12/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

paris Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα

 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γεώργιου Τούσσα, μετά από αίτημα του Πρωτοδικείου Πειραιά για υπόθεση απάτης.

Όπως αναφέρει το υιοθετηθέν κείμενο της απόφασης του ΕΚ : "Ο δικαστής του 7ου τμήματος του Πρωτοδικείου Πειραιά ζήτησε την άρση της ασυλίας του Γεωργίου Τούσσα, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να μπορέσει να διεξαγάγει την ποινική διαδικασία η οποία κινήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο κ. Τούσσας, μαζί με οκτώ άλλα άτομα, κατηγορείται ότι μείωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος, κατά ποσό μεγαλύτερο των 147.000 ευρώ την περιουσία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ , νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, του οποίου η διαχείριση είχε ανατεθεί σε αυτόν. Η εικαζόμενη απάτη διεπράχθη από τον κ. Τούσσα, ο οποίος ενήργησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ και είχε, ως εκ τούτου, την ιδιότητα του υπαλλήλου κατά την έννοια του ελληνικού ποινικού δικαίου."

Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται επίσης ότι: " Κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων στις 10 Οκτωβρίου 2011, ο Γεώργιος Τούσσας υποστήριξε ότι η κατ' αυτού ποινική διαδικασία συνιστά ενδεχομένως πολιτική δίωξη εναντίον του. Ωστόσο η επιτροπή δεν διαπίστωσε την ύπαρξη λόγων fumus persecutionis στην παρούσα υπόθεση".

 

zougla.gr 


paris Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Το δολάριο ως εθνικό νόμισμα της Ελλάδας

 Σχέδιο υιοθέτησης του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος της Ελλάδας, έχουν στο συρτάρι τους οι ΗΠΑ, με στόχο την ευθεία αντικατάσταση του ευρώ, σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη.

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό "Επίκαιρα", οι Αμερικανοί βλέποντας ότι η στάση της Γερμανίας οξύνει τον ευρωσκεπτικισμό και οδηγεί σε φαύλο κύκλο είναι έτοιμοι να προωθήσουν περαιτέρω την διείσδυσή τους στην Ευρώπη.

Έτσι, σύμφωνα με το περιοδικό, ομάδα εργασίας του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) έχει επεξεργαστεί σχέδιο 74.000 λέξεων που προβλέπει την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο ως εθνικού νομίσματος στα κράτη που τυχόν βρεθούν εκτός.

Τι προβλέπει το σχέδιο. Η "νέα δραχμή"

Σύμφωνα με τη μελέτη της FED, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, προκειμένου να μην οδηγηθεί στο χάος, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα σχέδιο σύνδεσης (pegging) της "νέας δραχμής" με το αμερικανικό δολάριο.

Η Ελλάδα θα υιοθετήσει για πέντε χρόνια το αμερικανικό δολάριο ως de facto εθνικό νόμισμα και παράλληλα θα υπάρχει η "νέα δραχμή",  η οποία δεν θα κυκλοφορεί, αλλά θα χρησιμοποιείται στη σύναψη συμφωνιών Swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με αρχική ισοτιμία πχ 30 προς 1.

Σύμφωνα με το περιοδικό "Επίκαιρα" που επικαλείται την μελέτη του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της FED, το πρώτο αποτέλεσμα μιας τέτοιας μετάβασης από το ευρώ στο δολάριο, θα ήταν μια σημαντική υποτίμηση του ευρώ μέχρι και 50%, ιδιαίτερα αν υπάρξει έξοδος από την ευρωζώνη και άλλων χωρών.

Η δεύτερη επίπτωση, θα είναι ότι, λόγω της υποτίμησης του ευρώ, θα μειωθεί η δολαριακή αξία, του οφειλόμενου σε ευρώ ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρουν τα "Επίκαιρα", αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το εύρος της υποτίμησης του ευρώ, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί, χωρίς να γίνει άλλο "κούρεμα" και χωρίς να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός.

Τρίτον, η FED θα παράσχει χρηματοοικονομική στήριξη στην Ελλάδα, παρέχοντας δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.

Τέταρτον, η Τράπεζα της Ελλάδος θα προβεί στην έκδοση της "νέας δραχμής", που όπως αναφέραμε παραπάνω θα χρησιμοποιείται για ανταλλαγές και συμφωνίες Swap.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της 5ετούς μεταβατικής περιόδου, η FED θα καλύπτει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού με κεφάλαια που θα έχουν γίνει Swap με "νέες δραχμές".

Τέλος, μετά από 5 χρόνια, η μελέτη προβλέπει την κυκλοφορία της "νέας δραχμής" στην αγορά.

Πλήρης πολιτική εξάρτηση

Η μελέτη, όπως είναι φυσικό "βλέπει" μόνο οφέλη, αναφέροντας ακόμη την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων και τουριστών και την ενίσχυση της διπλωματικής στήριξης από τις ΗΠΑ σε μια σειρά "καυτά" θέματα, όπως η ΑΟΖ.

Ωστόσο, αν το σχέδιο επαληθευτεί, η πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ θα είναι πολλαπλάσια χωρίς μάλιστα να υπάρχει ευρωπαϊκό αντίβαρο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη θέση της χώρας στην περιοχή, αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό.

Από την άλλη, η πολιτική που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ, οδηγεί και πάλι στην "γερμανοποίηση" της Ευρώπης, με αλλαγή των συνθηκών και περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε οικονομικό προτεκτοράτο.

 

news247.gr 


Paris Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Η Samsung θέτει τα θεμέλια για tablet με οθόνες 3D

 Ένα πανίσχυρο διπύρηνο SoC ετοιμάζει η Samsung «ειδικά σχεδιασμένο για high-end ταμπλέτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε. Ο Exynos 5250, όπως ονομάζεται, θα αξιοποιεί τεχνολογία αιχμής με δύο πυρήνες Cortex-A9  χρονισμένους στα 2 GHz.

Στόχος της κορεατικής εταιρίας, είναι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής να μπορεί να «τροφοδοτήσει» υψηλής ανάλυσης οθόνες αφής που θα φορούν τα μελλοντικά tablet. «Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός του Exynos 5250 βασίστηκε σε τέτοια αρχιτεκτονική ώστε να συνεργαστεί με τις τελευταίας τεχνολογίες οθόνες ανάλυσης 2560x1600 (WQXGA). Οι δυνατότητες απεικόνισης 3D γραφικών θα αυξήσουν την εμπειρία χρήσης σε υψηλών προδιαγραφών 3D παιχνίδια», αναφέρει η Samsung. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ποια GPU θα χρησιμοποιεί το ολοκληρωμένο κύκλωμα, όπως φαίνεται θα είναι ικανή να υποστηρίξει 3D οθόνες.

Οι τεχνολογίες που θα υλοποιεί ο SoC θα επιτρέπουν την προβολή εικόνων 8 megapixel με ρυθμό 30 fps, ενώ δυνατή θα είναι τόσο η προβολή όσο και η εγγραφή βίντεο 1080p με ρυθμό 60 fps. Τέλος, θα υποστηρίζει σύνδεση HDMI 1.4 και USB 3.0.

Η μαζική παραγωγή του Exynos 5250 έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του 2012.

 

proho.gr 


paris Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

 Χωρίς «παρατράγουδα» και χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι χιλιάδες διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που είχαν κηρύξει για τη σημερινή μέρα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πορεία που πραγματοποίησαν στη συνέχεια χωρίστηκε στα δύο – ένα τμήμα της κατευθύνθηκε μέσω της Εγνατίας προς το κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης. Το δεύτερο τμήμα κατέβηκε αρχικά προς την Τσιμισκή, για να ανεβεί στη συνέχεια την οδό Βενιζέλου, και να πορευτεί μέσω Εγνατίας και της Καραολή και Δημητρίου προς τη γενική γραμματεία. Εκεί οι διαδηλωτές διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν αυτή τη φορά συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας, που καθ’ όλη τη διάρκειά της παρακολουθούσαν την πορεία από απόσταση.

Πορεία πραγματοποίησαν επίσης και χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ, που νωρίτερα είχαν προσυγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

 

agelioforos.gr 


Paris Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Ο Μίκυ Μάους… δεν ήταν πάντοτε ποντίκι!

 Ο Μίκυ Μάους δημιουργήθηκε το 1928 στις ΗΠΑ από τον Ουώλτ Ντίσνεϊ και τον Ουμπ Άιγουερκς, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν εξαρχής… ποντίκι! Μάλιστα, καλά διαβάσατε. Το αγαπημένο καρτούν του Ντίσνεϊ, που κρατά εδώ και δεκαετίες συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους με τις περιπέτειές του, ξεκίνησε την καριέρα του ως… κουνέλι!

Ένα παλιό σκίτσο του Ντίσνεϊ που βρέθηκε  σε κάποιο βρετανικό αρχείο αλλάζει εντελώς… τον ρου της ιστορίας, καθώς αποδεικνύει ότι ο προκάτοχος του Μίκυ Μάους ήταν ο Όσβαλντ, το τυχερό κουνέλι (Oswald, the Lucky Rabbit). Ο εν λόγω ήρωας δημιουργήθηκε από τον Ντίσνεϊ πριν ακόμη συστήσει την εταιρεία του και, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, η συμπεριφορά του, οι αντιδράσεις του, ακόμη και οι γκριμάτσες και οι χειρονομίες του θυμίζουν τον Μίκυ, που τον αντικατέστησε στη συνέχεια!

 

perierga.gr 


paris Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

15 τρόποι για να γλιτώσεις το κρύωμα

 Όπου κι αν πηγαίνεις, κάποιος φταρνίζεται και πιθανόν εξαπλώνει την ίωση. Άγνωστοι στο ασανσέρ, παιδιά στον παιδικό σταθμό, ακόμη και οι συνάδελφοι που αρνούνται να πάρουν αναρρωτική άδεια. Η καλύτερη άμυνά σου είναι να...

...αποφεύγεις τους γεμάτους μικρόβια ανθρώπους, αλλά εξίσου σημαντικό για την πρόληψη της γρίπης και των ιώσεων είναι και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου. Μάλιστα,επειδή αυτό εξασθενεί όσο μεγαλώνεις, είναι σημαντικό να το «επαναφορτίζεις» κατά την περίοδο των κρυολογημάτων. 

Οι ειδικοί προτείνουν 15 –όχι και τόσο συνηθισμένους– τρόπους για να αποφύγεις φέτος τα κρυολογήματα, τις ιώσεις και τη γρίπη.

1. Περιόρισε τη ζάχαρη και το αλκοόλ: Μια δραστήρια επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή μπορεί να σημαίνει φαγητό στο πόδι, ζαχαρώδη σνακς για ενέργεια και ποτά το Σαββατοκύριακο. Ως συνέπεια, το ανοσοποιητικό σου μπορεί να υποφέρει. Η ζάχαρη που περιέχει 1 μόνο κουτάκι αναψυκτικού μπορεί να μειώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος κατά 30% μέχρι και για 3 ώρες! Πώς; Ακινητοποιώντας μερικά ανοσοποιητικά κύτταρα και μειώνοντας την ικανότητά τους να περιβάλλουν και, τελικά, να καταστρέφουν τα βακτήρια. Επιπλέον, ποσότητα πάνω από μερικά αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα μειώνει τον αριθμό ανοσοποιητικών κυττάρων που παράγει ο οργανισμός σου.2. Ρίξ’ το στις φυτικές ίνες: Πρόσθεσε στη διατροφή σου σνακς πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως βρόμη, ψωμί ολικής αλέσεως ή μήλο. Οι φυτικές ίνες είναι πρεβιοτικά – μια διατροφική πηγή για τα προβιοτικά, τα φιλικά βακτήρια στο γιαούρτι και άλλα προϊόντα που διατηρούν υγιές το έντερο, ώστε να καταπολεμά τα επιθετικά βακτήρια και τους ιούς. Επίσης, δοκίμασε να ξεκινάς τη μέρα σου με δημητριακά που περιέχουν σίκαλη ή φύτρο σταριού – και τα δύο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, φυσικές ενώσεις που σχετίζονται με τη μακροζωία και το ισχυρό ανοσοποιητικό.

3. Πιες ένα τσάι matcha: Ένα φλιτζάνι από το ιαπωνικό τσάι μάτσα, σε φύλλα πράσινου τσαγιού που θα βρεις στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής, σου παρέχει αντιοξειδωτική προστασία ίση με αυτή 10 φλιτζανιών πράσινου τσαγιού και 100 φορές την αντιοξειδωτική δύναμη των βιταμινών C και Ε. Πρόσθετε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι στο τσάι σου, για επιπλέον προστασία. Έχει εκπληκτικές αντιβακτηριακές ιδιότητες.

4. Επικεντρώσου στα όνειρά σου: Δώσε λίγο περισσότερη σημασία στους ξεχασμένους στόχους που δίνουν νόημα στη ζωή – και ίσως τα ανοσοποιητικά κύτταρά σου να πολλαπλασιαστούν, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Αν και οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για ποιο λόγο, σε μια θεωρία υποστηρίζεται ότι μειώνεται η επίδραση του καθημερινού στρες στο ανοσοποιητικό σου, όταν επικεντρώνεσαι σε αυτό που πραγματικά θέλεις.

5. Γίνε εθελόντρια: Ο εθελοντισμός μπορεί να αυξήσει την ικανότητά σου να καταπολεμάς τα μικρόβια ακόμη περισσότερο. Μελέτες δείχνουν ότι οι εθελοντές δεν είναι μόνο περισσότερο υγιείς, αλλά επίσης ζουν περισσότερο. Η μείωση του στρες είναι ίσως ο κρυφός κρίκος.

6. Γυμνάσου έξυπνα, όχι έντονα: Η έντονη άσκηση που συσφίγγει το σώμα σε λίγες μόνο εβδομάδες μπορεί να ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου, αλλά εξασθενίζει το ανοσοποιητικό σου. Μελέτες δείχνουν, ωστόσο, ότι η μέτρια άσκηση βοηθά τα ανοσοποιητικά κύτταρα να κυκλοφορήσουν μέσω του κυκλοφορικού με πιο γρήγορο ρυθμό, δυσχεραίνοντας τα βακτήρια ή τους ιούς να περάσουν απαρατήρητα. Προσπάθησε να κάνεις περίπου 20 λεπτά αεροβική, π.χ., περπάτημα ή τρέξιμο, και 15-20 λεπτά μυϊκή ενδυνάμωση, τρεις φορές την εβδομάδα.

7. Δοκίμασε τη γιόγκα: Σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον υποστηρίζεται ότι η γιόγκα, τρεις φορές την εβδομάδα –το αντίστοιχο ενός προγράμματος ήπιας άσκησης–, μειώνει το στρες, αυξάνοντας την ανοσία.8. Πήγαινε για ύπνο νωρίτερα: Μόλις 30 με 60 λεπτά επιπλέον ύπνου τη νύχτα αρκούν για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου. Ο ύπνος είναι μια επανορθωτική διαδικασία και κρίνεται απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Όταν νιώθεις κουρασμένη, μην αντιστέκεσαι, κοιμήσου. Είναι ο τρόπος που ο οργανισμός σου λέει ότι χρειάζεται να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου.

9. Μείωσε το στρες: Ειδικά όταν είναι χρόνιο, επιβραδύνει το ανοσοποιητικό σου, που αντιδρά λιγότερο αποτελεσματικά σε απειλές όπως ο ιός της γρίπης. Για να το καταπολεμήσεις, δοκίμασε τρόπους βαθιάς χαλάρωσης, όπως ο υπερβατικός διαλογισμός.

10. Αύξησε την κατανάλωση αντιοξειδωτικών: Πρόσθεσε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Σε έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας επισημαίνεται ότι το μπρόκολο και το λάχανο παρέχουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση στο ανοσοποιητικό, γιατί περιέχουν σημαντικές ενώσεις που καταπολεμούν τον καρκίνο.

11. Κάνε περισσότερο σεξ: Σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wilkes διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που έκαναν σεξ μία με δύο φορές την εβδομάδα είχαν κατά 30% αύξηση στα IgA, αντισώματα που βρίσκονται στο σάλιο και στις βλεννώδεις μεμβράνες, τα οποία θεωρούνται η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στα κρυολογήματα και στη γρίπη. Το πώς ή το γιατί το σεξ προκαλεί αυτή την αύξηση δεν είναι πλήρως κατανοητό – αλλά ποιος νοιάζεται;

12. Πρόσεχε τι τσάντα κρατάς: Αυτό γιατί το συγκεκριμένο αξεσουάρ κολλάει μικρόβια, όπως κι εμείς, σύμφωνα με τον Τζόζεφ Μπράσκο, M.D., συγγραφέα του βιβλίου The Great Physician’s Rx for Colds and Flu (Οι λύσεις του παθολόγου για τα κρυολογήματα και τη γρίπη). Έτσι, μπορεί να μολύνεσαι ξανά κάθε φορά που παίρνεις την τσάντα σου. Η πρότασή του; Μάζεψε την υφασμάτινη τσάντα το χειμώνα και κράτα μία από δέρμα ή βινύλιο, που είναι πιο εύκολο να τη σκουπίζεις. Φυσικά, μπορείς πάντα να αγοράσεις περισσότερες!13. Χαμογέλα: 
Σε νέες έρευνες διαπιστώνεται ότι η ευτυχία είναι ευεργετική. Ο Καρλ Καρνέτσκι, M.D., καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Wilkes, βρήκε ότι ο θετικός τρόπος σκέψης, το παιχνίδι με ένα κατοικίδιο και άλλες ευχάριστες συμπεριφορές ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου.

14. Πλύσου! Κάνε το πλύσιμο των χεριών τη Νο 1 προτεραιότητά σου – πλένε τα τουλάχιστον έξι φορές την ημέρα. Κάθε φορά που αγγίζεις μια επιφάνεια, εκτίθεσαι σε βακτήρια. Το πλύσιμο διασπά τα μικρά υπολείμματα λίπους και βρομιάς, στα οποία προσκολλώνται βακτήρια. Πλένε τους καρπούς, τις παλάμες, τα δάχτυλα και τα νύχια για 15 δευτερόλεπτα τουλάχιστον. Έπειτα ξέπλυνέ τα και στέγνωσέ τα επιμελώς.

15. Φτιάξε ένα ρόφημα από τζίντζερ: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες που καταπολεμούν τους ιούς, ανάμεσά τους και κάποιες που δρουν απευθείας ενάντια στους ιούς των κρυολογημάτων (μια ουσία, η τζιτζερόλη, μειώνει το βήχα). Βράσε νερό και πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο τζίντζερ για 2-3 λεπτά.

 

planitikos.gr 


Paris Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Στα σπάργανα αποτεφρωτήριο στην Αθήνα

 «Ο δήμος Αθηναίων εξετάζει λύσεις για τη δημιουργία Αποτεφρωτηρίου σε διαδημοτική συνεργασία με δήμους της Αττικής, οι οποίοι διαθέτουν ελεύθερους χώρους», αναφέρει σε έγγραφό του ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων Θεόδωρος Λιβάνιος, επισημαίνοντας ότι το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει ομόφωνα τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και οστών στην περιοχή Σχιστού, σε χώρο παραχωρούμενο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ζητούσε την επίσπευση της έκδοσης αντίστοιχης Κοινής Υπουργικής Απόφασης και του απαιτούμενου Προεδρικού Διατάγματος για τη χωροθέτηση του χώρου, λόγω ότι είναι χαρακτηρισμένος ως ζώνη Α΄ προστασίας πρασίνου. 

Επιπρόσθετα, επισημαίνει ο κ. Λιβάνιος, είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και οστών στο Γ΄ Κοιμητήριο του Δήμου Αθηναίων που βρίσκεται στη Νίκαια αλλά και αυτή η απόφαση συναντά προβλήματα στην υλοποίησή της. 

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, που είχε ζητήσει να ενημερωθεί γιατί καθυστερεί η χωροθέτηση αποτεφρωτηρίου και ποιες είναι οι προτεινόμενες περιοχές. 

Στον βουλευτή απάντησε εγγράφως και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος επισημαίνει εφόσον υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις από ενδιαφερόμενους δήμους για τη χωροθέτηση κέντρων αποτέφρωσης νεκρών, θα εξεταστούν από τα συναρμόδια υπουργεία και στον βαθμό που πληρούνται οι προϋποθέσεις, νομικές, περιβαλλοντικές και άλλες, θα εκδοθούν και τα σχετικά προεδρικά διατάγματα. 

 

nooz.gr 


Paris Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Επίσημη πρώτη για τον Λουκά Παπαδήμο

 «Επίσημη πρώτη» για τον Λουκά Παπαδήμο στη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων την Παρασκευή.
 
Ο κ. Παπαδήμος θα αντιμετωπίσει στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», τους αρχηγούς της αριστεράς και συγκεκριμένα αναμένεται να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της ΚΟ του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα σχετικά με «τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση κατάργηση του νέου φορολογικού χαρατσιού των λογαριασμών της ΔΕΗ» και στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με θέμα «οι αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη υποθηκεύουν τη δημόσια περιουσία, υπονομεύουν την ελληνική οικονομία και απειλούν με διάλυση την ευρωζώνη». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ώρα του Πρωθυπουργού έχει να διεξαχθεί αρκετούς μήνες, αφού η τελευταία φορά που ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση ήταν τον Ιούνιο. 

 

real.gr 


paris Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Η Samsung κέρδισε έφεση κατά της Apple

 Συνεχίζεται το δικαστικό «σήριαλ» που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ της Apple και της Samsung με σκοπό την …
απαγόρευση πώλησης συσκευών σε διάφορες χώρες με αιτία τη χρησιμοποίηση καταχωρημένων πατεντών. Αυτή τη φορά κερδισμένη βγήκε η Samsung, καθώς κέρδισε την έφεση που είχε υποβάλει, κατά της απόφασης που είχε ληφθεί νωρίτερα φέτος και προέβλεπε την απαγόρευση διάθεσης της συσκευής tablet Galaxy 10.1 στην αγορά της Αυστραλίας.
 

Τη μήνυση είχε υποβάλει το αντίπαλο δέος στην αγορά των tablet, η Apple, ισχυριζόμενη πως η κορεατική εταιρεία είχε αντιγράψει από αυτήν, την τεχνολογία της οθόνης αφής.

Στο διάστημα που ακολούθησε έπειτα από την σχετική απαγόρευση κυκλοφορίας, η Samsung προχώρησε σε επανασχεδιασμό της ταμπλέτας Galaxy 10.1. Έτσι, δικαστήριο της Αυστραλίας ανέτρεψε την απαγόρευση που της είχε επιβληθεί, επιτρέποντας της να προχωρήσει κανονικά στην πώληση της ταμπλέτας στους αυστραλούς καταναλωτές.

Μάλιστα, δεδομένου των Χριστουγέννων που καταφθάνουν και της αυξημένης κατανάλωσης που παρατηρείται την εποχή αυτή, η Samsung θα έχει την ευκαιρία να αποκομίσει υψηλά κέρδη.

«Η Samsung Αυστραλίας, είναι ικανοποιημένη από την ομόφωνη απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου να άρει την προσωρινή διαταγή απαγόρευσης πωλήσεων της συσκευής Samsung Samsung Tab 10.1», σημειώνει η εταιρεία, με ανακοίνωση που εξέδωσε. «Πιστεύουμε ότι η απόφαση επιβεβαιώνει με σαφήνεια ότι οι νομικές απαιτήσεις της Apple στερούνται αξίας», συμπληρώνει η εταιρεία.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί, πως η Samsung δεν θα μπορέσει άμεσα να ξεκινήσει τις πωλήσεις καθώς η δικαστικός Lindsay Foster ζήτησε να παραμείνει σε αναμονή η εταιρεία μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε η Apple θα μπορεί να υποβάλει έφεση στο ανώτατο δικαστήριο εάν επιθυμεί τη διατήρηση της απαγόρευσης διάθεσης της επίμαχης συσκευής.
 
techit.gr 

Paris Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Αλμα του ΠΑΟΚ στην κατάταξη της UEFA

Επτά θέσεις ανέβηκε ο ΠΑΟΚ στο team ranking της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μετά τη νέα του ευρωπαϊκή επιτυχία 

 Μετά το παιχνίδι στο Δουβλίνο και τη νίκη που σημείωσε επί των Σάμροκ Ρόβερς ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην 79η θέση της κατάταξης της UEFA. Η επιτυχία στο Λονδίνο εκτόξευσε τον "Δικέφαλο" ακόμη περισσότερο στην συγκεκριμένη λίστα, αφού πλέον βρίσκουμε τους "ασπρόμαυρους" στην 72 θέση με 25.440 βαθμούς, πάνω από ομάδες όπως η Σεντ Ετιέν, η Σανταντέρ, η Στόουκ, η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, το Παλέρμο και το Ανόβερο.

Οσον αφορά τις άλλες ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ βρίσκεται στην 79η θέση με 23.940 πόντους, ο Παναθηναϊκός στην 37η με 50.440 βαθμούς, ο Ολυμπιακός στην 35η με 52.940 πόντους και ο Αρης στην 87η με 20.940 βαθμούς.

* Να σημειωθεί ότι εκρρεμούν παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής του Europa League τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη (1/12).

 

olapaok.gr 


Σελίδα 11316 από 11367 (113664 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11315
[11316]
11317
11318
11365
11366
11367
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά