28/02/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

paris Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Η όσφρηση μάς έκανε ανθρώπους

 Τα ευρήματα μιας νέας μελέτης δείχνουν ότι η «παραμελημένη» μέχρι σήμερα αίσθηση της όσφρησης ήταν άκρως σημαντική για την ανθρώπινη εξέλιξη αφού σε μεγάλο βαθμό μας έκανε... ανθρώπους.«Λαγωνικό» με ισχυρή όσφρηση αποδεικνύεται ο σύγχρονος άνθρωπος σε σύγκριση με τους Νεάντερταλ. Αυτό μαρτυρεί η μελέτη που ανήκει σε διεθνή ομάδα ερευνητών μεταξύ των οποίων η καθηγήτρια Παλαιοανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν στη Γερμανία κυρία Κατερίνα Χαρβάτη.

Hi-tech απεικόνιση 


Στο πλαίσιο της νέας μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Communications» οι ερευνητές με επικεφαλής ειδικούς του Ισπανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας χρησιμοποίησαν hi-tech απεικονιστικές τεχνικές προκειμένου να συγκρίνουν τον εγκέφαλο του Homo sapiens με εκείνον των Νεάντερταλ. 

Η σύγκριση που βασίστηκε στο σχήμα της βάσης του κρανίου έδειξε πως παρότι τα δύο αυτά διαφορετικά είδη ανθρώπου διαθέτουν σχεδόν ίδιο μέγεθος εγκεφάλου εμφανίζουν διαφορές στο σχήμα του οι οποίες μαρτυρούν και διαφορές στην οργάνωσή του. Οι σχηματικές και οργανωτικές διαφορές πιθανότατα συνδέονται με τη συμπεριφορά και τη γνώση.

Διαφορές στην όσφρηση και στη συμπεριφορά


Η μελέτη συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι οι κροταφικοί λόβοι οι οποίοι εμπλέκονται στη γλώσσα, στη μνήμη και στις κοινωνικές λειτουργίες καθώς και οι οσφρητικοί βολβοί που συνδέονται με την όσφρηση είναι σχετικώς μεγαλύτεροι στον Homo sapiens σε σχέση με τους Νεάντερταλ. Τα ευρήματα αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς, μαρτυρούν πολλά για την οσφρητική ικανότητα καθώς και για τη συμπεριφορά του σύγχρονου ανθρώπου. Η όσφρηση αποτελεί μια από τις «αρχαιότερες» αισθήσεις στα σπονδυλωτά. Τη στιγμή που οι άλλες αισθήσεις μας πρέπει να περάσουν από διαφορετικά «φίλτρα» του εγκεφαλικού φλοιού, η όσφρηση ξεκινά από το περιβάλλον και περνά κατευθείαν στα ανώτερα κέντρα του εγκεφάλου. Για την ακρίβεια «ταξιδεύει» σε πολλές περιοχές του που αφορούν την επεξεργασία των συναισθημάτων, των κινήτρων, του φόβου, της μνήμης, της ευχαρίστησης αλλά και της σεξουαλικής έλξης. 

Μύτη και μνήμη


«Η αίσθηση της όσφρησης συνδέεται με τη μνήμη περισσότερο από κάθε άλλη αίσθηση. Αυτό εξηγεί για ποιον λόγο οι οσμές προκαλούν άμεσα έντονα συναισθήματα σε ό,τι αφορά παλαιά γεγονότα αλλά και έντονα συναισθήματα σχετικά με ανθρώπους» σημειώνει στο Βήμα η κυρία Χαρβάτη. Εξηγεί ότι οι σχετικώς μεγαλύτεροι οσφρητικοί βολβοί και κροταφικοί λοβοί του Homo sapiens σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο είδος μαρτυρούν καλύτερη αίσθηση όσφρησης η οποία με τη σειρά της συνδέεται με την εξέλιξη των κοινωνικών λειτουργιών όπως η αναγνώριση των συγγενών, οι καλύτερες οικογενειακές σχέσεις, η ομαδική σύμπνοια και η κοινωνική μάθηση. 

Οι συγγραφείς καταλήγουν τονίζοντας πως παρότι η όσφρηση των πρωτευόντων ειδών και του ανθρώπου δεν είχε λάβει τη θέση που της άξιζε, καθώς εθεωρείτο μια «κατώτερη» αίσθηση, η νέα μελέτη δείχνει τη σημασία της για την ανθρώπινη εξέλιξη και κυρίως για την κοινωνική εξέλιξη του Homo sapiens. 

 

 

planitikos.gr


Paris Paris Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

"Είμαι ο Glenn και hack-αρα το facebook"

 Ένας 26χρονος φοιτητής ανάπτυξης λογισμικού, ομολόγησε σε δικαστήριο ότι εισέβαλε ως hacker στα "άδυτα" του facebook, προκαλώντας αναστάτωση από την ίδια την ιστοσελίδα έως και το... FBI.

Σύμφωνα με το BBC, ο Glenn Manghamπαραδέχθηκε την ενοχή του, σημειώνοντας ωστόσο, ότι σκοπός του ήταν να δείξει, πώς τα site κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βελτιώσουν τους κανόνες ασφαλείας.

Όπως δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο κατήγορος, Sandip Patel, οι πράξεις του 26χρονου τράβηξαν την προσοχή των Αμερικανικών Αρχών, μεταξύ αυτών και του FBI, σημειώνοντας πως οι κινήσεις του ήταν "το πιο κατάλληλο και αποτελεσματικό παράδειγμα hacking ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης".

Ο Mangham "κατέβασε" στον υπολογιστή του προγράμματα από τους servers του facebook και τα αποθήκευσε σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, προς ιδιωτική χρήση.

Πάντως, σε ανακοίνωσή του το facebook σημείωσε: "Αυτή η επίθεση δεν είχε σκοπό, να παραβιάσει ή να υπονομεύσει τα δεδομένα της σελίδας".

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί στις 17 Φεβρουαρίου.

 

 

 

 

nooz.gr 


Paris Paris Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Αλλάζει ο καιρός – Η πρόγνωση για τα Χριστούγεννα

 Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα και μόνο στην Ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές προγνώσεις

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Γενικές προγνώσεις για τις επόμενες ημέρες

Αρχικά τοπικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένονται την Πέμπτη 15/12, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Βαθμιαία στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα Δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή 16/12. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Πρόσκαιρη βελτίωση το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Το Σάββατο 17/12 προβλέπεται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ζεστός Δεκέμβριος από το 2009

Ίσως οι φωτεινές υψηλές θερμοκρασίες του Δεκεμβρίου να μας έκαναν να αναρωτιόμαστε πότε επιτέλους θα μπει ο χειμώνας, ωστόσο η πολύ πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσο ανοιξιάτικο καιρό τον πρώτο μήνα του χειμώνα.Η πρόγνωση του καιρού για την εβδομάδα των Χριστουγέννων

«Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι πολύ διαφορική από την προηγούμενη. Βαρομετρικά χαμηλά, που μέχρι σήμερα επηρέαζαν κυρίως την Κεντρική Ευρώπη, θα έρθουν προς τη χώρα μας, αλλάζοντας εντελώς το σκηνικό του καιρού», λέει στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» ο μετεωρολόγος, Νίκος Κανταρές. 

Μία κρύο μία ζέστη θα κυλήσει ο καιρός όλη την εβδομάδα, με την Κυριακή να σημειώνονται κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ οι άνεμοι εξασθενούν. Τη Δευτέρα έρχεται νέα διαταραχή ξεκινώντας από τη Δυτική Ελλάδα, με βροχές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες, ενώ την Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται, με τους ανέμους να εξασθενούν ξανά γυρίζοντας σε βορειοδυτικούς και βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται μόνο τοπικά. 

Οι καταιγίδες όμως επιστρέφουν την Τετάρτη, με έντονους νοτιάδες αλλά και χιόνια στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι την Πέμπτη γυρίζουν ξανά σε βοριάδες και ο υδράργυρος σημειώνει πτώση, με τα χιόνια να κατεβαίνουν και χαμηλά κυρίως στη Μακεδονία. Δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα και στον Παρνασσό αναφέρει μετεωρολόγος. 

Την Παρασκευή, όπως αναφέρει ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», οι βοριάδες δυναμώνουν, τα χιόνια συνεχίζουν να ασπρίζουν τις βουνοκορφές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ θα σημειωθούν βροχές, με το κρύο να επιμένει στη Δυτική Ελλάδα. Φτάνοντας στις γιορτινές μέρες, Παραμονή και Ανήμερα Χριστουγέννων, ο καιρός αν και θα είναι κρύος, καθώς η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, παρ’ όλα αυτά δεν θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. «Το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων θα έχουμε αρκετό κρύο, αλλά και ήλιο με δόντια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ο υδράργυρος όχι μόνο θα φτάσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα αλλά μάλιστα θα πέσει και κάτω από αυτά», σημειώνει ο κ. Καντερές.

 

 

 

 

 

real.gr 

 

 

 

 

 

 


Paris Paris Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Τεχνολογία
+ + -

Θα λυθεί το μυστήριο της Μεγάλης Πυραμίδας το 2012;

 Οι μυστικές πύλες στην καρδιά της Μεγάλης Πυραμίδας είναι πιθανό να ανοίξουν για πρώτη φορά το 2012, τουλάχιστον αυτό φαίνεται να πιστεύει μία βρετανική εταιρεία ρομπότ, λύνοντας έτσι ένα αρχαιολογικό μυστήριο από το 1872.

Η Scoutek, είχε αρχίσει να εξερευνά ήδη τον χώρο πίσω από τις πύλες, νωρίτερα αυτόν τον χρόνο  και μας έφερε για πρώτη φορά εικόνες, χρησιμοποιώντας ένα ρομποτικό φίδι, όμως η εξερεύνηση διακόπηκε λόγω των πρόσφατων αναταραχών στη χώρα. Τώρα ο επικεφαλής της επιχείρησης, Shaun Whitehead, δήλωσε: «Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν πάλι το 2012».

Το Ανώτατο Αιγυπτιακό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων, είχε σταματήσει την χορήγηση αδειών για  έρευνα, όπως αυτή της ρομποτικής εξερεύνησης, Djedi, της Μεγάλης Πυραμίδας,ωστόσο, πρόσφατα ξεκίνησε την χορήγηση αδειών και πάλι.

Η εκστρατεία πήρε το όνομα Djedi, από τον μάγο συμβουλάτορα του Χέοπα, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό του ηγεμόνα κατά την κατασκευή της πυραμίδας. Είναι ένα κοινό πρόγραμμα που ιδρύθηκε από τον Δρ Ng του Χονγκ Κονγκ, και την Scoutek του Ηνωμένου Βασίλειου, σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, την Dassault Systèmes της Γαλλίας και το Πανεπιστήμιο του Leeds.

Τα τέσσερα στενά περάσματα, τα οποία οδηγούν βαθιά μέσα στην 4.500 ετών Μεγάλη Πυραμίδα έχουν προβληματίσει τους αρχαιολόγους, από τότε που βρέθηκαν για πρώτη φορά το 1872. Τα περάσματα με μήκος μόλις 20 εκατοστών, είναι κατανοητό ότι δεν γίνεται να εξερευνηθούν από άνθρωπο, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι σκοπός ύπαρξής τους, ήταν για να προσφέρουν έξοδο στο πνεύμα του Φαραώ στη μετά θάνατόν ζωή.

Η πυραμίδα αποτελεί το τελευταίο από τα 7 θαύματα του κόσμου, και πιστεύεται ότι χτίστηκε ως τάφος για τον Φαραώ Χέοπα, ο οποίος κυβέρνησε την τέταρτη αιγυπτιακή δυναστεία και πέθανε το 2566 π.Χ. Αυτή διέθετε νεκρικούς θαλάμους, χώρους υποδοχείς, φρεάτια αερισμού και σήραγγες πρόσβασης, Υπάρχουν τρία κύρια τμήματα: ο Θάλαμος του Βασιλιά, ο Θάλαμος της Βασίλισσας και η Μεγάλη Έκθεση.

Ο θάλαμος του Βασιλιά, διαθέτει δύο αγωγούς που επικοινωνούν με το εξωτερικό, όμως δύο τούνελ, από τον θάλαμο της Βασίλισσας, προχωράνε προς το εσωτερικό της πυραμίδας και συναντάνε δύο πέτρινες πόρτες. Ορισμένοι ειδικοί, θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, πίσω από αυτές να κρύβεται ένας μυστικό θάλαμος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που  ρομπότ έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό της πυραμίδας για τη συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με το βαθύτερη εσωτερική της δομή. Το 1993 ένα ρομπότ ανακάλυψε μια μικρή πόρτα με μεταλλικές καρφίτσες, που αποτελούσε και την πρώτη φορά που είχε βρεθεί μέταλλο στο εσωτερικό της πυραμίδας, πυροδοτώντας τις εικασίες για την χρηστικότητα αυτών τα καρφιτσών, ως πιθανά κλειδιά ή χειρολαβές. Το 2002 ένα διαφορετικό ρομπότ κατάφερε και έφερε εικόνες, από έναν κρυφό θάλαμο, αφού πρώτα είχε τρυπήσει ένα πέτρινο τοίχο.

Το τελευταίο ρομπότ, που μπήκε μέσα στην πυραμίδα, και ήταν αυτό της βρετανικής εταιρείας  Scoutek, το οποίο είναι σχεδιασμένο ειδικά για την μελέτη στενών χώρων.

Η πόρτα που προβληματίζει ακόμα τους επιστήμονες,φαίνεται να είναι γυαλισμένη, χάρη ακριβώς στην ευλίγιστη κάμερα που διέθετε το ρομποτικό φίδι, πράγμα που σημαίνει ότι  πρέπει να αποτελεί ένα βασικό τμήμα της δομής της πυραμίδας, και όχι απλώς μία πόρτα η οποία σκοπό έχει να σταματήσει διάφορα συντρίμμια να μπουν στην είσοδο.

 

 

 

 

 

proho.gr 


Paris Paris Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Καταργήθηκε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού

 

Υπέγραψε την απόφαση ο Ευάγ. Βενιζέλος

Την απόφαση για την κατάργηση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) και την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού ΑΕ που συστάθηκε με το Π.Δ.413/1998 καταργείται. Οι σκοποί και οι αρμοδιότητες του ΟΔΔΥ ΑΕ, θα επιδιώκονται και θα ασκούνται εφεξής από το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα από την Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων. 

Ειδικότερα η ως άνω διεύθυνση του υπουργείου θα είναι εφεξής αρμόδια για:

- Τη διαχείριση, διακίνηση και εκποίηση των πάσης φύσεως πλεοναζόντων και μη αναγκαίων ή πεπαλαιωμένων κινητών πραγμάτων, κυρίως δε υλικών, πλωτών μέσων, εφοδίων, μηχανημάτων, τροχοφόρων, που ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ και σε δημόσιες επιχειρήσεις, με εξαίρεση τα εφόδια του λογαριασμού καταναλωτικών αγαθών. 

- Τη διαχείριση και εκποίηση τροχοφόρων οχημάτων που περιέρχονται στην κυριότητα του δημοσίου, είτε ως αζήτητα είτε ως αποτέλεσμα δήμευσης είτε για οποιαδήποτε άλλη αιτία. 

- Την εκποίηση των ανωτέρω κινητών πραγμάτων που ανήκουν σε ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εφόσον παραδίδονται προς το σκοπό αυτό στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών. 

- Τη διάθεση με αντάλλαγμα ή μη σε δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ και λοιπά ΝΠΔΔ διαφόρων κινητών πραγμάτων ύστερα από απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. 

- Τη διάθεση σε δημόσιες υπηρεσίες αυτοκινήτων οχημάτων που ανήκουν στο Δημόσιο. 

- Τη μεταβίβαση κατά κυριότητα σε ΟΤΑ και λοιπά ΝΠΔΔ παντός είδους τροχοφόρων που ανήκουν στο Δημόσιο. 

- Την άπαξ ανά διετία μεταβίβαση κατά κυριότητα τροχοφόρων οχημάτων σε τιμή όχι κατώτερη των 5/10 της τιμής κόστους τους σε ΝΠΙΔ ή σε εταιρείες κύριος σκοπός των οποίων είναι τα έργα κοινής ωφέλειας ή φιλανθρωπίας. 

- Τη φύλαξη, διαχείριση και εκποίηση των εγκαταλειπόμενων σε οδούς, πλατείες, κήπους και δημόσιους ή δημοτικούς χώρους τροχοφόρων οχημάτων, τροχόσπιτων, σκαφών ή άλλων ογκωδών αντικειμένων. 

- Τη φύλαξη, διαχείριση και εκποίηση των χερσαίων, πλωτών και εναέριων μεταφορικών μέσων, που κατάσχονται σαν αντικείμενα λαθρεμπορίας ή μεταγωγικά μέσα αντικειμένων λαθρεμπορίας. 

- Τη φύλαξη, διαχείριση και εκποίηση πειστηρίων. 
- Την συγκέντρωση υλικών τα οποία αξιοποιούνται δια του συστήματος της ανακύκλωσης με άμεσο όφελος για την εθνική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, όλα τα ανωτέρω περιουσιακής φύσεως δικαιώματα εν γένει που περιέρχονται στο Δημόσιο μπορεί να παραχωρούνται, είτε να αξιοποιούνται. 

Εκκρεμείς δίκες με διάδικο τον ΟΔΔΥ συνεχίζονται στο όνομα του Ελληνικού Δημοσίου, ως ειδικού διαδόχου του ΟΔΔΥ, χωρίς άλλη διατύπωση, χωρίς να επέρχεται βίαιη διακοπή τους και χωρίς να απαιτείται δήλωση περί επαναλήψεώς τους.

Το μόνιμο και το με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του ΟΔΔΥ ΑΕ μεταφέρεται και εντάσσεται με την ίδια σχέση εργασίας στην ανωτέρω αναφερόμενη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, ωστόσο πρόσθετες αποδοχές ή απολαβές και ειδικά επιδόματα οποιασδήποτε ονομασίας δεν διατηρούνται ως προσωπική διαφορά.

Ομοίως, το μόνιμο και το με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του ΟΔΔΥ ΑΕ που υπηρετεί στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΔΔΥ μεταφέρεται και εντάσσεται με την ίδια σχέση εργασίας στις κατά τόπους πλησιέστερες Τελωνειακές Αρχές.

Όλα τα στοιχεία του ενεργητικού του ΟΔΔΥ, περιλαμβανομένων των πάσης φύσεως δικαιωμάτων και αξιώσεων, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στο Δημόσιο. Η δε μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του ΟΔΔΥ στο Δημόσιο και κάθε άλλη πράξη που συνδέεται με αυτή απαλλάσσεται από κάθε φόρο, εισφορά ή τέλος.
 
 
 
 
 
 
 
 
newsbeast.gr 

Manos Manos Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Έκαναν σεξ σε σταθμό του Μετρό!

Δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν οι επιβάτες του Μετρό στο Τορόντο!

Δύο νεαροί, επιδίδονταν σε ερωτικές περιπτύξεις, μέχρι εκεί που δεν… πάει άλλο στην αποβάθρα ενός σταθμού.

Τα πρώτα ερωτικά και… παθιάρικα φιλιά δόθηκαν εντός του τρένου, ενώ συνέχεια υπήρξε εκτός αυτού, στο σταθμό Spadina, μπροστά σα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων επιβατών.

Το τρένο σταμάτησε για 14 λεπτά την πορεία του , καθώς το ζευγάρι το «χόντρυνε» και μάλιστα εντός του τρένου, γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας.

Όπως αποδείχθηκε οι δυο τους βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

 

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

"Ευγενική" αρκούδα ανταποδίδει χαιρετισμό

 Ένα συγκλονιστικό βίντεο αποδεικνύει, ότι τα ζώα μπορούν να είναι εξίσου ευγενικά με τους ανθρώπους. Έτσι, μία αρκούδα δε διστάζει να ανταποδώσει τον χαιρετισμό σε μία τουρίστρια που περνούσε με το αυτοκίνητό της μπροστά από ένα καταφύγιο ζώων στην Ουάσιγκτον.

Η τουρίστρια έμεινε άναυδη, όταν χαιρέτισε το τεράστιο πλάσμα και εκείνο του ανταπόδωσε τον χαιρετισμό. Καθώς η γυναίκα πλησιάζει με το αυτοκίνητό της το καταφύγιο, αρχίζει να επιβραδύνει και στην συνέχεια χαιρετά την αρκούδα.

Τότε, εκείνη κάθεται πίσω στα δυνατά της πόδια και ξαφνικά ανταποκρίνεται στον χαιρετισμό κουνώντας με χαρά την τεράστια πατούσα της.

Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε στην Φάρμα Ολυμπιακών Αγώνων. Το καταφύγιο συνεργαζόταν με την εταιρεία κινουμένων σχεδίων Walt Disney για 28 χρόνια, παρέχοντας ζώα και τοποθεσίες για ταινίες.

Οι κάτοικοί του αποτελούν, στην ουσία, διάσημα ζώα που τώρα "έχουν βγει στην σύνταξη".

 

 

 

 

 

 

news247.gr


Manos Manos Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Aντιδράσεις ΣΒΒΕ για πιθανές αυξήσεις της ΔΕΗ

 Η Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος με αφορμή την πρόταση για διψήφιο ποσοστό αύξησης των τιμών των τιμολογίων της ΔΕΗ, απέστειλε επιστολή, προς τον κ. Ε. Βενιζέλο, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, και Γ. Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζητώντας την αποτροπή της πιθανής – φημολογούμενης αύξησης των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας, και την εξέταση θέσπισης ειδικού τιμολογίου για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες.


Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σε μια περίοδο κατά την οποία κεντρικό ζητούμενο από τις κυβερνητικές πολιτικές θα έπρεπε να είναι η διατήρηση, τουλάχιστον, των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, το κράτος, για ακόμα μία φορά, αποτελεί τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προσπάθεια των επιχειρήσεων αυξάνοντας άκριτα το κόστος ενέργειας, συμπαρασύροντας έτσι ανάλογα το κόστος παραγωγής τους.
Δυστυχώς, οι χρόνιες καθυστερήσεις στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολόγηση, δημιουργούν αυξημένα κόστη ενέργειας για τις ελληνικές βιομηχανίες, τα οποία είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο».

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

CERN: "Μάλλον είδαμε το μποζόνιο του Χιγκς"

 Επανάσταση στην επιστήμη προκαλεί η ανακοίνωση των ερευνητών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) ότι κατέστη δυνατό να "δουν" το μποζόνιο του Χιγκς, του αποκαλούμενου και "σωματιδίου του Θεού".

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, το εν λόγω σωματίδιο είναι το μέσο με το οποίο τα πάντα στο Σύμπαν αποκτούν τη μάζα τους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δύο πειράματα στον LHC (ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων) έδωσαν ενδείξεις για την ύπαρξη του μποζόνιου του Χιγκς με την ίδια μάζα, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού.

Ωστόσο το εργαστήριο δεν έχει ακόμα επάρκεια δεδομένων ώστε οι ερευνητές να μπορούν να μιλήσουν με βεβαιότητα για ανακάλυψη.

Η ανακάλυψη του μποζόνιο θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά επιτεύγματα των τελευταίων 60 ετών, καθώς θα είναι ο καταλύτης για την κατανόηση του σύμπαντος

Μέχρι τούδε δεν έχει παρατηρηθεί μέσω πειραμάτων.

Αυτό το βασικό δομικό στοιχείο του Σύμπαντος είναι το σημαντικό στοιχείο που λείπει από το "Καθιερωμένο Μοντέλο"- τη "Βίβλο των Οδηγιών", που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν τα σωματίδια και οι δυνάμεις.

Πως έγινε η έρευνα


Οι δύο ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες, εργάζονται αντίστοιχα στους ανιχνευτές ATLAS και CMS του CERN, φιλτράροντας μέσα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους στοιχεία από τουλάχιστον 300 τρισεκατομμύρια συγκρούσεις πρωτονίων στον μεγάλο υπόγειο επιταχυντή μήκους 27 χιλιομέτρων.

Μέχρι σήμερα, τόσο οι έρευνες στο CERN, όσο και στον "ανταγωνιστικό" επιταχυντή Tevatron του αμερικανικού εργαστηρίου Fermilab (που πλέον έχει τεθεί εκτός λειτουργίας) έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι το μποζόνιο του Χιγκς πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των 115 και 140 GeV

Μια μάζα των 125 GeV θα αποτελούσε καλά νέα και για τη θεωρία της "υπερσυμμετρίας", που προβλέπει ότι σε κάθε σωματίδιο αντιστοιχεί ένα συμμετρικό αλλά βαρύτερο σούπερ-σωματίδιο, αλλά ίσως ευνοήσει και τη "θεωρία των χορδών", που αποτελεί μία επέκταση της "υπερσυμμετρίας". 

Άλλοι φυσικοί πάντως επισημαίνουν ότι ακόμα και μία μάζα των 125 GeV (περίπου 133 μεγαλύτερη από την μάζα ενός πρωτονίου) δεν θα σήμαινε ότι κατ' ανάγκη αποδεικνύει την ύπαρξη σούπερ-συμμετρικών σωματιδίων ή την ορθότητα της θεωρίας των χορδών.

Ο μηχανισμός του Χιγκς

Ο βρετανός φυσικός Πίτερ Χιγκς είναι ο πρώτος που πρότεινε την ύπαρξη του σωματιδίου, το οποίο πήρε τελικά το όνομά του, ενώ πέντε ακόμα επιστήμονες συνέβαλαν στη σχετική θεωρία για τον "μηχανισμό του Χιγκς", που περιγράφει την αλληλεπίδρασή του με τα άλλα σωματίδια. 

Αυτό σημαίνει ότι, αν βρεθεί το ομώνυμο μποζόνιο, η επιτροπή των Νόμπελ θα δυσκολευτεί να διαλέξει την τριάδα που θα μοιραστεί το βραβείο, αν και δύσκολα ο ίδιος ο Χιγκς δεν θα είναι ένας από τους τρεις.

Πάντως, ακόμα και αν βρεθεί το "σωματίδιο του Θεού", πάλι θα παραμένει ανοιχτό το ερώτημα όχι γιατί έχουν μάζα τα άλλα υποατομικά σωματίδια, αλλά γιατί έχουν τη συγκεκριμένη μάζα. 

Όπως δήλωσε η φυσικός του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Λίζα Ράνταλ, σύμφωνα με την θεωρία του κβαντικού πεδίου (που συνδυάζει την κβαντομηχανική και την ειδική σχετικότητα), οι μάζες αυτές θα έπρεπε να είναι χιλιάδες τρισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερες. 

Άρα, θα πρέπει να αναμένεται μελλοντικά μία ακόμα σημαντικότερη ανακάλυψη, πέρα από το Χιγκς, που θα ερμηνεύσει καλύτερα το "Καθιερωμένο Μοντέλο".

Όπως δήλωσε ο διάσημος φυσικός Στίβεν Γουάινμπεργκ, του πανεπιστημίου του Τέξας, ένας από τους "πατέρες" του "Καθιερωμένου Μοντέλου" στη δεκαετία του ΄60, τυχόν αποκλεισμός της ύπαρξης του σωματιδίου του Χιγκς ανοίγει το δρόμο για την αναζήτηση μίας πιο "εξωτικής" Φυσικής, με περισσότερα υποατομικά σωματίδια, περισσότερες δυνάμεις και έξτρα διαστάσεις στην Φύση, από όσες είναι γνωστές ως τώρα.

 

 

 

 

 

nooz.gr 
 

 

 

 
Manos Manos Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Ιράν και FED βάζουν «φωτιά» στο πετρέλαιο

Η τιμή του πετρελαίου αναρριχήθηκε πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι λόγω ενδεχόμενων προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν, μετά από τις ειδήσεις ότι το Ιράν θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις και θα κλείσει τα στενά του Ορμούζ και ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Το αμερικάνικο αργό (πετρέλαιο) εμφάνισε κέρδη της τάξεως του 3,6% μετά την είδηση που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Fars ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια θα διεξαχθούν «σύντομα» σύμφωνα με δήλωση του Parvis Sorouri, μέλους της εθνικής ασφάλειας του κοινοβουλίου και της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του Ιράν. Τα στενά του Ορμουζ είναι εμπόδιο για τις εξαγωγές πετρελαίου από τον Περσικό Κόλπο. Η Fed θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική αργότερα μέσα στην ημέρα.

 

 

 

zougla.gr 


Σελίδα 11327 από 11418 (114172 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11326
[11327]
11328
11329
11416
11417
11418
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά