31/05/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Εκκίνηση των διαδικασιών για εκλογή νέου προέδρου ζήτησε ο Α. Λοβέρδος

 

Ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να εγγυηθεί τη σχετική πορεία

Καθαρές λύσεις και πολιτική σταθερότητα, ζήτησε στην τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος, θεωρώντας ότι «είναι η μόνη μας επιλογή και δυνατότητα». Και πρόσθεσε ότι «η ενότητα των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ είναι η προϋπόθεση για να εκφραστούν και πάλι από εμάς οι πολίτες της δημοκρατικής παράταξης που αποτελούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Ο κ. Λοβέρδος έθεσε θέμα εκκίνησης διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να εγγυηθεί τη σχετική πορεία, αλλά και να βοηθήσει στις επικείμενες εκλογές και μετά από αυτές προκειμένου να αποφευχθούν εκφυλιστικά φαινόμενα σε περίπτωση εκλογικής ήττας.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Λοβέρδου, η ανάδειξη του νέου προέδρου πρέπει να γίνει πριν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και η διαδικασία να είναι τριήμερη και η διαδικασία «λιτή και αδάπανη». Οι υποψήφιοι να μη κάνουν προεκλογική εκστρατεία και να περιορίσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο, στα τηλεοπτικά δίκτυα και στις νομαρχιακές συνελεύσεις.

Ο υπουργός Υγείας πρότεινε ως ενδεικτικό χρόνο διεξαγωγής της εκλογής προέδρου τον Φεβρουάριο, χωρίς να αποκλείει οποιονδήποτε άλλο χρόνο, με τη φράση «ή όποτε άλλοτε κριθεί σκοπιμότερο».
 
 
 
 
 
newsbeast 


Manos Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Ένα Μπόινγκ 747 «μεταμορφώνεται» σε ιδανική κατοικία!

 Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνο για επαγγελματικούς λόγους λένε χαριτολογώντας ότι «ζουν μέσα σε ένα αεροπλάνο»! Ο Αμερικανός αρχιτέκτονας David Hertz από το Λος Άντζελες, όμως, ο οποίος ειδικεύεται στη βιώσιμη και «πράσινη» αρχιτεκτονική, έκανε τη ρήση αυτή πραγματικότητα.

perierga.gr - Ένα Μπόινγκ 747 "μεταμορφώνεται" σε ιδανική κατοικία!

Με ποιο τρόπο; Προτείνοντας τη χρησιμοποίηση τμημάτων ενός παλιού αεροσκάφους, όταν ένας πελάτης τού ζήτησε να κατασκευάσει το σπίτι του σαν ένα «θηλυκό με αισθησιακές καμπύλες και… στρογγυλεμένα άκρα».

perierga.gr - Ένα Μπόινγκ 747 "μεταμορφώνεται" σε ιδανική κατοικία!

Στο μυαλό του είχε, βέβαια, όχι ένα οποιοδήποτε αεροπλάνο αλλά ένα Μπόινγκ 747, το οποίο έχει πάνω από 230 μέτρα μήκος, 195 μέτρα πλάτος και 63 μέτρα ύψος! Ότι πρέπει δηλαδή για την κατασκευή αυτού του εντυπωσιακού σπιτιού!

perierga.gr - Ένα Μπόινγκ 747 "μεταμορφώνεται" σε ιδανική κατοικία!

Το «Wing House» στο Μαλιμπού αποτελείται από έξι διαφορετικά τμήματα, ενώ η οροφή του κυρίως σπιτιού είναι κατασκευασμένη από τα φτερά του Μπόινγκ. Πολλά από τα παράθυρα του αεροσκάφους –κυρίως αυτά από το πιλοτήριο- χρησιμοποιήθηκαν στην κουζίνα, το γραφείο και τη σοφίτα.

perierga.gr - Ένα Μπόινγκ 747 "μεταμορφώνεται" σε ιδανική κατοικία!

Η άτρακτος «κομματιάστηκε» και κάθε τμήμα της βρήκε τη θέση του σε διάφορα σημεία του σπιτιού: από το στάβλο των ζώων στον κήπο μέχρι το στούντιο τέχνης του ιδιοκτήτη!

perierga.gr - Ένα Μπόινγκ 747 "μεταμορφώνεται" σε ιδανική κατοικία!

Μεγάλες βεράντες, εντυπωσιακός φωτισμός (από τα φώτα του αεροσκάφους) αλλά και minimal γραμμές στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού ολοκληρώνουν την εικόνα που παραπέμπει σε… αεροδρόμιο. Πώς αλλιώς άλλωστε όταν ένα ολόκληρο Μπόινγκ 747 βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου!!!

perierga.gr - Ένα Μπόινγκ 747 "μεταμορφώνεται" σε ιδανική κατοικία!

Αξίζει να σημειώσουμε, μάλιστα, ότι η κυρία Francie Rehwald, σύζυγος του ιδιοκτήτη, αγόρασε τα τμήματα του Μπόινγκ το 2006 έναντι του ποσού των 30.000 δολαρίων, μετά από αρκετή γραφειοκρατία, ενώ η κατασκευή του εν λόγω σπιτιού κράτησε 5 ολόκληρα χρόνια.

perierga.gr - Ένα Μπόινγκ 747 "μεταμορφώνεται" σε ιδανική κατοικία!
perierga.gr - Ένα Μπόινγκ 747 "μεταμορφώνεται" σε ιδανική κατοικία!
perierga.gr - Ένα Μπόινγκ 747 "μεταμορφώνεται" σε ιδανική κατοικία!
perierga.gr - Ένα Μπόινγκ 747 "μεταμορφώνεται" σε ιδανική κατοικία!

 

 

 

 

perierga


Manos Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Έκκληση ΗΠΑ για απελευθέρωση της Τιμοσένκο

 Οι ΗΠΑ κάλεσαν την Τρίτη την Ουκρανία να απελευθερώσει την πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία καταδικάστηκε τον Οκτώβριο σε κάθειρξη επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας και η έφεσή της στην καταδίκη αυτή απορρίφθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εκφράζει εξάλλου σε ανακοίνωσή του την απογοήτευσή του για την απόφαση αυτή του εφετείου του Κιέβου, σημειώνοντας ότι η Τιμοσένκο κι άλλοι πολιτικοί αξιωματούχοι που βρίσκονται στη φυλακή θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μετέχουν πλήρως στην "πολιτική ζωή" της Ουκρανίας.
 
 
 
 
 

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Manos Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Κούβα: Αμνηστία για περισσότερους από 2.500 κρατουμένους

 Πάνω από 2.500 κρατούμενοι στην Κούβα αποφυλακίστηκαν, μετά από αμνηστία που του αποδόθηκε από τις Αρχές, με αφορμή τις γιορτινές ημέρες αλλά και ενόψει της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου, την προσεχή Άνοιξη.


Την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αμνήστευσε περισσότερους από 2.900 κρατούμενους του κοινού ποινικού δικαίου. Η αμνηστία αυτή ήταν μια «ανθρωπιστική χειρονομία» και για τη χορήγησή της ελήφθησαν υπόψηη επικείμενη επίσκεψη του πάπα αλλά καιι τα αιτήματα που είχαν υποβάλει συγγενείς των κρατουμένων και αξιωματούχοι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Κούβα. 

 

 

 

 

 

zougla 


Manos Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα   facebook
+ + -

Ελεύθερη η μεταφορά ζώων με ΚΤΕΛ. Υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών.

 Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων (ΑΔΑ: 4Α861-ΒΩΟ ) επιτρέπεται η μεταφορά ζώου υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών.


Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τα τραγικά περιστατικά θανάτων ζώων που σημειώθηκαν, επειδή οι αγενείς, ανενημέρωτοι και καταχρηστές εξουσίας οδηγοί των ΚΤΕΛ διέταξαν τους φιλόζωους ιδιοκτήτες τους να τα βάλουν στον ακατάλληλο χώρο των αποσκευών.

Κι όμως πολλές είναι οι καταγγελίες που φτάνουν συχνά στο adespoto.gr από ανθρώπους που θέλησαν να ταξιδέψουν με το σκυλάκι τους και τελικά πήραν ταξί, αφού οι οδηγοί των ΚΤΕΛ δεν δεχόντουσαν να μπει το ζώο τους στο λεωφορείο μαζί τους.

Με την αποφάση του το Υπουργείο βάζει ένα τέλος στο χάος της μεταφοράς ζώων με τα ΚΤΕΛ

Διαβάστε και τυπώστε την απόφαση :

Προς διευκρίνιση και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων για τη μεταφορά ζώων με λεωφορεία των ΚΤΕΛ Α.Ε., σας πληροφορούμε τα ακόλουθα: 

1. Προκειμένου να επιτραπεί η μεταφορά μικρών κατοικίδιων ζώων, αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο τους. Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος θα πρέπει να επιδεικνύει το διαβατήριο του ζώου ή το βιβλιάριο υγείας, το οποίο να είναι ενημερωμένο τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία.

2. Οι ειδικότερες ρυθμίσεις της μεταφοράς των ζώων συνοδείας αναπήρων (ουσιαστικά σκύλων συνοδείας τυφλών) καθώς και των μικρών κατοικίδιων, ανάλογα με τον τύπο του λεωφορείου, έχουν ως ακολούθως:

Α.Ζώα σε Λεωφορεία Αστικών ΚΤΕΛ: 
Τα ζώα συνοδείας αναπήρων ανεξαρτήτως μεγέθους καθώς και τα μικρά κατοικίδια ζώα μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς με μέγιστες διαστάσεις 50Χ40Χ70 εκατοστά, κατ’ αναλογία με τα ισχύοντα στους συγκοινωνιακούς φορείς αστικών 
συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών. Τα ζώα συνοδείας αναπήρων δεν τοποθετούνται σε καλάθι αλλά φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Β. Ζώα σε Λεωφορεία Υπεραστικών ΚΤΕΛ: 
Στα λεωφορεία που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες λόγω του μικρότερου διαθέσιμου χώρου, περιορίζονται οι μέγιστες διαστάσεις του ειδικού καλαθιού μεταφοράς.

Έτσι, τα ζώα συνοδείας αναπήρων ανεξαρτήτως μεγέθους και τα μικρά κατοικίδια ζώα, βάρους έως επτά (7) κιλών, που μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς διαστάσεων 50Χ40X35 εκατοστά είναι επιτρεπτό να μεταφέρονται με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε. που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών. Τα ζώα αυτά θα τοποθετούνται είτε στο διάδρομο είτε στα κλιμακοστάσια των λεωφορείων, πλησίον σε κάθε περίπτωση του ιδιοκτήτη τους. Τα ζώα συνοδείας αναπήρων, όπως προαναφέρθηκε, δεν τοποθετούνται σε καλάθι αλλά φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, τα υπεραστικά ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε. είναι επιτρεπτό να περιορίζουν τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων, 
(α) σε ότι αφορά στον αριθμό σε δύο κατοικίδια ανά λεωφορείο και (β) σε ορισμένα μόνο από τα εξυπηρετούμενα δρομολόγια τα οποία πάντως θα αποτελούν το 30% τουλάχιστον των δρομολογίων κάθε γραμμής (και κατ’ ελάχιστο ένα δρομολόγιο ανά ημέρα), κατανεμημένα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εφόσον αποφασιστεί από το οικείο υπεραστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. ή ΚΤΕΛ να γίνει χρήση του ως άνω (β) περιορισμού, θα πρέπει η πληροφορία αυτή να παρέχεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ενώ θα πρέπει να έχει αναρτηθεί εμφανώς σχετική ανακοίνωση στους σταθμούς και πρακτορεία του ΚΤΕΛ. 
Ο περιορισμός των δρομολογίων θα δύναται να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες αλλεργικών κ.λπ. ατόμων που ευλόγως αποφεύγουν το συγχρωτισμό με κατοικίδια ζώα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια είναι ενδεδειγμένη η 
κατάλληλη διευθέτηση των επιβατών εντός του λεωφορείου.

Για την περίπτωση αστικών λεωφορείων που είναι ενταγμένα και δρομολογούνται από Υπεραστικά ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε. εφαρμόζονται τα προαναφερθέντα για τα λεωφορεία των Αστικών ΚΤΕΛ.

3. Τα προαναφερόμενα αφορούν, αδιακρίτως, και στα λεωφορεία ιδιοκτησίας των ΚΤΕΛ Α.Ε. και στα λεωφορεία ιδιοκτησίας μετόχων των ΚΤΕΛ Α.Ε. που εξυπηρετούν τις αστικές & υπεραστικές συγκοινωνίες. Σε καμία περίπτωση η μεταφορά των μικρών κατοικίδιων ή κατά μείζονα λόγο αυτών που συνοδεύουν αναπήρους δεν τελεί υπό την κρίση του οδηγού ή / και του ιδιοκτήτη του λεωφορείου ή τη συναίνεση των λοιπών επιβατών.

4. Τονίζεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου αυτής, επιβάλλονται, από το οικείο Πειθαρχικό Συμβούλιο του π.δ. 170/2003 (Α’ 140), στις ΚΤΕΛ Α.Ε. οι προβλεπόμενες κυρώσεις της παρ. 3(η) του άρθρου 2 του ίδιου π.δ. και σε περίπτωση υποτροπής αυτές της παρ. 5 του ίδιου άρθρου. Οι οδηγοί των λεωφορείων που δε συμμορφώνονται με τις ως άνω ρυθμίσεις, υπόκεινται στις πειθαρχικές κυρώσεις του άρθρου 18 του π.δ. 246/2006 (Α’ 261) που επιβάλλονται από τα αρμόδια όργανα των ΚΤΕΛ Α.Ε. & ΚΤΕΛ.

Τα συλλογικά όργανα των ΚΤΕΛ Α.Ε. παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους ενώ οι ΚΤΕΛ Α.Ε. για την ενημέρωση του προσωπικού και των μετόχων τους. 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΑΡ. ΜΠΟΥΡΑΡΑΣ 

 

 

 

 

 

adespoto


Manos Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

«Στο κόκκινο» και πάλι το αμερικανικό χρέος

 

Το όριο αναμένεται να ξεπεραστεί άμεσα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να ξεπεράσουν από την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2012 το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού χρέος (15,194 τρισ. δολάρια), κάτι που καθιστά αναγκαίο αυτό να αυξηθεί ήδη από τη δεύτερη βδομάδα του προσεχούς έτους, ανακοίνωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον το υπουργείο Οικονομικών.

Η ίδια πηγή ανέφερε επεξηγηματικά ότι το όριο αυτό θα ξεπεραστεί διότι στα τέλη του ημερολογιακού έτους (που ως γνωστό δεν συμπίπτει με το οικονομικό έτος) το αμερικανικό δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει διάφορα μεγάλα ποσά.

Τη νύκτα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου το ομοσπονδιακό χρέος έφθασε τα 15.081 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Στη βάση της κείμενης νομοθεσίας που «προικίζει» τον πρόεδρο με τη δυνατότητα να ασκεί βέτο ακόμα και σε κοινή απόφαση Βουλής Αντιπροσώπων-Γερουσίας στο πεδίο του προϋπολογισμού (η τωρινή κοινοβουλευτική σύνθεση είναι αποτρεπτική για τέτοια απόφαση), το Κογκρέσο θα δυσκολευτεί να εμποδίσει αύξηση του ομοσπονδιακού χρέους.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επέμεναν να κωλυσιεργούν σχεδόν όλο το καλοκαίρι στα θέματα του προϋπολογισμού θέλοντας προφανώς να υποχρεώσουν τον πρόεδρο Ομπάμα να μειώσει οπωσδήποτε τις κρατικές δαπάνες.

Τελικά η Standard & Poor’s υποβάθμισε τότε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών με αρνητικές επιπτώσεις στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια.

Η νομοθετική «Πράξη Ελέγχου του Προϋπολογισμού» (Budget Control Act) υιοθετήθηκε στις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία πάντοτε, το υπουργείο των Οικονομικών πρέπει να ενημερώσει το Κογκρέσο έγκαιρα, τη στιγμή που έως να καλυφθεί το ανώτατο όριο χρέους απομένουν 100 δισ. δολάρια. Εάν το Κογκρέσο στο τέλος 15ήμερης διορίας δεν εναντιώνεται, αυτόματα το ανώτατο όριο αυξάνεται κατά 1.200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Καλά πληροφορημένες πηγές σχολιάζουν ότι εν προκειμένω οι σχετικές ημερομηνίες είναι η 30ή Δεκεμβρίου φέτος και η 14η Ιανουαρίου του χρόνου.
 
 
 
 
 
 
 
newsbeast


Manos Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Τεχνολογία   facebook
+ + -

Αυστραλός παρασκευάζει νερό… από τον αέρα!

 Το «Airdrop» συλλέγει υγρασία από την ατμόσφαιρα και τη μετατρέπει σε νερό. Δημιουργός του είναι ο 27χρονος Αυστραλός εφευρέτης Έντουαρντ Λινάκρ που με αυτό κέρδισε το βραβείο James Dyson. Το «Airdrop» είναι ένας χαμηλού κόστους και αυτόνομης ενέργειας αρδευτικός μηχανισμός ο οποίος σύμφωνα με τον δημιουργό του μπορεί να βοηθήσει στο πότισμα καλλιεργειών σε άνυδρες περιοχές ή σε περιοχές που πλήττονται από ξηρασία. Ο Λινάκρ τον ανέπτυξε μελετώντας το σκαθάρι της ερήμου Ναμίμπ, μιας από τις πλέον άνυδρες περιοχές του πλανήτη. Το σκαθάρι αυτό κατορθώνει να επιβιώνει σε συνθήκες σχεδόν απόλυτης ξηρασίας συλλέγοντας με τη «δροσιά» των πρώτων πρωινών ωρών υγρασία από τον αέρα την οποία αποθηκεύει σε κοιλότητες που διαθέτει στον εξωσκελετό του και καταναλώνει τις επόμενες ώρες.

perierga.gr - Αυστραλός παρασκευάζει νερό... από τον αέρα!

Με βάση την αρχή ότι ακόμη και ο πιο ξηρός αέρας διαθέτει μόρια νερού, το Airdrop συλλέγει από την ατμόσφαιρα αέρα και μειώνει τη θερμοκρασία του μέχρι να φθάσει σε επίπεδα υγροποίησης. Το σύστημα αποτελείται από ένα δίκτυο σωλήνων που τοποθετούνται στο έδαφος κάτω από μια καλλιέργεια. Ο αέρας αντλείται από τους υπόγειους σωλήνες και στη συνέχεια ψυχραίνεται ώστε να δημιουργηθεί τελικά νερό το οποίο διοχετεύεται απευθείας στις ρίζες των φυτών. Το πρωτότυπο αρδευτικό σύστημα που κέρδισε το βραβείο παράγει 11.5 ml νερού από ένα κυβικό μέτρο αέρα σε απόλυτες συνθήκες… ερήμου αλλά σύμφωνα με τον Λινάκρ μπορούν να γίνουν βελτιώσεις που θα αυξήσουν την παραγόμενη ποσότητα νερού.

perierga.gr - Αυστραλός παρασκευάζει νερό... από τον αέρα!

 

 

 

 

 

tovima


Manos Manos Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

«Να διευκρινίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις προθέσεις του»

 

Διαμαντοπούλου: Να εγγυηθεί και να διασφαλίσει το αδιάβλητο κάθε διαδικασίας

Την πεποίθησή της ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να διευκρινίσει με σαφήνεια τις προθέσεις του για τον προσωπικό του ρόλο, έτσι ώστε ο καθένας να εκτιμήσει τη στάση του εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου προσθέτοντας ότι «πρέπει να καταθέσει την πρότασή του για το άνοιγμα των διαδικασιών, σύμφωνα με το καταστατικό με συντεταγμένο και ολοκληρωμένο τρόπο».

Μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο, άλλωστε, ανέφερε ότι «τα παραπάνω θα οδηγούν στην αναγκαία διακήρυξη για τη διάσωση της χώρας με βάση το πολιτικό πλαίσιο της εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας και της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη και φυσικά στη νέα ηγεσία που θα τα υλοποιήσει. 

Η παράταξη έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα στην ιδεολογία και την πολιτική της. Έχουμε υπογράψει μέτρα για την εθνική σωτηρία, τα οποία όμως έχουν απέναντι το σύνολο της κοινωνίας. 

Η νέα πολιτική διακήρυξη προϋποθέτει αυτοκριτική ουσίας, εσωτερική κάθαρση και καθαρούς στόχους. Δεν αρκεί απλά η αλλαγή ηγεσίας, πόσο μάλλον όταν έχει συμμετάσχει ο καθένας με τις απόψεις του, τις ικανότητες και τις επιδόσεις του όλη την προηγούμενη περίοδο».

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας επεσήμανε πως «ο πρόεδρος πρέπει να εγγυηθεί και να διασφαλίσει το αδιάβλητο κάθε διαδικασίας. 

Νέο πολιτικό πλαίσιο, σαφείς στόχοι και πολλά νέα πρόσωπα που θα εκφράζουν το δυναμικό κέντρο και την υπεύθυνη Αριστερά. Αυτό μπορεί να σημαίνει αυτοδιάλυση και επανίδρυση, σε καμία περίπτωση όμως αυτό που ζούμε σήμερα».

Όσον αφορά την κυβέρνηση Παπαδήμου, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι «η επιτυχία της είναι ιστορικής σημασίας για τη χώρα και οι υπουργοί οφείλουν να είναι αποκλειστικής απασχόλησης».
 
 
 
 
 
 
newsbeast 

Manos Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Τραίνο «σφαίρα» των 500 χ.α.ω παρουσίασε η Κίνα

  Κίνα παρουσίασε ένα νέο ταχύτατο τραίνο το Σαββατοκύριακο ανέφεραν τα κρατικά ΜΜΕ. 
Το νέο αυτό τραίνο, που θα είναι ικανό να αναπτύσσει ταχύτητες της τάξης των 500 χλμ. θα είναι το ταχύτερο τραίνο που υπάρχει σήμερα, όταν θα ξεκινήσει τα κανονικά δρομολόγιά του. Κατασκευάστηκε από θυγατρική εταιρεία της CSR Corp Ltd –του μεγαλύτερου κατασκευαστή τραίνων στη χώρα- και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μοιάζει στο σχήμα ενός αρχαίου κινεζικού σπαθιού. 
«Το νέο αυτό τραίνο θα είναι ένα χρήσιμο μέτρο σύγκρισης σε σχέση με το υπάρχον ταχύ σιδηροδρομικό δίκτυο» δήλωσε ο ειδικός επί σιδηροδρόμων Shen Zhiyun. 

Όπως βέβαια εξήγησε ο Zhao Xiaogang πρόεδρος της CSR ο στόχος δεν είναι πάντα η ταχύτητα. 
«Στοχεύουμε στην ασφάλεια πρώτα του σιδηροδρόμου», δήλωσε. 

Ο χρόνος που πέρασε στην Κίνα ήταν ένας κακός από πλευράς ασφάλειας στο σιδηρόδρομο, καθώς τον Ιούλιο δύο τραίνα υψηλής ταχύτητας συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα το θάνατο 40 ατόμων. Από τότε η ανάπτυξη και κατασκευή νέων τραίνων υψηλής ταχύτητας σταμάτησε προσωρινά μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου όπου παρουσιάστηκε το νέο αυτό τραίνο. 
Τον περασμένο άλλωστε Φεβρουάριο, ο Κινέζος υπουργός σιδηροδρόμων Liu Zhijun ένα πρόσωπο κλειδί πίσω από την μεγάλη ανάπτυξη του ταχέως σιδηροδρομικού δικτύου, παύθηκε από τα καθήκοντά του εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά. 
Η επίσημη παρουσίαση του νέου τραίνου έγινε στις 23 Δεκεμβρίου στο Qingdao της επαρχίας Shandong. 
Το τραίνο δεν πρόκειται αρχικά να μεταφέρει επιβάτες μόλις ολοκληρωθούν όλες οι δοκιμές του και αποδειχθεί η αξιοπιστία από πλευράς ασφάλειας της κατασκευής.

 

 

 


ΠΗΓΗ :periergaa.blogspot


Manos Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος   facebook
+ + -

ΣΟΚ: ΑΓ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΈΣΦΑΞΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !

Φόρεσε την στολή του Άγ. Βασίλη και για λόγους που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι...

μπήκε σε σπίτι κοντά στο Ντάλας του Τέξας και έσφαξε ολόκληρη την οικογένεια. Στη συνέχεια ο δολοφόνος πιστεύεται ότι...
αυτοκτόνησε. Ένα μακάβριο θέαμα αντίκρισαν ανήμερα τα Χριστούγεννα, οι αστυνομικοί που μπήκαν σε κατοικία στην πόλη Γκρέιπβάιν, κοντά στο Ντάλας του Τέξας.

Εντός της οικίας ανάμεσα σε τυλιγμένα δώρα και στολίδια, βρήκαν επτά πτώματα, τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες ηλικίας 15-59 ετών, οι οποίοι φαίνεται ότι ανήκαν στην ίδια οικογένεια και έφεραν όλοι τραύματα από σφαίρες.
Ανάμεσά τους πιστεύεται ότι ήταν και ο 56χρονος δράστης, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είχε την «έμπνευση» να ντυθεί Αγ. Βασίλης προτού ξεκινήσει το μακελειό και στην συνέχεια θέσει τέλος και στη δική του ζωή.
Οι γείτονες δεν αντελήφθησαν τίποτα, ωστόσο ένα επείγον τηλεφώνημα κινητοποίησε την αστυνομία. Παρότι το άτομο που τηλεφώνησε δεν είπε τίποτα, η κλήση έδωσε την δυνατότητα να εντοπιστεί η γεωγραφική θέση.
Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στον τόπο του εγκλήματος δεν είδαν κανένα σημάδι παραβίασης και έτσι αναγκάστηκαν να παραβιάσουν οι ίδιοι την πόρτα. 
Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για την «χειρότερη υπόθεση εδώ και πολλά χρόνια».

 

 

 

 

periergaa.blogspot


Σελίδα 11263 από 11449 (114486 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11262
[11263]
11264
11265
11447
11448
11449
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά