13/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στηv Αθηνών-Λαμίας την Κυριακή

 Την Κυριακή, 7.00 με 9.00 το πρωί, στη νέα Εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας στο ύψος του Ωρωπού, θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις...
λόγω άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας χειμερινής συντήρησης. 

Ειδικότερα, θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος του Ωρωπού και σε μήκος περίπου 200 μέτρων. Η Τροχαία κάνει έκκληση τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εκτροπών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

 

tro-ma-ktiko.blogspot.com 


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς

 Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς, ότι δηλαδή μπορεί να φανταστεί κανείς από πράγματα που χρησιμοποιούνται συχνά για τη δημιουργία ταινιών. Δείτε τη συνέχεια για μια ενδιαφέρουσα περιήγηση…

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (1)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (2)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (3)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (5)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (6)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (7)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (8)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (9)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (10)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (11)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (12)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (13)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (14)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (15)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (16)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (17)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (18)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (19)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (20)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (21)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (22)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (25)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (23)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (24)

otherside.gr

Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ» - ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΣΗΕΜΘ ΜΕ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

 Δυστυχώς, μία ακόμα εφημερίδα της Βορείου Ελλάδας δεν άντεξε στην οικονομική κρίση και ανέστειλε την κυκλοφορία της. Ο λόγος για τον ιστορικό «Αγγελιοφόρο», ο οποίος ήταν η τελευταία καθημερινή εφημερίδα της Μακεδονίας.

Πλέον θα κυκλοφορεί μόνο η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας, έπειτα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. και σύμφωνα με τις αποφάσεις που κοινοποιήθηκαν στην Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, η οποία συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για το ζήτημα. Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο εκδότης Αλέξανδρος Μπακατσέλος πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση έπειτα από σχετική προτροπή των κ.κ. Μπόμπολα και Ψυχάρη. Στην επιστολή του προς την ΕΣΗΕΜΘ, ο εκδότης της ιστορικής εφημερίδας γνωστοποιεί ότι αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση και περιοδικών του συγκροτήματος, αναφέροντας ακόμα ότι θα προχωρήσει στην απόλυση συνολικά 55 εργαζομένων. Από αυτούς οι 32 είναι δημοσιογράφοι, οι 17 διοικητικοί υπάλληλοι και οι 7 τεχνικοί. Την Δευτέρα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ θα συναντηθεί με τον κ. Μπακατσέλο (σ.σ. πεθερός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου), προκειμένου να συζητήσουν την τελευταία εξέλιξη.

 


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά   Περίεργα
+ + -

Γυναίκα Πιλότος Στη F1

 Γυναίκα στη Formula 1 είναι πολύ πιθανό να δούμε την ερχόμενη σεζόν, αφού η Maria de Villota είναι πολύ κοντά σε…συμφωνία με τη Renault-Lotus. Η 31χρονη Ισπανίδα, αν υπογράψει συμβόλαιο, θα αποτελέσει τον τρίτο οδηγό της ομάδας, ωστόσο ο μεγάλος της στόχος είναι να βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης το 2013.

Η de Villota έχει οδηγήσει μία φορά τη Renault R29, με την οποία αγωνιζόταν ο Alonso το 2009, ενώ έχει αγωνιστεί στην ισπανική F3, στο WTCC, αλλά και στη Superleague Formula. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για πολύ μεγάλο ταλέντο που θα μπορούσε να σταθεί επάξια στην F1.

Για την ιστορία, να σας αναφέρουμε ότι τελευταία φορά που προσπάθησε να συμμετάσχει γυναίκα στη F1 ήταν το 1992. Η Ιταλίδα Giovana Amati είχε λάβει μέρος σε κατατακτήριες δοκιμές, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει, λόγω των μη ανταγωνιστικών χρόνων της.

mychannel.gr 


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Προβληματισμένος ο Τζίγκερ!

 Το MoU έχει υπογραφεί. Ο οικονομικός έλεγχος ολοκληρώθηκε, αλλά τα 15 εκατομμύρια ευρώ ακόμη να φανούν σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό. Αποτέλεσμα αυτών; Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για πρώτη φορά από την ημέρα που ήρθε στο προσκήνιο το ενδιαφέρον του Σαουδάραβα πρίγκιπα να εμφανίζεται προβληματισμένος. 

«Είναι προβληματισμένος, διότι υπάρχει μεγάλη χρονική καθυστέρηση σε όσα είχαν συμφωνηθεί, χωρίς να υπάρχει παράλληλα πειστική εξήγηση για ποιον λόγο δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα τα χρήματα», τόνιζαν άτομα του περιβάλλοντος του Γιάννη Βαρδινογιάννη και συμπλήρωναν: 

«Είναι δεδομένη η επιθυμία του να μπουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα 15 εκατ. ευρώ και να παραχωρήσει τις μετοχές του σε όποιον τα βάλει. Η θέση του είναι ότι όποιος βάλει πρώτος τα χρήματα αυτά στην ΠΑΕ θα πάρει και τις μετοχές του και θα γίνει μεγαλομέτοχος». 

Εκτιμάται ότι ακόμα και καθυστερημένα να έρθουν τα χρήματα από τον Αλ Σαούντ ο Βαρδινογιάννης φυσικά και θα τα δεχθεί εφόσον δεν προκύψει κάτι άλλο. Η θέση του Τζίγκερ είναι ότι είναι δεκτή η οποιαδήποτε άλλη πρόταση από τη στιγμή, που δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη με τον Αλ Σαούντ. Για αυτόν τον λόγο έχει πάρει θέση από την πρώτη στιγμή και έχει ζητήσει από το Δ.Σ. να δώσει εξουσιοδότηση στην Arboris για να φέρει πρόταση από ξένο επενδυτή. 

Όσον αφορά τις συνεχείς δηλώσεις και τις αντιφάσεις του Βλάση Τσάκα από το περιβάλλον του Τζίγκερ σχολίαζαν ότι «δεν ασχολείται με αυτά που λέει ο Τσάκας, παρά μόνο με τα όσα γίνονται επίσημα μέσω δικηγόρων».

 

sport-fm.gr 


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Η επιστολή-καταπέλτης για το "μαύρο χρήμα" στην Ελβετία

 Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, απευθύνει ο ελληνικής καταγωγής ελβετός βουλευτής, Ιωσήφ Ζησιάδης, μετά από δημοσίευμα που τον θέλει να καλείται από τη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις για καταγγελίες που έκανε στο Mega, οι οποίες έφτασαν στη Βουλή μέσω των κ.κ. Γιακουμάτου και Τζαβάρα.

Στην επιστολή που δημοσιεύει στη σελίδα του στο Facebook, αναφέρει ότι πληροφορήθηκε διαβάζοντας δημοσίευμα του "Έθνους" στο Ίντερνετ, ότι καλείται να καταθέσει στη Βουλή αναφορικά με δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή "Έρευνα" του Π. Τσίμα.

"Για μία ακόμη φορά επιθυμώ να επαναλάβω πως κατέθεσα ερώτηση στην Βουλή της Ελβετίας για τη δίωξη της φορολογικής απάτης και την αναγκαιότητα να υπάρξει μιαδιακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Η προσπάθειά μου στόχευε να υπερασπιστώ την Ελλάδα, που λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως όλος ο Tύπος και ο πολιτικός κόσμος επισήμαινε τη συνέχιση της διαφυγής των καταθέσεων από την Ελλάδα στην Ελβετία.

Έμεινα έκπληκτος, δεν “τόλμησα” καν να λάβω το λόγο και να ανταπαντήσω στην Υπουργό Οικονομικών κυρία Eveline Widmer-Schlumpf, όπως μου έδινε το δικαίωμα ο κανονισμός της Βουλής, όταν η απάντησή της (Ιούνιος 2011) εγκαλούσε την Ελλάδα και συνεπώς τις κυβερνήσεις της, αφού από το 2005 η Ελβετία επιζητεί και δεν ανταποκρίνεται η Ελλάδα, για μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης.

Σας επισυνάπτω και τη σχετική απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας, όπως είναι καταγραμμένη στα επίσημα πρακτικά της ιστοσελίδας του Ελβετικού Κοινοβουλίου.

Μάλιστα η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κυρία Βασιλική Σιούτη με αναζήτησε και έδωσα συνέντευξη στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” (17 Ιουλίου 2011), που έχει τον τίτλο «Η Ελβετία είναι πρόθυμη, η Ελλάδα δεν ζητά έρευνα για τα διαφυγόντα κεφάλαια». 

Μετά τα ανωτέρω, εσείς Κύριε Πρόεδρε, αλλά και ο κάθε απλός πολίτης, τι συμπεράσματα θα εξάγατεόταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), από το 2005, δεν αναζήτησαν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμες να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης;

Συνεπώς, η ουσία του ζητήματος που θα έπρεπε να απασχολεί τον ελληνικό πολιτικό κόσμο δεν είναι αν κάποιος έχει στην κατοχή του τραπεζικά στοιχεία –τα οποία δεν μπορεί να έχει με νόμιμο τρόπο-, αλλά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν ανταποκρίνονται στη συνεργασία που προτείνουν οι ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.

Ελπίζω και εύχομαι να μελετήσετε και να λάβατε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις της αρμόδιας Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας και έτσι να κατανοήσετε πως οι δικές μου σκέψεις, που εκφράστηκαν στην εκπομπή του κ. Π. Τσίμα, έχουν αρχή και τέλος την αποστομωτική απάντηση που δέχθηκα στο Ελβετικό Κοινοβούλιο.

Με εκτίμηση

Ιωσήφ Ζησιάδης".

 

nooz.gr 


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Ισχυρές οι ενδείξεις για ύπαρξη νερού στον Άρη

 Νερό δεν ψάχναμε στον Άρη; Ε, λοιπόν μάλλον νερό βρήκαμε. Ερευνητές της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν όγκους νερού σε μορφή πάγου κάτω από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και σε βάθος 20 μέτρων.

Η περιοχή του ενδιαφέροντος ονομάζεται Phlegra Montes και αποτελεί ένα σύνολο από βουνά και κορυφογραμμές τα οποία σύμφωνα με πλανητικούς γεωλόγους δεν φαίνονται να έχουν σχηματιστεί από ηφαιστειακή δραστηριότητα αλλά από καθαρά τεκτονικές δυνάμεις.

Επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας πιστεύουν πως ο σχηματισμός των κορυφογραμμών αυτών προήλθε από τη συμπίεση μεγάλου όγκου χιονιού μέσα στους αρχαίους κρατήρες κι ότι «με τον καιρό, το χιόνι δημιούργησε παγόβουνα, τα οποία με τη σειρά τους διαμόρφωσαν τα δάπεδα των κρατήρων».

Η υπόθεση αυτή πάντως στηρίζεται και από τα δεδομένα του αναγνωριστικού δορυφόρου της NASA στον Άρη με τους Αμερικανούς να δηλώνουν: «όλα δείχνουν η μορφολογία της συγκεκριμένης περιοχής σχετίζεται όντως με την παρουσία νερού, πιθανώς και μόλις 20 μέτρα κάτω από το έδαφος».

Αν όλα αυτά τελικά επαληθευτούν, η ποσότητα νερού θα φανεί απίστευτα χρήσιμη σε μελλοντικές επανδρωμένες ερευνητικές αποστολές στον Άρη. 

 proho.gr


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

«Πράσινος Τουρισμός»: Εγκρίθηκαν 42 σχέδια σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

 Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για χρηματοδότηση 42 επενδυτικά σχέδια από ισάριθμες επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 4.137.847,56 ευρώ και αναλογούσας επιχορήγησης 1.655.139,02 ευρώ, που θα υλοποιηθούν στις περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινος Τουρισμός» του ΕΠΑΝ ΙΙ. Στο σύνολο της χώρας εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 238 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 33.464.732,80 ευρώ και δημόσιας χρηματοδότησης 13.435.845,34 ευρώ. Η πραγματική οικονομία αντιστέκεται στην κρίση και οι συγκεκριμένες εγκρίσεις συνιστούν μία ακόμη απόδειξη γι’ αυτό. 

Ειδικότερα, στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου φορέας διαχείρισης των προγραμμάτων είναι το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 38 επενδυτικές προτάσεις, προϋπολογισμού 3.666.226,46 ευρώ και αναλογούσας επιχορήγησης 1.466.490,58 ευρώ, ενώ στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση τέσσερα επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 471.621,10 ευρώ και συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης 188.648,44 ευρώ.

 

Το πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός» έχει κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων των επιλέξιμων επιχειρήσεων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη σωστή και υπεύθυνη διαχείριση του ύδατος και των απορριμμάτων, καθώς και την υλοποίηση διαδικασιών που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ παράλληλα προωθούν την ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων σε περιβαλλοντικά θέματα.

 

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη λήψη προκαταβολής σε όσους δικαιούχους το επιθυμούν με τη χρήση κατάλληλου Πληροφοριακού Συστήματος. Η προκαταβολή της ενίσχυσης ανέρχεται έως και 50% της εγκεκριμένης ενίσχυσης κάθε επένδυσης.

 

aggelioforos.gr 


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Φορολόγηση επαγγελματιών βάσει των… καταθέσεων!

 Ενώ η αγορά στενάζει έρχεται νέος τρόπος φορολόγησης για ένα εκατομμύριο επαγγελματίες

Θα περιλαμβάνει ακόμη και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία
Σχεδιάζεται και άμεση παρακράτηση του ΦΠΑ καθώς οι ανείσπρακτες οφειλές χτυπούν ταβάνι
Νέα φορολικά βάρη για ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες επιφυλάσσει το 2012, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς φέρνει ανατροπές στα τεκμήρια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, το υπουργείο σχεδιάζει να υπολογίζει τα εισοδήματα βάζοντας στο παιχνίδι αντικειμενικά κριτήρια και καταργώντας τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης.

Στα κριτήρια θα περιλαμβάνονται η κινητή περιουσία, όπως καταθέσεις, μετοχές, χρεόγραφα και αμοιβαία κεφάλαια, αλλά και κάθου είδους επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Τα εισοδήματα θα προκύπτουν βάσει αλγορίθμου στον οποίο θα συνυπολογίζονται δέκα παράμετροι.

1. η κατηγορία των βιβλίων
2. ο κλάδος της δραστηριότητας
3. ο τόπος και ο χρόνος της άσκησης επαγγέλματος
4. η επιφάνεια της επαγγελματικής εγκατάστασης
5. οι μισθολογικές δαπάνες
6. οι λειτουργικές δαπάνες
7. η φορολογική εικόνα και συμπεριφορά του επαγγελματία
8. η ακίνητη περιουσία
9. τα κινητά περιουσιακά στοιχεία
10. στατιστκά στοιχεία για το μεικτό ποσό κέρδους.

O συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων θα δίνει μία εκτίμηση του εισοδήματος και στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν δικαιολογούνται οι αποταμιεύσεις, θα καταλογίζεται… νέος φόρος. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ με τα νέα κριτήρια θα αυξηθεί το φορολογητέο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο μεταξύ ήδη οι ανείσπακτες οφειλές εκ μέρους των ελεύθερων επαγγελματιών έχουν φτάσει στα 41,5 δισ. ευρώ και εξετάζονται τρόπο άμεσης παρακράτησης του ΦΠΑ.

ΠΗΓΗ: newsit.gr


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Επιταχύνεται το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων από την κυβέρνηση

 Στις 12 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται στην τρόικα το νέο σχέδιο αλλαγών για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, φαρμακεία και ταξί

 

To πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων προωθεί η κυβέρνηση εντός της επόμενης εβδομάδας ώστε να «προλάβει» να παρουσιάσει πλήρες σχέδιο στους επικεφαλής της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) που αναμένονται στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου. Το ατελές άνοιγμα των επαγγελμάτων αποτελεί τη βασική διαρθρωτική εκκρεμότητα της κυβέρνησης για το 2011.

Ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία. Ως το τέλος Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη, βάσει τον δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι της τρόικας, να προετοιμάσει νομοθετικές πράξεις που θα καταργούν τους περιορισμούς που θέτουν τα επαγγελματικά σωματεία για την πρόσβαση, την άσκηση και την τιμολόγηση υπηρεσιών εφόσον αντίκεινται στο νόμο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων (3919/2011).

Αυτή η υποχρέωση έναντι των δανειστών θα τηρηθεί είτε με νομοσχέδιο (δεν έχει διευκρινιστεί αν θα προσαρτηθεί στο νέο πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου) το οποίο θα ενσωματώσει όλες τις αλλαγές, είτε με χωριστές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η κυβέρνηση καλείται να παρακολουθήσει το άνοιγμα της εφαρμογής και κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της ελεύθερης πρόσβασης στα επαγγέλματα και τις υπηρεσίες που απελευθερώθηκαν. Για την εκτέλεση αυτής της διαδικασίας, το υπουργείο Οικονομικών ανέθεσε σχετική μελέτη στο ΚΕΠΕ, η οποία θα ανανεώνεται ανά τρίμηνο και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν νέες αλλαγές για τα επαγγέλματα του δικηγόρου και του συμβολαιογράφου που είχαν «ανοίξει» μεν με το νόμο του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (πρώην υπουργού Οικονομικών, νυν υπουργού Περιβάλλοντος) αλλά οι αντιδράσεις που υπήρξαν οδήγησαν στη διατήρηση περιορισμών. Κάτι αντίστοιχο προωθείται και για το επάγγελμα του φαρμακοποιού το οποίο «άνοιξε» με νόμο του υπουργού Υγείας κ. Ανδρ. Λοβέρδου αλλά όχι όπως θα επιθυμούσε η τρόικα.

Το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε το 2011 είναι γενικό -απαιτεί την έκδοση πολλών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων- και προς το παρόν δεν έχει περάσει στο στάδιο της εφαρμογής, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση των δανειστών.

Δικηγόροι: Με το νόμο 3919/2011 καταργήθηκαν οι γεωγραφικοί περιορισμοί και στις αστικές υποθέσεις, οι ελάχιστες αμοιβές, οι περιορισμοί στη διαφήμιση, το σύστημα προείσπραξης αμοιβής, ενώ οι κρατήσεις υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων προκαταβάλλονται από τους ίδιους τους δικηγόρους. Παρά ταύτα, απαιτείται από την τρόικα να επιτραπεί η δημιουργία υποκαταστημάτων δικηγορικών εταιρειών, οι λεγόμενες «εταιρείες-χταπόδια» που θα επιτρέπεται να λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

Συμβολαιογράφοι: Θεσπίστηκε η αναλογική αμοιβή, η οποία μειώνεται ανάλογα με την αξία του αντικειμένου της συναλλαγής. Εκκρεμεί υπουργική απόφαση που θα καθορίσει την αναλογική αμοιβή (σε χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά) καθώς επίσης θα κατεβάζει τον «πήχη» όσον αφορά στο προκαθορισμένο ύψος συναλλαγών πάνω από το οποίο η κατ' αναλογία αμοιβή των συμβολαιογράφων θα είναι η μέγιστη επιτρεπτή αμοιβή.

Μηχανικοί - Αρχιτέκτονες: Καταργήθηκαν οι ελάχιστες υποχρεωτικές αμοιβές και η προείσπραξη τους μέσω του Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), αντικαταστάθηκαν όμως από την ελάχιστη νόμιμη αμοιβή βάσει της οποίας υπολογίζονται κρατήσεις και εισφορές. Οι πολύ χαμηλές εκπτώσεις κάτω από τη νόμιμη αμοιβή υπόκεινται σε έλεγχο από το ΤΕΕ. Η τρόικα ζητεί την πλήρη κατάργηση των ελάχιστων νόμιμων αμοιβών.

Ταξί: Το ζήτημα επείγει καθώς την 1ης Ιανουαρίου 2012 ο κλάδος των ταξί απελευθερώνεται πλήρως λόγω της λήξης της απαγόρευσης έκδοσης νέων αδειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών κ. Μ. Βορίδης θα φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει πληθυσμιακά κριτήρια.

Φορτηγά: Το νομοσχέδιο Ραγκούση προέβλεπε κατάργηση της μεταβατικής περιόδου και πλήρες άνοιγμα από 1ης Ιανουαρίου 2012 χωρίς τη σταδιακή απομείωση της αξίας των αδειών ως τον Ιούλιο του 2013. Πληροφορίες αναφέρουν ο κ. Βορίδης δεν προκρίνει το άμεσο άνοιγμα του κλάδου, ότι θα εγκαταλειφθεί το νομοσχέδιο Ραγκούση και θα παραμείνουν όσα ορίζονται από το νόμο Ρέππα για τη μεταβατική περίοδο.

Φαρμακεία: Η τρόικα πιέζει για νέα υποχώρηση του μικτού περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών που διαμορφώνεται σήμερα σε 18,5%. Στο προσχέδιο της τελευταίας έκθεσής της σημειώνει τα εξής: «Αρχίζοντας από το 2012, τα περιθώρια κέρδους των φαρμακείων υπολογίζονται ως ένα ενιαίο ποσό (flat amount) ή κατ' αποκοπή αμοιβή (flat fee) σε συνδυασμό με ένα μικρό περιθώριο κέρδους με στόχο τη μείωση του συνολικού περιθωρίου κέρδους σε όχι περισσότερο από 15%, συμπεριλαμβανομένων των πιο ακριβών φαρμάκων».

tovima.gr 


Σελίδα 11317 από 11371 (113710 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11316
[11317]
11318
11319
11369
11370
11371
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά