21/09/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Λοβέρδος: «Η ευημερία πρέπει να επιστραφεί στον λαό»

 Να προχωρήσουν άμεσα οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και να μην «εγκλωβιστεί στην αδράνεια» ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αφήνοντας αιχμές για τα εμπόδια που θέτει η ΝΔ σε συγκεκριμένους διαρθρωτικούς στόχους του υπουργείου του. 

Ο κ Λοβέρδος εξήγησε πως  «η νέα κυβέρνηση είναι περιορισμένου χρόνου και ειδικού σκοπού, άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μίλησε για «ενδιάμεση» κυβέρνηση… Αυτό, όμως, δεν μπορεί να σημαίνει αδράνεια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια των καθυστερήσεων. Η συνεννόηση δεν μπορεί να είναι ακυρωτική των δράσεων. Πρέπει να προχωρήσουμε». Επιπλέον επισήμανε ότι είναι ανάγκη «η ριζοσπαστική αλλαγή του κράτους και πως η κυβέρνηση Παπαδήμου οφείλει να στρώσει το χαλί στην επόμενη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει χρόνος να χάσουμε. 

Τέλος ο υπουργός ανέφερε ότι ο στόχος είναι η ανόρθωση της χώρας και της αξιοπρέπειάς της» και  σημείωσε ότι «Έχουμε μπροστά μας λιγους μήνες για να κάνουμε όσα δεν έγινα πολλές δεκαετίες… να παραδώσουμε μια χώρα που έχει κάνει την αρχή για να αλλάξει τον εαυτό της… Η ευημερία πρέπει να επιστραφεί στον λαό»

 

 

 

protothema.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Σύγκρουση νταλίκας με φορτηγό στο Ρέθυμνο

 Ατελείωτες ουρές σχηματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, λίγο μετά τις 15.20, μετά τη σύγκρουση μιας νταλίκας με διερχόμενο φορτηγό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται.

Εκτός από την μεγάλη ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών, ευτυχώς οι τραυματισμοί που προκλήθηκαν δεν ήταν σοβαροί.

 

 

 

 


Πηγή: www.cretalive.gr


Manos Manos Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Οι Νεάντερταλ εξαφανίστηκαν ίσως επειδή έκαναν σεξ με ανθρώπους

 "Θύματα του έρωτα οι Νεάντερταλ;" διερωτάται το National Geographic, με αφορμή νέα έρευνα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η προσπάθεια των Νεάντερταλ να επιβιώσουν λόγω των ραγδαίων κλιματικών αλλαγών, τους οδήγησε ολοένα και πιο... κοντά στους Homo Sapiens. Κυρολεκτικά και μεταφορικά.
Σύμφωνα με έναν εκ των επικεφαλής της έρευνας, Michael Barton, "όταν αυξάνονται οι επαφές μεταξύ δύο διαφορετικών πληθυσμιακών ομάδων, αυτό που προκύπτει τελικά είναι η ενσωμάτωση της μίας μες στους κόλπους της άλλης".
Αρκετές θεωρίες υποστηρίζουν ότι οι Νεάντερταλ εξαφανίστηκαν πριν 30.000 χρόνια λόγω της αδυναμίας τους να προσαρμοστούν στο ολοένα και πιο ψυχρό κλίμα, σε αντίθεση με τον Homo Sapiens.
O Barton δεν συμφωνεί και τονίζει ότι οι Νεάντερταλ αντέδρασαν στις κλιματικές αλλαγές όπως και οι μοντέρνοι άνθρωποι. Απλά έψαξαν ακόμη πιο μακριά για φαγητό.
Αν και η θεωρία του Barton (περί εξαφάνισης λόγω των σεξουαλικών σχέσεων με τους ανθρώπους) δεν είναι εντός των επικρατέστερων σχετικά με το γιατί εξαφανίστηκαν τελικά οι Νεάντερταλ, οι "απορροφήσεις" αδύναμων ειδών από ισχυρότερα είδη συναντάται πολύ συχνά στις οριστικές εξαφανίσεις ζώων και φυτών.
 
 
 
 
 
 
 
cosmo.gr 

Manos Manos Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Έξι ελληνικά πανεπιστήμια στα κορυφαία του κόσμου

 Στην λίστα των διεθνών πανεπιστημίων βρίσκονται για πρώτη φορά έξι ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ η χώρα μας διαθέτει το 29ο καλύτερο πανεπιστημιακό σύστημα στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα για τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου που δημοσιεύεται σήμερα Δευτέρα στους "Τimes".

Εκτός από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, περιλαμβάνονται ακόμα 5 ελληνικά ιδρύματα, το Πολυτεχνείο της Αθήνας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πάτρας και το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

 

Τρία εξ' αυτών, υποχωρούν στη φετινή παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα άλλα δύο διατηρούνται στις θέσεις από 401 έως 500.

Η κατάταξη αυτή, εκτός από τα στοιχεία που μετρά για την αξιολόγηση των ιδρυμάτων (διεθνείς αναφορές σε έρευνες καθηγητών, δημοσιεύσεις, ικανοποίηση φοιτητών, επαγγελματική αποκατάσταση κ.λπ.), περιέλαβε από φέτος και παράγοντες όπως ο μέσος όρος των επιδόσεων των πανεπιστημίων μιας χώρας, ο αριθμός των φοιτητών σε αυτά τα πανεπιστήμια σε σχέση με το μέγεθος του συνολικού πληθυσμού, η παγκόσμια θέση κατάταξης των κορυφαίων πανεπιστήμιων της χώρας κ.ά., ενώ λαμβάνει υπ΄ όψιν τις διαφορετικά οικονομικά δεδομένα σε κάθε χώρα.

Έτσι, εκτός από τα ίδια τα ιδρύματα αξιολογεί συνολικά και τα πανεπιστημιακά συστήματα των χωρών.

 

 

 

 

news247 


Manos Manos Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Άγριο έγκλημα στην Κορινθία

Άγριο έγκλημα έλαβε χώρα στην περιοχή Λαλιώτη Κορινθίας. Κακοποιοί σκότωσαν στο ξύλο μέσα στο σπίτι του το θύμα τους, ενώ τραυμάτισαν τον αδελφό του.

Ανθρωποκυνηγητό, για τον εντοπισμό των δολοφόνων που έχουν διαφύγει με το αυτοκίνητο των δυο θυμάτων τους, έχουν εξαπολύσει οι αρχές στην Κόρινθο.

Οι κακοποιοί βρήκαν τα κλειδιά μέσα στο σπίτι, όταν άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και αφού εξουδετέρωσαν τα δυο αδέλφια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι αιφνιδιάζοντας τα δυο αδέλφια που εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν και τα ξύπνησαν βίαια ζητώντας χρήματα.

Τότε, τόσο Ο 53χρονος όσο και ο 48χρονος αδελφός του προσπάθησαν να αντισταθούν, αλλά οι κακοποιοί τους χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα και έφυγαν αφήνοντας νεκρό το μεγαλύτερο αδελφό και ελαφρά το μικρότερο, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία.

 

 

 

news247.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

''ΝΑΙ'' του Δ.Ν.Τ. για την έκτη δόση

 Το θρίλερ με την έκτη δόση πήρε και τυπικά τέλος, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενέκρινε την εκταμίευση προς την Ελλάδα.

Σε συνεδρίασή του με θέμα την πέμπτη αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, το ΔΝΤ είπε το "ναι".

Αίσθηση προκάλεσε η σφοδρή αντίδραση του εκπρόσωπου της Βραζιλίας, ο οποίος αντέδρασε για την απόφαση και μάλιστα αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αξιολόγηση επιτρέπει την άμεση εκταμίευση ποσού 2,2 δισ. ευρώ, του ποσού δηλαδή που αντιστοιχεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Είχε προηγηθεί η έγκριση από το Eurogroup, που είχε συνεδριάσει στις 29 Νοεμβρίου. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, θα έχουν εισρεύσει συνολικά 8 δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία της Ελλάδας.

Κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου.

 

 

 

 

news247.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Η Ελλάδα αγνοεί το περιβάλλον

 Οι σημερινές ευρωπαϊκές πολιτικές για το κλίμα και την ενέργεια δεν φαίνεται να οδηγούν σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050 σύμφωνα με την έκθεση «Αξιολόγηση των κλιματικών πολιτικών της Ευρώπης 2011». 

Η Ελλάδα και φέτος βαθμολογείται χαμηλά, καθώς κάποιες πρωτοβουλίες προς τη θετική κατεύθυνση δεν επαρκούν για να ξεκολλήσουν την χώρα από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Η αποτυχία μετάβασης σε μια ανταγωνιστική πράσινη οικονομία οδηγεί ταυτόχρονα σε ένα κλιματικό σοκ που θα προκαλέσει μεγαλύτερο και συντριπτικότερο πλήγμα απ' ότι η οικονομική κρίση. 

Σύμφωνα με τη φετινή έκθεση μόλις εννέα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν βελτιώσει τις κλιματικές τους επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, τη στιγμή που οι υπόλοιπες χώρες αποδυνάμωσαν ακόμα περισσότερο τις πολιτικές τους για το κλίμα και την ενέργεια. 

Ο μέσος όρος για το σύνολο των κρατών μελών παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός. Στην κλίμακα από το Α έως το G (όπου G η χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία), η μέση βαθμολογία για την ΕΕ27 είναι μόλις ένα απογοητευτικό Ε.

«Το κενό στις πολιτικές της ΕΕ μεγαλώνει. Το σύστημα εμπορίας ρύπων έχει αποτύχει. Η οδηγία για την ενεργειακή εξοικονόμηση έχει αποδυναμωθεί υπέρμετρα. Η ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο των χαμένων ευκαιριών», τονίζει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.

Η Ελλάδα και φέτος βαθμολογείται χαμηλά (F). Κάποιες πρωτοβουλίες προς τη θετική κατεύθυνση δεν επαρκούν για να ξεκολλήσουν την χώρα από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Η μονοσήμαντη στόχευση της κυβέρνησης στον περιορισμό του ελλείμματος συντελεί στην αγνόηση του περιβάλλοντος, δηλαδή του τρίτου αναπόσπαστου πυλώνα της ανάπτυξης. Η αβεβαιότητα και η προχειρότητα που χαρακτηρίζουν το σχεδιασμό πράσινων δράσεων εντείνει την απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας προς μια ουσιαστική, δίκαιη και ανταγωνιστική πράσινη ανάπτυξη.

«Η χώρα μας και τον χρόνο που πέρασε δεν κατάφερε να δείξει έμπρακτα πολιτικά παραδείγματα για την διάθεσή της να προχωρήσει πάνω σε πράσινα μονοπάτια. Φοβόμαστε ότι βάσει των τελευταίων εξελίξεων, όπως για παράδειγμα η υφαρπαγή πόρων του πράσινου ταμείου και οι αλλαγές στην περιβαλλοντική αδειοδότηση, η αξιολόγηση της επόμενης χρονιάς θα κατατάξει ακόμα πιο χαμηλά την χώρα μας. Εκτός εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά και αξιόπιστα με το ουσιαστικό πρασίνισμα των πολιτικών της», καταλήγει ο Δημήτρης Καραβέλλας. 

 

 

 


Πηγή: www.wwf.gr


Manos Manos Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Μάθετε την αλήθεια για τα conditioner

 Αν πιστεύετε ότι το conditioner κάνει τα μαλλιά σας λιπαρά, τότε μάθετε ότι αυτό είναι ένας ακόμη μύθος. 

Το κατάλληλο conditioner φροντίζει τα μαλλιά μας από τη ρίζα ως τις άκρες και τα κάνει ανάλαφρα και ευκολοχτένιστα. Επιπλέον τα προστατεύει από την ταλαιπωρία του χτενίσματος, τα θρέφει και αποκαθιστά την ισορροπία τους. Γι΄ αυτό και είναι απαραίτητο σε κάθε λούσιμο.

Αν πάλι πιστεύετε ότι τα μαλλιά σας δεν χρειάζονται conditioner, καλό είναι να γνωρίζετε ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πάντοτε conditioner ύστερα από κάθε λούσιμο, έτσι ώστε τα μαλλιά μας να γίνονται ευκολοχτένιστα και να μη «σπάνε». 

Ανάγκη προστασίας έχουν τα μαλλιά όλων των τύπων,
 κοντά και μακριά ή με λεπτή τρίχα. Γι' αυτό, το conditioner είναι σημαντικό συμπλήρωμα της καθημερινής τους φροντίδας.

Τέλος σχετικά με τις προτροπές να βάζετε conditioner μόνο στις άκρες των μαλλιών, και σχετικά με αυτό το θέμα η πραγματικότητα θα σας εκπλήξει. 

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι το conditioner βαραίνει τα μαλλιά.
 Αντιθέτως το κατάλληλο conditioner είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται σε όλο το μήκος των μαλλιών, από τις ρίζες ως τις άκρες.

 

 

 nooz.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Ο Μπέκαμ επέλεξε...Ελληνικά

 Ελληνικές γεύσεις επέλεξε ο γνωστός ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία, με την αποστολή της ομάδας Γκάλαξι του Λος Άντζελες που μετέβη στη Μελβούρνη για να δώσει φιλικό αγώνα την Τρίτη με την τοπική Βίκτορι, στην οποία αγωνίζεται και ο Χάρι Κιούελ.

Πολλοί ήταν αυτοί που πήγαν να τον υποδεχθούν κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Στο πλαίσιο της "κοινωνικής" αποστολής του, ο Μπέκαμ επισκέφθηκε και το νέο Νοσοκομείο των Παίδων της Μελβούρνης, όπου επίσης επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στον 36χρονο ποδοσφαιριστή που μοίρασε αυτόγραφα, χαμόγελα και... ευχές στα παιδιά.

Ο Βρετανός σούπερ-σταρ του ποδοσφαίρου επέλεξε να δειπνήσει στο κορυφαίο και πολυβραβευμένο ελληνικό εστιατόριο της Μελβούρνης Press Club, του διακεκριμένου ομογενή σεφΓιώργου Καλομπάρη.

Στο μεταξύ, τη Μελβούρνη θα επισκεφθεί τον ερχόμενο μήνα και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ίσως ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ο Μαραντόνα θα μιλήσει για την ζωή του σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου στο Melbourne Convention Exhibition Centre.

 

 

 

nooz.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Συρία

Συνολικά επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Χομς, το προπύργιο της αντίστασης κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως έγινε γνωστό από ακτιβιστές.


Σύμφωνα με το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας κηδείας στη συνοικία Ντέιρ Μπαλάα, όταν από ένα οδόφραγμα στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του πλήθους. Άλλος ένας άμαχος σκοτώθηκε κοντά στο νοσοκομείο της πόλης. Στη Χούλα, στην περιοχή της Χομς, σκοτώθηκαν επίσης ένας άνδρας και μια γυναίκα από πυρά ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Στις κοινότητες Ιχσέμ και αλ-Μπάρα, στην περιοχή του Ιντλέμπ, σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ λιποτακτών και ανδρών του τακτικού στρατού. Στην ίδια περιοχή, περισσότερα από 15 στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν στρατιώτες θεάθηκαν στην κοινότητα Μπαμπ αλ-Χάουα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπως ανέφεραν οι τοπικές επιτροπές συντονισμού.

 

 

 

 

 

 

zougla.gr


Σελίδα 11262 από 11327 (113265 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11261
[11262]
11263
11264
11325
11326
11327
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά