24/05/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Κάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
Πολιτικά
+ + -

Μαρινάκης: Ό,τι υποσχεθήκαμε για τον Πειραιά το πράξαμε και θα κάνουμε και παραπάνω

 «Θέλω να βλέπω τον τόπο μου να πάει καλά» είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και δεσμεύθηκε να δημιουργήσει σύγχρονο κολυμβητήριο και Ταμείο Επιχειρηματικότητας για τους νέους του δήμου Πειραιά
Την αγάπη του για τον Πειραιά μετέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είναι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του σημερινού δήμαρχου της πόλης, Γιάννη Μώραλη.

«Αγαπώ τον Πειραιά, αυτό τα λέει όλα. Πάθος έχω με τον Πειραιά, με τον τόπο μου. Θέλω να βλέπω τον τόπο μου να πάει καλά και σήμερα ο τόπος δεν πάει καλά. Περπατώντας στις γειτονιές του Πειραιά μπορούμε να δούμε έργα, δράσεις για τη νεολαία, τα ασθενέστερα στρώματα, μνημεία κ.α. που αποδεικνύουν ότι έχουμε πάει καλά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Όπως είπε «έχουμε σχέδια για το θέμα της ανεργίας στον Πειραιά και έχει μειωθεί στην πόλη. Έχουμε διαθέσει δύο εκατομμύρια βιβλία-οδηγούς για να διατεθούν στους τουρίστες. Για να έχει εικόνα ο επισκέπτης του Πειραιά. Ξεκινήσαμε ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο. Και έχουμε 1.700 νέες θέσεις εργασίας και προχωράμε για να πάμε στις 7.500 θέσεις εργασίας».

«Ακούω πολλά ευχαριστώ από τον κόσμο για όσα έχω κάνει στον Πειραιά. Και τους Πειραιώτες δεν τους κοροϊδεύεις. Ό,τι είχαμε υποσχεθεί το πράξαμε και θα κάνουμε και παραπάνω. Ο δήμαρχος έχει κάνει καλή δουλειά. Έχουμε εισπράξει 88 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τελειώνοντας τα δύο έργα που μας έχουν ταλαιπωρήσει όπως το τραμ, που εγώ ήμουν αντίθετος να περνάει από το κέντρο του Πειραιά, αλλά και το μετρό, θα περπατάμε σε ένα διαφορετικό Πειραιά» πρόσθεσε.

Με τον Γιάννη Μώραλη έχουμε αδελφική σχέση

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτήρισε αδελφική τη σχέση του με τον δήμαρχο Πειραιά, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την πολύ καλή συνεργασία με τον Γιάννη Μώραλη, τόσο στον Δήμο όσο και την περίοδο του Ολυμπιακού.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην περηφάνια του δημάρχου για την καταγωγή και την οικογένειά του.

Ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε, στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1, ότι θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να στηρίζει τους πειραιώτες που έχουν ανάγκες με την καθοδήγηση της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά και του μητροπολίτη Σεραφείμ. 

Δεσμεύθηκε, επίσης,να δημιουργήσει σύγχρονο κολυμβητήριο και Ταμείο Επιχειρηματικότητας για τους νέους του Δήμου ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Κάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
Πολιτικά
+ + -

Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης της Ξένης Δημητρίου για άδεια στον Κουφοντίνα

 Αναιρέθηκε από το ανώτατο δικαστήριο η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Βόλου να μην δοθεί άδεια στον τρομοκράτη της 17Ν έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου - Αναμένεται νέα συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου Βόλου για να αποφασίσει εκ νέου αν θα δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα
Ικανοποίησε στην ουσία ο Άρειος Πάγος το αίτημα του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου, με το οποίο δεν χορηγήθηκε η  7η κατά σειρά άδεια στον «Λουκά» της 17Ν.

Το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο Δήμητρα Κοκοτίνη, αναίρεσε  το βούλευμα  των δικαστών του Βόλου που δεν ενέκριναν την  άδεια στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το ΣΤ' Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Οι αρεοπαγίτες, όπως ήταν αναμενόμενο, υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία τη νύκτα της περασμένης Παρασκευής είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου. Η Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.


Στο δικαστικό συμβούλιο Βόλου η απόφαση

Έτσι, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας Κουφοντίνας. Θα κρίνει δηλαδή εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές. 

Πάντως, δεν αποκλείεται οι δικαστές του Βόλου να εμείνουν στις απόψεις τους.

Το Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου θα συνεδριάσει για να εξετάσει εκ νέου το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για το ζήτημα της άδειας, μετά τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, χωρίς όμως να είναι γνωστό εάν θα είναι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ή όχι, καθώς τα δικαστήρια υπολειτουργούν, λόγω της προεκλογικής περιόδου. 


Αναμενόμενη η απόφαση αναίρεσης

Πάντως, όπως έλεγαν αργά χθες το βράδυ εισαγγελείς που γνωρίζουν τα δρώμενα μέσα στο δικαστικό μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας, το «δια ταύτα» του βουλεύματος του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος, ήταν όχι μόνο αναμενόμενο, αλλά και βέβαιο, καθώς είχαν ασκηθεί όλες οι απαιτούμενες πιέσεις και είχαν σχεδόν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις που θα σφράγιζαν το επιθυμητό κυβερνητικό αποτέλεσμα.

Ως δεύτερος εξωδικαστικός μοχλός πίεσης λειτούργησαν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα τα οποία πραγματοποίησαν δεκάδες «εμφανίσεις» καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος με βανδαλισμούς και καταγραφές χυδαίων συνθημάτων, μέχρι του σημείου να κάνουν καταδρομική επίθεση στο κτίριο της Βουλής βάφοντας την μια πλευρά του κτιρίου κόκκινη.

Φυσικά, στις ενέργειες αυτές του Ρουβίκωνα η Κυβέρνηση έβαλε, όχι απλά πλάτη, αλλά σήκωσε «τείχος» για να μη βλέπει τι γίνεται προς τα έξω.

https://www.protothema.gr/

Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
Πολιτικά
+ + -

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

 Θα είναι παρών στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα Τετάρτη (21/5) ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Τσίπρα είναι να μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 19:30 στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού και εκεί θα βρίσκονται και οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμο Θεσσαλονίκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστο Γιαννούλη αντίστοιχα, οι οποίοι θα κάνουν το δικό τους χαιρετισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί και το Μετρό της Θεσσαλονίκης, παρουσίας και του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη.


https://www.typosthes.gr/

Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
Διάφορα
+ + -

Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

 Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Αθήνα και το Δήλεσι Βοιωτίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, από  το απόγευμα της Τετάρτης έως και το απόγευμα της Παρασκευής.

Ειδικότερα, την Τετάρτη στις 6 μ.μ. θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ενώ την Πέμπτη το πρωί στις 10 θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη και στη συνέχεια στις 11 την ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας», ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ. του Ιδρύματος και ακολούθως, στις 12.30, το βιβλιοπωλείο «Εστία».

Αργότερα, θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο πρόεδρος της Αδελφότητας των Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία Παμμακάριστος», άρχων ορφανοτρόφος Γεράσιμος Φωκάς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος στο Δήλεσι Βοιωτίας, για την τελετή των εγκαινίων, στις 6 μ.μ., του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης «Άγιος Πορφύριος» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Το κέντρο αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα αγάπης στην ιστορία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δημιουργήθηκε ύστερα από πολύχρονη και κοπιώδη μέριμνα του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Μάλιστα, αποτελεί όραμά του.

Έχει κατασκευαστεί σε εκκλησιαστική έκταση 27 στρεμμάτων, ενώ τα κτίρια αποτελούνται από συνολική επιφάνεια 4.600 τ.μ., δυναμικότητας 64 κλινών. Στόχος του, η παροχή βασικών προνοιακών υπηρεσιών φιλοξενίας, εστίασης, δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης και προληπτικής ιατρικής ταυτόχρονα σε ηλικιωμένους και σε έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, οι οποίοι θα διαβιούν εντός του Κέντρου (βασικό πρότυπο λειτουργίας) και εκτός (πρότυπο ημερήσιας φροντίδας).

Το έργο περιλαμβάνει τον απαραίτητο ιατρικό, ξενοδοχειακό και λοιπό βοηθητικό εξοπλισμό. Επίσης, ο χώρος του διαθέτει νεόδμητο ιερό ναό, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοικτό θέατρο και χώρους περιπάτου και αναψυχής. Στον περιβάλλοντα χώρο βρίσκεται ένα πρότυπο φωτοβολταϊκό πάρκο για την ενεργειακή υποστήριξη του κέντρου. Εκ των βασικών σκοπών του είναι η ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας, ιδιαιτέρως στον τομέα της γηριατρικής και η συνεργασία τόσο με εξειδικευμένους φορείς (ερευνητικούς, βιο-ιατρικούς, κοινωνικούς κ.ά.) όσο και με καταλλήλως εκπαιδευμένα φυσικά πρόσωπα.

Την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, ο Παναγιώτατος θα δεχθεί στο κατάλυμά του τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, και στις 12.10 τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Στη 1 μ.μ. θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και το απόγευμα, στις 7, θα αναχωρήσει για το Φανάρι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Αρχείο

https://www.thetoc.gr/

Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
Οικονομία
+ + -

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις 120 δόσεις: Πάνω από 7.000 αιτήσεις σε μια ημέρα

 Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία από την «κινητοποίηση» των οφειλετών του δημοσίου καλείται να «μελετήσει» το οικονομικό επιτελείο, καθώς οι λεγόμενες 120 δόσεις είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα δημοσιονομικό στοίχημα.

Οι θεσμοί επιμένουν ότι το μέτρο θα δημιουργήσει δημοσιονομική τρύπα η οποία μάλιστα μπορεί να φτάσει στο 0,5% του ΑΕΠ. Από την άλλη το οικονομικό επιτελείο επιμένει ότι όχι μόνο δεν θα θιγούν τα έσοδα του δημοσίου αλλά ότι θα προκύψει και πλεόνασμα. Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας αποδεικνύουν ότι το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο.

Μέχρι σήμερα το πρωί, περισσότεροι από 70.000 είχαν επισκεφτεί την πλατφόρμα, ενώ από αυτούς οι 7.000 ήδη προχώρησαν στη ρύθμιση των οφειλών τους. Τι όμως έχει σημασία για το υπουργείο Οικονομικών: Αν αυτοί που ρυθμίζουν είναι οφειλέτες που είχαν εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια τακτοποίησης των χρεών τους –άρα φέρνουν φρέσκο χρήμα στα ταμεία τώρα- ή αν είναι οφειλέτες που το… πάλευαν οπότε τώρα αντιμετωπίζουν τη ρύθμιση ως «μάννα εξ’ ουρανού» που θα τους φέρει μικρότερη δόση.


Πάντως, όπως συνειδητοποίησαν ήδη όσοι οφειλέτες εντάχθηκαν ήδη στη ρύθμιση, το σύστημα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να «ωθεί» τον οφειλέτη να πληρώνει όσο το δυνατόν περισσότερα κάθε μήνα.

Τα κίνητρα της εξόφλησης σε όσο το δυνατόν λιγότερες δόσεις είναι δύο:

1.       Πρώτον διαγράφεται μεγαλύτερο ποσοστό των προσαυξήσεων και των τόκων που έχοιυν ήδη καταλογιστεί στον οφειλέτη. Επίσης, επειδή η ρύθμιση είναι έντοκη (με επιτόκιο 5% για οφειλές άνω των 3000 ευρώ) όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα αποπληρωμής, τόσο μεγαλύτερο είναι και το ποσό των τόκων που πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης για να κλείσει τη ρύθμιση.

Δεύτερον δίδεται η δυνατότητα να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στον δεσμευμένο από την εφορία τραπεζικό λογαριασμό. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο καθώς η ΑΑΔΕ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ακριβώς το πώς θα γίνει η υλοποίηση. Ο πρώτος τρόπος είναι να μπορεί να αποπληρωθεί η δόση της ρύθμισης μέσα από το υπόλοιπο του δεσμευμένου τραπεζικού λογαριασμού. Και ο δεύτερος τρόπος είναι να αυξηθεί το ακατάσχετο όριο του τραπεζικού λογαριασμού.

Η σχετική τροπολογία επί του θέματος έχει ήδη ψηφιστεί αλλά για την υλοποίηση απαιτείται η έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης αλλά και η προετοιμασία σε τεχνικό επίπεδο. Η ολοκλήρωση του θέματος προϋποθέτει στενή καθημερινή συνεργασία της ΑΑΔΕ με τις τράπεζες. Σχετικές συσκέψεις επί του θέματος έχουν ήδη προγραμματιστεί με στόχο και το συγκεκριμένο μέτρο να ενεργοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο. 

https://www.thetoc.gr/

Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
Διάφορα
+ + -

Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων-αυξήθηκαν κατά 4.000

 Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ

Συνολικά οι εισακτέοι θα είναι 78.335 ενώ πέρυσι ήταν 74.692, που σημαίνει ότι φέτος θα δημιουργηθούν 3.600 περισσότερες θέσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο: 


Ορίζουμε τον αριθμό εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, κατά Σχολή ή Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ως ακολούθως:
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 https://www.thetoc.gr/

 

 


 

 
 


 

Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
Πολιτικά
+ + -

Σας δίνω παροχές, ψηφίστε με

 Τα δίνει «όλα για όλα» ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει ευρωεκλογών και πλέον ομολογεί, απροκάλυπτα, ότι στόχος των παροχών που ανακοίνωσε προ ημερών είναι η εκλογική διάσωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν δεινή ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές, με διαφορά που πιθανώς να είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ιστορικά, ο πρωθυπουργός δεν τηρεί πλέον, όπως σημειώνουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ούτε τα προσχήματα. 
 
Η πιο χαρακτηριστική του φράση είναι αυτή που χρησιμοποίησε προχθές, στο δελτίο ειδήσεων του Kontra, όπου είπε:«Ξέρει ο συνταξιούχος που μας παρακολουθεί ότι η σύνταξή του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει την Κυριακή και θα βάλει στην κάλπη».

Αντιδράσεις για τη δήλωση Τσίπρα για τις συντάξεις

Η πρωτοφανής ομολογία ότι οι παροχές δίδονται έναντι της θετικής ψήφου για την κυβέρνηση δεν πέρασε απαρατήρητη από τα κομματικά επιτελεία και η πιο χαρακτηριστική αντίδραση ήταν αυτή του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη, που έγραψε στο Twitter:

«Ο κ. Τσίπρας ομολογεί κυνικά ότι κρατά ομήρους τους συνταξιούχους με αντάλλαγμα μια ψήφο. Ξεχνά ότι το Ισχυρό Κοινωνικό Κράτος είναι Δικαίωμα για Όλους. Στις 26 Μάη, στείλε του Μήνυμα Αλλαγής!»

Αν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, που γυρίζει την πολιτική ατζέντα στο «Τσοβόλα δώσ' τα όλα», δεν έγινε μείζον θέμα στην πολιτική αντιπαράθεση, στο φίνις της καμπάνιας, αυτό έχει να κάνει με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποφύγει τις πολωτικές αναφορές, που συσπειρώνουν το εκλογικό ακροατήριο του κ. Τσίπρα, και να δώσει έμφαση στο πρόγραμμα της ΝΔ.

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ κάνουν λόγο για κυνική αντιμετώπιση της εκλογικής καμπάνιας
 
Η αναφορά όμως, όπως επισημαίνουν στελέχη τόσο της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ, δίνει μια σαφή γεύση της κυνικής αντιμετώπισης της εκλογικής καμπάνιας και των δημοσίων οικονομικών από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και της ετοιμότητάς του να «τινάξει την μπάνκα στον αέρα» προκειμένου να διασωθεί εκλογικά.

Άλλωστε ο κ. Τσίπρας σε άλλη του συνέντευξη, σε ραδιοφωνικό σταθμό, έδωσε και τη συνέχεια του συλλογισμού του και του απροκάλυπτου διλήμματος που θέτει στους ψηφοφόρους. Σημειώνοντας ότι αν εκλεγούν οι συντηρητικοί στην Ευρωβουλή, θα υπάρξει αντίδραση της Κομισιόν στο πακέτο παροχών του ΣΥΡΙΖΑ, και πιθανώς ορισμένα μέτρα που ανακοίνωσε να ακυρωθούν.

Ενώ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε, τέτοιου είδους εκβιασμοί δεν θα περάσουν…

Το «χαρτί» της «κόντρας» με τους εταίρους

Ούτε αυτή η δήλωση πέρασε απαρατήρητη από τα κομματικά επιτελεία, καθώς δείχνει, σημειώνουν, και την επίγνωση του κ. Τσίπρα των αντιδράσεων των δανειστών στην παροχολογία, και της διογκούμενης δυσπιστίας πλέον των αγορών και των επενδυτών στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «επιστροφή στην κανονικότητα».

Ενώ δίνει και μια γεύση της στρατηγικής Τσίπρα ενόψει εθνικών εκλογών. Οπου -όπως λένε στην αντιπολίτευση- δεν θα διστάσει να παίξει και πάλι το χαρτί της κόντρας με τους εταίρους, επιδιώκοντας να συσπειρώσει και πάλι το κοινό που ψήφισε «Οχι» στο δημοψήφισμα.

Η στρατηγική Τσίπρα όμως έχει και πολλά ρίσκα. Οπως σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές, το παρελθόν έχει δείξει ότι οι παροχές στο παρά πέντε της κάλπης δεν αποδίδουν εκλογικά. Κάτι ξέρει επ’ αυτού ο Κώστας Σημίτης… Και η αλήθεια είναι ότι, παρά το γενναίο πακέτο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η ψαλίδα δεν κλείνει.

Οι πολίτες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν τη ψήφο τους

Δεύτερον, όπως έχουν δείξει οι πρόσφατες έρευνες, οι ψηφοφόροι έχουν φυσικά πλήρη επίγνωση της σκοπιμότητας των προεκλογικών παροχών και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αλλάξουν την ψήφο τους.
 
Αντίθετα, ορισμένοι αποδίδουν τα μέτρα Τσίπρα στην πίεση που ασκεί στην κυβέρνηση το πακέτο των φορολογικών μειώσεων που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τρίτον, η απογοήτευση των συνταξιούχων για τη λεγόμενη «13η σύνταξη», που κατατέθηκε κουτσουρεμένη, προκάλεσε την αγανάκτησή τους, ενώ απογοήτευση φυσικά προκάλεσε και η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά, που αποτελούν ήδη παρελθόν.

Η αντίδραση της Κομισιόν μετά τις εκλογές

Τέταρτον, αναμένεται αμέσως μετά τις ευρωεκλογές σκληρή αντίδραση της Κομισιόν. Η έκθεση που θα δημοσιοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, λένε οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, θα δικαιώνει την εκτίμηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για το μειωμένο πρωτογενές πλεόνασμα. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι εταίροι θα ζητήσουν μέτρα για να καλυφθεί το κενό.

Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αρνηθεί φυσικά να πάρει μέτρα, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές εκλογές, η κρίση πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα επιτόκια δανεισμού, το οικονομικό κλίμα και τις ξένες επενδύσεις.

Μια επανάληψη του 2015, αν αυτή είναι όντως η πρόθεση του κ. Τσίπρα, είναι το μεγαλύτερο ρίσκο που παίρνει ο πρωθυπουργός, καθώς -όπως σημειώνουν στην αντιπολίτευση- αυτό που επιθυμεί η κοινή γνώμη είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και όχι μια νέα κρίση, που θα γυρίσει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

Κυρίως όμως, σημειώνουν στην Πειραιώς, η διαφαινόμενη μεγάλη ήττα του Αλέξη Τσίπρα στις ευρωεκλογές θα του στερήσει τη δυνατότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες και ο σχεδιασμός πιθανότατα να ανατραπεί ολοσχερώς

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Πηγή: iefimerida.gr

Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
Ατάκες
+ + -

Ήρθε ενας κυριος 77 χρονων

Ήρθε ενας κυριος 77 χρονων
και βλέπει έναν άλλο κύριο
85 χρονων
και λέει έτσι θα γίουμε κι εμεις
όταν γεράσουμε???
ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ!!!Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
Ατάκες
+ + -

Μεχρι πότε θα κταπιέζω..

Μεχρι πότε θα κταπιέζω
την πάμπλουτη φυση μου
και θα ζω ως φτωχιά;Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
Ατάκες
+ + -

Πήγα γυμναστήριο και τι να δω;

Πήγα γυμναστήριο και τι να δω;
Ένας έκανε πετάλι
σε ένα ποδήλατο χωρίς ρόδες.
Πιο πέρα μια άλλη έτρεχε
χωρίς να πηγαίνει πουθενά
και ένας κακομοίρης έκανε κουπί,
αλλά του έλειπε η βάρκα.
Άνθρωπος είμαι κι εγώ παιδιά.
Φοβήθηκα κι έφυγα.Σελίδα 1 από 11264 (112636 αντικείμενα)
Προηγούμενο
[1]
2
3
4
5
6
7
11262
11263
11264
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά