16/06/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
Ατάκες
+ + -

Πέντε ημέρες

Πέντε ημέρες καθαρός
από λεφτά
στο πορτοφόλι.Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
Ατάκες
+ + -

Καλημέρα σ’ αυτούς που έχουν λιπάκι στη κοιλιά..

Καλημέρα σ’ αυτούς
που έχουν λιπάκι στη κοιλιά..
Στους φεταρισμένους
ουτε γειάΚάτια Θεοδώρου Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
Ατάκες
+ + -

Πιο εύκολα καίω εγκεφαλικά κύτταρα παρά θερμίδες

Πιο εύκολα καίω
εγκεφαλικά κύτταρα
παρά θερμίδεςΚάτια Θεοδώρου Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
Ατάκες
+ + -

Κι εγω ιδρωνω παιδια.

Κι εγω ιδρωνω παιδια.
Αλλα ο ιδρωτας μου μυριζει αγιοκλημα,
αερακι ενος απομεσημερου τ’Αυγουστου
και φλερταρει με την αλμυρα
στα δαχτυλα των χεριων,
καθως μπλεκονται με την αμμο,
μια καλοκαιρινη ραστωνη.
ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΝΟΜΑΙ
ΚΑΙ ΒΑΖΩ
ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ.Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
Ατάκες
+ + -

Δωστε μου μια άδεια..

Δωστε μου μια άδεια
ή δυο κιλά εκλεράκια.Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
Ατάκες
+ + -

Σήμερα παιδιά μάλωναν..

Σήμερα παιδιά μάλωναν
δύο γκομενάκια για πάρτη μου.
Η μία φώναζε: “Πάρτον εσύ”
και η άλλη: “τι να τον κάνω;”Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
Ατάκες
+ + -

Δείτε λέει το άρθρο..

Δείτε λέει το άρθρο
τα 5 μέρη για τις καλύτερες
καλοκαιρινές βουτιές
και δεν έχει το ζουμακι
από την χωριάτικη.
Άσχετοι εντελώςΚάτια Θεοδώρου Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
Ατάκες
+ + -

Καλημέρα μόνο σε όσους έχουν ψυχολογικά

Καλημέρα
μόνο σε όσους
έχουν ψυχολογικάΚάτια Θεοδώρου Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
Διάφορα
+ + -

Συνεχίζεται η απεργία στα διαγνωστικά-Κρίσιμη συνάντηση με Ξανθό

 Την Δευτέρα ξεκίνησε η επ' αόριστον κινητοποίηση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων. 

Στην απεργία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ). Πρόκειται για χιλιάδες ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία σημειωτέον διενεργείται το 95% των διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, σήμερα Τρίτη θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του συντονιστικού οργάνου των ιδιωτικών Ενώσεων ΠΦΥ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.


Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν ανάλογες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες όμως κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Η απεργία διαρκείας γίνεται με αίτημα την επανεξέταση γενικώς του clawback (υποχρεωτική επιστροφή της υπέρβασης της κλειστής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις) και ειδικώς του clawback του δεύτερου εξαμήνου του 2018 που υπολογίζεται στα 55 εκατ. ευρώ. 

Τα εργαστήρια θα παραμείνουν ανοικτά τις απογευματινές ώρες όλης της εβδομάδας, προκειμένου να παραδίδουν αποτελέσματα εξετάσεων που έχουν ήδη διενεργηθεί και πιο συγκεκριμένα από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα ξεκίνησαν κινητοποιήσεις και οι γιατροί των διαγνωστικών κέντρων όπως και οι φυσικοθεραπευτές αντιδρώντας στα μέτρα επιστροφών (rebate και claw-back).

https://www.thetoc.gr/

Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
Πολιτικά
+ + -

Νέο τελεσίγραφο ΗΠΑ στην Τουρκία για τους S-400

 Την ικανοποίησή τους για την ομόφωνη επικύρωση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του ψηφίσματος που καλεί την Τουρκία να ακυρώσει την προγραμματισμένη απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400, εξέφρασαν οι επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ. 

Με τίτλο «Εκφράζοντας ανησυχία για την αμερικανο-τουρκική συμμαχία», το διακομματικό ψήφισμα που φέρει τις υπογραφές σχεδόν όλης της θεσμικής ηγεσίας της αμερικανικής Βουλής «τονίζει την ιστορική συμμαχία με την Τουρκία και προτρέπει τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να αποφύγει μια στρατιωτική σχέση με τη Ρωσία που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αμερικανο-τουρκική εταιρική σχέση και τον ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ».

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την επικύρωση του ψηφίσματος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής, Έλιοτ Ένγκελ, κάνει λόγο για ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να διευθετηθεί με μια συμβιβαστική λύση.


«Είναι κάτι που βλέπουμε σπάνια στις διεθνείς σχέσεις, αλλά αυτό είναι ένα ασπρόμαυρο ζήτημα. Δεν υπάρχει μέση λύση. Είτε ο κ. Ερντογάν θα ακυρώσει τη ρωσική συμφωνία, είτε δεν θα το κάνει. Και δεν υπάρχει η μελλοντική δυνατότητα για την Τουρκία στο να έχει από κοινού ρωσικά όπλα και αμερικανικά F-35. Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή. Δεν υπάρχει δρόμος για εξισορρόπηση της κατάστασης που θα επιτρέψει στην Τουρκία να έχει και το γλυκό και να το τρώει ταυτόχρονα. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να εκθέσουμε την κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια τεχνολογία στην Ρωσία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στην Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής, Μάικλ ΜακΚολ, κάλεσε την Τουρκία να επιλέξει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και υπενθύμισε ότι η αμερικανική προσφορά προβλέπει την επιτάχυνση της παράδοσης τους συστήματος Patriot με στόχο να δώσει στην Άγκυρα μια εναλλακτική επιλογή που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της σχέσης.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το παρόν ψήφισμα εκφράζει πλήρη στήριξη στην προσφορά της αμερικανικής κυβέρνησης για την πώληση του συστήματος Patriot στην Τουρκία, στην περίπτωση που η Τουρκία δεν αποκτήσει το S-400. Θέλουμε να δώσουμε στην Τουρκία την ικανότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες ασφαλείας της χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη θέση της στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει μια σαφή διττή επιλογή ανάμεσα στην αγορά των ρωσικών S-400 και της προσφοράς των ΗΠΑ για την επιτάχυνση της παράδοσης των πυραύλων Patriot. Καλώ την Τουρκία να προχωρήσει προς τα εμπρός και να επιλέξει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ» σημιώνει.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα στέλνει με σαφή τρόπο το μήνυμα στην Τουρκία ότι «το Κογκρέσο δεν σκοπεύει να μείνει παθητικός θεατής στο ενδεχόμενο της απόκτησης του ρωσικού συστήματος S-400 και προειδοποιεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει «σοβαρές συνέπειες». Όπως άλλωστε υπενθυμίζεται στην κοινή ανακοίνωση, ο νόμος για την «Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής μέσω Κυρώσεων (CAATSA) προβλέπει την επιβολή κυρώσεων «σε οποιοδήποτε πρόσωπο διεξάγει σημαντική συναλλαγή με τους ρωσικούς τομείς άμυνας ή πληροφοριών».

Πεντάγωνο: Τέλος στην εκπαίδευση των τούρκων πιλότων
Tην ίδια ώρα το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι τούρκοι χειριστές των αεροσκαφών F-35 δεν πραγματοποιούν πλέον εκπαιδευτικές πτήσεις στην αμερικανική αεροπορική βάση στην Αριζόνα όπου φιλοξενούνται. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μειώνει τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους, εξαιτίας των σχεδίων της Άγκυρας να αποκτήσει ένα ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας. «Το υπουργείο ενημερώθηκε ότι οι τούρκοι πιλότοι (...) δεν πετούν» πλέον, δήλωσε ο αντιπτέραρχος Μάικ Άντριους, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Το θέμα της εκπαίδευσης των τούρκων πιλότων παίρνει νέα τροπή μετά και τις αποκαλύψεις του Foreign Policy ότι στην Ουάσιγκτον έχει τεθεί ζήτημα ασφάλειας καθώς εκφράζονται φόβοι εκμετάλλευσης από τους Τούρκους πιλότους. Την αποκάλυψη έκανε το περιοδικό Foreign Policy σε κείμενο της Lara Seligman, η οποία είχε δημοσιεύσει και τις πληροφορίες για την επιστολή που έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Πάτρικ Σάναχαν στον Τούρκο ομόλογό του, Χουσλουσί Ακάρ.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει δώσει επίσημα στην Τουρκία προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου για να ακυρώσει τη συμφωνία για την αγορά του συστήματος S-400 από τη Ρωσία, διαφορετικά η χώρα θα εκδιωχθεί και από το πρόγραμμα των F-35. 

φωτο Reuters

https://www.thetoc.gr/

Σελίδα 4 από 11275 (112746 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
[4]
5
6
7
11273
11274
11275
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά