02/07/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Σε λειτουργία ο μαστογράφος του κέντρου υγείας Ευόσμου

Μετά από τρία χρόνια τέθηκε σε λειτουργία ο υπερσύγχρονος Μαστογράφος στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος ενώ είχε εγκατασταθεί από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου παρέμεινε ανενεργός, λόγω έλλειψης Ακτινολόγου. 


«Η λειτουργία του Μαστογράφου στο Κέντρο Υγείας έρχεται να συμπληρώσει την μεγάλη προσπάθεια του Δήμου μας για πρόληψη και θεραπεία. Εξακολουθούμε να έχουμε σε προτεραιότητα τη συμπλήρωση όλων των ελλείψεων που υπάρχουν σε ιατρικές ειδικότητες έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όσο καλύτερα γίνεται οι Δημότες μας στα δύο Υποκαταστήματα του ΙΚΑ, στο Κέντρο Υγείας και στο Δημοτικό Φυσικοθεραπευτήριο» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης. 

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια – Ιατρό του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου κ. Φωτεινή Δάντση, το πρόβλημα με την έλλειψη Ακτινολόγου λύθηκε, ο Μαστογράφος είναι τελευταίας τεχνολογίας με άριστη απεικόνιση και λειτουργεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι Δήμοι μπαίνουν στον αγώνα της πρόληψης και ειδικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Συγκεκριμένα η μαστογραφία είναι εξαιρετικά σημαντική εξέταση για κάθε γυναίκα προκειμένου να ανακαλύψει αλλοιώσεις και αλλαγές στο στήθος πριν ακόμη γίνουν αντιληπτές από τις γυναίκες ή τον γυναικολόγο τους με ψηλάφηση» δήλωσε η ιατρός και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας κ. Αβρόρα Σαββίδου. 

Στην εξέταση μπορούν να υποβληθούν γυναίκες όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων. Τα ραντεβού κλείνονται αυτοπροσώπως στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου και όχι τηλεφωνικά γιατί πρέπει να δίνονται σε κάθε γυναίκα, ανάλογα με την περίπτωση, οι κατάλληλες συμβουλές πριν από την Μαστογραφία.

 

 

 

zougla.gr 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

19 σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία

19 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 12 ήταν άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, όπου μεταβαίνει σήμερα μια πρώτη ομάδα του Αραβικού Συνδέσμου για να προετοιμάσει την αποστολή παρατηρητών στην περιοχή, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

"Εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν στη Χομς (κεντρική Συρία), η πλειοψηφία στη συνοικία Μπάμπα Άμρο, από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες άνοιξαν πυρ με βαριά πολυβόλα", επεσήμανε το OSDH, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί καθώς μερικοί έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Άλλοι "δύο άμαχοι σκοτώθηκαν όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν στο χωριό Χιτς", στην περιοχή της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, προσέθεσε η ίδια πηγή. 

 

 

 

 

ofono 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

"Σε βαθιά κρίση η Δικαιοσύνη"

  «Σε βαθιά κρίση» είναι η Δικαιοσύνη, τόνισε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, κατά την παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου για «τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας».

Αναφερόμενος ο υπουργός στην καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης, επισήμανε ότι «στη χώρα μας δεν έχουμε καθυστερήσεις, έχουμε αρνησιδικία», η οποία επιδεινώνεται και «συμβάλλει αποφασιστικά στην επικράτηση πολύμορφης ανομίας και ατιμωρησίας».

«Δεν μπορεί να υπάρξει επιείκεια και ανοχή σε αυτό το φαινόμενο», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, γιατί δεν διαβρώνει μόνο τον κοινωνικό ιστό, δεν υπονομεύει μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά αποτελεί και τροχοπέδη στην οικονομική ζωή και την ανάπτυξη. 

 

 

 

ofono 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Προωθείται γρήγορο διαζύγιο με απλή δήλωση στο ληξιαρχείο

  Την εύκολη και γρήγορη λύση του γάμου με συμφωνία και κοινή δήλωση των συζύγων στο αρμόδιο ληξιαρχείο προωθεί - μεταξύ άλλων - το υπουργείο Δικαιοσύνης, με το νομοσχέδιο , το οποίο συζητείται στο υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσης: 

* Επιβάλλονται ταχύτατες διαδικασίες προσδιορισμού και έκδοσης αποφάσεωνασφαλιστικών μέτρων και περιορίζονται σημαντικά οι λόγοι και οι αφορμές αναβολής στα δικαστήρια.

* Καθιερώνεται η λειτουργία μονομελών εφετείων κακουργημάτων που συγκρατούνται από πρόεδρος εφετών, ενώ μεγάλος όγκος υποθέσεων μεταφέρεται στα Ειρηνοδικεία.

* Στις περιπτώσεις διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα στην προδικασία η υπόθεση εισάγεται την ίδια ημέρα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ή Εφετείο και εκδίδεται απόφαση αυθημερόν.

* Οι ανώνυμες καταγγελίες τίθενται στο αρχείο και απλοποιείται ο έλεγχος βασιμότητας των μηνύσεων και εγκλήσεων από τον εισαγγελέα.

* Επεκτείνεται το ωράριο των δικαστηρίων κατά δύο ώρες (από της 3 στις 5 το απόγευμα).

 

 

 

nooz 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Απάντηση Βενιζέλου στον Καρατζαφέρη για τα υποβρύχια

  "Διαχειρίστηκα το πλαίσιο των προμηθειών, στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, με απόλυτη διαφάνεια. Φεύγοντας άφησα πλαίσιο συμβατικό, νομοθετικό, προκειμένου όποιος έχει να το διαχειριστεί να δώσει μία λύση", ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τις πληρωμές των υποβυχίων. 

"Γράφεται εκτενώς για την εκταμίευση των 105 εκατομμυρίων ευρώ προς τον Σάφα. Ήθελα να διασκεδάσετε αυτές τις εντυπώσεις", απευθύνθηκε στον κ. Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας ότι "λεφτά στον αέρα δεν χαρίζουμε σε κανέναν. Είχαμε συμφωνήσει ότι θα φτιάχνει λαμαρίνες ο Σάφα και τότε θα πληρώνεται". 

 

 

 

ofono 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Κόσμος
+ + -

Ξεπέρασε το 7% η ανεργία στη Ρουμανία

Στο 7,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη Ρουμανία το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας.

Το ποσοστό εμφάνισε αύξηση κατά 0,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ρουμανίας, το ποσοστό απασχόλησης στην ηλικιακή ομάδα 15-64 ετών διαμορφώθηκε στο 59,1%, μειωμένο κατά 1,1% σε σχέση με πέρυσι.

 

 

 

zougla.gr


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Ντ. Μεντβέντεφ: «Καμία ανοχή σε εξτρεμιστές και προβοκάτορες»

Η Ρωσία δεν θα δεχθεί ξένη ανάμειξη ούτε «χειραγώγηση» από «προβοκάτορες και εξτρεμιστές», όπως τόνισε χαρακτηριστικά σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στην ετήσια ομιλία του στο Κοινοβούλιο, αναφερόμενος στην αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζουν τις απόψεις τους με όλα τα νόμιμα μέσα είναι διασφαλισμένο, αλλά οι απόπειρες να χειραγωγηθούν οι Ρώσοι πολίτες, να παρασυρθούν σε λάθη ή να υποκινηθούν κοινωνικές αναταραχές, είναι απαράδεκτες.

Δεν θα επιτρέψουμε σε προβοκάτορες και εξτρεμιστές να βάλουν την κοινωνία μας σε περιπέτειες ούτε θα ανεχθούμε ξένη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μας» επεσήμανε ο Μεντβέντεφ. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του για μεταρρύθμιση του πολιτικού και του εκλογικού συστήματος που θα επιτρέψει την απευθείας εκλογή των περιφερειακών κυβερνητών αντί του διορισμού τους από το Κρεμλίνο.

«Προτείνω πλήρη αναμόρφωση του πολιτικού μας συστήματος. Πρέπει να δώσουμε σε όλους τους ενεργούς πολίτες το δικαίωμα να συμμετάσχουν στην πολιτική ζωή» είπε.

Ο Μεντβέντεφ πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι πρέπει να δηλώνουν τις μεγάλες δαπάνες τους, εις ένδειξη της βούλησής του να πατάξει τη διαφθορά στην εξαπλούμενη ρωσική γραφειοκρατία.

«Νομίζω ότι θα ήταν σωστό να επιβληθεί έλεγχος στις δαπάνες των κρατικών αξιωματούχων, όταν τα έξοδά τους δεν ανταποκρίνονται στα έσοδά τους» υπογράμμισε. Παράλληλα, ο Μεντβέντεφ πρότεινε τη δημιουργία «δημόσιας τηλεόρασης» ανεξάρτητης από το κράτος.

Τα ρωσικά Μ.Μ.Ε. επικρίθηκαν έντονα, επειδή αγνόησαν τις μαζικές διαδηλώσεις στις αρχές του μήνα κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αναφερόμενος στη διεθνή οικονομική κρίση, ο Ρώσος πρόεδρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτή μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

Σύμφωνα με ανάλυση ενός ινστιτούτου δημοσκοπήσεων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, από 10.00 ως 200.000 άνθρωποι είναι πιθανό να συμμετάσχουν στη διαδήλωση που έχει προγραμματίσει η αντιπολίτευση για το Σάββατο στη Μόσχα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εκλογικό αποτέλεσμα και για να καταγγείλει νοθεία υπέρ του κόμματος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

 

 

zougla.gr


Paris Paris Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Πακέτο μέτρων για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ανακοινώνει ο Λοβέρδος

  Πακέτο 16 μέτρων που έχουν στόχο να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη, θα ανακοινώσει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, όπως είπε σήμερα ο ίδιος μιλώντας στους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας. Ένα από τα μέτρα αυτά, όπως ανέφερε, θα είναι η επιπλέον μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών από 23% που είναι σήμερα στο 15% (καθαρό 18,5%). 

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε στους διοικητές των νοσοκομείων ότι ο αγώνας για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης δεν θα στοχεύει πλέον στη μείωση των τιμών των φαρμάκων αλλά σε παρεμβάσεις που θα έχουν να κάνουν με τον όγκο της κατανάλωσής τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε την Πέμπτη στην τρίτη υποτιμολόγηση των φαρμάκων με αποτέλεσμα το νέο δελτίο τιμών να έχει σημαντικές μειώσεις σε γενόσημα και σε φάρμακα για τα οποία έχει λήξει η πατέντα. Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην πολιτική για το φάρμακο, είπε ότι τα μέτρα έχουν ήδη αποδώσει, καθώς το 2010 και το 2011 υπήρξε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,65 δισ. ευρώ.

Πάντως, οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας που αφορούν τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών ήταν άμεσες και έντονες. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ανέφερε ότι όσα σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας οδηγούν στην πλήρη εξόντωση του φαρμακείου της γειτονιάς. "Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα μας καταστρέψει. Το χάος που θα επικρατήσει είναι αποκλειστική του ευθύνη", είπε ο κ. Αμπατζόγλου. 

Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους διοικητές, ο Ανδρέας Λοβέρδος τους ενημέρωσε ότι υπάρχουν διαφωνίες για το νομοσχέδιο που αφορά την ειδικότητα των νέων γιατρών, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων να δίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις προκειμένου να αποκτήσουν την ειδικότητα, μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ, κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα αναζητήσει λύση και θα φέρει το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο. 

Όπως έγινε γνωστό από την τοποθέτηση του γ.γ. του υπουργείου Υγείας, κ. Πολύζου, έχει λήξει ήδη το θέμα με την αποπληρωμή 200 εκατ. ευρώ στους προμηθευτές μέχρι το τέλος του έτους, ενώ προς έγκριση βρίσκονται επιπλέον 20 εκατ. Τέλος, ο υπουργός Υγείας σχολίασε τη στάση του διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου, ο οποίος όπως είπε «κάνει συνδικαλισμό στο υπουργείο Υγείας». «Εμείς θα τον αφήσουμε να κάνει αυτά που νομίζει, αλλά θέλω να πω ότι στον αγώνα για το σύστημα υγείας είμαστε όλοι μαζί», κατέληξε ο υπουργός Υγείας. 

 

 

 

 

 

newpost.gr 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

«Επίσκεψη» 40 αναρχικών στο σπίτι του Χ.Παπουτσή

 Χθες στις 16.30 το απόγευμα περίπου 40 αναρχικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Χ.Παπουτσή. 

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία και έφτασαν ως το Χολαργό, έξω από την πολυκατοικία που διαμένει η οικογένεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα, πέταξαν προκηρύξεις υπέρ της απελευθέρωσης φυλακισμένων αναρχικών και στη συνέχεια αποχώρησαν μιας και δεν υπήρξε αστυνομική επέμβαση. 
 
 
 
protothema.gr 

Manos Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Μπορείτε να λύσετε το γρίφο του Αϊνστάιν;

 Ο Αϊνστάιν δημιούργησε τον ακόλουθο γρίφο υποστηρίζοντας ότι το 98% των ανθρώπων αδυνατεί να τον λύσει, ενώ μόνο το 2% ίσως τα καταφέρει. Ο γρίφος αυτός έχει απασχολήσει πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο, οι οποίοι προσπάθησαν να τον λύσουν, επιλέγοντας ο καθένας το δικό του τρόπο.

Η ιστορία του γρίφου έχει ως εξής:

Υπάρχουν 5 σπίτια, 5 διαφορετικών ανθρώπων. Σε κάθε σπίτι ζει ένας άνθρωπος διαφορετικής εθνικότητας. Οι 5 ιδιοκτήτες πίνουν ένα συγκεκριμένο ποτό, καπνίζουν μια ορισμένη μάρκα τσιγάρων και έχουν ένα συγκεκριμένο κατοικίδιο. Όλοι έχουν μεταξύ τους διαφορετικά κατοικίδια, διαφορετικές μάρκες τσιγάρων και διαφορετικά είδη ποτών.

Στοιχεία:

1. Ο Άγγλος μένει στο κόκκινο σπίτι.

2. Ο Σουηδός έχει έναν σκύλο.

3. Ο Δανός πίνει τσάι.

4. Το πράσινο σπίτι είναι αριστερά από το άσπρο σπίτι.

5. Ο ιδιοκτήτης του πράσινου σπιτιού πίνει καφέ.

6. Αυτός που καπνίζει Pall Mall τσιγάρα έχει πουλιά για κατοικίδια.

7. Ο ιδιοκτήτης του κίτρινου σπιτιού καπνίζει Dunhill.

8. Αυτός που μένει στο μεσαίο σπίτι πίνει γάλα.

9. Ο Νορβηγός μένει στο πρώτο σπίτι.

10. Αυτός που καπνίζει Blends μένει δίπλα σε αυτόν που έχει γάτες.

11. Αυτός που έχει το άλογο μένει δίπλα σε αυτόν που καπνίζει Dunhill.

12. Ο ιδιοκτήτης που καπνίζει Bluemasters πίνει μπίρα.

13. Ο Γερμανός καπνίζει Prince.

14. Ο Νορβηγός μένει δίπλα στο μπλε σπίτι.

15. Αυτός που καπνίζει Blends έχει έναν γείτονα που πίνει νερό.

Η ερώτηση που καλείστε να απαντήσετε είναι: «Ποιος έχει το ψάρι;»…

Προσπαθήστε τουλάχιστον… και αφήστε το βίντεο για λίγο αργότερα! Πού ξέρετε; Μπορεί και να ανήκετε στο υπόλοιπο 2%…

 

 

 

 

perierga 


Σελίδα 11349 από 11490 (114897 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11348
[11349]
11350
11351
11488
11489
11490
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά