06/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

paris Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Απολύσεις στο Δημόσιο μέσω εφεδρείας - Όλη η εγκύκλιος

 «Γκρίζες» ζώνες εμφανίζει η σχετική εγκύκλιος που κοινοποιήθηκε χθες από τον Δ. Ρέππα σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ, προκειμένου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου να έχουν συνταχθεί οι σχετικές λίστες με τους εργαζόμενους που θα τεθούν στο καθεστώς της εφεδρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του υπουργείου Μεταρρύθμισης δεν περιλαμβάνει όσους υπαλλήλους μετατάχθηκαν στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού σε άλλους οργανισμούς πριν ψηφιστεί ο νόμος, ενώ αναφέρει ονομαστικά μόνο τους 25 από τους 36 οργανισμούς που πρόκειται να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του Δημοσίου που θα βρεθούν στις λίστες της εφεδρείας θα τελούν υπό απόλυση, καθώς, όπως σημειώνει η εγκύκλιος, «η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννομη συνέπεια και οι αποδοχές, οι οποίες καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, συμψηφίζονται με την αποζημίωση λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τον εργαζόμενο που θα ενταχθεί στην εργασιακή εφεδρεία προβλέπονται τα εξής:

• Συνεχίζει να λαμβάνει για χρονικό διάστημα 12 μηνών, και εφόσον προβλέπεται από ειδικότερες διατάξεις μέχρι 24 μήνες, από την ένταξή του στο καθεστώς αυτό, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που λάμβανε κατά το χρόνο εισόδου του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

• Για το παραπάνω προσωπικό καταβάλλονται από τον φορέα προέλευσης, οι εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου που αναλογούν για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη, υπολογιζόμενες επί των τακτικών αποδοχών που λάμβανε ο εργαζόμενος κατά το χρόνο ένταξής του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας κατά τον ίδιο χρόνο.

• Αν ο φορέας προέλευσης έχει καταργηθεί, οι έως άνω εισφορές καθώς και η τυχόν οφειλόμενη αποζημίωση λόγω απόλυσης καταβάλλονται από τον Ο.Α.Ε.Δ.

• Η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννομη συνέπεια και οι αποδοχές, οι οποίες καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, συμψηφίζονται με την αποζημίωση λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας.

Ποιοι εξαιρούνται από την εφεδρεία:

• το καλλιτεχνικό προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής

• το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, των φορέων κοινωνικής πρόνοιας, του Ε.Κ.Α.Β. και των ασφαλιστικών ταμείων οι ερευνητές και ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες που υπάγονται στις διατάξεις του ν.1514/1985

• εργαζόμενος:

-του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί ήδη σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή στην εργασιακή εφεδρεία του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο το οποίο τον βαρύνει φορολογικά σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε (ν. 2238/1994, Α΄ 151) και συνοικεί με αυτόν, έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.

-που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος κατά την έννοια των παραγράφων 1 έως 3 του άρθρου πρώτου του ν.1910/1944

(Α΄ 229), εφόσον τα τέκνα, που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις του ν.1910/1944, τον βαρύνουν φορολογικά, σύμφωνα με το
άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε. 

-που είναι προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε.

 

πηγή: real.gr 


Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

Κίνα: 17 παιδιά σκοτώθηκαν σε τροχαίο στην Κίνα

 

Κίνα: 17 παιδιά σκοτώθηκαν σε τροχαίο στην Κίνα

Σύγκρουση σχολικού με φορτηγό

Τροχαίο δυστύχημα στη βορειοδυτική Κίνα προκάλεσε το θάνατο 17 παιδιών και δύο ενηλίκων, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην κοινότητα Τσινγκγιάνγκ στην επαρχία Γκανσού. Το λεωφορείο, το οποίο μετέφερε τα παιδιά σε τοπικό παιδικό σταθμό, συγκρούστηκε μετωπικά με μεγάλο φορτηγό, σύμφωνα με φωτογραφία που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ραδιοφώνου της Κίνας. 


Ερευνες διεξάγονται για τα αίτια του δυστυχήματος, όμως, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας το σχολικό λεωφορείο που είχε θέσεις για εννιά παιδιά, μετέφερε πολλά περισσότερα.

Η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη στην Κίνα. Τον Σεπτέμβριο η αστυνομία εντόπισε μικρό σχολικό λεωφορείο σχεδιασμένο για οκτώ άτομα, στο οποίο επέβαιναν 64 παιδιά και ένας δάσκαλος.

Περίπου 200 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα σε τροχαία στους δρόμους της Κίνας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.

Μελέτη Κινέζων και Αμερικανών ερευνητών στις αρχές του 2011 για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποκάλυψε ότι τα θανατηφόρα τροχαία στην Κίνα είναι διπλάσια από αυτά που επισήμως ανακοινώνονται.
 
 
πηγή:tanea.gr 

Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Εντοπίστηκε το σκάφος με τους λαθρομετανάστες

 

Εντοπίστηκε το ακυβέρνητο σκάφος ανοιχτά της Λευκάδας με τους παράνομους μετανάστες

 

Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σε εξέλιξη δυτικά της Λευκάδας, για ακυβέρνητο ιστιοφόρο με 54 λαθρομετανάστες. Πριν από λίγο εντοπίστηκε από αέρος, και στο σημείο σπεύδουν παραπλέοντα σκάφη του λιμενικού, προκειμένου να ρυμουλκήσουν σε ασφαλές σημείο στην Πρέβεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 54 λαθρομετανάστες είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, κάποιοι που επιβαίνουν στο σκάφος επικοινώνησαν με το Λιμεναρχείο Λευκάδας και ζήτησαν βοήθεια, λέγοντας ότι το ιστιοφόρο έχει μηχανική βλάβη και πλέει ακυβέρνητο.
 

Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Οικονομία
+ + -

Απειλή κατάρρευσης για τη ΔΕΗ

Η εκτόξευση απλήρωτων λογαριασμών απειλεί τη ΔΕΗ

Στα 856 εκατ. ευρώ τα χρέη

 Στα 856 εκατ. ευρώ φθάνουν τα χρέη προς τη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα με αφορμή το τέλος ακινήτων, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση με αφορμή τη συμβολική διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας, σήμερα το πρωί.

Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ότι η εκτόξευση των απλήρωτων λογαριασμών απειλεί την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση και επισημαίνει ότι πέρυσι 320.000 καταναλωτές έκαναν διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, δυνατότητα που δεν θα υπάρχει φέτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Ομοσπονδία, τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ είναι 141 εκατ. Ευρώ από τα οποία 3,8 εκατ. είναι τα χρέη του υπουργείου Υγείας. Με αυτά τα δεδομένα η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει πρόκληση να κόβεται το ρεύμα σε ιδιώτες καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.

 
 
 
Πηγή: kathimerini.gr

Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Γιούνκερ: Τέλη Νοεμβρίου η απόφαση για την 6η δόση


Γιούνκερ: Τέλη Νοεμβρίου η απόφαση για την 6η δόση

Επιστολή Παπαδήμου με το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης αναμένει το Eurogroup


Στα τέλη Νοεμβρίου πρόκειται να ληφθεί η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συνεχίζοντας τις πιέσεις που ασκούν οι Βρυξέλλες προς την Αθήνα επισήμανε ότι αναμένεται επιστολή του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα.

Η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει μια αληθινή συστηματική κρίση η οποία απαιτεί μεγαλύτερη δέσμευση από όλες τις χώρες μέλη, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 
Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μιλώντας επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σήμερα Τετάρτη ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος έρχεται εκτάκτως στην Αθήνα για να συζητήσει με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο το θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων (PSI+) στη μείωση του ελληνικού χρέους.
 
 
πηγή: skai.gr 

Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Κατρακυλά το χρηματιστήριο

 

Συνεχίζεται η διολίσθηση στο ΧΑ...


Η διολίσθηση μετοχών και δεικτών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας προς νέα χαμηλά συνεχίζεται και την Τετάρτη, σε περιβάλλον «ρηχών» συναλλαγών, καθώς οι ανησυχίες για τον κλάδο των τραπεζών και για την εκταμίευση της έκτης δόσης διατηρούνται αμείωτες. 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών, σε ποσοστό έως 2,22% και έως τις 719 μονάδες, ενώ εντονότερες πιέσεις έως 6,47% δέχεται ο δείκτης των τραπεζών που υποχωρεί έως τις 286,72 μονάδες. 

Με απώλειες που νωρίτερα έφτασαν το 3,00%, ο FTSE20 σημειώνει σήμερα νέα χαμηλά στις 277,39 μονάδες, ενώ στη σύνθεσή του θετικό πρόσημο εμφανίζουν μόνο οι μετοχές των Ελλάκτωρ, Jumbo και Βιοχάλκο. 

«Η επιστροφή της μεταβλητότητας στην εγχώρια αγορά και η επανεμφάνιση ισχυρών πιέσεων -σε επίπεδο κυρίως διακυμάνσεων και όχι τόσο σε όγκους μετοχών- στον τραπεζικό κλάδο θα επαναφέρει την μεταβλητότητα και το επενδυτικό στρες στο προσκήνιο» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities. 

«Βραχυπρόθεσμες θέσεις και τοποθετήσεις που είχαν ως ορίζοντα την εκλογή της νέας κυβέρνησης ενδεχομένως σήμερα να περιορίσουν ή και να κλείσουν την έκθεση τους στην αγορά, επιτείνοντας την προσφορά κατά το ξεκίνημα των συναλλαγών» προσθέτει η χρηματιστηριακή, σχολιάζοντας ότι «το πολιτικο-οικονομικό κλίμα σε Ελλάδα και Ευρώπη παραμένει, για διαφορετικούς λόγους, φορτισμένο αρνητικά επισκιάζοντας τα θετικά μακροοικονομικά νέα που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ και τα οποία έχουν μειώσει το βαθμό συσχέτισης των χρηματιστήριων των δύο ηπείρων». 

«Εκτιμούμε ότι και σήμερα η κίνηση της αγοράς θα παραμείνει σε αρνητικό πρόσημο παρά τους χαμηλούς τζίρους και την μέτρια σχετικά επιμέρους ένταση της προσφοράς σε δεικτοβαρείς τίτλους» σημειώνει η Beta, προσθέτοντας ότι «επίπεδο αναφοράς πλέον αποτελεί η περιοχή στήριξης των 701 μονάδων, καθώς από χθες έχουν αναιρεθεί όλα τα τεχνικά σήματα αγορών από τους βραχυπρόθεσμους δείκτες». 

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 723,47 μονάδες με απώλειες 1,66%, με όγκο 10,8 εκατ. τεμαχίων και τζίρο 10,5 εκατ. ευρώ. Για τον δείκτη των τραπεζών, οι απ0ώλειες διαμορφώνονται σε 5,63% στις 289,31 μονάδες. 

Συνολικά 48 μετοχές διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή με απώλειες, έναντι 33 που κινούνται ανοδικά και 7 που διατηρούνται αμετάβλητες.

 
 
 

Πηγή: capital.gr

Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ

 

    ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ 

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥΓιορτάζουμε σήμερα 16 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ματθαίου του Αποστόλου και Ευαγγελιστού, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος, πριν γίνει μαθητής του Κυρίου Ιησού Χριστού, ονομαζόταν Λευίς. Ο πατέρας του λεγόταν Αλφαίος και ήταν από τη Γαλιλαία.
Ο Ματθαίος έκανε το επάγγελμα του τελώνη, και ο Ιησούς τον βρήκε να κάθεται στο τελωνείο έξω από την Καπερναούμ. Και είπε προς αυτόν: «Ακολούθει μοι». Ο Ματθαίος, χωρίς καμιά καθυστέρηση, αμέσως τον ακολούθησε. Και όχι μόνο εγκατέλειψε το αμαρτωλό - για την εποχή εκείνη - επάγγελμα του τελώνη, αλλά και με χαρά φιλοξένησε τον Κύριο στο σπίτι του.
Εκεί, μάλιστα, ήλθαν και πολλοί τελώνες και άλλοι αμαρτωλοί άνθρωποι, με τους οποίους ο Ιησούς συνέφαγε και συζήτησε. Οι φαρισαίοι, όμως, που είχαν πωρωμένη συνείδηση, όταν είδαν αυτή την ενέργεια του Κυρίου, αμέσως τον κατηγόρησαν ότι συντρώγει με τελώνες και αμαρτωλούς. Ο Ιησούς το άκουσε και είπε εκείνα τα θαυμάσια λόγια: «Οὐ γὰρ ἦλθον καλέσαι δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν» (Ματθαίου, θ' 13). Δηλαδή, λέει ο Κύριος, δεν ήλθα για να καλέσω εκείνους που νομίζουν τους εαυτούς τους δίκαιους, αλλά ήλθα να καλέσω τους αμαρτωλούς, για να μετανοήσουν και να σωθούν.
Στο Ματθαίο οφείλει η Εκκλησία μας το πρώτο κατά σειρά στην Καινή Διαθήκη Ευαγγέλιο, που γράφτηκε το 64 μ.Χ.
Ο Ματθαίος κατά την παράδοση κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Αιθιοπία, όπου και πέθανε μαρτυρικά.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:

Ἦχος γ'. Θείας πίστεως.
Θείας ἤκουσας, φωνῆς τοῦ Λόγου, καὶ τῆς πίστεως, τὸ φῶς ἐδέξω, καταλείψας τελωνείου τὸν σύνδεσμον ὅθεν Χριστοῦ τὴν ἀπόρρητον κένωσιν, εὐηγγελίσω Ματθαῖε Ἀπόστολε. Καὶ νῦν πρέσβευε, δοθήναι τοὶς σὲ γεραίρουσι, πταισμάτων ἱλασμὸν καὶ μέγα ἔλεος.

Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Τσιγάρα… με πυρασφάλεια!

  Η ΕΕ αποφάσισε να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς από αμέλεια, «υποχρεώνοντας» όλες τις χώρες μέλη της να διαθέτουν τσιγάρα που θα είναι «μειωμένης ροπής ανάφλεξης», έτσι ώστε να σβήνουν μόνα τους αν ο χρήστης τα ξεχάσει σε κάποιο σημείο αναμμένα. Το μυστικό βρίσκεται στο τσιγαρόχαρτο: Οι κατασκευαστές έχουν εισάγει σε δύο σημεία του τσιγάρου δακτύλιους από παχύτερο χαρτί, οι οποίοι μειώνουν την παροχή ατμοσφαιρικού οξυγόνου. Έτσι, όταν η κάφτρα φτάσει στο δακτύλιο, το τσιγάρο σβήνει, εκτός αν ο καπνιστής εισπνεύσει τον καπνό και τραβήξει νέο αέρα μέσα από την κάφτρα.

«Αν δεν τραβήξεις τζούρα, το τσιγάρο σβήνει από μόνο του» εξήγησε ο Φρεντερίκ Βινσέντ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επίτροπου Υγείας στην Κομισιόν. Η εφαρμογή των νέων αυτών προδιαγραφών στα τσιγάρα είναι υποχρέωση όλων των χωρών-μελών της ΕΕ με την δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της ΕΕ, που αναμένεται ως το τέλος της εβδομάδας. Κατά συνέπεια, σύντομα όλα τα τσιγάρα που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα σβήνουν μόνα τους. Δεν ισχύει όμως αυτό και για τα πούρα, αφού δεν εφαρμόζονται και σε αυτά οι προδιαγραφές της «μειωμένης ροπής ανάφλεξης».

Το παράδειγμα της Φινλανδίας, όπου οι νέες προδιαγραφές εφαρμόζονται υποχρεωτικά από πέρυσι, δείχνει ότι τα θύματα των αναμμένων τσιγάρων μπορούν να μειωθούν κατά 43% (ή περίπου 500 θανάτους το χρόνο στην ΕΕ). Εκτός από τη Φινλανδία, το μέτρο εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία. Σύμφωνα με στοιχεία των χωρών-μελών, τα αναμμένα τσιγάρα προκαλούν 30.000 πυρκαγιές, 4.000 τραυματισμούς και 1.000 θανάτους κάθε χρόνο στην ΕΕ.

πηγή: star.gr


Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Σήμερα στο «Έρωτας και Τιμωρία»

 

Σήμερα στο «Έρωτας και Τιμωρία»

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου

Η Γιασεμίν έρχεται αντιμέτωπη με την οικογένεια του Σαβάς, εν απουσία της Τσιτσέκ… Ενώ ονειρευόταν από καιρό αυτή τη στιγμή, η συμπεριφορά της Σαχνούρ τη σοκάρει. Η Τσιτσέκ, ενώ έχει βρει καταφύγιο στην οικογένειά της, συγκρούεται με τον πατέρα της, ο οποίος δεν διστάζει να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει την ίδια του την κόρη…. 

Μεταφέρεται αιμόφυρτη στο νοσοκομείο κι ο Σάβας, όταν μαθαίνει τα νέα, τρέχει στο πλευρό της… Η ζωή της Τσιτσέκ, όμως, κρέμεται από μια κλωστή…

 

 

πηγή: zougla.gr 


paris Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Σάντος: "Τσαντισμένος με τον εαυτό μου"

 Ο Φερνάντο Σάντος παραδέχτηκε ότι η ήττα τον απογοήτευσε και τον... τσάντισε, διότι δεν είδε αυτά που ζήτησε από τους παίκτες.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας, ενώ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλια για τους "νέους".

 

"Είμαστε απογοητευμένοι γιατί θέλαμε να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε καινούργιους ποδοσφαιριστές. Ρισκάραμε σε κάποια πράγματα και θέλαμε να τα δούμε στο γήπεδο. Το γεγονός ότι δεχτήκαμε τρία γκολ είναι κάτι περίεργο για αυτή την ομάδα. Δεν έχουμε δεχτεί ως τώρα πάνω από ένα. Έγιναν, όμως, λάθη και τα πληρώσαμε"τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

 

"Είμαστε τσαντισμένοι. Κι εγώ είμαι τσαντισμένος με τον εαυτό μου, το ίδιο πιστεύω κι οι ποδοσφαιριστές. Ωστόσο ήταν μια καλή ευκαιρία να δούμε ποιους παίκτες μπορούμε να υπολογίζουμε, τι πρέπει να διορθώσουμε, ποια πράγματα πρέπει να βελτιώσουμε. Όπως έχουμε πει ο πρώτος κύκλος τέλειωσε: πετύχαμε τον στόχο μας, την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Τώρα βρισκόμαστε στον δεύτερο που είναι η προετοιμασία για το Euro. Για αυτό είχαμε αρκετά πρόσωπα και αλλαγές.

 

Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ήταν η εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν παρόμοια με αυτό κόντρα στη Ρωσία. Είχαμε μιλήσει για αυτό και ζητήσαμε συγκεκριμένα πράγματα σε ότι αφορά την πίεση και την κυκλοφορία. Δεν τα είδαμε. Και το χειρότερο είναι ότι ενώ με τη Ρωσία ισορροπήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι και ισοφαρίσαμε, τώρα δεχτήκαμε άλλα δύο γκολ"πρόσθεσε.

 

Σε ότι αφορά τον κορμό της ομάδας για το Ευρωπαϊκό τόνισε: "Το 80-90% της ομάδας βρίσκεται στο μυαλό μου, αλλά υπάρχουν πάντα προβλήματα". Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τους παίκτες που έκαναν ντεμπούτο.

 

 

 

 

πηγη: spor24.gr 


Σελίδα 11349 από 11352 (113517 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11346
11347
11348
[11349]
11350
11351
11352
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά