18/11/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Σαν Σήμερα

 Γεγονότα

43 π.Χ: Σχηματίζεται η Β' Τριανδρία στη Ρώμη, μεταξύ του Οκταβιανού, Λέπιδου και Μάρκου Αντώνιου.
 
1812: Ξεκινά στη Ρωσία η μάχη της Μπερεζίνα, που διήρκεσε έως τις 29 Νοεμβρίου και κατέληξε σε πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα.
 
1862: Ο Τσαρλς Λούνβιγκ Μτόζον, γνωστός με το ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ, στέλνει ως δώρο Χριστουγέννων στη 10χρονη Άλις Λίντελ ένα χειρόγραφό του με τον τίτλο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».
 
1942: Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία - θρύλος του Μάικλ Κέρτιζ Καζαμπλάνκα, με πρωταγωνιστές τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν.
 
1956: Ο επικοντιστής Γιώργος Ρουμπάνης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης με επίδοση 4,50 μ.
 
1983: Η μεγαλύτερη κλοπή του κόσμου. Ράβδοι χρυσού, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, κάνουν φτερά από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.
 
 
Γεννήσεις

1607: Τζον Χάρβαρντ, ιερωμένος, ιδρυτής του ομώνυμου ονομαστού αμερικανικού πανεπιστημίου. (Θαν. 14/9/1638)
 
1876: Γουίλις Χάβιλαντ Κάριερ, αμερικανός μηχανικός, εφευρέτης του κλιματισμού (Air Condition). (Θαν. 7/10/1950)
 
1922: Τσαρλς Σουλτζ, αμερικανός καρτουνίστας, δημιουργός του Τσάρλι Μπράουν και του Σνούπι, καθώς και της σειράς κόμικ «Πίνατς». (Θαν. 12/2/2000)
 
 
 
Θάνατοι
 

1504: Ισαβέλλα, βασίλισσα της Ισπανίας. (Γεν. 22/4/1451)
 
1956: Τόμι Ντόρσεϊ, αμερικανός διευθυντής ορχήστρας, τρομπονίστας και συνθέτης της χρυσής εποχής της τζαζ. (Γεν. 10/11/1905)
 
1957: Πέτρος Βούλγαρης, ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και πολιτικός, που διατέλεσε και πρωθυπουργός. (Γεν. 13/7/1883)
 
 
 
 
 πηγή: sansimera.gr 

Manos Manos Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

<<Γολγοθάς>> για μια βιοψία

 Εν έτει 2011, πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι και... τρεις μήνες, με την αγωνία για τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων αφού έχουν υποβληθεί σε βιοψία και περιμένουν απάντηση από το Παθολογοανατομικό Τμήμα του Νοσοκομείου Χανίων!

Και αυτό διότι υπάρχει μόνο ένας μόνιμος παθολογοανατόμος και μια επικουρική γιατρός - η σύμβαση της οποίας λήγει σε δύο μήνες - για να εξυπηρετούν τα εκατοντάδες περιστατικά που προέρχονται από όλες τις Κλινικές του Νοσοκομείου αλλά και εξωτερικούς γιατρούς.

Τους μεγάλους κινδύνους που ενέχει η μη επαρκής στελέχωση του Τμήματος για την υγεία των ασθενών, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε κάθε είδους βιοψία και αναμένουν αποτελέσματα ιστολογικών εξετάσεων για τη συνέχεια της θεραπείας τους, επεσήμανε στα «Χ.Ν.» ο επιμελητής Β΄ Παθολογοανατομίας στο Νοσοκομείο Χανίων κ. Αχιλλέας Μέλλιος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται «ο Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων προβλέπει τέσσερις θέσεις ειδικευμένων γιατρών: ενός διευθυντή, ενός επιμελητή Α΄ και δύο επιμελητών Β΄. Αυτή τη στιγμή και μετά τη συνταξιοδότηση της διευθύντριας Πρεβεδώρου Δ., στο Τμήμα υπηρετούν ένας επιμ. Β' ( Μέλλιος Αχιλλέας) και μία επικ. επιμ. Β' (Δασκαλάκη Άννα), ενώ εκκρεμεί η πρόσληψη του δεύτερου επιμ. Β΄ στο Τμήμα, η οποία υπό τις παρούσες συνθήκες (οικονομικές, κοινωνικές) είναι εντελώς άγνωστο πότε και εάν (η συγκεκριμένη θέση) θα πληρωθεί. Κατά συνέπεια δεν μπορεί κανείς να επικαλείται τον διορισμό αυτού του επιμελητή σαν λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα στελέχωσης του τμήματος».

Μεγάλες καθυστερήσεις

«Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στη διάγνωση των περιστατικών στο εργαστήριο των Αθηνών, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση πολύτιμου χρόνου από εμάς στην αναζήτηση των διαγνώσεων αυτών των περιστατικών, μέσω ατέρμονων τηλεφωνικών επικοινωνιών», τονίζει.

Παράλληλα αναφέρει ότι: «Δεν παρατηρείται προθυμία των κλινικών ιατρών να αποφορτίσουν το Τμήμα τουλάχιστον ως προς αυτό, επικοινωνώντας οι ίδιοι με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα των διαγνώσεων με τους ασθενείς τους. Αυτή η διαδικασία θεωρούμε ότι κοστίζει στο Νοσοκομείο τελικά, πολύ περισσότερο από το κόστος μισθοδοσίας ενός έστω και επικουρικού γιατρού».

Καταλήγοντας, ο κ. Μέλλιος επισημαίνει: «Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι επιβάλλεται τουλάχιστον η ανανέωση της θητείας της επικουρικού γιατρού κας Δασκαλάκη, ώστε να αποφευχθούν πολύ επικίνδυνες καταστάσεις οι οποίες θα προκύψουν διαφορετικά για τους ασθενείς του Νοσοκομείου.

Σε περίπτωση μη προκήρυξης νέων θέσεων επικουρικών γιατρών από το Υπουργείο, παρακαλώ τις ενέργειες σας ώστε τουλάχιστον να παραταθεί η σύμβαση της επικουρικού παθολογοανατόμου που ήδη υπηρετεί».

Το επιστημονικό Συμβούλιο

Στο μεταξύ, σε απαντητική επιστολή του Επιστημονικού Συμβουλίου, με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου αναφέρεται ότι: «Με απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Χανίων, αφού έλαβε υπ' όψη το ανωτέρω σχετικό έγγραφο που αφορά τη λειτουργία του Παθολογοανατομικού Τμήματος του Γ.Ν.Χ., εγκρίνει την κατα προτεραιότητα επιλογή μίας θέσης επικουρικού γιατρού για το Παθολογοανατομικό Τμήμα λόγω της ελάχιστης σύνθεσης του Τμήματος μετά τις αποχωρήσεις μόνιμου και επικουρικού ιατρικού προσωπικού».

Ωστόσο από το Υπουργείο Υγείας ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις και είναι άγνωστο αυτό εάν και πότε θα γίνει, με κίνδυνο σε δύο μήνες που λήγει η σύμβαση της επικουρικής γιατρού που υπηρετεί στο Παθολογοανατομικό Τμήμα, ο μόνιμος παθολογοανατόμος θα μείνει μόνος του με ότι συνέπειες συνεπάγεται για τους ασθενείς (συσσώρευση περιστατικών, περαιτέρω χρόνος αναμονής».

 «Προσωρινή λύση»

«Το Επιστημονικό Συμβούλιο ναι μεν εγκρίνει την προκήρυξη μιας θέσης επικουρικού γιατρού για το Παθολογοανατομικό Τμήμα, αυτό όμως αποτελεί προσωρινή λύση, δεδομένου ότι η θητεία του επικουρικού γιατρού διαρκεί έναν χρόνο. Σίγουρα αυτό δεν αποτελεί οριστική επίλυση του προβλήματος, η οποία είναι η στελέχωση του εργαστηρίου με μόνιμο προσωπικό, διευθυντή, επιμελητές κ.ά.», τόνισε στα «Χ.Ν.» ο κ. Μέλλιος.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Χανιώτικα Νέα


Manos Manos Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Άκαρπες οι διαβουλεύσεις στο Βέλγιο

 Σε παρτίδα πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσονται οι άκαρπες μέχρι στιγμής διαβουλεύσεις στο Βέλγιο για τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2012, καθώς ούτε οι γαλλόφωνοι Σοσιαλιστές αλλά ούτε και οι Φλαμανδοί Φιλελεύθεροι δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και να κάνουν ένα βήμα πίσω από τις θέσεις τους.

«Πρόκειται για μια κλασική σύγκρουση αριστεράς-δεξιάς» αποφαίνεται η ολλανδόφωνη εφημερίδα της χώρας De Standaard.

Αφανείς παίκτες σε αυτή την ιδιότυπη διελκυστίνδα είναι από τη μια μεριά τα εργατικά συνδικάτα, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά των ψηφοφόρων των γαλλόφωνων Σοσιαλιστών, τα οποία εντείνουν τις πιέσεις τους προς τον πρόεδρό τους Ντι Ρουπό να μην δεχτεί επιπλέον περικοπές των δαπανών που απειλούν να αποσαθρώσουν ακόμα περισσότερο το κράτος πρόνοιας θίγοντας κεκτημένα ετών για το εργατικό κίνημα και, από την άλλη μεριά, οι εργοδοτικές οργανώσεις, τα εμπορικά επιμελητήρια και οι σύλλογοι ελεύθερων επαγγελματιών που ασκούν με την σειρά τους ασφυκτικές πιέσεις στους Φιλελεύθερους να μην δεχτούν περισσότερους φόρους προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα στα επιθυμητά επίπεδα.

Ως εκ τούτου, κοινή είναι η εκτίμηση του φλαμανδικού Τύπου ότι η ανάγκη των δύο κομμάτων να ικανοποιήσουν το εκλογικό τους ακροατήριο αποτελεί την κύρια αιτία του υφιστάμενου αδιεξόδου.

Οι μεν Σοσιαλιστές επιθυμούν να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία στην Βαλονία, οι δε Φιλελεύθεροι, που βλέπουν την εκλογική τους δύναμη στην Φλάνδρα να συρρικνώνεται προς όφελος της Νέας Φλαμανδικής Συμμαχίας, επιθυμούν να περιχαρακώσουν το κομματικό τους ακροατήριο που φυλλορροεί, εμμένοντας στις θέσεις τους υπέρ της ανάγκης μείωσης των δαπανών έναντι της αύξησης της εσόδων μέσω της υψηλότερης φορολογίας.

Όπως εξάλλου αναφέρει η ολλανδόφωνη De Morgen στο σημερινό κύριο θέμα της με τίτλο «Ποιος θα υποχωρήσει;», η χτεσινή συνάντηση μεταξύ του ηγέτη των Φιλελευθέρων Ντε Κρόου και του εντολοδόχου πρωθυπουργού Ντι Ρουπό δεν απέφερε το παραμικρό, καθώς και τα δύο μέρη εμφανίστηκαν αμετακίνητα στις θέσεις τους.

 

 

 

πηγή: zougla.gr 


dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Άντζελα Δημητρίου: «Έχω κάνει πάνω από δέκα εκτρώσεις»

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Άντζελα Δημητρίου... Mια εξομολόγηση εκ βαθέων καθώς δεν δίστασε να αποκαλύψει πως έχει κάνει πάνω από δέκα εκτρώσεις. «Κάθε φορά που έχανα ένα παιδί, πληγωνόμουν. Όταν μια γυναίκα μένει έγκυος και δεν μπορεί να κρατήσει το παιδί, αφού ολοκληρωθεί η άμβλωση και περάσει η επήρεια της νάρκωσης, μένουν κατάλοιπα», λέει και καταλήγει στο περιοδικό Εγώ: «Έχω κάνει έκτρωση πάνω από δέκα φορές. Είχα παράλληλα πολλές επιπτώσεις στην υγεία μου. Από τα 39 μου ήρθε εμμηνόπαυση. Πάντα ένιωθα τύψεις».
 
 
 
 
 
 
 
 
πηγή:  gossip-tv.gr 

dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Πιθανή συνεργασία Facebook – eBay

 
 
Το τελευταίο διάστημα o κολοσσός των online δημοπρασιών, eBay, έρχεται όλο και πιο κοντά με τη Facebook, και όπως όλα δείχνουν οι δύο εταιρείες κάτι σχεδιάζουν… Μάλιστα, η Katie Mitic, διευθύντρια του τμήματος ‘Platform and Mobile Marketing’ τηςFacebook, προστέθηκε πρόσφατα στο Διοικητικό Συμβούλιο της eBay. 
 

Η πιθανή συνεργασία των δύο εταιρειών έρχεται την πιο κατάλληλη ώρα, μιας και σε δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση X.commerce Innovate Conference της eBay. Στην εκδήλωση η εταιρεία θα αποκαλύψει το όραμα της για το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου κάτω από τα ονόματα Paypal, eBay, Magento και GSI Commerce και γιατί όχι και την επικείμενη συνεργασία της με τη Facebook.

Φημολογείται ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών έχει να κάνει με τη νέα πλατφόρμα της Facebook, Open Graph και φυσικά με τα Facebook Credits. Σε λίγο καιρό θα γνωρίζουμε και επίσημα…

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: techgear.gr


dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Eφτιαξαν οικολογικό και αθόρυβο αεροσκάφος.

 
Tι είναι «πράσινο», αθόρυβο και έχει φτερά νυχτερίδας; Tην απάντηση στο αίνιγμα έδωσαν μια ομάδα Aμερικανών και Bρετανών ερευνητών με το σχεδιασμό ενός νέου «διαστημικού» και φιλικού προς το περιβάλλον αεροπλάνου.

H Πρωτοβουλία Aθόρυβου Aεροσκάφους του Πανεπιστημίου του Kέιμπριτζ και του Iνστιτούτου MIT σχεδίασε το επαναστατικό μοντέλο με απώτερο στόχο να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Tο SAX-40 δεν μοιάζει σε τίποτα με τα αεροπλάνα που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Tο επονομαζόμενο ως «ενιαίο φτερό» -γιατί η αριστοτεχνική ένωση των φτερών με τον κορμό δίνουν την εντύπωση μιας ενιαίας κατασκευής- έχει σφηνοειδή κορμό με δύο φτερά νυχτερίδας και καθόλου ουρά, ενώ οι κινητήρες είναι τοποθετημένοι στο πίσω μέρος του κορμού αντί κάτω από τα φτερά.

Οικονομικό 
Eκτός από το εντυπωσιακό του σχήμα, το πρωτοποριακό μοντέλο είναι πιο αθόρυβο και καταναλώνει 35% λιγότερα καύσιμα από οποιαδήποτε υπάρχουσα αερογραμμή.

Δεδομένης της ανοδικής πορείας της τιμής του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες, η αναγκαιότητα για εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμων αναμένεται να στρέψει τις αεροπορικές εταιρείες στην αγορά «πράσινων» αεροσκαφών.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η δυσκολία αντικατάστασης των σημερινών επιτυχημένων μοντέλων Boeing και Airbus, που έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες αερογραμμές, δεν θα μας επιτρέψει να γίνουμε επιβάτες ενός SAX-40 πριν από το 2030. Kάλλιο αργά παρά ποτέ.
 
 
 
 
 
 
 
 
πηγή: myday.pblogs.gr

dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Facebook: 600.000 λογαριασμοί “hackάρονται” ημερησίως


 
 
Η Sophos, γνωστή για τις υπηρεσίες antivirus και τις στατιστικές αναλύσεις σχετικά με θέματα ασφάλειας στο Internet, ανακοίνωσε ότι καθημερινά περίπου 600.000 log-ins γίνονται με άγνοια των χρηστών, δηλαδή οι λογαριασμοί τους έχουν “πειραχτεί”.

Γι’ αυτό το λόγο, η Facebook ανακοίνωσε δύο νέες λειτουργίες ασφαλείας, την Trusted Friends και το App Passwords, με την πρώτη να βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία εδώ και περίπου δύο μήνες (προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει στα τέλη Αυγούστου με επιτυχία).


Το Trusted Friends απευθύνεται σε όσους έχουν διαπιστώσει ότι δεν μπορούν να μπουν πλέον στο λογαριασμό τους, επειδή δεν αναγνωρίζεται το email ή το password τους. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, θα ζητηθεί από το χρήστη να επιλέξει τρεις έμπιστους φίλους του (από το Facebook), στους οποίους θα αποσταλλεί email με έναν 4ψήφιο κωδικό.

 

 
 

  

πηγή:  techtips.gr

dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

Αυξημένα τα ποσοστά κατάθλιψης στην εφηβεία

 
Καταθλιπτικό συναίσθημα, που μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, όπως απόπειρα αυτοκτονίας, κατάχρηση ουσιών... και αυτοτραυματισμό, παρουσιάζουν οι έφηβοι … στην Ελλάδα, σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει στο 29% στα κορίτσια και στο 13% στα αγόρια.

Το παρήγορο είναι ότι η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους δείκτες αυτοκτονιών στους εφήβους, με ετήσια επίπτωση 3,8 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα στα αγόρια και 0,8 στα κορίτσια.

Τα στοιχεία αυτά που προκύπτουν από ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, δείχνουν ότι αν και τα κορίτσια στην εφηβεία παρουσιάζουν συχνότερα κατάθλιψη από τα αγόρια, είναι τα αγόρια εκείνα που οδηγούνται περισσότερο στον αυτοτραυματισμό ή σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου αρχίζουν, αύριο, στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακοίνωσης, με θέμα «Απόπειρες αυτοκτονίας στην εφηβική ηλικία», στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών παρατηρείται συνεχής αύξηση του δείκτη αυτοκτονιών, στις ηλικίες 13-20 ετών.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, οι αυτοκτονίες καταγράφονται ως η τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, σε άτομα ηλικίας από 15-24 ετών, με την Ελλάδα, ωστόσο, να έχει από τους χαμηλότερους δείκτες αυτοκτονιών στους εφήβους.

«Τα αγόρια έφηβοι πιο συχνά επιλέγουν τα πυροβόλα όπλα σαν αυτοκτονική πράξη, ενώ τα κορίτσια τη λήψη ουσιών.

Μελέτη των ελλήνων εφήβων έδειξε ότι οι αυτοκτονίες των αγοριών είναι περισσότερες στις αστικές περιοχές, ενώ των κοριτσιών στις αγροτικές περιοχές.

Τα αγόρια εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά θανάτου εξαιτίας αυτοκτονίας, ενώ τα κορίτσια υπερτερούν στην απόπειρα αυτοκτονίας και τον ιδεασμό αυτοκτονίας, χωρίς όμως να επέρχεται ο θάνατος.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί το σπάνιο προς το παρόν φαινόμενο της ομαδικής αυτοκτονίας, μετά από συνεννόηση εφήβων μέσω του διαδικτύου (σύμφωνο αυτοκτονίας).

Παράγοντες που φαίνεται να ενέχονται στις αυτοκτονίες των ελλήνων εφήβων είναι η ύπαρξη ψυχιατρικής διαταραχής, προβλήματα με την οικογένεια, συναισθηματικές απογοητεύσεις και αισθήματα αποτυχίας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Κέρκυρας Χρυσούλα Μαραγκού, Ελένη Γεωργιάδη, Μαρία Μιχαλά, η παιδίατρος του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Κέρκυρας ΕΕΚΠΠΥ Μαρία Μάνδυλα, ο γενικός γραμματέας του ΕΕΚΠΠΥ Αλέξανδρος Κουσουνής και η Βαρβάρα Λουμπράνου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η καλύτερη παρέμβαση είναι η πρόληψη

Στην εφηβική περίοδο, με τις ουσιαστικές σωματικές και ψυχικές μεταβολές, οι νέοι είναι συναισθηματικά ευάλωτοι και, αν οδηγηθούν σε ακραίες συμπεριφορές, μπορεί να χρειαστούν παρέμβαση κάποιου ειδικού.

Η καλύτερη θεραπευτική παρέμβαση είναι η πρόληψη και η έγκαιρη αναγνώριση παραγόντων κινδύνου για την εκδήλωση αυτοκτονικής συμπεριφοράς.

Οι περιπτώσεις των εφήβων που καταλήγουν στο νοσοκομείο, ύστερα από μια απόπειρα αυτοκτονίας, θα πρέπει, μέσω της συμβουλευτικής -διασυνδετικής ψυχιατρικής,να παραπέμπονται σε ειδικούς, με στόχο τη σωστή αξιολόγηση και θεραπευτική προσέγγιση.

«Στην Ελλάδα, οι έφηβοι αποτελούν το 11% του πληθυσμού και ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι το ποσοστό όσων παρουσιάζουν καταθλιπτικό συναίσθημα μπορεί να φθάνει το 13% στα αγόρια και το 29% στα κορίτσια.

Αποτέλεσμα των διαταραχών αυτών είναι το ενδεχόμενο, οι έφηβοι να οδηγηθούν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, όπως απόπειρα αυτοκτονίας, κατάχρηση ουσιών και αυτοτραυματισμό.

Το μέγεθος του προβλήματος ενδέχεται να υποεκτιμάται, λόγω έλλειψης κατάλληλων υπηρεσιών, στις οποίες μπορούν να προσφύγουν και προβλέπεται να επιταθεί λόγω της οικονομικής κρίσης», αναφέρεται- μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωση, με θέμα:

«Πρόληψη αυτοκτονιών και αυτοτραυματισμών στους εφήβους: Μέγεθος του προβλήματος στην Ελλάδα και σχεδιασμός μελέτης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος TACTICS» των επιστημόνων του Εργαστηρίου Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού» και του Ειδικού Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής του Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση παρουσιάζονται δεδομένα θνησιμότητας αυτοκτονιών και βίαιης συμπεριφοράς ανάμεσα στους εφήβους της χώρας μας, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Από τη μελέτη της τελευταίας 30ετίας προκύπτει μείωση της θνησιμότητας από βία στην ΕΕ των «27», συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας.

Η μείωση αφορά κυρίως την περίοδο μετά το 1993. Η μείωση είναι σαφώς μικρότερου μεγέθους για τις ηλικίες 15-24 ετών σε σχέση με εκείνη του γενικού πληθυσμού.

«Αξίζει, όμως, να δοθεί προσοχή στους θανάτους από δηλητηριάσεις, όπου η πρόθεση του παθόντος δεν είναι εύκολα τεκμηριώσιμη και φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας. Πράγματι, την περίοδο 1980-2009 η γενική θνησιμότητα από δηλητηριάσεις στην Ελλάδα τριπλασιάστηκε, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ των ‘27’ παρουσίασε ελάχιστες μεταβολές και εκσεσημασμένη είναι η διαφορά στις ηλικίες 15-44 ετών (αύξηση 14,2% στην Ελλάδα, 0,7% στην ΕΕ).

Τα ευρήματα αυτά κρούουν κώδωνες κινδύνου, καθώς αποτελούν μόνον την κορυφή του παγόβουνου» επισημαίνονται- μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Η απουσία ηλεκτρονικών αρχείων καταγραφής, ηλεκτρονικής διασύνδεσης, με δεδομένα από κέντρα της περιφέρειας, αλλά και η επιφυλακτικότητα για λόγους κοινωνικούς, θρησκευτικούς και προσωπικούς, στον ακριβή χαρακτηρισμό της βλάβης ως εκούσιας, δυσχεραίνουν την παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων νοσηρότητας και συνεπακόλουθα, την ανάληψη αποτελεσματικών στοχευμένων προληπτικών παρεμβάσεων.
 
 
 
 
 
 
πηγή: tro-ma-ktiko.gr 

dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Σπάνιες φωτογραφίες της Αθήνας του 19ου και 20ου αιώνα!Για όσους έζησαν και θυμούνται, και για όσους αναρωτιούνται εάν η Αθήνα ήταν κάποτε έτσι...


dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Περίεργα   Κόσμος
+ + -

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σ’ αυτό το σχολείο οι καλοί βαθμοί… πληρώνονται!

 
Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι η επιπλέον μελέτη των μαθητών και οι καλοί βαθμοί στις εξετάσεις θα τους έκαναν…

πλούσιους; 
Αν όχι, σας δίνουμε λίγο χρόνο για να το ξανασκεφτείτε! Ένα σχολείο στη Βιρτζίνια προσφέρει οικονομικά κίνητρα στους μαθητές του προκειμένου να πάρουν καλούς βαθμούς στις εξετάσεις. Μάλιστα, καλά διαβάσατε! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι η πάσα αλήθεια! Τα πρώτα σχολεία που υιοθέτησαν αυτήν τη νέα τεχνική με σκοπό να επιστρέψουν τα παιδιά στα βιβλία τους είναι τα Salem και Green Run High Schools στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Οι διευθυντές και οι καθηγητές σκέφτηκαν πως ένα μόνο «χτύπημα στην πλάτη» των μαθητών τους δεν είναι αρκετό για να τους παρακινήσει να διαβάζουν περισσότερο και να παίρνουν καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις, οι οποίοι -ας σημειωθεί- είχαν πάρει εδώ και καιρό την… κατιούσα. Ένας μαθητής μπορεί να κερδίσει μέχρι 100 δολάρια για κάθε επιτυχία που έχει, ενώ μέρος του βραβείου «ξαναγυρίζει» στο σχολείο, με σκοπό να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και των καθηγητών σε γραφική ύλη.


perierga.gr - Απίστευτο! Σ' αυτό το σχολείο οι καλοί βαθμοί... πληρώνονται!


»Στην ουσία πρόκειται για επιβράβευση των καλών μαθητών αλλά είναι και ένα σημαντικό κίνητρο για να μελετούν περισσότερο τα παιδιά και να βάζουν υψηλότερους στόχους», λέει η καθηγήτρια Χημείας στο Salem High School κ. Patty Cook. Μένει να αποδειχτεί, βέβαια, ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του… οικονομικού πειράματος και κατά πόσο η μελέτη «επί πληρωμή» μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά της μελέτης. Άλλωστε, σε δύσκολους καιρούς πάντα θα βρίσκει εφαρμογή η φράση: «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου…».


perierga.gr - Απίστευτο! Σ' αυτό το σχολείο οι καλοί βαθμοί... πληρώνονται!

 
 
 
 
 

πηγή: ntaksi.blogspot.com

Σελίδα 11316 από 11350 (113491 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11315
[11316]
11317
11318
11348
11349
11350
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά