15/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Γιατί μετανιώνει η Ελεονώρα Μελέτη;

Για τον χωρισμό της από τον Γιάννη Ολζιέρσκυ μίλησε η Ελεονώρα Μελέτη και δήλωσε τι είναι αυτό που μετανιώνει.


«Έχω μετανιώσει που δεν κατάφερα να δείξω το μεγαλείο των συναισθημάτων μου και να απολαύσω την αγάπη που μου δόθηκε απλόχερα, που πλήγωσα μέσα στη σχέση έναν άνθρωπο που λάτρεψα, αλλά και τον εαυτό μου, και που δεν άντεξα να ντιλάρω τους φόβους μου. Νιώθω ότι μου δόθηκε κάτι σπάνιο και πως απέτυχα να το ζήσω Από κει και έπειτα, το τέλος ήταν μονόδρομος». 

Όσο για το αν ο χωρισμός τους είναι οριστικός, η παρουσιάστρια δηλώνει: 

«Δεν ήταν η πρώτη φορά που φτάναμε σε αυτό το σημείο. Άρα, πρακτικά δόθηκαν δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, ίσως σε τελείως ακατάλληλο χρόνο, που δεν μπορούσαν να ευδοκιμήσουν. Από εκεί και έπειτα, η λέξη οριστικό δεν ταιριάζει στη δική μας περίπτωση. Η σχέση μας υπάρχει. Η αγάπη μας υπάρχει. Απλώς σε άλλο επίπεδο. Δεν σταματήσαμε ποτέ να έχουμε παρουσία ο ενός του άλλου. Δεν έχουμε διακόψει ποτέ τις επαφές μας. Ξέρει τα πάντα για τη ζωή μου μετά τον χωρισμό, επίσης ξέρω τα πάντα για τη δική του ζωή και τις δικές του κινήσεις. Σταθήκαμε ο ένας στον άλλον την περίοδο του χωρισμού και αυτό νομίζω ότι δεν συμβαίνει συχνά στα ζευγάρια. Δεν ήταν μία τυχαία σχέση. Τα συναισθήματα που μοιραστήκαμε στις όμορφες περιόδους ήταν τόσο αληθινά και πηγαία που δεν σβήνουν, ό,τι και αν έχει γίνει ένα χρόνο τώρα».

 

 

 

 


ΠΗΓΗ: Life & Style


Manos Manos Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον υπ.'Αμυνας του Σουδάν

Ο Σουδανός υπουργός Άμυνας , Αμπντελραχίμ Μοχάμεντ Χουσείν , θεωρείται ύποπτος για έγκλημα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα οποία το ΔΠΔ υποστηρίζει ότι έπραξε την περίοδο 2003-2004, κατά την διάρκεια του πολέμου στο Νταρφούρ.

Την περίοδο από τον Αύγουστο του 2003 έως τον Μάρτιο του 2004, ο Μοχάμεντ Χουσείν ήταν υπουργός Εσωτερικών του Σουδάν και εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Ναρφούρ, που βρίσκεται στο στο δυτικό μέρος της χώρας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του ΔΠΔ, «ο νυν υπουργός Άμυνας είναι ποινικά υπεύθυνος για τις θηριωδίες που έγιναν στο Νταρφούρ, όσο κανένας».

Ήδη, έχει εκδοθεί από την Χάγη ένταλμα σύλληψης εναντίον του Σουδανού Προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ, με την κατηγορία της γενοκτονίας.

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Λουίς Μορένο-Οκάμπο, σε παλιότερη συνέντευξή του δήλωσε: «Οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν και οι πολιτοφύλακες Τζαντζαουίντ δολοφόνησαν 35.000 ανθρώπους ενώ 2,5 εκατομμύρια είναι τα θύματα της εκστρατείας βιασμών, πείνας και φόβου στους προσφυγικούς καταυλισμούς... Γυναίκες 70 χρόνων και εξάχρονα κορίτσια βιάστηκαν», πρόσθεσε και διευκρίνισε πως στόχος της γενοκτονίας, που συνεχίζεται, είναι οι φυλές Φουρ, Μασαλίτ και Ζαγκάουα στο Νταρφούρ, οι οποίες εξεγέρθηκαν το 2003 κατά της κυβέρνησης.

Ανώτατος Σουδανός αξιωματούχος χαρακτήρισε τον ένταλμα κατά του Μοχάμεντ Χουσείν «γελοίο» και το ΔΠΔ «όργανο της Δύσης» που έχει σκοπό την αποσταθεροποίηση του Σουδάν.

 

 

 

 

zougla.gr 


paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Ακριβότερα έως 120 ευρώ τα τέλη κυκλοφορίας

 Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν και φέτος, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, προκειμένου να προμηθευτούν το ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας, το οποίο φέτος, για οχήματα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου του 2010 θα κοστίζει από 2 έως 120 ευρώ ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι. 

Για παράδειγμα ένας πολίτης που έχει αυτοκίνητο 1000 κυβικών εκατοστών θα πληρώσει 120 ευρώ φέτος από 110 ευρώ που είχε πληρώσει πέρυσι. Αν κάποιος έχει αυτοκίνητο 1.600 κυβικών εκατοστών θα καταβάλλει 265 ευρώ, δηλαδή 25 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι ενώ οι κάτοχοι αυτοκινήτων 2.000 κυβικών εκατοστών θα πληρώσουν 660 ευρώ από 600 ευρώ την περσινή χρονιά. Τα πιο υψηλά τέλη κυκλοφορίας φτάνουν τα 1320 ευρώ και θα κληθούν να τα πληρώσουν όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα με κυβισμό άνω των 4.000 κυβικών εκατοστών. 

Όσοι έχουν αγοράσει αυτοκίνητο που έχει ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η Νοεμβρίου του 2010 και μετά θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Για παράδειγμα εάν ένα καινούργιο αυτοκίνητο εκπέμπει κάτω από 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, δεν θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, παρά μόνο 5 ευρώ που αποτελεί το κόστος παραγωγής του σήματος, ενώ ένα όχημα που εκπέμπει 120 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, ο κάτοχός τους θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας αξίας 108 ευρώ. 

Οι κάτοχοι των οχημάτων δεν προμηθευτούν το σηματάκι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα κληθούν να πληρώσουν διπλά την αξία των τελών κυκλοφορίας. Η προμήθεια των τελών κυκλοφορίας, θα γίνεται από τα υποκαταστήματα των τραπεζών και στο ταχυδρομείο ενώ στις εφορίες θα πρέπει να απευθύνονται οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που είτε δεν έχουν λάβει καθόλου το ειδοποιητήριο, είτε το έχουν χάσει, είτε το σχετικό σημείωμα αναγράφει λανθασμένα στοιχεία. 

 

real.gr 


Paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Αστρονομικό ποσό για ένα κόμικ του Σούπερμαν!

 Το Νο1 τεύχος της συλλογής «Action Comics», που εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1938 με πρωταγωνιστή το θρυλικό Σούπερμαν, πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία για 2,16 εκατομμύρια δολάρια!

Το αρχικό κόστος του τεύχους -όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 1938- ήταν μόλις 10 σεντ(!), ενώ η κατάστασή του είναι άριστη, αφού η βαθμολογία που έλαβε από ειδικούς εκτιμητές αγγίζει το «9″ από άποψη ποιότητας και φθοράς.

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας κ. Stephen Fishler λέει σχετικά: «Η αρχική προσφορά ήταν για 900.000 δολάρια, ενώ είναι το μοναδικό από τα 100 αντίτυπα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο που είναι σε τόσο καλή κατάσταση».

Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμικ σπάει το φράγμα των δύο εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ αναμένεται το εν λόγω ρεκόρ να διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί μέχρι σήμερα για ένα κόμικ της σειράς «Action Comics» ήταν ένα εκατομμύριο δολάρια, για ένα τέυχος που πουλήθηκε το 2010.

 

perierga.gr 


paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

 Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το πιο διαδεδομένο έθιμο σε όλο τον κόσμο και ο στολισμός του ταυτίζεται με το πνεύμα των ημερών. Από την αρχαιότητα υπήρχε σε όλες τις θρησκείες η παράδοση να στολίζονται δέντρα ή κομμάτια δέντρων.
Η λατρεία των δέντρων


Οι πρόγονοι του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορούν να αναζητηθούν στα ειδωλολατρικά έθιμα της λατρείας των δέντρων. Οι Βίκινγκς χρησιμοποιούσαν το δέντρο στις τελετές τους ως σύμβολο αναγέννησης που σηματοδοτούσε το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης και της αναγέννησης της μητέρας Φύσης. Στην Αγγλία, όπως και στην Γαλλία, οι Δρυίδες στόλιζαν βελανιδιές με φρούτα και κεριά προς τιμήν των Θεών τους. Οι Αιγύπτιοι, οι Κινέζοι και οι Εβραίοι έφτιαχναν γιρλάντες και στεφάνια από αειθαλή δέντρα ως σύμβολα της αιώνιας ζωής.

Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις είναι ένα μίγμα της λατρείας του Σατούρνο και άλλων δοξασιών που αναμείχθηκαν με τις χριστιανικές. Υπάρχουν μαρτυρίες από το 336 μ.Χ ότι στις 25 Δεκεμβρίου στην Ρώμη γιορτάζονταν τα Σατουρνάλια προς τιμήν του θεού Σατούρνο και οι ρωμαίοι στόλιζαν διάφορα δέντρα με στολίδια όπως καρύδια ή άλλα φαγώσιμα. Οι ερευνητές πιστεύουν πως τα Σατουρνάλια είναι ο πρόδρομος των Χριστουγέννων. Τον 4ο μ.Χ αιώνα καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου ως η ημέρα της γέννησης του Χριστού.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ως σύμβολο


Ο Άγγλος ιερομόναχος Άγιος Βονιφάτιος ήταν αυτός που καθιέρωσε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ως σύμβολο τον 8ο αιώνα μ.Χ. Σύμφωνα με την παράδοση για να εξαλείψει την ιερότητα που απέδιδαν οι ειδωλολάτρες στη δρυ, έβαλε στη θέση του το έλατο σαν σύμβολο χριστιανικό και ειδικότερα σαν σύμβολο των Χριστουγέννων.Η παράδοση θέλει το ιδρυτή του Προτεσταντισμού Μαρτίνο Λούθηρο να είναι αυτός ο οποίος καθιέρωσε το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ενώ το 1882 στην Νέα Υόρκη στολίστηκε το πρώτο ηλεκτρικά φωτισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ένα συνάδελφο του Τόμας Έντισον.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα


Το έθιμο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου το έφεραν στην χώρα μας οι Βαυαροί και στην Ελλάδα για πρώτη φορά στολίστηκε δέντρο στα Ανάκτορα του Όθωνα το 1833.

Πρόδρομος του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα ήταν το παραδοσιακό Χριστόξυλο ή Δωδεκαμερίτης ή Σκαρκάνζαλος κυρίως στα χωριά της Βορείου Ελλάδος. Κάθε Χριστούγεννα έβαζαν ένα μεγάλο κούτσουρο από άγρια κερασιά, πεύκο ή ελιά στο τζάκι όπου θα έκαιγε για όλο το 12ήμερο των γιορτών από τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα. Σύμφωνα με την παράδοση φέρνει καλοτυχία και κυρίως προστατεύει το σπίτι από τους καλικάντζαρους που μπαίνουν από τις καμινάδες και κλέβουν ή κάνουν ζημιές στο νοικοκυριό.

Αναμφίβολα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι από τα πιο όμορφα έθιμα και κάθε χρόνο μικρά ή μεγάλα, φυσικά ή τεχνητά στολίζουν μια γωνιά του σπιτιού μας και δίνουν χαρά σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους.

 

 


Paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Η κλήρωση της Εθνική Ελλάδος για το Euro 2012

 Πολωνία, Τσεχία και Ρωσία είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδος για το Εuro 2012 με τα χαμόγελα σαφώς να είναι έντονα. Πρεμιέρα στην τελική φάση με το ματς Πολωνία-Ελλάδα στις 8 Ιουνίου στη Βαρσοβία.

 

Στον πρώτο όμιλο της τελικής φάσης του Euro 2012 κληρώθηκε η Εθνική Ελλάδος με αντιπάλους την Πολωνία, την Τσεχία και την Ρωσία.

 

Πρεμιέρα στο Euro 2012 με την αναμέτρηση Πολωνία-Ελλάδος στις 8 Ιουνίου. Έκδηλα τα χαμόγελα της ελληνικής αποστολής και σαφώς "γουρλής" ο Μάρκο Φαν Μπάστεν που έβγαζε τα μπαλάκια.

 


"Καυτοί" όμιλοι οι Β' και Γ' στην κλήρωση με την Ολλανδία στο Β' που ήταν επικεφαλής να αντιμετωπίζει τους Γερμανία, Δανία και Πορτογαλία του Ρονάλντο.

 

Στο Γ' γκρουπ η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία την Ιρλανδία του Τραπατόνι και την Κροατία. Τέλος στον Δ' γκρουπ η συνδιοργανώτρια Ουκρανία καλείται να αντιμετωπίσει τους Σουηδία, Αγγλία και Γαλλία.

 

Τα γκρουπ όπως βγήκαν από την κλήρωση:

 

ΓΚΡΟΥΠ Α

Πολωνία

ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία

Τσεχία

 

ΓΚΡΟΥΠ ΒΟλλανδία

Γερμανία

Δανία

Πορτογαλία

 

ΓΚΡΟΥΠ ΓΙσπανία

Ιταλία

Ιρλανδία

Κροατία

 

ΓΚΡΟΥΠ Δ

 

Ουκρανία

Σουηδία

Γαλλία

Αγγλία

 

 

Στην κλήρωση την Εθνική Ελλάδος εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος και ο συνεργάτης του Τάκης Φύσσας.

 

Παράλληλα, επίσημος καλεσμένος της UEFA ήταν ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος ήταν μαζί με ακόμα δώδεκα πολύ σημαντικούς εκπροσώπους των προηγούμενων πρωταθλητών Ευρώπης.

 

Κατά σειρά οι μεγάλοι άσοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στην εκδήλωση ως οι καλύτεροι κάθε διοργάνωσης ήταν οι: Βίκτορ Πονεντέλνικ (ΕΣΣΔ, 1960), Λουίς Σουάρες (Ισπανία, 1964), Τζιάνι Ριβέρα (Ιταλία, 1968), Πολ Μπράιτνερ (Δ. Γερμανία, 1972), Αντονίν Πανένκα (Τσεχοσλοβακία, 1976), Χορστ Χρούμπες (Δ. Γερμανία, 1980), Αλέν Ζιρές (Γαλλία, 1984), Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία, 1988), Πίτερ Σμάιχελ (Δανία, 1992), Ολιβερ Μπίρχοφ (Γερμανία, 1996), Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία, 2000), Αντώνης Νικοπολίδης (Ελλάδα, 2004), Ζοάν Καπντεβίλα (Ισπανία, 2008).

 

Αρχικά τα γκρουπ δυναμικότητας ήταν:

 

Τα γκρουπ δυναμικότητας:1ο γκρουπΠολωνία 1ος Όμιλος

Ισπανία 43.116

Ολλανδία 40.860

Ουκρανία 4ος Όμιλος

2ο γκρουπΓερμανία 40.446

Ιταλία 34.357

Αγγλία 33.563

Ρωσία 33.212

3ο γκρουπΚροατία 33.003

ΕΛΛΑΔΑ 32.455

Πορτογαλία 31.717

Σουηδία 31.675

4ο γκρουπΔανία 31.205

Γαλλία 30.508

Τσεχία 29.602

Ιρλανδία 28.576  


Paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Γυμνές και στο ένα πόδι υποψήφιες του Λιμενικού!

 Αυτή την απίστευτη καταγγελία έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμαναντίδου στα μέλη της επιτροπής ισότητας της Βουλής.

 

Συγκεκριμένα η βουλευτής είπε: «Οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να βγάλουν όλα τα ρούχα τους, εκτός από το κάτω εσώρουχο ενώπιον της επιτροπής… αναγκάστηκαν γυμνές να τρέχουν και να κάνουν κουτσό, να γυρίζουν τα οπίσθιά τους και τα λοιπά.

Είναι σοβαρή καταγγελία και αφορά το πώς είναι δομημένες οι επιτροπές από τα Υπουργεία και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, γιατί και στους άνδρες γίνονται εξευτελιστικά πράγματα» εξηγώντας ότι «πρόκειται για το διαγωνισμό κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματοςελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού, ανδρών και γυναικών» ενώ το περιστατικό συνέβη «στις υγειονομικές εξετάσεις στις οποίες κλήθηκαν οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι στις 10/11/2011».

Η κ. Αμανατίδου καταγγέλλει την «εξευτελιστική μεταχείριση από την επιτροπή των γιατρών και ότι η επιτροπή αποτελείτο από άνδρες γιατρούς και υπήρχε μόνο μια γυναίκα γιατρός, η οποία αποχώρησε μετά την ακρόασή της από την αίθουσα.»


Paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Ετό: «Μπορούμε να φέρουμε ακόμα και τον Μέσι»

 Πεπεισμένος πως η Ανζί θα γεμίσει με μεγάλα ονόματα δήλωσε ο Σαμουέλ Ετό. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο «France Football» ο Σάμουελ Ετό πιστεύει πως μεγάλα ονόματα μπορούν να τον ακολουθήσουν στη Ρωσία για λογαριασμό της Ανζί. 


Ο Καμερουνέζος επιθετικός μάλιστα τόνισε πως η ομάδα του θα μπορούσε να αποκτήσει ακόμα και τον Λιονέλ Μέσι.

«Αρκετοί παίκτες έχουν επικοινωνήσει μαζί μου. Θα εκπλαγείτε με τα ονόματα. Πριν λίγα χρόνια, όταν ένας παίκτης είχε δυσκολίες με την ομάδα του, συνέδεαν το όνομά του με την Τσέλσι. Τώρα, όλοι συνδέονται με την Ανζί» τόνισε αρχικά ο 30χρονος επιθετικός και αναφορικά με μία ενδεχόμενη μετακίνηση τουΛιονέλ Μέσι στον ρωσικό σύλλογο, πρόσθεσε: «Γιατί όχι; Εδώ, τίποτε δεν είναι αδύνατο. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να αγοράσει όποιον επιθυμεί. Φυσικά, θα πρέπει και ο παίκτης να θέλει να έρθει εδώ».

Τέλος, αναφέρθηκε στο ποιες θα ήταν οι δικές του επιλογές για την ομάδα, αν είχε αυτή τη δυνατότητα.

«Ο Μέσι θα ήταν οπωσδήποτε σε αυτές. Επίσης θα ήθελα να είχα για συμπαίκτες τους Τσάβι και Ινιέστα γιατί είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, αλλά και τον Ροναλντίνιο για τα… μαγικά του», κατέληξε.

 

woop.gr


paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

«Μόνο στα λόγια» στηρίζει η Μέρκελ το ευρώ

 

Αυστηρή κριτική του Spiegel στη Γερμανίδα καγκελάριο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ασκεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 

Μέσω της ιστοσελίδας του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της θέτει σε κίνδυνο το ευρώ και προειδοποιεί ότι εάν συνεχιστεί η καθοδική πορεία, τότε η νομισματική ένωση θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν.

Όπως αναφέρει στο κείμενό του ο δημοσιογράφος Σβεν Μπελ, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πάνω στην οποία έχουν εναποτεθεί οι ελπίδες όλων, δεν ανταποκρίνεται επάξια της δραματικής κατάστασης. Κάνει αυτό που κάνει πάντα από το ξέσπασμα της κρίσης: να λέει ήσυχα και ωραία, ότι θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να σώσει το ευρώ. 

Αυτή η δήλωση οδηγεί στο παράλογο, καθώς αποκλείονται όλα όσα θα μπορούσαν να βοηθήσουν πραγματικά την κατάσταση. Μεγαλύτερο πεδίο δράσης για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), να αγοράζει ομόλογα; Θεέ μου. Κοινά ευρωομόλογα; Για τ’ όνομα του Θεού».

«Αντί λοιπόν η Γερμανία να αρνείται κάθε λύση, θα έπρεπε να διοχετεύσει την ενέργειά της σε μία δυναμική και καθοριστική λύση. Και θα πρέπει μαζί με τα υπόλοιπα 16 κράτη – μέλη της νομισματικής ένωσης, να βρει έναν τρόπο στην επόμενη κιόλας σύνοδο, ώστε τα ευρωομόλογα μαζί με τον έλεγχο της οικονομίας να έχουν σύντομα ένα θετικό αποτέλεσμα», καταλήγει το άρθρο.
 
newsbeast.gr 

Paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Θεσσαλονίκη: Τα Χριστούγεννα... αλλιώς!

 Λίγες μέρες πριν τις γιορτές των χριστουγέννων η ομάδα τηςparallaxi «Θεσσαλονίκη αλλιώς» κάνει στην αποθήκη Δ στο λιμάνι μία προσπάθεια να γίνουν τα Χριστούγεννα των συνανθρώπων, που έχουν ανάγκη, αλλιώς..

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα συγκεντρώνονται τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με τους γιατρούς του κόσμου, την Άρσις και το δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός.

Παράλληλα, η αποθήκη αλλάζει όψη με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και γεμίζει γιορτινούς ήχους με συναυλίες από το κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης που γνωστοποιεί μουσικά τον κίνδυνο επιβίωσης που αντιμετωπίζει. Η πειραματική σκηνή της τέχνης, παρά την ανακοίνωση του τερματισμού της λειτουργίας της, παρουσιάζει με τους ηθοποιούς της, τα αγαπημένα τους χριστουγεννιάτικα παραμύθια στα παιδιά. Οι σπουδαστές της σχολής Ανδρέας Βουτσινάς παρουσιάζουν ένα απόσπασμα από την παράσταση «όνειρο θερινής νύχτας». Τα παιδιά μπορούν να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η τσαγερία «Ζώγια» ετοιμάζει τσάι σε όλους τους επισκέπτες, το Kitchen Bar στήνει ένα καζάνι με ζεστό κόκκινο κρασί για την υποδοχή του κοινού και οι φούρνοι Ble προσφέρουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

 

agelioforos.gr  


Σελίδα 11319 από 11372 (113714 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11318
[11319]
11320
11321
11370
11371
11372
Επόμενο