τόσο μέσα στα γήπεδα, όσο έξω από αυτά. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν πρόκειται να αποτελέσουν τροχοπέδη στη διαδικασία αναβάθμισης της ελληνικής διαιτησίας, απτά αποτελέσματα της οποίας ήδη παρατηρούνται, κατά κοινή εκτίμηση, σε όλες τις διοργανώσεις. 

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, με την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας, θα σταθεί στο πλευρό όλων των διαιτητών και θα συνδράμει, με όλες τις δυνάμεις της, στην σταθερή αντιμετώπιση κάθε απόπειρας, να επηρεαστούν ή να αποτελέσουν αποδιοπομπαίους τράγους, όπως είθισται να συμβαίνει στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. 

Ο αγώνας για να αποκτήσει η ελληνική διαιτησία τη θέση που της αξίζει είναι διαρκής, και καμία, οργανωμένη ή μη, απόπειρα εναντίον διαιτητών δεν πρόκειται να τον σταματήσει».

Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Έκκληση Βενιζέλου για επιστροφή καταθέσεων

 

Σύντομα το προσχέδιο της συμφωνίας με την Ελβετία για τις τραπεζικές καταθέσεις

Η Βουλή επικύρωσε, κατά πλειοψηφία, τις διμερείς συμφωνίες της Ελλάδας με τον Καναδά και την Ελβετία για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

Τη συζήτηση στην Ολομέλεια αξιοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να απευθύνει «έκκληση προς τον ελληνικό λαό, τους Έλληνες της διασποράς και προς το ελληνικό ναυτιλιακό κεφάλαιο, για τη διαμόρφωση κινήματος επιστροφής των καταθέσεων στην Ελλάδα». 

«Ακόμη και αν υπάρχουν καταθέσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα που δεν φορολογούνται ούτε στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν στο εξωτερικό, είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτές να έρθουν και να κατατεθούν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα για να αυξήσουμε τα επίπεδα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας», είπε ο υπουργός Οικονομικών .

Ο υπουργός αναφερόμενος στην κυρωτική διαδικασία των συμφωνιών για την αποφυγή διπλής φορολογίας, είπε ότι το περιεχόμενό τους θα συμβάλλει στην ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις φορολογικές αρχές με πιο οργανωμένο τρόπο. 

Επισήμανε επίσης ότι, ευρισκόμενη σήμερα η Ελλάδα, σε άλλες διαπραγματεύσεις με την Ελβετία, για συμφωνία στο θέμα των καταθέσεων ελληνικής προέλευσης, "είναι λογικό και ευπρεπές, η Ελλάδα να έχει κυρώσει και τη σύμβαση για την αποφυγή της διπλής φορολογίας, ώστε να διεκδικήσει καλύτερο αποτέλεσμα στην αποκάλυψη του όγκου των καταθέσεων και τη δίκαιη φορολόγησή τους".

Τις διμερείς συμφωνίες δήλωσαν ότι καταψηφίζουν ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεόδωρος Ιγνατιάδης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης, καταγγέλλοντας ότι αυτές οι συμφωνίες στόχο έχουν την υποφορολόγηση των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου, την ίδια ώρα που ο λαός υποβάλλεται σε φοροεπιδρομή.
 
 
 
 
 
 newsbeast.gr

Manos Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Παίζοντας με το φεγγάρι...(foto)

  Δημιουργικές φωτογραφίες με βασικό θέμα το φεγγάρι. Η φαντασία και η κατάλληλη οπτική γωνία κάνουν τη Σελήνη παιχνιδάκι στα χέρια των πρωταγωνιστών.

Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
newsbeast.gr

Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Οι πιο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι οι Έλληνες

Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες, καθώς σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 99% των συμπολιτών μας χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση στη χώρα «κακή» και σοβαρά επιδεινούμενη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.


Στους «27», ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν επίσης οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί (96%), οι Βούλγαροι ( 94%) και οι Πορτογάλοι ( 92%), ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.

Όπως είναι φυσικό, στον πλούσιο κοινοτικό Βορρά παρατηρούνται τα χαμηλότερα ποσοστά απαισιοδοξίας: Σουηδοί 14%, Λουξεμβούργιοι 15% και Γερμανοί 20%. Παράλληλα, το 76% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας, κάτι που συμμερίζεται το 68% των πολιτών στην ΕΕ.

Ανάλογα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν οι Πορτογάλοι (84%), οι Κύπριοι (80%), οι Βρετανοί (79%) και οι Γάλλοι με τους Ολλανδούς (76%). Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την κατάσταση του νοικοκυριού τους, μόνο το 24% των Ελλήνων (χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μαζί με την Ουγγαρία ) θεωρεί ότι τα πράγματα είναι ικανοποιητικά.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 12 μονάδες (από 36% σε 24%) μέσα σε περίοδο μόλις δύο μηνών (το Νοέμβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδείνωση μεταξύ των 27, με τον κοινοτικό μέσο όρο να είναι στο -4%.

Στον αντίποδα, το τελευταίο δίμηνο βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του νοικοκυριού τους διαπιστώνουν οι Σουηδοί (+5%), οι Λετονοί (+4%) και οι Δανοί (+3%).

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Απολύσεις στο εστιατόριο της ιταλικής γερουσίας

  Η εταιρία που διαχειρίζεται το εστιατόριο της ιταλικής γερουσίας ανακοίνωσε πως από την αρχή του νέου έτους τα είκοσι άτομα που απασχολούνται σε αυτό, σερβιτόροι και μάγειρες, πρόκειται να απολυθούν και να παραπεμφθούν στο ταμείο ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι τις τελευταίες ημέρες είχαν κλειστεί στις κουζίνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας και βγήκαν μόνο όταν η διεύθυνση της γερουσίας δήλωσε ότι θα δραστηριοποιηθεί για να προσπαθήσει να αποτρέψει την αρνητική αυτή εξέλιξη.

Το θέμα συνδέεται άμεσα με τις τιμές των εδεσμάτων και την επανεξέτασή τους. Ο ιταλικός τύπος δημοσίευσε τον κατάλογο του εστιατορίου, που πρόσφερε πλούσια γεύματα στους γερουσιαστές σε συμβολικές σχεδόν τιμές: μια μπριζόλα κόστιζε 2,50 ευρώ, ένα πιάτο με ρύζι και θαλασσινά 3,34 ευρώ, ένα φιλέτο λεμονάτο 2,76 ευρώ. Βάσει υπολογισμών τα μέλη της γερουσίας κατέβαλαν μόνο το 13% του κόστους του εστιατορίου ενώ το υπόλοιπο 87% καλυπτόταν από τους Ιταλούς φορολογούμενους.

Μετά την «πολεμική» που ξέσπασε το μοναδικό στο είδος του εστιατόριο αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τις τιμές του για να προσεγγίσει τον μέσο όρο της ελεύθερης αγοράς. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η εταιρία που έχει αναλάβει την λειτουργία του εστιατορίου, «η προσέλευση των γερουσιαστών μειώθηκε κατά τουλάχιστον 50% και το είδος των εδεσμάτων που προτιμά, πλέον η πελατεία που συνεχίζει να προσέρχεται στις αίθουσες του εστιατορίου, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με όσα πολύ υψηλής ποιότητας εδέσματα παραγγέλνονταν στο παρελθόν».

Αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, με την αρχή του νέου έτους το άλλοτε υπερπολυτελές εστιατόριο της γερουσίας της Ρώμης πρόκειται να κλείσει. Πολλοί εκπρόσωποι ιταλικών κομμάτων, έχουν ήδη εντοπίσει καφέ-μπαρ του κέντρου της Αιώνιας Πόλης, πολύ οικονομικότερα, όπου καταναλώνουν ένα σάντουιτς ή ένα τοστ.

Δεν λείπουν βέβαια γερουσιαστές όπως ο Μάριο Πέπε του μπερλουσκονικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας που είναι πεπεισμένοι ότι «στερώντας από τα μέλη του κοινοβουλίου το δικαίωμα στην διατροφή, αφήνοντάς τα να πεινούν, κάποιοι θέλουν να τα υποδουλώσουν σε ανώτερες, ισχυρές εξουσίες». Η υπόθεση συνδέεται με τις άμεσες και έμμεσες συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των γενικότερων περικοπών. Μόνο που, όπως τονίζουν πολλοί σχολιαστές, «κι αυτή τη φορά υπάρχει η βάσιμη υποψία ότι την πληρώνουν είκοσι εργαζόμενοι, που από τις κουζίνες θα βρεθούν στον δρόμο».

 

 

newsbeast 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Δύο πόλεις της Κύπρου υποψήφιες για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

  Λευκωσία και Πάφος, είναι οι δύο πόλεις που έχουν προεπιλεγεί ως υποψήφιες για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017.

Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η Κύπρια Επίτροπος, αρμόδια για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας Ανδρούλλα Βασιλείου, η οποία συνεχάρη τόσο τις δύο πόλεις που επιλέχθηκαν, όσο και την Λεμεσό, που ήταν επίσης υποψήφια.

Η κ. Βασιλείου παρότρυνε παράλληλα τις δυο επιλεγείσες πόλεις να εργαστούν, ώστε να βελτιώσουν τις προτάσεις τους μέχρι τον Μάιο του 2013, που θα γίνει και η τελική επιλογή.

 

 

 

ofono 


Σελίδα 11348 από 11490 (114897 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11347
[11348]
11349
11350
11488
11489
11490
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά