19/01/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

"Ellada, agapi mou": ένα άρθρο κόλαφος στις κακές κριτικές για τη χώρα μας

 Άρθρο-απάντηση σε όλα τα επικριτικά κείμενα των τελευταίων ημερών εναντίον της Ελλάδας δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα "Le Monde", με τίτλο "Ellada, agapi mou", στο οποίο  ο Etienne Roland, ο πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητής της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris I Panthéon αντιστρέφει την κακή εικόνα που παρουσιάζουν για την χώρα μας.

O καθηγητής εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας την οποία χαρακτηρίζει κοιτίδα του πολιτισμού.

«Αισθάνομαι βαθιά ταπεινωμένος, όταν μία εφημερίδα τολμά να ισχυρίζεται, ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ίσως λιγότερο «ευρωπαϊκή» απ' ότι φαίνεται», σημειώνει και προσθέτει:

«Είμαι ταπεινωμένος, όταν οι Γάλλοι συμπατριώτες μου κάνουν αυτό το κακό στην ιστορία και παρουσιάζουν το μύθο του Έλληνα ψέυτη και πονηρού».

Στη συνέχεια ο κ. Roland, εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και σίγουρα είναι περισσότερο ευρωπαϊκή από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία.

«Δεν θα σταθώ παρά σε μερικά σημεία. Αν η Ελλάδα δεν είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, ποιος αξίζει αυτόν τον τίτλο; Οι Γερμανοί ή η δόλια Αλβιόνα, της οποίας ο πιο μεγάλος της ποιητής Byron, έχει ήδη κατηγορηθεί για την λεηλασία της χώρας του Ομήρου;

Πιο Ευρωπαϊκή είναι η Αγγλία που δεν θέλει καμία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και κυρίως σε εκείνες τις χώρες που της στοιχίζουν χρήματα; Δεν είναι αυτή που έφερε στην Ελλάδα τον στρατό και τον βασιλιά στο τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου προκαλώντας έναν κατακλυσμό, τον οποίο η χώρα επρόκειτο να πληρώσει πολύ ακριβά. Και αυτό έγινε στη χώρα που μπορεί μάλιστα να καυχηθεί για την αντίσταση της κατά της ναζιστικής κατοχής», αναφέρει ο κ. Rolland.

Επιπρόσθετα, ο καθηγητής εξηγεί τους λόγους ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν ήθελε την επιστροφή της Ελλάδας στην Ευρώπη και πάλεψε γι' αυτό.

«Ο Ντ' Εστέν ήθελε να επιστρέψει την Ελλάδα στην Ευρώπη επειδή, λέει, η δημοκρατία και η κουλτούρα προέρχονταν από αυτή την χώρα. Ίσως, να υπήρχαν περισσότερα να πούμε για αυτή την αθηναϊκή δημοκρατία, τη δουλεία και τον ιμπεριαλισμό.

Αλλά η έμφαση είναι σε λάθος σημείο, γιατί το πρόβλημα δεν είναι να γνωρίσουμε που γεννήθηκε η δημοκρατία, το πρόβλημα είναι να αναγνωρίσουμε ότι η ελληνική κουλτούρα, ας την πούμε ελληνορωμαϊκή, είναι το μοναδικό θεμέλιο μέσα σε μία ιστορία που δημιουργήθηκε μέσα σε αντιπαλότητες και παγκόσμιους πολέμους. Αυτή η διάσημη ελληνική κουλτούρα έθρεψε την Αναγέννηση, τα γράμματα όπως και τις τέχνες, τους κλασσικούς μας του 17ου αιώνα και εμπότισε τις ελίτ του 18ου αιώνα ανά τον κόσμο. Ο 19ος αιώνας έπαιξε έναν ουσιαστικό ρόλο στην εξάπλωση των ελληνικών τεχνών και γραμμάτων δημιουργώντας ένα ρεύμα «νεο-κλασσικό» που το ξαναβρίσκουμε στο Εδιμβούργο- το οποίο ήταν ένα από τα κέντρα και όπου ήθελαν να χτίσουν έναν Παρθενώνα», σημειώνει.

Στη συνέχεια, αφού αναφέρεται στις επιδόσεις της Ελλάδας στις τέχνες και τον πολιτισμό, αλλά και στους μεγάλους Έλληνες του 20ου αιώνα, καλεί τους επικριτές της χώρας μας να αναρωτηθούν αν υπάρχει κράτος χωρίς χρέη.

«Όσο για τις κατηγορίες για απάτη και σπατάλη, ποια χώρα δεν σπατάλησε δεκάδες δισεκατομμύρια πρόσφατα;» αναρωτιέται, και καταλήγει ζητώντας να μην αφήνουμε τους τεχνοκράτες να γονατίζουν τους φίλους μας.

«Δεν σημαίνει κάτι αν η Ελλάδα είναι περισσότερο ή λιγότερο ευρωπαϊκή, δεδομένου ότι τα θεμέλια της Ευρώπης δεν υπάρχουν χωρίς τον ελληνισμό. Ανακαλούμε ότι η Ευρώπη είναι μία φοινικική πριγκίπισσα που την απήγαγαν οι Κρήτες, δημιουργώντας συγκρούσεις ανάμεσα στην Δύση και στην Ανατολή. Η Ευρώπη έχει επίσης ανατολίτικες ρίζες. Η Ευρώπη δεν υπάρχει για να θεμελιώσει τράπεζες και τραπεζίτες, υπάρχει για να θεμελιώσει μία κουλτούρα και μία κουλτούρα ελληνική είναι ένα από τα στοιχεία που μας ενώνουν. Δυστυχώς υπάρχουν πια πολύ λίγα!

Ζήτω η Ελλάδα! Ας μην αφήνουμε τους τεχνοκράτες να γονατίζουν τους φίλους και αδερφούς μας και ακόμα λιγότερο να τους εξευτελίζουν και να μας εξευτελίζουν»

 

karfitsa.gr 


Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Η Λατινική Αμερική τιμά το Νίκο Καζαντζάκη

 Η παγκόσμια αναγνώριση στο πρόσωπο του Νίκου Καζαντζάκη είναι εφάμιλλη του συγγραφικού του έργου και της συνεισφοράς του στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Από το Σάββατο μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου η Λατινική Αμερική θα τιμήσει τον Νίκο Καζαντζάκη διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων, με την ευκαιρία της παγκόσμιας γενικής συνέλευσης της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης. 

Στις 10 Δεκεμβρίου στο Μοντεβίδεο θα γίνει στρογγυλή τράπεζα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ουρουγουάης, του δήμου Μοντεβίδεο και της ελληνικής πρεσβείας, με θέμα: «Γιατί να διαβάζουμε τον Καζαντζάκη σήμερα».
 
 
 
 
 
 
 
protothema.gr

Paris Paris Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Υγεία
+ + -

Σωτήριο το ψάρι για τις νέες γυναίκες

 Οι νέες γυναίκες που τρώνε συστηματικά λιπαρά ψάρια, διατρέχουν κατά… 90% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν αργότερα στη ζωή τους έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυτό είναι το εκπληκτικό συμπέρασμα μιας νέας μελέτης, η οποία υποδηλώνει πως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα των ψαριών όπως ο σολομός, του σκουμπρί και οι σαρδέλες, μπορεί να κάνουν θαύματα για την μελλοντική υγεία των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, βελτιώνοντας την αρτηριακή πίεση και την λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων τους.

Στη μελέτη συμμετείχαν 49.000 κορίτσια και γυναίκες, ηλικίας 15 έως 49 ετών, από τη Δανία.

Οι ερευνητές από το Ίδρυμα StatensSerum, στην Κοπεγχάγη, παρακολούθησαν την πορεία της υγείας τους επί οκτώ χρόνια, καταγράφοντας τις διατροφικές συνήθειες, τον τρόπο ζωής και το οικογενειακό ιστορικό τους.

Στη διάρκεια της μελέτης, 577 εθελόντριες υπέστησαν έμφραγμα ή εγκεφαλικό, και οι πέντε τελικά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας τους.

Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, τα σοβαρά αυτά καρδιαγγειακά επεισόδια ήταν κατά 90% περισσότερα στις εθελόντριες που έτρωγαν σπανίως έως ποτέ ψάρι, σε σύγκριση με εκείνα στις εθελόντριες που έτρωγαν έστω μία μερίδα ψάρι κάθε εβδομάδα.

«Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως για τις νέες γυναίκες, η κατανάλωση ψαριών είναι πάρα πολύ σημαντική», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μάριν Στρομ. Και πρόσθεσε: «Εξ όσων γνωρίζουμε, η μελέτη μας είναι η πρώτη που εστιάζεται αμιγώς σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας».

Ο δρ Στρομ και οι συνεργάτες του ελπίζουν ότι η μελέτη τους, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Hypertension» την οποία εκδίδει η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (ΑΗΑ), θα ενθαρρύνει τις νέες γυναίκες να αρχίσουν να τρώνε περισσότερα ψάρια.

Οι επίσημες συστάσεις για υγιεινή διατροφή συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα.

Αν και οι γυναίκες είναι εν πολλοίς προστατευμένες από τα καρδιαγγειακά επεισόδια χάρη στην ορμόνη του γυναικείου φύλου, τα οιστρογόνα, μετά την κλιμακτήριο κινδυνεύουν από αυτά όσο και οι άντρες – και μάλιστα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου εξαιτίας τους, απ’ ό,τι οι άντρες.

Στην πραγματικότητα, το έμφραγμα και το εγκεφαλικό κοστίζουν ετησίως τη ζωή πολύ περισσότερων γυναικών απ’ ό,τι ο καρκίνος του μαστού, αλλά δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν τον κίνδυνο αυτό.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Γιώργος Αυτιάς: «Θα τους ψάχνω μέχρι το τελευταίο τους εγγόνι μέχρι να πληρωθώ»

«Υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία να επανέλθει το κανάλι στην αρχική του μορφή», λέει ο Γιώργος Αυτιάς μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη του για τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό Alter ενώ παράλληλα σχολιάζει τα χρέη αλλά και τις συλλήψεις των υπευθύνων. «Αν θέλουν να το ανοίξουν μέχρι τα Χριστούγεννα έχει καλώς, διαφορετικά θα βρεθούν και απέναντι από το νόμο και απέναντι από τους εργαζομένους», λέει ο παρουσιαστής και καταλήγει στο περιοδικό Λοιπόν. «Να ξέρετε ότι θα διεκδικήσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Σας δίνω τον όρκο μου ότι θα τους ψάξω μέχρι και το τελευταίο εγγόνι τους, ώσπου να μου πληρώσουν τους 12 μήνες που μου οφείλουν».

 
 
 
 
gossip-tv.gr

Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

«Έρχεται πόλεμος στην Ευρώπη λόγω ευρώ»

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις γα μετατροπή της ευρωζώνης ή και της Ε.Ε. σε πεδίο μάχης ανάλογο με αυτό του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου ή στην καλύτερη περίπτωση δημιουργία ενός σκηνικού ου θα χαρακτηρίζεται από εσωτερική βία και συνοριακές συγκρούσεις, προχώρησε ο ανώτατος στρατιωτικος ηγέτης των ΗΠΑ, ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Martin Dempsey.

«Η ευρωζώνη βρίσκεται προ μεγάλου κινδύνου. Μας απασχολεί εξαιρετικά το γεγονός ενός υγιούς και βιώσιμου ευρώ γιατί κατά κάποιο τρόπο είμαστε και εμείς εκτεθειμένοι σε αυτό, αλλά γιατί επίσης ένα μη βιώσιμο ευρώ έχει τη δυναμική να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή, διεθνικές συγκρούσεις και διάλυση της ΕΕ, η ενότητα της οποίας σφυρηλατείται εδώ και τόσα χρόνια», δήλωσε ο στρατηγός Dempsey μετά το πέρας της συνάντησης κορυφής των ηγετών της ΕΕ την Παρασκευή.

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

 

 

 

sansimera.gr 


Paris Paris Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Οι καλύτερες 20+1 αθλητικές φωτογραφίες του 2011

 
5 Νοεμβρίου 2011, ο Ρουμάνος πρωταθλητής στην κατηγορία Σούπερ Μεσαίων Βαρών του IBF Lucian Bute γρονθοκοπεί τον Τζαμαϊκανό Glen Johnson κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος στο Colisee de Quebec στο Κεμπέκ.

30 Απριλίου 2011, ο τερματοφύλακας της Τότεναμ, Εουρέλιο Γκόμες, προσπαθεί να σταματήσει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή μετά το σουτ του Φρανκ Λάμπαρντ της Τσέλσι στον μεταξύ τους αγώνα στο Στάμφορντ Μπριτζ.

28 Μαΐου 2011, ο Νταβίντ Βίγια της Μπαρτσελόνα με το τρόπαιο του Champions League μετά το τέλος του τελικού κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

16 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος Damien Cely στον προκριματικό γύρο των καταδύσεων από τραμπολίνο 3 μέτρων συγχρονισμένων στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της FINA στη Σαγκάη.

16 Οκτωβρίου 2011, το μονοθέσιο του Will Power εκτοξεύεται στον αέρα κατά τη διάρκεια του αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος IndyCar στο Λας Βέγκας. Στον αγώνα σκοτώθηκε ο Βρετανός πιλότος Dan Wheldon

28 Αυγούστου 2011, ο Oscar Pistorius από τη Νότιο Αφρική, κατά τη διάρκεια του αγώνα των 400 μέτρων ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Daegu.

29 Μαΐου 2011, ο οδηγός της Ferrari Φερνάντο Αλόνσο σε μια στροφή πριν τερματίσει στο γκραν πρι του Μονακό. Η φωτογραφία είναι με φακό tilt-shift

28 Μαΐου 2011, ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Έντβιν Βαν ντερ Σαρ χαιρετά το πλήθος μετά τον τελικό του Champions League με την Μπαρτσελόνα στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου

12 Ιουνίου 2011, ο Ντιρκ Νοβίτσκι των Ντάλας Μάβερικς πηδάει για το ριμπάουντ στο 6ο παιχνίδι της σειράς των τελικών του NBA με τους Μαϊάμι Χιτ, στο Μαϊάμι

28 Μαΐου 2011, ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει μετά το γκολ εναντίων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Champions League

27 Ιουλίου 2011, το κουρεμένο γρασίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου γράφει «1» για να δείξει τον ένα χρόνο που απομένει μέχρι την έναρξη του των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012

3 Ιουλίου 2011, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς σηκώνει το τρόπαιο μετά τη νίκη του επί του Ισπανού Ραφαέλ Ναδάλ στον απλό τελικό των ανδρών στο Γουίμπλεντον 

9 Αυγούστου 2011, μια λιβελούλα στο κεφάλι του Τάιγκερ Γουντς καθώς αυτός ετοιμάζεται για την προσπάθεια του κατά τη διάρκεια ενός δοκιμαστικού γύρου για το 93ο τουρνουά γκολφ PGA στην Γεωργία των ΗΠΑ

28 Αυγούστου 2011, ο Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ αμέσως μετά τον αποκλεισμό του για άκυρη εκκίνηση στον τελικό των 100 μέτρων ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Νταεγκού

24 Σεπτεμβρίου 2011, ο Λουίς Σουάρεζ της Λίβερπουλ πανηγυρίζει μετά από ένα γκολ που σημείωσε στον αγώνα εναντίων της Γούλβς στο Άνφιλντ, για την Πρέμιερ Λιγκ

69 9 Οκτωβρίου 2011, ο Γερμανός πιλότος της Red Bull Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγυρίζει τον παγκόσμιο τίτλο μετά την Τρίτη θέση που κατέλαβε στο ιαπωνικό γκραν πρι στη Σουζούκα.

6 Ιανουαρίου 2011, ο Ρόντνεϊ Στράσερ της Μίλαν πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του στον αγώνα της Serie A εναντίων της Κάλιαρι

10 Ιανουαρίου 2011, ποδοσφαιριστές της Zaryen -ομάδα από την Αϊτή (με τα μπλε)- και την Εθνική Ομάδα Αναπήρων σε φιλικό αγώνα στο Εθνικό Στάδιο του Πορτ-ο-Πρενς. Πρόκειται για νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχασαν τα πόδια τους στον περσινό σεισμό της Αϊτής 

3 Ιουνίου 2011, η γυναικεία ποδοσφαιρική εθνική ομάδα του Ιράν προσεύχεται μετά την ισοπαλία στον προκριματικό αγώνα εναντίον της Ιορδανίας στο Αμμάν, για το τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012. Στην ιρανική ομάδα απαγορεύτηκε να αγωνιστούν μια ημέρα πριν από τον δεύτερο γύρο των προκριματικών, γιατί διαμαρτυρήθηκαν για τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εμφάνιση τους

20 Ιουλίου 2011, η Ισραηλινή Anastasia Gloushkov κατά τη διάρκεια του τελικού της σόλο συγχρονισμένης κολύμβησης στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της FINA στη Σαγκάη

107 21 Αυγούστου 2011, η ομάδα χόκεϊ στον πάγο Λοκομοτίβ Γιαροσλάβλ της Continental Hockey League (KHL) σε μια αναμνηστική φωτογραφία. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2011, 43 απ’ αυτούς σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο που μετέφερε την ρωσική ομάδα συνετρίβη κοντά στο Γιαροσλάβλ

3oticoblogspot.com

Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Τεχνολογία
+ + -

Η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας ενισχύει το ΑΕΠ

 Ο διπλασιασμός στην ταχύτητα των ευρυζωνικών συνδέσεων σε τομείς που σχετίζονται με την οικονομία –όπως η διασύνδεση του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα- αυξάνει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μιας χώρας κατά 0,3%. Γεγονός που για τις 33 χώρες μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης θα ισοδυναμούσε με αύξηση κατά 126 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που διενεργήθηκε από την Ericsson, την Arthur D. Little και το πανεπιστήμιο τεχνολογίας Chalmers, στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ.

Θεωρώντας δεδομένο ότι η διαθεσιμότητα και η ταχύτητα της σύνδεσης με το διαδίκτυο αποτελούν ισχυρές κινητήριες δυνάμεις σε μια οικονομία, η Ericsson και η Arthur D. Little κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για κάθε αύξηση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξάνεται κατά 1%.

Η ανάπτυξη αυτή προέρχεται από έναν συνδυασμό άμεσων, έμμεσων και παρακινούμενων επιδράσεων. Οι άμεσες και έμμεσες επιδράσεις παρέχουν ένα βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο κίνητρο για την οικονομία. Το παρακινούμενο αποτέλεσμα, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, είναι η πιο βιώσιμη διάσταση και θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει έως και το ένα τρίτο της αύξησης που αναφέρεται στο ΑΕΠ.

«Η ευρυζωνικότητα έχει τη δύναμη να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, δημιουργώντας υψηλότερη αποδοτικότητα για τις επιχειρήσεις, την κοινωνία και τους καταναλωτές», δήλωσε ο Johan Wibergh, επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Δικτύων της Ericsson.
 
 
 
 
 
 
 
 
protothema.gr

Paris Paris Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Τοπικά
+ + -

Mega-deal του Vaeni Νάουσα στην Κίνα

 Μία μεγάλη συμφωνία, που ανοίγει νέες προοπτικές για την αμπελουργική ζώνη στη Νάουσα, υπέγραψε ο οινοποιητικός συνεταιρισμός Vaeni Νάουσα με κινεζικό κολοσσό.


ΤΟ deal αφορά την εξαγωγή 300 κοντέινερ κρασιών ετησίως και για μια δεκαετία, αξίας 10 εκατ. ευρώ το χρόνο, που αντιστοιχούν στο 8% της αξίας των ελληνικών εξαγωγών οίνου. Μάλιστα, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας δόθηκε ήδη παραγγελία αξίας 500.000 ευρώ, η οποία στο σύνολό της αφροά τα ακριβότερα κρασιά του συνεταιρισμού, καθώς και επιταγή εγγυοδοσίας 350.000 ευρώ για την εκτέλεση των παραγγελιών

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΑΑΟΣ Vaeni, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Κίνας στον τομέα της εξαγωγής κρασιού, που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με την επίσκεψη στη χώρα της Άπω Ανατολής κλιμακίου του Συνεταιρισμού με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Φουντούλη.

Η σχετική παρουσίαση έγινε σε gala 200 περίπου ατόμων, στο Πεκίνο, όπου παρευρέθησαν επιχειρηματίες, οικονομικοί παράγοντες, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οινολόγοι καθώς και γευσιγνώστες παγκοσμίου βεληνεκούς.

Μάλιστα ο κ Φουντούλης παρουσίασε στον πρόεδρου του κινεζικού ομίλου, κ.Ji,  το οικονομικό, πολιτισμικό και κοινωνικό προφίλ της Νάουσας, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την επιτυχία ενός ολοκληρωμένου επενδυτικού σχεδίου, πρόταση που εισακούστηκε από τον κινέζο επιχειρηματία ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επενδύσεις στην περιοχή.

 

voria.gr 


Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Φιλιππίνες: 11 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους σε σχολείο

Σε δημοτικό σχολείο στις Φιλιππίνες συνετρίβη μικρό αεροπλάνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά. 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, υπάρχουν 20 τραυματίες. 

Ο πιλότος είχε ζητήσει από το κέντρο ελέγχου έκτακτη προσγείωση λίγο μετά την απογείωσή του. Οι επτά σοροί βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής.

Ο δήμαρχος του προαστίου Πανάκ, στο οποίο συνετρίβη το αεροπλάνο, δήλωσε ότι αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες αμέσως μετά τη συντριβή του στο δημοτικό σχολείο.

 

 

 

zougla.gr 


Σελίδα 11316 από 11396 (113960 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11315
[11316]
11317
11318
11394
11395
11396
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά