28/02/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

paris Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Τεχνολογία
+ + -

Είναι εφικτή η ανάπτυξη «ιού υπολογιστή» για την μόλυνση του ανθρώπινου εγκεφάλου;

 Ο τομέας της «συνθετικής βιολογίας», βρίσκεται ακόμη στα πολύ πρώιμα στάδιά του. Μέχρι πρότινος, μπορούσαμε να «πειράξουμε» τον γενετικό κώδικα μορφών ζωής, ενώ μόλις πέρυσι ο  δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Craig Venter δημιούργησε «τεχνητή ζωή» για πρώτη φορά, την οποία και βάφτισε «Synthia».

Oι ειδικοί, όμως, που δραστηριοποιούνται στο χώρο πιστεύουν ότι η εμπειρία μας προσπερνά την  φυσική εξέλιξη κατά εκατομμύρια χρόνια και ορισμένοι προειδοποιούν ότι η συνθετική βιολογία θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με τον Andrew Hessel του Singularity University της NASA, θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν κόσμο όπου οι χάκερ θα μπορούσαν να κατασκευάσουν ιούς ή βακτήρια για τον έλεγχο των ανθρώπινων μυαλών και χαρακτηρίζει την γενετική μηχανική ως το επόμενο σύνορο των υπολογιστών.

«Πρόκειται για μία από τις πιο ισχυρότερες τεχνολογίες στον κόσμο», υποστηρίζει ο Hessel, βαφτίζοντας την συνθετική βιολογία, ως την γραφή της ζωης. «Υποστηρίζω ότι τα κύτταρα είναι στην ουσία ζώντες υπολογιστές και το DNA  μια γλώσσα προγραμματισμού. Θέλω να δω τη ζωή να προγραμματίζεται και να χρησιμοποιείται για την  επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων, έτσι ώστε η ανθρωπότητα να καταφέρει να επιτύχει μία βιώσιμη συνύπαρξη εντός της βιόσφαιρας».

Προβλέπει έναν κόσμο όπου θα είναι εφικτή η «εκτύπωση» του DNA, και ακόμη και η «αποκωδικοποίησή» του, προειδοποιώντας, ωστόσο, σε ομιλία του στο συνέδριο τεχνολογίας TXM, ότι οι ιοί και τα βακτήρια μπορούν να στείλουν χημικές ουσίες στον ανθρώπινο εγκέφαλο που δυνητικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν, ή ακόμα και να ελέγξουν τον ξενιστή.

Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας, Marc Goodman δήλωσε, «Η συνθετική βιολογία θα οδηγήσει σε νέες μορφές βιοτρομοκρατίας. Το βio-έγκλημα σήμερα, θα μπορούσε να προσομοιαστεί με το κυβερνο-έγκλημα στις αρχές της δεκαετία του ογδόντα, όπου και τότε λίγοι διέβλεπαν και αναγνώριζαν το πρόβλημα και τις προεκτάσεις του».

Όταν δισεκατομμυριούχος, Craig Venter, «δημιούργησε» ζωή πέρυσι, με την προσθήκη συνθετικού DNA σε ένα βακτήριο, ο καθηγητής Julian Savulescu, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε:«Ο  Venter άνοιξε την πύλη σε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ανθρώπινης ιστοράς και ενδεχομένως να κρυφοκοιτάζει το πεπρωμένο του. Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την κατασκευή των ισχυρότερων βιολογικών όπλων, το ζήτημα, είναι με άλλα λόγια, το πώς, από ποιον και πού θα χρησιμοποιηθεί».

 

 

 

 

 

 

proho.gr 


paris Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Επταμελής οικογένεια καίει ξύλα σε τενεκέ για να ζεσταθεί

 Αποκαλύπτεται, μέρα με τη μέρα, το εύρος της εξαθλίωσης που ζουν συνάνθρωποί μας, οι οποίοι βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς δουλειά, χωρίς χρήματα, χωρίς τα βασικά για την επιβίωσή τους.

Ο Σύλλογος Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο, πραγματοποιούν και σήμερα, «εκστρατεία» συλλογής ρούχων και παπουτσιών από καταστήματα του Ηρακλείου. Τα προϊόντα θα διανεμηθούν στις 22 Δεκεμβρίου σε άπορες οικογένειες της πόλης. Χωρίς θέρμανση 7μελής οικογένεια.

Εικόνες ... κατοχής μεταφέρει στο cretalive.gr το μέλος του δ.σ. του Συλλόγου Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων, Ζαχαρένια Γιανναράκη, η οποία αναφέρθηκε στο παράδειγμα μιας επταμελούς οικογένειας από το Ηράκλειο, η οποία στο μέσο του χειμώνα δεν έχει ούτε σόμπα!

Οι απελπισμένοι γονείς αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μεταλλικό δοχείο στο οποίο βάζουν ξύλα τα οποία καίνε για να ζεσταθούν...

«Κάντε ένα πείραμα» - προτείνει η κ. Γιανναράκη, θέλοντας να διαπιστώσει καθένας από εμάς, ιδίοις όμμασι, το μέγεθος του προβλήματος. 

Αφού τελειώσετε το μεσημεριανό σας φαγητό, βάλτε ό,τι απέμεινε σε ένα μπολάκι. Γράψτε σε ένα χαρτάκι ότι το φαγητό είναι καθαρό και βρώσιμο και αφήστε το σε κάποιο σημείο, σε εξωτερικό χώρο. Θα εκπλαγείτε με τόσο πόσο γρήγορα θα βρεθεί στα χέρια κάποιου πεινασμένου.

 

 

 

 

newsbeast.gr 


paris Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Σήμερα αναμένεται η απόφαση για τον Ζακ Σιράκ

 Η υπόθεση, για την οποία ο Σιράκ δικάζεται από τις 5 Σεπτεμβρίου, αφορά τη χρηματοδότηση του πολιτικού κόμματός του, μέσω πλασματικών θέσεων εργασίας, όταν ήταν δήμαρχος του Παρισιού μεταξύ 1977 και 1995.

Η εισαγγελία του Παρισιού έχει ζητήσει την απαλλαγή του Ζακ Σιράκ από τις κατηγορίες, όπως επίσης και άλλων εννέα ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο Σιράκ είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας που παραπέμπεται σε δίκη.

 

 

 

 

briefingnews.gr 


paris Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Ιράκ τέλος για τον αμερικανικό στρατό

 Το τέλος της πολεμικής περιπέτειας του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ ανακοίνωσε, μιλώντας σε στρατιωτικό ακροατήριο στο Φορτ Μπραγκ στη Βόρεια Καρολίνα, ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα

Την Πέμπτη θα κατέβει από τη Βαγδάτη η αστερόεσσα που σηματοδοτούσε την αμερικανική αποστολή στην περιοχή.

Οι τελευταίες μονάδες του αμερικανικού στρατού αναμένεται να επιστρέψουν από το Ιράκ τις προσεχείς ημέρες.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι η Πέμπτη θα αποτελέσει μία ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι η παρουσία του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ κατάφερε ένα "εξαιρετικό επίτευγμα" και συμπλήρωσε: "Είναι δυσκολότερο να τελειώσεις έναν πόλεμο παρά να τον αρχίσεις".

Μιλώντας στην έδρα της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, απευθυνόμενος στους στρατιώτες, τόνισε ότι "είμαι περήφανος για το ότι επιτέλους σας λέω: καλωσορίσατε στην πατρίδα".

Μέσα στα εννέα χρόνια του πολέμου οι ΗΠΑ έστειλαν συνολικά 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες για έναν ή δύο θητείες στο μέτωπο του Ιράκ.

Εκεί έχασαν τη ζωή τους 4.500 στρατιώτες, ενώ 30.000 τραυματίστηκαν. Σε κάποια χρονική φάση στο Ιράκ έφθασαν να υπηρετούν 170.000 στρατιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ομπάμα ήταν εξ αρχής εναντίον του πολέμου στο Ιράκ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nooz.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 paris Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Εταιρία νοικιάζει iPhone 4S για ένα χρόνο!

 

Στη Μεγάλη Βρετανία όποιος θέλει να αποκτήσει ένα iPhone 4S χωρίς να το αγοράσει μπορεί πλέον να το κάνει με το νέο πρόγραμμα ενοικίασης iPhone 4S που προσφέρει η εταιρία O2,

Έτσι λοιπόν, με 55 λίρες τον μήνα δηλαδή περίπου 65€ ο καθένας μπορεί να πάρει ένα iPhone 4s 16GB, με 750 λεπτά ομιλίας, απεριόριστα SMS, 500ΜΒ data και ασφάλεια για την συσκευή, ενώ με 65 λίρες μπορεί να νοικιάσετε ένα iPhone 4s 32GB.

Στο τέλος φυσικά του έτους, που διαρκεί και το συμβόλαιο, η συσκευή επιστρέφεται στην εταιρία και ο χρήστης αν θέλει μπορεί να νοικιάσει, με την ανανέωση του συμβολαίου του, μία ίδια ή το νεότερο μοντέλο της.

Φυσικά η εταιρία στο μέλλον ετοιμάζεται να επεκτείνει το πρόγραμμα ενοικίασης και για άλλες ακριβές συσκευές μιας και με αυτό το πρόγραμμα στην ουσία δεν επιδοτεί την αγορά της συσκευής, αλλά την χρήση της.

 

 

 

 

 

techit.gr 


Manos Manos Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Αισθησιακή και σέξι για μια ακόμα φορά η Λόπεζ

Πέρυσι τέτοια εποχή η Τζένιφερ Λόπεζ έκλεινε ακόμη τις πληγές της από ένα σκληρό έτος, εκείνο του 2010.Ξεκίνησε τη χρονιά με μια γενικά μη ευνοϊκή αποδοχή του single «Louboutins», πήρε «διαζύγιο» από την Epic Records και απέτυχε στο να δώσει μια νέα ώθηση στην κινηματογραφική της σταδιοδρομία με τις χαμηλές επιδόσεις της ρομαντικής-comedy «The Back-Up Plan».

Δεκέμβριος του 2011 πλέον και η Λόπεζ είναι παντού. Παρουσίασε ένα medley των μεγαλύτερων επιτυχιών της στα American Music Awards, βρίσκεται σχεδόν σε κάθε διαφήμιση στα τηλεοπτικά διαλείμματα, συνεργάζεται με τη Fiat, Venus, Kohl και L'Oreal EverSleek, είναι σε έντυπες διαφημίσεις για την Gucci και τα κοσμήματα Tous, και έχει επιστρέψει στα chart του Billboard με τα singles «On The Floor» και «I'm Into You» από το «Love?», το πρώτο της album από την Island Records.

Και μόλις τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη εμφανίστηκε σε ένα εντελώς νέο τηλεοπτικό spot για home theater από την Harman Kardon. Και όλα αυτά χάρη στο ρόλο που έχει στην κριτική επιτροπή σε ένα μικρό μεγαθήριο που λέγεται «American Idol», το οποίο βοήθησε επιτυχώς να επανατοποθετηθεί η Λόπεζ ως μια πολυδιάστατη entertainer.

 

 

 

 

 

ofono.gr 

 


Manos Manos Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Έταζε θέσεις σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Θέσεις οδηγού ασθενοφόρου, νοσηλευτικού προσωπικού και καθαριότητας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έταζε μια 55χρονη ομογενής σε άνεργους πολίτες οι οποίοι, μέσα στην ανάγκη τους, της έδιναν χρήματα για να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας.

Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη οικονομική κατάσταση των θυμάτων, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει σημαντικές διασυνδέσεις και με το πρόσχημα διορισμού τους, από τον Ιούλιο ως τον Νοέμβριο του 2011, εξαπάτησε συνολικά 17 πολίτες, από τους οποίους απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των 18.880 ευρώ.

Η 55χρονη συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι, καθώς στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πακέτα λαθραίων τσιγάρων, αλλά και δημόσια έγγραφα, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται.

Η συλληφθείσα, σε βάρος της οποίας σχηματίζεται δικογραφία για «Απάτη κακουργηματικής μορφής» και παράβαση του Νόμου «περί Τελωνειακού Κώδικα», οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 

 

 

 


Πηγή:agelioforos


Manos Manos Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Δωρεάν διανομή ρυζιού στην Λάρισα

Αύριο Παρασκευή στις 10.00 το πρωί στο κτίριο του ΚΕΠΥΕΛ (στο Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, πίσω από το ξενοδοχείο Imperial) θα γίνει διανομή ρυζιού από την αντιπεριφέρεια Λάρισας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένας Καραλαριώτου, σε δικαιούχους φορείς και συλλόγους.

Το ρύζι έρχεται να προστεθεί στα ζυμαρικά και τη γραβιέρα που ήδη έχουν διανεμηθεί, με βάση το πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ευθύνη για το νομό Λάρισας έχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας.

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

"Όλοι οι άντρες εδώ τον έχουν μακρύ και χοντρό". . . !

 Μια παρέα από γυναίκες πήγε διακοπές και είδαν ένα πενταόροφο 
ξενοδοχείο με μια πινακίδα που έγραφε: "Μόνο για γυναίκες". 
Αφού είχαν πάει εκδρομή μόνες τους, αποφάσισαν να πάνε εκεί. 


Ένας πολύ ωραίος άντρας στην ρεσεψιόν τους εξήγησε: 
"Έχουμε πέντε ορόφους, ανεβείτε έναν-έναν 
και όταν βρείτε αυτό που σας ικανοποιεί, μείνετε εκεί. 
Εύκολα θα αποφασίσετε γιατί κάθε όροφος έχει 
πινακίδες που γράφουν τι είναι μέσα." 

Έτσι άρχισαν να ανεβαίνουν και στον πρώτο όροφο η πινακίδα 
έλεγε: "Όλοι οι άντρες εδώ τον έχουν κοντό και λεπτό". 
Οι φιλενάδες γέλασαν και χωρίς διαταγμό ανέβηκαν παραπάνω. 

Στον δεύτερο όροφο η πινακίδα έλεγε: 
"Όλοι οι άντρες εδώ τον έχουν μακρύ και λεπτό". 
Πάλι δεν έφτανε και ανέβηκαν παραπάνω. 

Στον τρίτο όροφο η πινακίδα έλεγε: 
"Όλοι οι άντρες εδώ τον έχουν κοντό και χοντρό". 
Πάλι μια απογοήτευση και ανέβηκαν παραπάνω 
ξέροντας ότι υπάρχουν δυό όροφοι ακόμα. 

Στον τέταρτο όροφο η πινακίδα ήταν τέλεια, έλεγε: 
"Όλοι οι άντρες εδώ τον έχουν μακρύ και χοντρό". 
Οι γυναίκες ενθουσιάστηκαν και είπαν να μπούν 
αλλά σκέφτηκαν ότι υπάρχει ένας ακόμα όροφος. 

Αναρωτώμενες μήπως χάσουν κάτι πανε στον πέμπτο, 
όπου η πινακίδα έλεγε : 
"Δεν υπάρχουν άντρες εδώ 
Αυτός ο όροφος κτίστηκε απλά για να αποδειχτεί 
ότι δεν υπάρχει τρόπος να ευχαριστηθεί μια γυναίκα."

 

 

 

 

kokoria.gr 


paris Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Τέλος ο Λεονάρντο

 Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ αποτελεί ο Λεονάρντο, καθώς το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου λύθηκε όπως αναμενόταν κοινή συναινέσει με τον "Δικέφαλο".

Ο Λεονάρντο ήρθε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι υπογράφοντας συμβόλαιο έξι μηνών με την προϋπόθεση ότι αν πείσει τον Λάσλο Μπόλονι θα επεκταθεί η συνεργασία του με το "Δικέφαλο".

 

 Ο Βραζιλιάνος δεν έπεισε τον τεχνικό του "Δικεφάλου", ενώ φάνηκε ότι ο Ρουμάνος προπονητής προτιμά για τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα τον Σταφυλίδη ως δεύτερη επιλογή μετά τον Λίνο.

 

 

 

 

sport24.gr   

 

 

 


Σελίδα 11326 από 11418 (114172 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11325
[11326]
11327
11328
11416
11417
11418
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά