07/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019
Πολιτικά
+ + -

Μητσοτάκης σε Τουρκία: Να είστε πιο προσεκτικοί όταν αναφέρεστε στην Ελλάδα

 Στο ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και ως μια χώρα που συνδέει την Ευρώπη με την περιοχή της Μέσης Ανατολής και τον Αραβικό κόσμο, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 4η Σύνοδο της Ευρω-αραβικής Συνεργασίας που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός πατώντας πάνω στις θετικές εξελίξεις στην οικονομία τόνισε πως μέρος της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας της Ελλάδας είναι ασφαλώς και η σταθερότητα στα Βαλκάνια, επισημαίνοντας πως έπειτα από μια δεκαετία κρίσης και εσωστρέφειας η Ελλάδα είναι ξανά παρούσα στον ρόλο που της αρμόζει. «Η Ελλάδα αποδεικνύει με πράξεις ότι αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης. Ως μέλος του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, διατυπώνει στην περιοχή τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου συνόρων και συνθηκών. Ως Ευρωπαίος εταίρος, μεταφέρει παντού το κεκτημένο του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. Και ως εθνική δύναμη, πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια συνεννόησης και κοινών δράσεων με τις κυβερνήσεις και τους λαούς της ευρύτερης περιφέρειας» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στις κοινές προκλήσεις, ο πρωθυπουργός μίλησε για το μεταναστευτικό τονίζοντας πως θα πρέπει συντεταγμένα, με νομιμότητα και συνεργασία να δουν απαντήσεις σε αυτό το στοίχημα του 21ου αιώνα, είπε παρουσιάζοντας τα επόμενα βήματα που πρέπει να ληφθούν.

 Tα βασικά σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη

 - Χρειάζεται συντονισμός Ευρωπαίων και Αράβων για την αντιμετώπιση των αιτιών της προσφυγιάς, για να υπάρξει, ειρήνευση στις εστίες κρίσης αλλά και σοβαρή, όπως είπε, ενίσχυση στις χώρες προέλευσης και διέλευσης των φυγάδων.

 - Χρειάζεται, επίσης, συνεργασία για την καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών για να σταματήσει το εμπόριο ελπίδας από εκείνους που παραβιάζουν τυπικούς και ηθικούς νόμους.

- Χρειάζεται φύλαξη των συνόρων για την ασφάλεια των πολιτών κάθε χώρας, αλλά και της ζωής των κυνηγημένων έτσι ώστε να πάψουν, στο Αιγαίο οι πρόσφυγες να γίνονται μοχλός πιέσεων αλλότριων σκοπιμοτήτων και τέλος

 - Χρειάζονται πόροι, ώστε -όσοι το δικαιούνται- να έχουν μία νέα πατρίδα, για να μπορέσουν, υγιείς και μορφωμένοι, να ενσωματωθούν, τελικά, στον δυναμικό πληθυσμό του κράτους που τους υποδέχθηκε.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως όλα τα παραπάνω, προϋποθέτουν ατμόσφαιρα κατανόησης και συνεργασίας. «Ένα διεθνές πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται όταν, την ίδια στιγμή, κάποιοι αμφισβητούν δεδομένα δεκαετιών και εγείρουν απαράδεκτες διεκδικήσεις» είπε στέλνοντας μήνυμα στην 'Αγκυρα και καταδικάζοντας την προκλητικότητά της στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ.

 «Θα ήταν καλό να μην φορτίζει περαιτέρω την ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Να ακολουθήσει τον δρόμο του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο έργο του Λιμενικού μιλώντας με θερμά λόγια, αλλά και εξαπολύοντας βέλη κατά εκείνων που όπως είπε εργαλειοποίησαν το προσφυγικό και απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.

«Με αφορμή όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, πρέπει να πω ότι το ελληνικό Λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ζωές στη θάλασσα. Ταυτόχρονα είναι επιφορτισμένο με την αποστολή της φύλαξης των συνόρων μας, την οποία με αυτή την κυβέρνηση θα επιτελεί στο ακέραιο. Αυτοί που εργαλειοποίησαν το προσφυγικό χρησιμοποιώντας τους κατατρεγμένους ως πιόνια για την επιδίωξη των δικών τους γεωπολιτικών στόχων, ας είναι πιο προσεχτικοί όταν αναφέρονται στην Ελλάδα. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού χρειάζεται από όλους νηφαλιότητα και όχι ρητορικές εξάρσεις. Γιατί κανένα τραύμα δεν κλείνει, ανοίγοντας άλλα δίπλα του» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολυεπίπεδη συνεργασία με την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη, τονίζοντας πως κοινός στόχος είναι ένα καλύτερο αύριο για όλους σε μία ειρηνική και ευρύχωρη «γειτονιά» της Μεσογείου.

Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για την κλιματική κρίση, επισημαίνοντας πως αποτελεί «κλειδί» για πολλά από τα ζητούμενα που μας απασχολούν. Όπως είπε, το περιβάλλον και οι φυσικές πηγές συνδέονται, από τη μια μεριά, με την ενέργεια, η οποία με τη σειρά της αντανακλά κρατικά συμφέροντα και καθίσταται ρυθμιστής στην παγκόσμια οικονομία και ισορροπία, ενώ από την άλλη η προστασία του περιβάλλοντος συνδέεται κυριολεκτικά με το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Τονίζοντας πως η Ελλάδα, πιστή στη Συμφωνία των Παρισίων, έχει ήδη μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, όπως ήθελαν οι στόχοι του 2020, βαδίζοντας προς εκείνους 2030 και επισημαίνοντας πως μέχρι τότε, το 35% του ενεργειακού μείγματος της χώρας μας θα αποτελείται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μάλιστα, παρουσίασε προσωπικά το σχέδιο για την πλήρη απολιγνιτοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα και ανακοίνωσε ότι, μέσα στο 2020, η Αθήνα θα φιλοξενήσει διεθνή συνάντηση για το Κλίμα, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

 « Ήδη, περισσότερες από 60 χώρες συντάχθηκαν με την πρωτοβουλία. Και μαζί τους, το Συμβούλιο της Ευρώπης, η ΟΥΝΕΣΚΟ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας. Με την ευκαιρία, καλώ κι εσάς να παραβρεθείτε σε αυτό το ραντεβού με το σήμερα και το αύριο του πλανήτη» είπε, προσθέτοντας πως «με το πνεύμα αυτό προωθούμε στην Ελλάδα την ενεργειακή μας πολιτική με αιχμή της τις υποδομές. Γιατί ακριβώς αυτές αποτελούν κέντρο αλληλοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης: Δημιουργούν νέες θέσεις εργασίες, μεταφέρουν τεχνογνωσία, αλλά και προσφέρουν στους άλλους επενδυτικούς τομείς δύο πολύ κρίσιμα ανταγωνιστικά στοιχεία: τη φθηνή και προσιτή ενέργεια και τα δίκτυα επικοινωνίας και μεταφορών». Όπως ανέφερε, το ύψος των συγκεκριμένων επενδύσεων για την εξαετία 2019- 2025 ανέρχεται στα 23 δισ. ευρώ, καθώς προωθούνται οι ενεργειακές διασυνδέσεις με την Κύπρο και την Βουλγαρία, προϋπολογισμού 4,3 δισ. ευρώ, κατασκευάζεται ο αγωγός για τη μεταφορά αερίου της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω Κύπρου, με ύψος επένδυσης 3,5 δισ. ευρώ, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα προωθούνται δύο μεγάλα έργα: το σχεδόν εξαντλημένο κοίτασμα φυσικού αερίου της Καβάλας μετατρέπεται, τώρα, σε υπόγεια δεξαμενή φυσικού αερίου, με προϋπολογισμό 240 εκατομμύρια ευρώ. Και στην Αλεξανδρούπολη ιδρύεται σταθμός αεριοποίησης υγροποιημένου αερίου, που θα απαιτήσει κεφάλαια 650 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, τόνισε πως προωθείται ο υδροηλεκτρικός σταθμός της Αμφιλοχίας δυναμικότητας 680 MW, προϋπολογισμού 502 εκατομμυρίων και ακολουθεί το υβριδικό συγκρότημα σε Σητεία και Ρέθυμνο που θα συνδυάζει αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια. Θα παράγει 304 MW ετησίως και θα απορροφήσει κεφάλαια ύψους 280 εκατομμυρίων. 

 Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομία, αλλά και στους στόχους του για την προσέλκυση επενδύσεων μέσα από σειρά φιλοεπενδυτικών πολιτικών. «Η Ελλάδα αλλάζει με "όχημα" την οικονομία. Τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού, τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, τις νέες ευκαιρίες επενδύσεων. Και επανατοποθετείται στον διεθνή επενδυτικό χάρτη, ως πρόσφορος τόπος επιχειρηματικών ευκαιριών και, πλέον, ως χώρα χαμηλού πολιτικού ρίσκου. Ο λαός μας ψήφισε μια νέα κυβέρνηση, με το σύνθημα "Ανάπτυξη για Όλους". Και αυτό το υπηρετούμε με έναν πλήρη χάρτη πρωτοβουλιών, που σαφώς ενδιαφέρουν και τον αραβικό κόσμο» είπε, ενώ μίλησε και για συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια που ήδη προωθούνται.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, της Αλβανίας Έντι Ράμα και της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς , όπου θα υπογραμμίσει τον ηγετικό ρόλο που διατηρεί η Ελλάδα στον χώρο των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς ακόμη και μετά από 10 χρόνια κρίσης διατηρεί διπλάσιο ΑΕΠ από το άθροισμα του ΑΕΠ των κρατών της περιοχής. Πέραν όμως από τις χώρες της Βαλκανικής θα συναντηθεί και με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit. Η συνάντηση αυτή θα είναι η κατακλείδα των σύντομων επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός με πολλούς υπουργούς αραβικών χωρών που συμμετέχουν στην Σύνοδο, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί να ξανά-αποκτήσει την σχέση που είχε με τη Μέση Ανατολή.

thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019
Πολιτικά
+ + -

Εξηγήσεις Οικονόμου στη Βουλή για την παρέμβαση της ΕΛΑΣ στο "Τζόκερ"

 Για την παρέμβαση της αστυνομιας και την απομάκρυνση ανηλίκων από τις κινηματογραφικές αίθουσες στις οποίες προβάλλεται η ταινία ΤΖΟΚΕΡ έδωσε σήμερα εξηγήσεις στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Κάλυψε τους αστυνομικούς υπογραμμιζοντας ότι δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είναι να εξετάζει τη συνταγματικότητα του νόμου αλλά να τον εφαρμόζει.

Το ζήτημα έφτασε στην Ολομέλεια της Βουλής  έπειτα από σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 Κλέωνα Γρηγοριάδη ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις από το υπουργείο για το τι ακριβως συνέβη. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επέρριψε την ευθύνη για την παρέμβαση της αστυνομίας σε υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού οι οποίες ειδοποίησαν τις αρχές. Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίπτωση είπε ο κ. Οικονόμου υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού τηλεφώνησαν στην ΕΛ.ΑΣ περιμένοντας μάλιστα τους αστυνομικούς έξω από τις αίθουσες. Και στις δύο περιπτώσεις οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού υπέδειξαν τους ανηλίκους οι οποίοι σε καθεστώς απόλυτης ηρεμίας απομακρύνθηκαν. Ειδικά στην μια περίπτωση εντοπίστηκαν δέκα ανήλικοι εκ των οποίων οι δύο συνοδεύονταν από τους γονείς τους ενώ για τους υπόλοιπους οκτώ ενημερώθηκαν οι κηδεμόνες τους να τους παραλάβουν.


Η απάντηση του υφυπουργού προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γρηγοριάδη ο οποίος αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν το ίδιο περιστατικό συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. “Ο Χρυσοχοΐδης με την πράξη του να δει την ταινία με τον ανήλικο γιο του έδωσε το καλύτερο παράδειγμα. Τι έπρεπε να κάνει η αστυνομία; Να πάει να συλλάβει τον Χρυσοχοΐδη; Ποια λογική εμποδίζει τους εφήβους από το να δουν μια ταινία;”είπε.

Απαντώντας εκ νέου ο κ. Οικονόμου υπερασπίστηκε το έργο των αστυνομικών υποστηρίζοντας ότι έπραξαν το καθήκον τους και ανέγνωσε τον ισχύοντα νόμο σύμφωνα με τον οποίον απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών από ανηλίκους , ενώ όποιος το επιτρέπει τιμωρείται με πρόστιμο. “ Δεν υπήρξε καποία πρόβλεψη να αλλάξει ο νόμος. Η ΕΛΑΣ οφείλει να κάνει τη δουλειά της και να εφαρμόζει τον νόμο και όχι να εξετάζει τη συνταγματικότητα του νόμου. Αν κριθεί από τη Βουλή ότι ο νόμος πρέπει να αλλάξει τότε αυτή θα το αποφασίσει. Τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες περί εισβολής πάνοπλων αστυνομικών και σκοταδισμού αδικούν την ΕΛ.ΑΣ και τον Έλληνα αστυνομικό που κάθε μέρα δίνει με αυταπάρνηση τον καλύτερο του εαυτό για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες” είπε.

Φωτό: Ευρωκίνηση 

thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019
Πολιτικά
+ + -

Ο Ερντογάν ζητά τώρα από τις ΗΠΑ τον ηγέτη των Κούρδων

 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε χθες Πέμπτη οι ΗΠΑ να παραδώσουν στη χώρα του τον επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων — ΣΔΔ, κουρδοαραβική συμμαχία η βασική συνιστώσα της οποίας είναι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ) — τον οποίο αποκάλεσε «τρομοκράτη».

Πρόκειται για τον Μαζλούμ Άμπντι, οι δυνάμεις υπό τη διοίκηση του οποίου αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στον αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και αποτελούν τον de facto στρατό της αυτόνομης περιοχής των Κούρδων της Συρίας. 

«Η Αμερική πρέπει να μας παραδώσει αυτόν τον άνδρα με το ψευδώνυμο Μαζλούμ, είναι ένας τρομοκράτης που καταζητείται» και έχει εκδοθεί σε βάρος του «κόκκινη ειδοποίηση» της Interpol, είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.


Μια ομάδα αμερικανών Γερουσιαστών προέτρεψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει το ταχύτερο βίζα στον Μαζλούμ Άμπντι, προκειμένου να μπορέσει να πάει στις ΗΠΑ και να συζητήσει με αξιωματούχους για την κατάσταση στη Συρία.

Τα δύσκολα χρόνια του αγώνα εναντίον του ΙΚ, οι ΣΔΔ διέθεταν την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον, η οποία πλέον κατηγορείται ότι εγκατέλειψε τους Κούρδους συμμάχους της στη βορειοανατολική Συρία, ότι πρακτικά επέτρεψε την επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα εναντίον των ΜΠΛ την 9η Οκτωβρίου.

Ο Μαζλούμ Άμπντι ανακοίνωσε τη 16η Οκτωβρίου το «πάγωμα» των επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ, το οποίο έχει μετατραπεί σε μυστική οργάνωση μετά την ήττα του στο πεδίο τον Μάρτιο.

Η σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία μπήκε σε νέα φάση έντασης μετά την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη Συρία, πάντως ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί προχθές Τετάρτη ότι η συνάντηση που είναι προγραμματισμένο να έχει στον Λευκό Οίκο με τον Ερντογάν τη 13η Νοεμβρίου όντως θα γίνει.

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε στη συνέντευξη ότι θα πάει πράγματι να συναντηθεί με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον τον επόμενο μήνα.

thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019
Πολιτικά
+ + -

Το πρώτο θερμό μέτωπο των 100 ημέρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη

 Η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε, όμως η υπόθεση της Novartis εξακολουθεί να μονοπωλεί την πολιτική αντιπαράθεση και να προκαλεί σκληρές εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης ΝΔ, το ζήτημα της Novartis ήταν εκείνο που ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα επεισόδια των συγκρούσεων που άνοιξαν την Τρίτη με τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς στην προανακριτική επιτροπή, συνεχίστηκαν την Τετάρτη με τις δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη περί χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη και ολοκληρώθηκαν  γι’ αυτή την εβδομάδα χθες στη βουλή κατά την συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. 

Πριν ανέβουν οι πολιτικοί αρχηγοί στο βήμα του κοινοβουλίου το κλίμα είχε φορτιστεί και από την δημοσιότητα της αναφορά των τριών εισαγγελέων διαφθοράς στην οποία ο Νίκος Μανιαδάκης είχε ισχυριστεί ότι τον απειλούσε ο Γιάννης Στουρνάρας. Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η απουσία του πρωθυπουργού από την χθεσινή συζήτηση στη βουλή, με τέσσερις υπουργούς να παίρνουν τον λόγο για να απαντήσουν στον Αλέξη Τσίπρα.  


«Τζόκερ» ο Άδωνις και η επίθεση στον Στουρνάρα 

Οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis σε συνδυασμό με τους υπαινιγμούς Γεωργιάδη ήταν από πολύ νωρίς γνωστό πως θα επισκίαζαν την συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στην αντεπίθεση και να βγει από την εσωστρέφεια στην οποία είχε περιέλθει το τελευταίο διάστημα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού επέστρεψε στην αντιπολιτευτική τακτική του 2015 κάνοντας λόγο για διαπλοκή και για πόλεμο που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από συμφέροντα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη τονίζοντας πως είναι «η ντροπή της παράταξης». Παράλληλα και παίρνοντας αφορμή με τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με την έφοδο των αστυνομικών στις κινηματογραφικές αίθουσες, ταύτισε τον Άδωνι Γεωργιάδη με τον Τζόκερ. «Είστε η ντροπή της παράταξης σας παριστάνεται τον Joker κ. Γεωργιάδη» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.  

Από το στόχαστρο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγε ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά την αναφορά των τριών εισαγγελέων κάνοντας λόγο για «μαφιόζικες μεθόδους» έναν χαρακτηρισμό που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε δήλωση του. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Γιάννη Στουρνάρα και την κυβέρνηση να αποκαλύψει ποιοι ήταν οι άλλοι δύο πολιτικοί που μαζί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σχεδίαζαν να «τσακίσουν μάρτυρες και εισαγγελείς διαφθοράς».

Επιμένει ο Γεωργιάδης στα περί χρηματισμού 

Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι κρίνει α λα καρτ τα όσα αναφέρονται από τις εισαγγελείς. «Δεν κατάλαβα γιατί οι τρεις εισαγγελείς στη μια περίπτωση είναι μεγάλο τεκμήριο, ενώ οι τρεις εισαγγελείς στην άλλη περίπτωση δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί είναι οι εισαγγελείς που μας βολεύουν. Γιατί όλα τα κρίνετε όπως σας βολεύουν» είπε υπουργός Ανάπτυξης.

Παράλληλα επέμεινε στους υπαινιγμούς του περί χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα. «Νόμος περισσότερο ύποπτος για διαφθορά στα φάρμακα από τον τελευταίο νόμο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ψηφιστεί. Είναι ο πρώτος νόμος στην ιστορία του ελληνικού κράτους, που επέτρεψε αυξήσεις τιμών στα φάρμακα και που φυσικά βοήθησε τη NOVARTIS να διασώσει τις τιμές της, όπως και τις άλλες πολυεθνικές, δια των αυξήσεων στον υπόλοιπο πλανήτη».  

Η απουσία Μητσοτάκη και οι γκρίνιες στη ΝΔ 

Συζητήσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προκάλεσε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην μιλήσει στην χθεσινή συζήτηση αν και αρχικά υπήρχε στον προγραμματισμό του Μαξίμου. Ωστόσο το κλίμα που είχε διαμορφωθεί μετά και τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη άλλαξαν τα δεδομένα επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες του «TheToc» για ενόχληση του Μαξίμου για την χρονική στιγμή που επέλεξε ο υπουργός Ανάπτυξης να κάνει την επίμαχη τοποθέτηση αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα. 

Ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να ρίχνει το βάρος στην οικονομία ποντάροντας στην ανάπτυξη και την μείωση της ανεργίας μέσω των επενδύσεων. Οι αναφορές του Άδωνη Γεωργιάδη δείχνουν να έχουν διχάσει τη ΝΔ καθώς στελέχη με δημόσιες τοποθετήσεις τους δεν υιοθέτησαν τους υπαινιγμούς του υπουργού Ανάπτυξης παίρνοντας διακριτικές αποστάσεις. 

Στον Άρειο Πάγο ο Γεωργιάδης για την Novartis

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα προσέλθει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης  για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis. 

Στουρνάρας: Θυμηδία και πανικός 

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με μια τρισέλιδη ανακοίνωση του απάντησε στα περί απειλών του εναντίον του Νίκου Μανιαδάκη διαψεύδοντας τα όσα αναφέρονται από τους τρεις εισαγγελείς. «Το έγγραφο των τριών, ήδη κατηγορουμένων, εισαγγελέων που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, μόνον θυμηδία προκαλεί» τονίζει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Στουρνάρας. Θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα επιχειρώντας να καταρρίψει για τα όσα τον κατηγορούν καταλήγει. «Το βασικότερο όμως όλων είναι ότι ο ίδιος ο κ. Μανιαδάκης έχει ήδη μιλήσει. Εξερχόμενος από το γραφείο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις 17 Οκτωβρίου του 2019 όπου έδωσε κατάθεση, μίλησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και περιέγραψε τα πραγματικά περιστατικά που περιέχονται στα δικόγραφά του. Όλα τα υπόλοιπα είναι κατασκευάσματα και προδίδουν πανικό».

thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019
Πολιτικά
+ + -

Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για την παράταση στο Βrexit

 Νέα αναβολή στην απόφαση της ΕΕ για την παράταση στο Brexit. Ο ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι οι 27 δεν κατάφεραν να λάβουν απόφαση για τη διάρκεια της παράτασης και η όποια απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα ενδεχομένως Δευτέρα ή Τρίτη.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ χαρακτήρισε «εξαιρετικές» τις σημερινές συνομιλίες. «Η δουλειά θα συνεχισθεί μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, μια νέα συνεδρίαση των πρεσβευτών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη για να οριστικοποιηθεί η απόφαση σχετικά με την επιπλέον προθεσμία, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται η διεξαγωγή ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, οι οποίες προτείνονται από τον Μπόρις Τζόνσον.


Ευρωπαίος πρεσβευτής δήλωσε πως η Τρίτη είναι «ανεπίσημη καταληκτική ημερομηνία», δύο ημέρες πριν από την 31η Οκτωβρίου που είναι η ημερομηνία που προβλέπεται για το διαζύγιο.

Στους κόλπους της ΕΕ, ορισμένες χώρες, όπως η Ιρλανδία, ζητούν αναβολή τριών μηνών, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020, προθεσμία που ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποχρεώθηκε να ζητήσει. Άλλοι όμως, όπως η Γαλλία, ζητούν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις προθέσεις των Βρετανών, πριν αποφασίσουν.

Οι αριθμοί πίσω από τη διστακτικότητα των Εργατικών να στηρίξουν τις εκλογές;

Η διστακτικότητα του Εργατικού κόμματος να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να επιτύχει την υπόσχεσή του για Brexit στις 31 Οκτωβρίου, φαίνεται ότι ξεπερνά τους φόβους για την πιθανότητα μίας αποχώρησης χωρίς συμφωνία.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δέχεται πιέσεις από δύο διαφορετικά στρατόπεδα εντός του κόμματος, από μερίδα βουλευτών, που του ζητά να αποδεχθεί το αίτημα του πρωθυπουργού για άμεσες πρόωρες εκλογές, και από άλλους, που εκφράζουν την αγωνία ότι, εάν γίνουν οι εκλογές πριν τα Χριστούγεννα, θα εγκαταλειφθεί η ιδέα ενός δημοψηφίσματος. Ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν τοποθετείται ξεκάθαρα, εάν θα στηρίξει το αίτημα για εκλογές, ούτε ακόμη και στην περίπτωση που η ΕΕ αποφασίσει μία μεγάλη παράταση. Η επίσημη θέση του κόμματος παραμένει ότι θα δεχτεί τις εκλογές μόλις διασφαλιστεί ότι έχει αποτραπεί ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία, αν και δεν εξηγείται ποιες είναι οι διαβεβαιώσεις που θεωρεί ότι διασφαλίζουν κάτι τέτοιο.

Πάντως, υπάρχουν και τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που ασκούν τη δική τους επιρροή, καθώς αφήνουν το κόμμα πίσω από αυτό των Συντηρητικών, κατά τουλάχιστον δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με την πρόσφατη πρόθεση ψήφου της Britain Elects, οι Συντηρητικοί διατηρούν ένα μεγάλο προβάδισμα, με ποσοστό 35%, ενώ το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν ακολουθεί με 25% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 18%. Στην τέταρτη θέση έρχεται το κόμμα του Brexit με 11% και στην πέμπτη το κόμμα των Πρασίνων με 4%. Η διαφορά αυτή σε ποσοστά μεταξύ των δύο βασικών κομμάτων μεταφράζεται σε πρόβλεψη της Electoral Calculus για τις επόμενες εκλογές σε μία πλειοψηφία ψήφων των Συντηρητικών που φτάνει περίπου το 60%.

Η ανάλυση της ίδιας εταιρίας στις προβλέψεις της ανά περιφέρεια δείχνει ότι οι Συντηρητικοί μπορεί να χάνουν έδρες στη Σκοτία από το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας (SNP) και στα νοτιοδυτικά από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, αλλά κερδίζουν έδρες από τους Εργατικούς στην Ουαλία, στο Γιόρκσαϊρ, στα βορειοδυτικά της Αγγλίας και στα δυτικά και ανατολικά Μίντλαντς.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η συμφωνία για το Brexit του Μπόρις Τζόνσον είχε ευρύτερη αποδοχή, τουλάχιστον στους Τόρις, από αυτή της προκατόχου του, της Τερέζα Μέι, η εταιρία δημοσκοπήσεων Deltapoll πιστεύει ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι ικανότερος να ενώσει την βάση των μελών του Συντηρητικού κόμματος. «Οι ψηφοφόροι του leave εμπιστεύονται τον Τζόνσον με ένα τρόπο διαφορετικό από αυτόν που εμπιστεύονταν την Τερέζα Μέι. Η αίσθησή μας είναι ότι λίγοι ψηφοφόροι του leave θα κατηγορήσουν βραχυπρόθεσμα τον πρωθυπουργό για την τελευταία παράταση του Brexit» αναφέρει ο διευθυντής της εταιρίας, Τζό Τουίμαν.

Έρευνα της Deltapoll έδειξε ότι το 32% των Βρετανών πολιτών στηρίζει την συμφωνία του για το Brexit και ότι το 29% διαφωνεί, αλλά ένα σημαντικό ποσοστό (39%) δηλώνει αναποφάσιστο.


Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ Reuters

thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Καλοκαίρι αντίο με πιτόγυρα δύο

Καλοκαίρι αντίο
με πιτόγυρα δύοΚάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Η λύση είναι μια, γαλακτομπούρεκο γωνία

Η λύση είναι μια,
γαλακτομπούρεκο
γωνίαΚάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Δεν είμαι εγώ συλλέκτης?

Δεν είμαι εγώ συλλέκτης?
που έχω μαζέψει γύρω μου
όλους τους μαλάκεςΚάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Λέει η κόρη μου στο γιο μου..

Λέει η κόρη μου στο γιο μου
“Δεν θέλω να ξαναπαίξουμε μαζί, φύγε”
Κάνει να φύει ο μικρός, του λέει
“Πού πας;
Εγώ με ποιον θα παίξω τώρα;”
και αυτός γύρισε.
Έτοιμοι για σχέση
και οι δυο τουςΚάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Δε θα πιώ πολύ, μόνο μια σταλίτσναγια.

Δε θα πιώ πολύ,
μόνο μια
σταλίτσναγια.Σελίδα 5 από 11352 (113520 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
[5]
6
7
11350
11351
11352
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά