20/07/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Stelios Stelios Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Τέρμα στα...ιντερνετικά ψέματα!

Σύμφωνα με το Nieman Journalism Lab, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής του MIT αναπτύσσει ένα τρόπο για να ανιχνεύει τα όποια «ψέματα» μπορεί να περιέχονται σε κάποιο γραπτό πολιτικό κείμενο, με την ίδια ευκολία που ένας ορθογράφος σαρώνει τα κείμενα για ορθογραφικά λάθη.Σε συνεργασία με το PolitiFact, ο Dan Schultz προσπαθεί να «γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των πραγματικών γεγονότων και του πως τελικά μεταφέρονται στο κοινό μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης».


Το project χρησιμοποιεί την επεξεργασία γλώσσας για την επαλήθευση γεγονότων, μέσω API, με βάση τις πληροφορίες που περιέχονται στο PolotiFact. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να διαχωρίσει ένα ψέμα από την αλήθεια από μόνο του, αλλά το κάνει αντλώντας δεδομένα σχετικά με φράσεις που βρίσκονται σε ένα σύστημα. Κάποια στιγμή το επόμενο έτος, όταν το project ολοκληρωθεί, ο Schultz σχεδιάζει να παραθέσει τον κώδικά του στο ευρύ κοινό, οπότε και να αναπτυχθούν και οι δυνατότητές του μέσω της συμβολής άλλων προγραμματιστών.


Όπως και το NJL σημείωσε, και ελπίζουμε να ισχύσει, αν τελικά λειτουργήσει το πρόγραμμα και κυκλοφορήσει ως λειτουργικό, θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε διάφορα site και να καταρρίπτει πολλές παραφιλολογίες που καταλήγουν να εδραιώνονται τελικά ως γεγονότα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή : tokounavi 
 


Manos Manos Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Ακριβή μου Προεδρία...

 


Ο σεβασμός στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα είναι αυτονόητος. Όσο αυτονόητα θεωρούνται η υποταγή και ο σεβασμός στο δημόσιο συμφέρον. Το συμφέρον αυτό προτάσσεται έναντι όλων των άλλων και υπηρετείται έμπρακτα πολύ περισσότερο σε περιόδους δύσκολες για τον τόπο, όπως η σημερινή.

Υπʼ αυτή την έννοια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συν αυτώ υπάλληλοι και λοιποί ακόλουθοι όφειλαν να ευθυγραμμιστούν πρώτοι με τις ανάγκες και τις επιταγές των καιρών. Διαβάστε και αξιολογήστε μόνοι σας τις αμοιβές και τα προνόμιά τους έναντι όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε, την 13η Σεπτεμβρίου 2011, στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, και αποκάλυψε η εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio, στα έξοδα του τακτικού προϋπολογισμού του 2011 περιέχονταν και οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το οικονομικό έτος 2010. Δηλαδή, οι αποδοχές και τα έξοδα παράστασης του κ. Κάρολου Παπούλια, οι αμοιβές των πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων, τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής, ιματισμού, εστίασης και άθλησης, κ.τ.λ.. Τα νούμερα είναι δυσθεώρητα. Σοκάρουν και προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα.

Επειδή δεν τα τρώμε «όλοι μαζί».

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα. Επομένως, οι πάντες γνωρίζουν, ιδιαίτερα όταν δεν διαθέτουν κοντή τη μνήμη. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε εις εκ των δανειστών, ή αν κάποιος το επιθυμεί, «χορηγών» του Ανδρέα Παπανδρέου. Μαζί με τον επιχειρηματία από τη Συρία και έναν από τους πυλώνες της αυλής του ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χάλακ. Ακόμη και σήμερα η οικογένεια του Καστρίου συνομιλεί ή συνταξιδεύει μετά του Άραβα επιχειρηματία (πρόσφατη περιοδεία στις αραβικές χώρες μετά του Νίκου Παπανδρέου και συμβούλων του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου).

Ως «χορηγός» και, κατά τα έγγραφα, δανειστής του Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Κάρολος Παπούλιας δεν αντιμετώπιζε προφανώς οικονομικά προβλήματα. Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι και πολιτικά ου μενετοί, ο κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να δίνει πρώτος το παράδειγμα. 

Με λίγα λόγια, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα έπρεπε, για την ίδια την υστεροφημία του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα και μόνον, να περιορίσει δραστικά τα έξοδά της. Στην Ελλάδα του 2011, 500.000 άνθρωποι ζουν χωρίς καθόλου εισοδήματα, σύμφωνα με την έκθεση της Τραπέζης Ελλάδος, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. Δηλαδή, μόλις προ εικοσιτεσσάρων ωρών. Δεν δικαιολογείται, λοιπόν, ο Πρόεδρος της πτωχής πλην τιμίας (;) Ελλάδος να απολαμβάνει μισθοδοσίας κατά πολύ ανωτέρας του πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα (200.000 $ ετησίως), το δε κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών (;) της Προεδρίας να ανέρχεται στο αναγραφόμενο ποσό.

Οι αμοιβές του Προέδρου και των υπαλλήλων

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι -για το 2010- οι αμοιβές του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέρχονται σε 277.469 ευρώ, χωρίς να συμπεριλάβουμε τα έξοδα παράστασης, τα οποία αγγίζουν τα 77.593 ευρώ ετησίως.

Δηλαδή, με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο -αξιοσέβαστος κατά τα άλλα- Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει από το ελληνικό κράτος γύρω στα 355.062 ευρώ ετησίως.

Περισσότερα χρήματα και από τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα. Για μια θητεία, το ποσό ανέρχεται στα 1.777.530 ευρώ.

Η πρόκληση, όμως, δεν σταματάει. Ανατρέχοντας στη λίστα των επίσημων στοιχείων, βλέπουμε ότι οι αμοιβές των πολιτικών υπαλλήλων της Προεδρίας βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη, αγγίζοντας τα 2.052.935 (!) ευρώ ετησίως. Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει πόσοι υπηρετούν, εάν είναι μετακλητοί και από πού έχουν αποσπασθεί.

Αδικημένοι, ωστόσο, πρέπει να νιώθουν οι στρατιωτικοί που φρουρούν την προεδρία, καθώς το ελληνικό Δημόσιο δαπανά μόνο 664.872 ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κατηγορίες οι οποίες φέρουν την κωδική ονομασία «Πληρωμές για λοιπές υπηρεσίες» και «Πρόσθετες και παρεχόμενες παροχές», για τις οποίες, χωρίς να διευκρινίζεται σε ποιες πληρωμές και σε ποιες παροχές αναφέρονται, δαπανώνται 425.226 και 438.683 ευρώ αντίστοιχα. 

Μικρότερα ποσά φαίνεται να δαπανώνται για μετακινήσεις (14.843 ευρώ), για προμήθειες υγειονομικού υλικού και ειδών καθαριότητας (24.360 ευρώ) και για προμήθειες κεφαλαιακού εξοπλισμού (26.622 ευρώ).

Όσον αφορά στις προμήθειες για είδη συντήρησης εγκαταστάσεων, διατροφής, ιματισμού, υπόδησης, εστίασης και άθλησης, τα χρήματα που φεύγουν από την τσέπη των φορολογούμενων, προκειμένου να καλυφθούν οι παραπάνω «ανάγκες», αγγίζουν τα 104.500 ευρώ.

Ακόμα περιμένουμε…


Η εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου», στην προσπάθειά της να μάθει τον αριθμό των πολιτικών υπαλλήλων που εργάζονται στην Προεδρία της Δημοκρατίας, επικοινώνησε με την υπεύθυνη του διοικητικού τμήματος, την κυρία Αικατερίνη Φλώρου, η οποία με «περισσή ευγένεια» έκλεισε επιδεικτικά το τηλέφωνο, λέγοντας πως δεν δίνει τέτοια στοιχεία, χωρίς μάλιστα να μας εξηγήσει σε ποιον πρέπει να αποταθούμε, προκειμένου να πληροφορηθούμε τον ακριβή αριθμό. 

Στη συνέχεια, συνεργάτες της zougla.gr επικοινώνησαν με το γραφείο Τύπου της Προεδρίας. Επιφυλάχθηκαν να μας απαντήσουν, αλλά ακόμα περιμένουμε.

 

 

 

 

πηγή: zougla.gr


Stelios Stelios Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Επτά τρίποντα για το έβδομο!

Με επτά τρίποντα του Διαμαντίδη, δύο εξ αυτών στα τελευταία 11’’ δευτερόλεπτα κι ανάμεσά τους το νικητήριο στο 1,6’’ πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε στη Μάλαγα της Ουνικάχα με 77-76 και «κλείδωσε» τουλάχιστον τη δεύτερη θέση στο Β’ γκρουπ της Ευρωλίγκας. Απίθανος ο αρχηγός με 23 πόντους και 4 ασίστ, πολύ καλοί Σάτο και Σμιθ που είχαν από 13. Ένα δικό τους ματς κινδύνευσαν να χάσουν οι «πράσινοι», αλλά στο τέλος έδειξαν χαρακτήρα πρωταθλητή. 


Σαρωτικός... 

Αποφασισμένος να μετατρέψει σε... κακή παρένθεση τις ήττες από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπάμπεργκ, αλλά και την ήττα από τον Ολυμπιακό, μπήκε από το πρώτο λεπτό στο παρκέ ο Παναθηναϊκός. Με τους Σάτο και Σμιθ να πετυχαίνουν από πέντε πόντους και να τιμωρούν τα ελεύθερα σουτ που τους πρόσφεραν οι αντίπαλοι από μακριά, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με 13-5 μετά από τρία λεπτά αγώνα. Τα προσωπικά καλάθια του Φιτς (7π. στο δεκάλεπτο) δεν πτόησαν τους πρωταθλητές Ευρώπης, αφού ο Σμιθ συνέχιζε να δοκιμάζει τις αντοχές της μπασκέτας με εντυπωσιακά καρφώματα, ενώ Μπατίστ και Λόγκαν έδωσαν λύσεις από τον πάγκο. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 14 (27-13), προτού το δεκάλεπτο ολοκληρωθεί με 27-17. 

Της επέτρεψε να επιστρέψει 

Δίχως διάθεση να σηκώσουν το πόδι από το γκάζι, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ένα σερί 7-0 τη δεύτερη περίοδο φτάνοντας σε νταμπλ σκορ, 34-17. Η είσοδος των Μπλάνκο και Βάλτερς έδωσε κίνηση στην επίθεση της Ουνικάχα, που επιχείρησε να πλησιάσει, αλλά το τρίτο τρίποντο του Διαμαντίδη και τα τρία συνεχή φάουλ του Φρίλαντ τής έκοψαν-προσωρινά όπως αποδείχτηκε-τη φόρα. Η Ουνικάχα επέμεινε κι εκμεταλλευόμενη την αστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού μείωσε στους οκτώ, 40-32, τριάμισι λεπτά πριν το ημίχρονο. Η τέταρτη «βόμβα» του αρχηγού (43-32) δεν στάθηκε ικανή να αναχαιτίσει το συγκρότημα του Τσους Ματέο, που με απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Ζόριτς (10π. στο ημίχρονο), κατάφερε να κλείσει το πρώτο μέρος σε απόσταση τριών πόντων, 45-43, χάρη στο τρίποντο-προσευχή που πέτυχε ο Βάλτερς με ταμπλό από το κέντρο! 

Έπεφταν κορμιά 

Η επιθετική άμυνα των γηπεδούχων προκαλούσε πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό και η Ουνικάχα έφερε το ματς στα ίσα για πρώτη φορά από το... 0-0 της εκκίνησης. Σάτο και Γιασικεβίτσιους (ο οποίος χρησιμοποιήθηκε δεν είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα) ανέλαβαν να ξεκολλήσουν τους φιλοξενούμενους, πέτυχαν από δύο καλάθια κι έδωσαν αέρα επτά πόντων στην ομάδα τους, 58-51. Οι «πράσινοι», ωστόσο, έμειναν άποντοι στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου και η ομάδα της Μάλαγα την ολοκλήρωσε σε απόσταση αναπνοής, 58-57. 

Θρίλερ ως το τέλος 

Οι άμυνες είχαν πάρει για τα καλά τη σκυτάλη από τις επιθέσεις και το παιχνίδι είχε γίνει (ίσως και υπέρμετρα) σκληρό. Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να πάρει μία διαφορά που θα του επέτρεπε να ανασάνει και η Ουνικάχα άφηνε ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που είχε να πάρει προβάδισμα. Δύο βολές του Βουγιούκα έφεραν την ελληνική ομάδα στο 67-64, τριάμισι λεπτά πριν το τέλος, αλλά η Μάλαγα απάντησε με ένα 4-0 και πήρε το προβάδισμα 2:47 πριν το τέλος, για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα (3-2). Η σύγκρουση του Σάτο με έναν καμεραμάν πρόσδωσε επιπλέον δραματικό τόνο στο φινάλε του ματς. Με βολές του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το προβάδισμα (69-68), αλλά το έχασε μαζί με τον Μάικ Μπατίστ που έκανε το πέμπτο του φάουλ αμέσως από τον Ζόριτς, που με τέσσερις συνεχείς πόντους έφερε τους Ισπανούς στο 72-69, με 77 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος. Ένα φόλοου και μία τάπα από τον Βουγιούκα έδωσαν την ευκαιρία στους «πράσινους» να περάσουν μπροστά, αλλά η άστοχη προσπάθεια του Διαμαντίδη και το τρίποντο του Βάλτερς 15’’ για τη λήξη έριξαν τον Παναθηναϊκό στο καναβάτσο με 75-71. Ή μήπως όχι; 

Το τρίποντο του Διαμαντίδη στα 11’’ κράτησε την ομάδα του ζωντανή και ο Ντάρντεν με 1/2 από τη γραμμή (76-74) έδωσε μία τελευταία ευκαιρία στους φιλοξενούμενους, με 9,6’’ να έχουν μείνει στο χρονόμετρο. Ο Διαμαντίδης 1,3’’ πριν το τέλος ευστόχησε σε τρίποντο εκτός ισορροπίας βάζοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά με 77-76! Η καλή άμυνα του Καϊμακόγλου που βγήκε άνω στην μπάλα πριν από τον Φρίλαντ έγραψε τον επίλογο του θριάμβου! 

Δεκάλεπτα: 17-27, 43-45, 57-58, 76-77. 

Ουνικάχα (Ματέο): Φιτς 9, Ροντρίγκεθ 2, Βάλτερς 11, Πέριτς 2, Ντάρντεν 13, Γκαρμπαχόσα 9, Φρίλαντ 1, Ζόριτς 21, Σινάνοβιτς 2, Μπλάνκο 6. 

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Μπατίστ 8, Λόγκαν 8, Σάτο 13, Διαμαντίδης 23, Βουγιούκας 7, Νικ Καλάθης, Σμιθ 13, Καϊμακόγλου 1, Γιασικεβίτσιους 4. 

 

 

 

 

 

Πηγή : sport-fm.gr 


Stelios Stelios Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

"Θέλω να γυρίσω στην Χιλή, αλλά..."


Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της αποχώρησης του Πάμπλο Κοντρέρας από τον ΠΑΟΚ, παίχτηκε σήμερα καθώς ο Χιλιανός αμυντικός προέβη σε νέες δηλώσεις σε ΜΜΕ της πατρίδας του, ρίχνοντας και άλλο νερό στον μύλο της...παραφιλολογίας για πρόταση της Κόλο Κόλο.  

 «Δεν έχω κάνει καμία διαπραγμάτευση, δεν έχω μιλήσει με τους ανθρώπους της Κόλο Κόλο. Στην πραγματικότητα είχα προβλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Εξοργίστηκαν από αυτά που γράφονται. Σέβομαι την ομάδα που αγωνίζομαι τώρα και δεν θέλω να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα. Μου αρέσει η ιδέα να επιστρέψω στην Χιλή, αλλά δεν μπορεί αυτό να γίνει τον Ιανουάριο», τόνισε αρχικά ο Κοντρέρας. 

 Για το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή στην Κόλο Κόλο είπε : «Αυτό που λέω είναι δόξα τω Θεό που οι πόρτες της Κόλο Κόλο είναι ανοιχτές. Εδώ στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι κάθε Ιούνιο και Δεκέμβριο έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στη Χιλή. Σέβομαι την ομάδα που με ανέδειξε και πρέπει να πω ότι θα ήθελα να γυρίσω πίσω. Ενδιαφέρομαι, αλλά δεν εξαρτάται από μένα».

Ο Κοντρέρας αποκάλυψε ακόμη ότι έχει προτάσεις από ομάδες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. «Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει το συμβόλαιο μου για δύο ακόμη χρόνια. Πάντως μου δίνουν την ευκαιρία ακόμη να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Έχω προσφορές από ευρωπαϊκούς συλλόγους και τη Μέση Ανατολή». 

 Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις δηλώσεις του Χιλιανού αμυντικού, με την φράση που ακούγεται περισσότερο από όποιαδήποτε άλλη στα πέριξ της Τούμπας είναι το : "ουδείς αναντικατάστατος"...


Stelios Stelios Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Παραλύει...με κάθε τηλεφώνημα!

Στην Αγγλία μία γυναίκα πάσχει από μία σπάνια μυική ασθένεια που της στερεί τον έλεγχο του σώματος και την οδηγεί σε ολοκληρωτική παράλυση πολλές φορές μέσα στην ίδια μέρα. 

 

Ένα ανέλπιστο τηλεφώνημα ή μία τυχαία συνάντηση χρειάζονται, για να χάσει την γη κάτω από τα πόδια της μία γυναίκα από το Liverpool της Αγγλίας. Η Caitlin Wallace πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που παραλύει όλο της το σώμα μέχρι και 20 φορές την ημέρα.

Η ασθένεια που ονομάζεται καταπληξία οδηγεί την 36χρονη γυναίκα σε μυική αδυναμία κάθε φορά που βιώνει κάποιο ακραίο συναίσθημα. Η αδυναμία μπορεί να είναι μία παράλυση των μυών του προσώπου ή τρέμουλο στα γόνατα, όμως μπορεί να καταλήξει και σε ολική κατάρρευση.

Το γέλιο, ο θυμός μέχρι και ο φόβος, ένα γράμμα που μπορεί να έρθει κάτω από την χαραμάδα της πόρτας και το χτύπημα του τηλεφώνου μπορούν όλα να πυροδοτήσουν μία κατάρρευση.
 

"Με την καταπληξία δεν μπορείς να τοποθετήσεις τα χέρια σου, για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από την πτώση. Δεν έχεις έλεγχο ή δεν μπορείς να σταματήσεις την πτώση", είπε η φτωχή γυναίκα.

Αυτή η ακραία νόσο που της στερεί ακόμα και την όραση για μερικά λεπτά, την έκανε να παραιτηθεί από την δουλειά της ως γραμματέας σε οδοντιατρείο, ενώ την καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι.

 Με φαρμακευτική αγωγή η κατάσταση βελτιώθηκε μέχρι κάποιο βαθμό, ενώ η γυναίκα που μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να κάνει μπάνιο χωρίς την βοήθεια του συζύγου της, βλέπει το μέλλον με έναν αέρα αισιοδοξίας.

"Μερικούς μήνες πριν δεν θα μπορούσα να σκεφτώ το μέλλον, αλλά τώρα νιώθω πιο θετική", δήλωσε η Caitlin.

 

 

 

 

 

Πηγή : news247.  


Stelios Stelios Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Αυγά και Πορτοκαλιά στον Άδωνι Γεωργιάδη!

 

 Με αυγά και πορτοκάλια (!) υποδέχτηκε στη Μυτιλήνη τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ομάδα διαδηλωτών. 

 

 Σύμφωνα με το lesvosnews.gr η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει όχι μια αλλά δύο φορές για να καταστρώσει σχέδια απόδρασής του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η πρώτη απόδρασή του έγινε όταν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο και ο κ. Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε αφού προηγουμένως δέχθηκε πυρά από αυγά και πορτοκάλια.

Η δεύτερη απόδραση έγινε λίγο αργότερα όταν οι διαδηλωτές έμαθαν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Αρχιπέλαγος όπoυ έδινε συνέντευξη στον Γιάννη Συνάνη.

 

Πηγή : news247.gr 


Stelios Stelios Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

"Η Ελλάδα μπορεί να μας πάρει τα σώβρακα!"

Τα είπε ντόμπρα και σταράτα ο Γερμανός οικονομολόγος Albrecht Ritschl, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τις πολεμικές αποζημιώσεις σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel. Διαβάστε τι είπε για τις πολεμικές αποζημιώσεις και την αμαρτωλή Γερμανία. 

 

Ο Γερμανός οικονομολόγος Albrecht Ritschl, παραχωρώντας συνέντευξη στο Spiegel χαρακτήρισε την Γερμανία ως τον μεγαλύτερο αμαρτωλό του 20ου αιώνα ενώ τόνισε πως "η Ελλάδα μπορεί να μας πάρει ακόμα και τα σώβρακα" εάν διεκδικούσε η χώρα μας τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα σημείωσε πως αν έκανε κάτι τέτοιο τότε η Γερμανία θα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα, καθώς το οικονομικό της θαύμα οφείλεται στην μη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τις ΗΠΑ για τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Η Γερμανία έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον τρεις φορές κατά την διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, σημειώνει μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος.

Όσον αφορά την Ελλάδα , ο καθηγητής είπε πως "είναι φυσικό επόμενο η Γερμανία να πληρώσει τα περισσότερα από τα χρήματα που οι πιστωτές έχουν δανείσει στην χώρα μας, καθώς το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, όπως λέει, βασίζεται στη μη πληρωμή των αποζημιώσεων".

Τόνισε δε πως "οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας "πάρουν ακόμη και τα σώβρακα".

"Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας".

 

 Πηγή : news247,gr 

 


Paris Paris Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Το πέρασμα μέσα από πόρτες προκαλεί κενά μνήμης (;!) σύμφωνα με έρευνα

 Λίγο, πολύ, σε όλους μας έχει τύχει να μπούμε σε ένα δωμάτιο και να μη θυμόμαστε τι θέλαμε να κάνουμε, να βρούμε ή να πάρουμε.


Μία νέα έρευνα του καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστήμιο Notre Dame, Gabriel Radvansky, υποδεικνύει ότι η διέλευση από πόρτες προκαλεί κενά μνήμης. «Η είσοδος ή έξοδος από μία πόρτα, λειτουργεί ως ένα "συνοριακό γεγονός" στο μυαλό, το οποίο ταξινομεί τις διάφορες δραστηριότητες και τις απομακρύνει», εξηγεί ο καθηγητής.

«Η ανάκληση κάποιας απόφασης ή δραστηριότητας που έχει γίνει σε κάποιο άλλο δωμάτιο είναι δύσκολο να επιτευχθεί, επειδή έχει πλέον “αποθηκευτεί” σε κάποιον άλλον χώρο»

Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Τριμηνιαία Εφημερίδα της Πειραματικής Ψυχολογίας.

Με την διεξαγωγή τριών πειραμάτων τόσο σε πραγματικά όσο και εικονικά περιβάλλοντα, οι συμμετέχοντες  -όλοι σπουδαστές- κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν κάποια εργασίες μνήμης, διασχίζοντας ένα δωμάτιο και καθώς διερχόντουσαν από μια πόρτα.

Στο πρώτο πείραμα, τα άτομα χρησιμοποίησαν ένα εικονικό περιβάλλον και μεταφερόντουσαν από το ένα δωμάτιο σε ένα  άλλο, επιλέγοντας ένα αντικείμενο σε ένα τραπέζι, το οποίο αντάλλασσαν για ένα αντικείμενο σε ένα διαφορετικό τραπέζι. Πραγματοποιούσαν το ίδιο πράγμα, ενώ απλά κινούνταν μέσα σε ένα δωμάτιο, δίχως να περνάνε κάποια πόρτα.

Ο Radvansky διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντας φαινόταν να ξεχνάνε περισσότερο, όταν πέρναγαν μέσα από κάποια πόρτα, συγκριτικά  με την κίνηση σε ένα δωμάτιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πόρτα ή «οριακές περιπτώσεις» παρεμποδίζει την ικανότητα κάποιου να ανακτήσει σκέψεις ή αποφάσεις που λήφθηκαν σε διαφορετικό δωμάτιο.

Το δεύτερο πείραμα, που πραγματοποιήθηκε σε ένα πραγματικό περιβάλλον, απαιτούσε από τους σπουδαστές, να κρύψουν σε κουτιά τα αντικείμενα που επέλεγαν από το ένα τραπέζι και να το μεταφέρουν μέσα στο δωμάτιο και να επαναλάβουν το ίδιο, περνώντας μέσα από μία πόρτα.  Τα αποτελέσματα στον πραγματικό περιβάλλον συνέπεσαν με αυτά στο εικονικό: το περπάτημα μέσα από κάποια πόρτα μείωνε την μνήμη.

Το τελικό πείραμα σχεδιάστηκε για να ελεγχθεί εάν οι πόρτες στην πραγματικότητα διαδραματίζουν το ρόλο του ορίου για δραστηριότητες και αποφάσεις που πάρθηκαν σε κάποιο περιβάλλον, ή εάν η ικανότητα κάποιου να θυμηθεί συνδέεται με το περιβάλλον στο οποίο η απόφαση - στην περίπτωση αυτή, η επιλογή ενός αντικειμένου - δημιουργήθηκε.  Προηγούμενη έρευνα είχε καταδείξει ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν την μνήμη και ότι πληροφορίες που αντλούνταν σε ένα περιβάλλον ανακτώνται καλύτερα όταν η ανάκτηση συμβαίνει στο ίδιο το περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το στάδιο, περνώντας μέσω διάφορων θυρών, οδηγήθηκαν πίσω στο χώρου από όπου ξεκίνησαν. Τα αποτελέσματα έδειξαν καμία βελτίωση στη μνήμη, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πράξη της μεταβίβασης από μια πόρτα χρησιμεύει ως ένας τρόπος για το μυαλό να ταξινομεί αναμνήσεις.

Τελικά το η έκφραση «έκλεισε την πόρτα αυτή και τα άφησε όλα πίσω», έχει μία πιο κυριολεκτική σημασία, εκτός από μεταφορική...

 

πηγή: proho.gr 


Paris Paris Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

ΜΕ, ΜΟΛΙΣ, 250 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, Η SIEMENS ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ… ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Ηταν λίγο πολύ αναμενόμενο, μετά και τις πιέσεις που άσκησε κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ότι σύντομα η υπόθεση ή για να ακριβολογούμε το σκάνδαλο Siemens θα αποτελέσει μία… μακρινή κακή ανάμνηση και ότι ο γερμανικός κολοσσός θα ξαναρχίσει να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη χώρα μας.

Πως θα γίνει αυτό; Με εξωδικαστικό συμβιβασμό, με την Ελλάδα να «κλείνει» το θέμα των απαιτήσεων από της Siemens έναντι ενός ποσού της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ, μόλις. Αυτό θα είναι το αντίτιμο για να σβηστεί η «μουτζούρα» της μεθόδου που χρησιμοποιούσε η γερμανική εταιρεία για να παίρνει δουλειές στη χώρα μας, πολλές φορές εις βάρος του Δημοσίου. Ποια ήταν αυτή η μέθοδος που ζημίωσε το ελληνικό κράτος; Η ενσωμάτωση των χρημάτων που δίδονταν ως… μίζα, στο τελικό κόστος κάθε έργου που αναλάμβανε η εταιρεία.

Μόλις 250 εκατ. ευρώ θα πάρει πίσω το κράτος
Φαντάζει αστείο, αλλά ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε την ελληνική πολιτική σκηνή -και όχι μόνο-, αποτιμάται μόλις περί τα 250 εκατ. ευρώ, όπως τουλάχιστον αναφέρθηκε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Τον χειρισμό της υπόθεσης θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο για συνέχει και ολοκλήρωση της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει πριν από αρκετούς μήνες ως υπουργός Επικρατείας ο Χάρης Παμπούκης, με την αποστολή επιστολών προς τη διοίκηση της πολυεθνικής.

Να τεθούν νέες, καθαρές βάσης συνεργασίας
Ολοι οι υπουργοί συντάχθηκαν με την άποψη να «κλείσει» το συντομότερο δυνατό η συγκεκριμένη υπόθεση, να ανοίξει ο δρόμος για την εγκατάσταση του ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στους 6 σταθμούς του Μετρό που έχουν ολοκληρωθεί, αλλά είναι κλειστοί και τέλος να μπουν νέες καθαρές βάσεις λειτουργίας της Siemens στην Ελλάδα. Αξίζει να θυμίσουμε, πως κατά την επίσκεψη του στη χώρα μας, ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ είχε ζητήσει επιτακτικά το «ξεπάγωμα» των δραστηριοτήτων του γερμανικού κολοσσού στη χώρα μας και τέλος την άμεση αποπληρωμή των γερμανικών εταιρειών στις οποίες οφείλει χρήματα το ελληνικό Δημόσιο.

  

πηγή: karfitsa.gr 


Paris Paris Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

ΑΝΈΚΔΟΤΟ "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ"

 Το τεράστιο πετρελαιοφόρο διασχίζει τον ωκεανό. Το ταξίδι είναι πολυήμερο και στο τυπικά ανδρικό πλήρωμα υπάρχει αυτή τη φορά και μια γυναίκα. Η παρουσία της δεσποινίδας ασυνήθιστη καθώς είναι, έχει δημιουργήσει περίεργες καταστάσεις... Τις πρώτες μέρες όλα κυλάνε ήρεμα, ο αντρικός πληθυσμός ήρεμος κι ευγενικός. Τις επόμενες μέρες κάποιοι μικρό εκνευρισμοί. Έχει μπει η τρίτη εβδομάδα και τα πρώτα ξεσπάσματα προμηνύουν θύελλα... Την κατάσταση προσπαθεί να προλάβει ο πλοίαρχος. Μαζεύει τα αρσενικά μέλη του πληρώματος και τους λέει: 

- "Κύριοι, μετά από τόσες μέρες η κυρία αισθάνεται ανία και για να σας φύγει ο πειρασμός που είναι μόνη της αποφάσισα να τη φλερτάρω εγώ σαν πλοίαρχος." 
- "Τι είπες;", πετάγεται ο θερμόαιμος Ιταλός, "υπάρχει Ιταλός επάνω στο πλοίο και θα δοκιμάσει άλλος να φλερτάρει; Δεν θα είστε καλά!" 
- "Κύριοι, σας παρακαλώ", πετάγεται ο Γάλλος, "το φλερτ, ως γνωστόν, είναι ειδικότητα των Γάλλων." 
Ο καβγάς δεν αργεί να ανάψει. Κάθε ένας, για τους δικούς του λόγους υποστηρίζει ότι το φλερτάρισμα είναι προσωπική του υπόθεση. Σ` όλο αυτό το διάστημα ο Έλληνας, αδιάφορος, μασουλάει πασατέμπο και αγναντεύει το πέλαγος. Εκνευρισμένος ο πλοίαρχος του φωνάζει: 
- "Εσύ δεν ενδιαφέρεσαι να φλερτάρεις την κυρία;" 
- "Τι να σας πω κύριε πλοίαρχε, τρεις εβδομάδες τώρα την πηδ... Αν θέλετε όμως τη φλερτάρω κιόλας."
Σελίδα 11279 από 11309 (113087 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11278
[11279]
11280
11281
11307
11308
11309
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά