27/09/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

«Δεν θέλω να συμμετάσχω»!

  Την απόφασή του να μην συμμετάσχει στα διοικητικά της ΑΕΚ γνωστοποίησε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Στέλιος Μανωλάς! 

«Κανείς δεν γνώριζε το όνομα», είπε για… εκείνο του Βασίλη Ξενιάδη, που ενδιαφέρεται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ! 

«Χωρίς να αμφισβητώ τις προθέσεις και την εντιμότητα κανενός, εγώ δεν θα συμμετάσχω… Μου ζητήθηκε από τον κ. Στράτο, που έχει αγνές προθέσεις. Βρέθηκε ο κ. Ξενιάδης. Είμαι λίγο περίεργος με ανθρώπους που δεν ξέρω. Δεν θα συμμετάσχω σε αυτό το πράγμα», τόνισε! 

«Λέγεται Κώστας Μανωλάς, έχει τη δική του καριέρα και ζωή και παίρνει μόνος του τις αποφάσεις. Εγώ είμαι, απλά, σύμβουλός του», σημείωσε για το θέμα του ανιψιού του. 

Αναλυτικά, είπε: 

«Τον κ. Στράτο τον γνωρίζω από παιδί. Από τότε που πήγα στην ΑΕΚ και σε πρόσκλησή του είπα ''υπό προϋποθέσεις, ναι''. Χωρίς να αμφισβητώ την εντιμότητα κανενός, όμως, εγώ δεν θα συμμετάσχω. Γράφονται πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εγώ δεν θα είμαι στο σχήμα αυτό, αν, βέβαια, έρθει στην ΑΕΚ. Αυτή είναι η θέση μου. Δεν θα συμμετάσχω σε αυτό το πράγμα. Είχαμε βρεθεί με τον κ. Στράτο, πιστεύω ότι έχει αγνές προθέσεις, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα και προσπαθεί να βρει και αυτός κάτι. Βρέθηκε ο κ. Ξενιάδης. Είμαι λίγο περίεργος με ανθρώπους που δεν ξέρω…»

Στη συνέχεια τέθηκε το θέμα «Κώστας Μανωλάς»: «Ο Κώστας λέγεται ''Κώστας Μανωλάς''. Είμαι ένας σύμβουλός του. Λέω τη γνώμη μου, ο Κώστας, όμως, έχει τη δική του καριέρα και ζωή. Έξυπνος είναι, να πάρει αποφάσεις. Είναι μία συζήτηση που δεν θέλω να κάνω. Πρέπει να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Έγινε μία συμφωνία που δεν τηρήθηκε. Εγώ πιστεύω ότι δεν έπρεπε καν να είχε γίνει… Για αυτό πρέπει να μιλήσει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Από εκεί και πέρα, η οικογένειά του είμαστε δίπλα του να του πούμε τη γνώμη μας. Όλα είναι ρευστά στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να έρθει πρόταση από μία μεγάλη ομάδα, να πάει σε αυτή την ομάδα και να καταρρεύσει η ομάδα. Δεν είναι ούτε ένας Έλληνας συγκεντρωμένος πουθενά. Δύσκολα περνούν όλοι. Καλείσαι μέσα σε δύσκολο περιβάλλον να συγκεντρωθείς. Δεν είναι μόνο για τον Κώστα αυτά. Δεν σταματούν οι υποχρεώσεις. Όσον αφορά τα παιχνίδια, καλείσαι να ξεχάσεις τα προβλήματα και να μπαίνεις να κερδίζεις. Θυμάμαι, το ίδιο είχα περάσει κι εγώ. Με τη διοίκηση Γεναράκη ήμασταν απλήρωτοι ένα χρόνο και πήραμε πρωτάθλημα»

Στην πορεία, ωστόσο, ο Στέλιος Μανωλάς άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να φύγει από τώρα ο Κώστας Μανωλάς! 

«Δεν ξέρω αν θα τελειώσει τη σεζόν στην ΑΕΚ ο Κώστας. Από την Κυριακή, είναι ελεύθερος. Υπήρχε μία τεράστια πίεση να υπογράψει, είπαμε ''ό,τι θέλει η ομάδα με την προκαταβολή'', είπαμε ''ναι'' και σε αυτό, αλλά βλέπετε, ούτε πρόταση από την ΑΕΚ υπάρχει, ούτε τίποτα. Αν τον καλέσει η Έβερτον, αν και εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, θα δούμε. Η ομάδα ψάχνει να τον πουλήσει! Από τη στιγμή που δεν μπορεί να τον κρατήσει και για να μην τον χάσει, ε, ναι, θέλει να τον πουλήσει. Οι αποφάσεις είναι του Κώστα. Η καριέρα του ανήκει. Μπορεί μία εσφαλμένη εντύπωση ή άποψη δικιά μου να τον καταδικάσει. Τα προβλήματα στην ΑΕΚ δεν είναι ο Κώστας. Ο Κώστας θα βρει τον δρόμο του. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο για τον Κώστα. Εγώ ήθελα να πω ότι δεν θα συμμετάσχω. Μίλησα με τον κ. Στράτο, μου πρότεινε κάτι, έχει αγνές προθέσεις. Δεν ξέρω που θα καταλήξει όλο αυτό. Η άποψη και η θέση μου είναι αυτή. Δεν θέλω να επανέλθετε στο θέμα του Κώστα», τόνισε! 

Όσο για το πώς θεωρεί πως έφτασε η ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση, είπε: «Εγώ δούλεψα 8 μήνες εκεί. Το πρόβλημα της ΑΕΚ άρχισε από τον κ. Μελισσανίδη που πήγε μετά στον Τροχανά. Είχε χρέη, μπήκε στο 44, τώρα, πώς φτάσαμε εδώ, κοντά στο Πρωτοδικείο, δεν ξέρω. Τους 8 μήνες που ήμουν έκανα 2 μεταγραφές, τον Καράμπελα και τον Κώστα, που κόστισαν 200.000 και έχουν τις περισσότερες συμμετοχές. Πιστεύω ότι μείωσα και κάποια έξοδα. Όσοι οδήγησαν την ΑΕΚ να ψάξουν να βρουν τα αίτια».

 

 

 

 

 

sport-fm.gr 


Paris Paris Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

«Φως στο τούνελ για τον ελληνικό λαό»

 

Νέο μήνυμα αισιοδοξίας εν όψει του 2012 από το Γερμανό υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: "Η ευρωζώνη θα παραμείνει ενωμένη, άμεση υλοποίηση του νέου συμφώνου σταθερότητας, ανάπτυξη για την Ελλάδα".

 

Έμφαση στην ανάπτυξη

Θα δουν οι Έλληνες φως στην άκρη του τούνελ;Θα δουν οι Έλληνες φως στην άκρη του τούνελ;Σε ότι αφορά την Ελλάδα και στο ερώτημα τί θα πρέπει να γίνει για να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, μέσω του οποίου το συνολικό χρέος της χώρας πρόκειται να μειωθεί σε ποσοστό 120% επί του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Πέραν τούτου η Ελλάδα πρέπει μέσω της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και μέσω μιας αποτελεσματικότερης χρήσης της βοήθειας από την Ε.Ε. να επιστρέψει και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και μέσω της εξαγωγής της ενέργειας αυτής στο εξωτερικό. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ», τόνισε.

Για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται από τη νέα ελληνική κυβέρνηση ο Σόιμπλε είπε ότι ορισμένα πράγματα παρουσιάζονται με αρνητικό τρόπο, αλλά «σίγουρα σε κάποια ζητήματα υπάρχει ανάγκη να βελτιωθούν τα πράγματα. Εμείς πρέπει να προσφέρουμε στην Ελλάδα τεχνική βοήθεια όσον αφορά τη δημιουργία μίας λειτουργικής οικονομικής διοίκησης, και αυτό θα πράξουμε. Το ίδιο ισχύει και στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων: Εδώ χρειάζεται περισσότερος  χρόνος για την εφαρμογή των εξαγγελθέντων στην πράξη. Και η περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας χρειάζεται επίσης πάντα και την ύπαρξη των επενδυτών», σημείωσε.

Ο δημόσιος τομέας και το κούρεμα του ελληνικού χρέους

Ein Sack voll Geld von der Deutschen BundesbankEin Sack voll Geld von der Deutschen BundesbankΟ Σόιμπλε  υπογραμμίζει πρώτον ότι χώρες με μεγάλα δημοσιονομικά χρέη, όπως η Ιταλία και η Ισπανία,  θα πρέπει με πειστικό τρόπο να προχωρήσουν στην μακροχρόνια αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και δεύτερον ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του πρόσφατου συμβουλίου κορυφής για το σύμφωνο σταθερότητας. «Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν να υπάρξουν λύσεις για τα οξέα προβλήματα χρηματοδότησης αυτών των χωρών», είπε. Σε ότι αφορά την Ελλάδα και το κούρεμα χρέους ο Σόιμπλε αντιτάχθηκε στην άποψη του επικεφαλής της Ντόιτσε Μπανκ, Γιόζεφ Ακερμαν, ότι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να συμμετάσχει και ο δημόσιος τομέας. «Ούτως ή άλλως ο δημόσιος τομέας αναλαμβάνει το κομμάτι που δεν μπορεί να αναλάβει ο ιδιωτικός», υπενθύμισε ο Σόιμπλε. «Άρα τα ιδιωτικά πιστοληπτικά ιδρύματα δεν πρέπει να προβληματίζονται επειδή ο δημόσιος τομέας δεν συμμετέχει στο κούρεμα χρέους της Ελλάδας». Ο Σόιμπλε είπε ακόμη πως για ορισμένα κρατικά ομόλογα θα πρέπει να δοθούν αυξημένα επιτόκια, αυτό δεν είναι απαραίτητα βλαβερό,  αλλά ίσως ενισχύσει την συνειδητοποίηση ότι θα πρέπει να χειραγωγηθούν οι πραγματικές αιτίες της κρίσης, που είναι τα υπέρογκα χρέη και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

deutsche welle 


Paris Paris Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Υγεία
+ + -

Πόσο νερό χρειαζόμαστε για καλή νεφρική λειτουργία;

  Το γνωμικό ότι χρειαζόμαστε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να είμαστε υγιείς, θεωρείται εν πολλοίς μύθος. Οταν όμως το θέμα είναι η προάσπιση της λειτουργίας των νεφρών, τα πράγματα αλλάζουν. Μελέτες έχουν κατ’ επανάληψη δείξει πως το πολύ νερό......βοηθάει τους νεφρούς να αποβάλουν το νάτριο, την ουρία και τις τοξίνες από τον οργανισμό. Τον τελευταίο χρόνο, εξάλλου, δύο μεγάλες ερευνητικές εργασίες κατέδειξαν μειωμένο κίνδυνο μακροπρόθεσμων νεφρολογικών προβλημάτων σε όσους πίνουν καθημερινά άφθονα υγρά.

Η πρώτη δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο στην επιθεώρηση «Nephrology», πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και συμπεριέλαβε περισσότερους από 2.400 εθελοντές ηλικίας 50 ετών και άνω. Οπως έδειξε, όσοι έπιναν σχεδόν 3 λίτρα υγρών την ημέρα, διέτρεχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης χρόνιας νεφροπάθειας.

 

Η δεύτερη δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στην «Κλινική Επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Νεφρολογίας». Καναδοί επιστήμονες παρακολούθησαν επί 7 χρόνια 2.148 υγιείς άνδρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 46 ετών. Οπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν τα περισσότερα υγρά διέτρεχαν τον μικρότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα αυτά δεν σημαίνουν πως πρέπει κανείς να πίνει αλόγιστες ποσότητες υγρών: πάνω από 2 λίτρα υγρών την ημέρα είναι ό,τι χρειάζεται για να ωφεληθούν οι νεφροί.

«Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν την άποψη πως οκτώ ποτήρια υγρών την ημέρα κάνουν καλό στους νεφρούς», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γουίλιαμ Κλαρκ, νεφρολόγος στο Κέντρο Επιστημών Υγείας London, στο Οντάριο.

 

 

 

planitikos.gr 


Paris Paris Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Ο Steven Tyler παντρεύεται ξανά!

  Ο Steven Tyler έκανε πρόταση γάμου στη φίλη του Erin Brady κατά τη διάρκεια των γιορτινών διακοπών τους στη Χαβάη, δίνοντάς της ένα ωραιότατο Χριστουγεννιάτικο δώρο: ένα λαμπερό δαχτυλίδι πέντε καρατίων

Ο κριτής του American Idol αγόρασε το σύμβολο της ένωσής τους από το κοσμηματοπωλείο της Loree Rodkin, στο οποίο είναι συχνός πελάτης και πολλές φορές παίρνει κοσμήματα και για τον ίδιο. 

Η Rodkin έχει φτιάξει και στο παρελθόνκοσμήματα για το ζευγάρι, για το λόγο αυτό τηςήταν εύκολο να γνωρίζει τα γούστα τους.Διάλεξε τον πολύτιμο λίθο, έφτιαξε τα σχέδια και του τα έδειξε μέσω φωτογραφιών, καθώς ο 68χρονος σταρ ήταν πολύ απασχολημένος. Βέβαια, η τελική επιλογή ήταν του ίδιου του Tyler. 

Κάτι μας θυμίζει από Britney Spears και Jason Trawick αλλά δεν είναι επί του παρόντος… Να ζήσει η νύφη & ο γαμπρός! 

 

 

 

 

 

nooz.gr 


Paris Paris Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Τεχνολογία
+ + -

Οι 9 πιο περίεργες ερωτήσεις σε συνεντεύξεις εργασίας σε Τεχνολογικές εταιρείες για το 2011

 Όταν κάθεστε σε μια συνέντευξη για δουλειά σε μια κορυφαία αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, το πιο πιθανό είναι να περιμένετε για ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο των ικανοτήτων σας και των εμπειριών σας, όμως δεν είναι πάντα όλα όπως τα περιμένουμε.


Στην ετήσια ανασκόπηση της Glassdoor για τις 25 κορυφαίες εκκεντρικές ερωτήσεις σε συνεντεύξεις εργασίας για το 2011, οι τεχνολογικές εταιρείες «δίνουν ρέστα». Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μόνο μια ερώτηση από την Google στη λίστα, η Wall Street Journal πρόσφατα ανέλυσε την διαδικασία διεξαγωγής της συνέντευξης της εταιρείας, τονίζοντας ότι οι παράδοξες ερωτήσεις είναι και το σήμα κατατεθέν της εταιρείας.

Η Google, που αποτελεί και μία από τις πλέον πολυπόθητες για εργασία, παραθέτει ερωτήσεις που το εύρος τους ξεκινά από μια απλή μαθηματική σπαζοκεφαλιά όπως, «Χρησιμοποιώντας μία κλεψύδρα 4 λεπτών, να μετρήσετε ακριβώς 9 λεπτά, χωρίς η διαδικασία να ξεπεράσει τα 9 λεπτά», μέχρι και σε εντελώς φαινομενικά παράλογες, όπως ότι  «Ένας άντρας έσπρωξε το αμάξι του σε ένα ξενοδοχείο και έχασε την περιουσία του. Τι συνέβη;».

Η Google δεν αποτελεί την μόνη εταιρεία, της οποίας οι ερωτήσεις «στέλνουν» τους υποψήφιους εργαζόμενους, αλλά την ίδια τακτική ακολουθούν και οι  Apple, Microsoft, Facebook και πολλές ακόμα.

Όλες όμως έχουν κάποιο νόημα, ακόμα και αν ακούγονται αστείες ή περίεργες, μιας και σε αυτές είναι που ο υποψήφιος θα πρέπει να αποδείξει την αμεσότητα και ευστροφία του, κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις γνώσεις και τα πτυχία.

Ας δούμε λοιπόν τις 9 πιο περίεργες ερωτήσεις για φέτος:

  1. «Πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook στο Σαν Φρανσίσκο στις 2:30 μ.μ. την Παρασκευή;» - Ερώτηση της Google σε υποψήφιο Vendor Relations Manager
  2. «Αν οι Γερμανοί ήταν οι υψηλότεροι άνθρωποι στον κόσμο, πώς θα το αποδεικνύατε;» - Ερώτηση της Hewlett-Packard σε υποψήφιο Product Marketing Manager
  3. «Σας δίνουμε 20 λάμπες που καταστρέφονται (από συγκεκριμένο ύψος) και ένα κτίριο με 100 ορόφους, πώς μπορείτε να προσδιορίσετε το ύψος στο οποίο σπάνε οι λάμπες» - Ερώτηση της  Qualcomm σε υποψήφιο Engineering
  4. «Πώς θα θεραπεύατε την πείνα στον κόσμο;» - Ερώτηση της Amazon.com σε υποψήφιο Software Developer
  5. «Είσαι σε μια βάρκα με κουπιά, η οποία είναι σε μια μεγάλη δεξαμενή γεμάτη με νερό. Έχετε μια άγκυρα, την οποία και πετάτε στο νερό (η αλυσίδα είναι αρκετά μεγάλη, ώστε η άγκυρα να ξαπλώσει τελείως στο κάτω μέρος της δεξαμενής). Η στάθμη του νερού στη δεξαμενή ανεβαίνει η κατεβαίνει;» - Ερώτηση της Tesla Motors σε υποψήφιο Μηχανολόγο Μηχανικό
  6. «Παρακαλούμε πείτε μας πως γράφετε η λέξη εκκολπωματίτιδα (diverticulitis);» - Ερώτηση της EMSI Engineering σε υποψήφιο  Account Manager
  7. «Έχετε ένα μπουκέτο λουλούδια. Όλα πλην δύο είναι τριαντάφυλλα, όλα πλην δύο είναι μαργαρίτες, και όλα πλην δύο είναι τουλίπες. Πόσα λουλούδια έχετε ;» -Ερώτηση της Epic Systems σε υποψήφιο  Corporation Project Manager/Implementation Consultant
  8. «Πώς αισθάνεστε για εκείνους τους “joker”στο Κογκρέσο;» -Ερώτηση της  Consolidated Electrical σε υποψήφιο anagement Trainee
  9. «Αν ήσασταν ένα πρόγραμμα του Microsoft Office, ποιο ακριβώς θα ήσασταν;» -Ερώτηση της  Summit Racing Equipment σε υποψήφιο Ecommerce
 
 
 
 
 
proho.gr

Paris Paris Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Υγεία
+ + -

Υπάρχουν και τα «καλά» μικρόβια

  Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί, που μπορούν και επιβιώνουν κατά το πέρασμά τους μέσα από την γαστρεντερική οδό και βοηθούν στη θωράκιση του οργανισμού. 

Ο συνολικός τους αριθμός είναι αρκετές χιλιάδες δισεκατομμύρια, ίσως πιο πολλά και από τον αριθμό των κυττάρων του σώματός μας. Υπάρχουν δύο κατηγορίες προβιοτικών μικροοργανισμών (μικροβίων), το γένος Bifidobacterium και το γένος Lactobacillus, τα οποία έχουν πολλά υποείδη. Πάνω από 400 είδη μικροοργανισμών βρίσκονται στην εντερική χλωρίδα του ανθρώπου. 

«Καλά» μικρόβια υπάρχουν και σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι και το ξινόγαλα. Τα προβιοτικά βακτήρια βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος, τόσο των επιστημονικών μελετών, όσο και των εμπορικών επιχειρήσεων. Και αυτό εξαιτίας ενός μεγάλου αριθμού ευεργετικών επιδράσεων στην υγεία των ανθρώπων.

Αναλυτικότερα, στον ανθρώπινο γαστρεντερικό σωλήνα υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός βακτηριδίων, που συνιστούν την γνωστή μας εντερική χλωρίδα. Η χλωρίδα του παχέος εντέρου παίζει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία της πέψης και την απορρόφηση διαφόρων θρεπτικών ουσιών. Επίσης, εξασφαλίζει προστασία έναντι των λοιμώξεων και της μόλυνσης του πεπτικού συστήματος από παθογόνους οργανισμούς που εισέρχονται στο έντερο μέσω των τροφών. Για να προάγουμε λοιπόν την υγεία του οργανισμού μας, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τα ευεργετικά βακτήρια της χλωρίδας ενεργά και σε υψηλές συγκεντρώσεις. 

Η εντερική χλωρίδα επηρεάζεται σημαντικά από τον σύγχρονο τρόπο ζωής με το έντονο στρες και το άγχος της καθημερινότητας, από την κακή διατροφή και ειδικότερα όταν αυτή βασίζεται σε λιπαρές τροφές, αλκοόλ, και πολύ λίγες φυτικές ίνες, τη λήψη φαρμάκων, τα ταξίδια σε μακρινούς τόπους, και τα ακανόνιστα γεύματα. Εδώ λοιπόν έρχονται να παίξουν τον δικό τους ρόλο τα προβιοτικά. Μπορούμε να προστατέψουμε και να αποκαταστήσουμε την εντερική χλωρίδα, μέσω της πρόσληψης των προβιοτικών συστατικών.

Για να μπορεί να χαρακτηριστεί ένα βακτήριο ως προβιοτικό, οι επιστήμονες θέτουν μια σειρά προϋποθέσεων. Το πιο σημαντικό, είναι το βακτήριο αυτό να έχει μια θετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, η λήψη προβιοτικών ρυθμίζει την καλή λειτουργία του εντέρου, βοηθώντας τα άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα. Μελέτες μάλιστα υποστηρίζουν ότι η λήψη προβιοτικών συμβάλλει στην αποφυγή ιογενών διαρροιών, κυρίως σε παιδιά μικρής ηλικίας.

Τα προβιοτικά φαίνεται επίσης να αναστέλλουν τη λειτουργία του ελικοβακτηρίου του πυλωρού, του μικροβίου που ενοχοποιείται για το έλκος.

Επιπρόσθετα, συγκεκριμένα στελέχη προβιοτικών συμβάλλουν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, ενώ έχουν ευεργετική δράση και σε φλεγμονώδεις νόσους του παχέος εντέρου, όπως η ελκώδης κολίτιδα.

Τα προβιοτικά και το γιαούρτι έδειξα να βελτιώνουν την πέψη των γαλακτοκομικών με λακτόζη, μειώνοντας σημαντικά τα συμπτώματα δυσανεξίας.

Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα από έρευνες που δείχνουν ότι η κατανάλωση προβιοτικών συνδέεται με τη μειωμένη δραστικότητα των ενζύμων που μετατρέπουν προκαρκινογόνες ουσίες σε καρκινογόνες.

Χρήσιμα είναι τα προβιοτικά και σε κάθε γυναίκα που παρουσιάζει επαναλαμβανόμενα επεισόδια με γυναικολογικές λοιμώξεις (κολπίτιδα, τραχηλίτιδα), ή ουρολογικές λοιμώξεις (κυστίτιδα).

Τα προβιοτικά πρέπει να συστήνονται σε περιπτώσεις χρήσης αντιβιοτικών, λόγω λοιμώξεων. Εδώ είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται το παραδοσιακό γιαούρτι κατά τη φάση που λαμβάνει κανείς αντιβιοτικά, και τα προβιοτικά να δίνονται μετά το τέλος της θεραπείας και για 15 ημέρες περίπου.

Βλέπουμε λοιπόν ότι σε μια πληθώρα περιπτώσεων, που εμφανίζονται θα λέγαμε συχνά, τα προβιοτικά έχουν την θέση τους στη θεραπευτική μας προσέγγιση.

Κυριότερα προβιοτικά τρόφιμα αποτελούν τα προβιοτικά γιαούρτια και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, που αποτελούν προϊόντα ζύμωσης ή ακόμα και λαχανικά, και πρόσφατα τυριά και παγωτά. Επιπλέον, είναι σήμερα δυνατή η προσθήκη προβιοτικών σε ειδικές τροφές για βρέφη αλλά και η διάθεσή τους σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής.

Τα προβιοτικά με την μορφή τροφίμων μπορούν να καταναλώνονται άφοβα από όλους. Ωστόσο, δεν συνίσταται η χορήγηση τους σε υγιή βρέφη πριν από τον 6ο μήνα της ζωής, λόγω της ανωριμότητας του πεπτικού τους συστήματος.

Δεν χρειάζεται υπερκατανάλωση των προβιοτικών προϊόντων, πιστεύοντας ότι θα μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων νοσημάτων, αλλά χρήση τους με σύνεση, χωρίς να υποκατασταθεί ο υγιεινός τρόπος ζωής και η ισορροπημένη διατροφή.

Τα προβιοτικά τρόφιμα για να είναι ασφαλή θα πρέπει να έχουν ετικέτα με τις αναλυτικές πληροφορίες που απαιτούνται από το νόμο, να αναγράφονται τα είδη της καλλιέργειας των βακτηριδίων που περιέχουν και να διατηρούνται σε συγκεκριμένες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας.

Πηγή:mednutrition 

Paris Paris Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Πως η κώφωση εκτόξευσε το μουσικό έργο του Μπετόβεν

 Η σταδιακή καταβύθιση του κορυφαίου μουσουργού, και συνθέτη στη σιωπηλή επικράτεια της κώφωσης, επηρέασε σε σημαντικό βαθμό τις μουσικές του συνθέσεις.
 Οι Ολλανδοί ερευνητές του κέντρου Μεταβολισμικής του Λάιντεν δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο Βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal, σύμφωνα με την οποία ο Μπετόβεν όσο έχανε την ακοή του και η κατάσταση του επιδεινωνόταν, χρησιμοποιούσε όλο και συχνότερα χαμηλής συχνότητας νότες και όταν πια κουφάθηκε εντελώς επέστρεψε στις υψηλές νότες.

Οι Ολλανδοί ερευνητές ανέλυσαν εξονυχιστικά τα κουαρτέτα εγχόρδων του Μπετόβεν, τα κατέταξαν σε τέσσερις ομάδες από τα πρώιμα 1798 – 1800, μέχρι τα τελευταία του 1824 – 1826 και έβγαλαν τα εξής σημαντικά συμπεράσματα: Ο συνθέτης χρησιμοποιούσε νότες με συχνότητα 1.568 Hertz και άνω, και όσο έχανε την ακοή του χρησιμοποιούσε όλο και περισσότερες νότες με μεσαίες και χαμηλές συχνότητες προκειμένου να ακούει καλύτερα τα έργα που συνέθετε. Όμως στις τελευταίες του συνθέσεις και όταν ο Μπετόβεν ήταν εντελώς κουφός, επέστρεψε στις υψηλές νότες.

Σύμφωνα με τους Ολλανδούς: “από τη στιγμή που κατάλαβε ότι πλέον δεν θα μπορούσε να ακούσει, στράφηκε αποκλειστικά στο “εσωτερικό του αυτί” και απελευθέρωσε τον μουσικό του κόσμο, δημιουργώντας μερικά από τα αξεπέραστα αριστουργήματα του”

Ο Μπετόβεν εμφάνισε πρόβλημα ακοής το 1801 σε ηλικία 30 χρόνων. Στα 41 του για να ακούσει έπρεπε οι άλλοι να φωνάζουν δίπλα του και στα 49 του άρχισε να επικοινωνεί μόνο με γραπτά σημειώματα. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του και μέχρι το 1827 οπότε και πέθανε η κώφωση του ήταν πλήρης.
 
 
 
 
 
 
 
iatropedia.gr

Paris Paris Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Έξι εκατ. συσκευές κινητών ενεργοποιήθηκαν τα Χριστούγεννα

  Η εταιρεία Flurry, η οποία πραγματοποιεί μελέτες πάνω σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, προχώρησε σε κάποιες εκτιμήσεις σχετικά με το πόσα smartphones ενεργοποιήθηκαν και πόσες εφαρμογές κατεβάστηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων.

Σε σύνολο, 6,8 εκατομμύρια συσκευές ενεργοποιήθηκαν, αύξηση της τάξης του 353% από πέρυσι, που είχαμε μία μέση ενεργοποίηση του 1,5 εκατομμύριου την ημέρα για τις πρώτες 20 μέρες του Δεκεμβρίου. Φέτος, αυτός ο αριθμός είχε αυξηθεί στις 2.8 εκατομμύρια την ημέρα.

Η εταιρεία ωστόσο, δεν αναφέρει ποια εταιρεία κατάφερε τι, μεταξύ των iOS και των Android, βέβαια όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βγάλει κάποια άκρη αναλογιζόμενος άλλα στατιστικά στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει και δημοσιοποιηθεί. Ο επικεφαλής των Android, Andy Rubin, πρόσφατα είχε σημειώσει ότι ενεργοποιήσεις των Android είχαν ξεπεράσει τις 700.000 την ημέρα, οπότε αυτό μας αφήνει κάπου στις 700.000 με 800.000 ενεργοποιήσεις την ημέρα για τις iOS συσκευές.

Η πιο ενδιαφέρουσα ίσως πληροφορία θα ήταν να ξέρουμε το μοίρασμα την ημέρα των Χριστουγέννων, μιας και αυτό θα μας αποκάλυπτε ποιο θα θεωρούσε κάποιος ως ιδανικό δώρο και άρα και πιο επιθυμητό για κάποιον δικό του άνθρωπο.

Τώρα όσον αφορά τις εφαρμογές, είχαμε την εμφάνιση του ρεκόρ λήψεων της τάξης των 242 εκατομμυρίων εφαρμογών σε σύνολο και στις δύο πλατφόρμες, μία άνοδος της τάξης του 125% από αυτό του προηγούμενου έτους. Πέρυσι τα Χριστούγεννα είχαμε συνδυασμένες λήψεις της τάξεως των 150 εκατομμυρίων.

Η εταιρεία βλέπει να φθάνουμε λήψεις μέχρι και 1 δισ. Τις ημέρες μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

 

 

 

techit.gr  


Paris Paris Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Υγεία
+ + -

Χαμόγελο και περπάτημα προδίδουν σεξουαλικά μυστικά

  Εχει σχέση το περπάτημα των γυναικών με το σεξ;

Μια μελέτη (Brody, 2008) με παράδοξη ερευνητική υπόθεση, έφερε στο φως δεδομένα που προκαλούν ενδιαφέρον και απορία! 

Οι ερευνητές ζήτησαν από 16 γυναίκες στο Βέλγιο να συμπληρώσουν διάφορα ερωτηματολόγια που αφορούσαν τις σεξουαλικές τους συμπεριφορές και κατόπιν τους ζήτησαν να περπατήσουν μια μικρή απόσταση, ενώ ταυτόχρονα τις βιντεοσκοπούσαν. 

Η επεξεργασία των δεδομένων έδειξε πως το περπάτημα των γυναικών σχετιζόταν με την ικανότητά τους να έχουν κολπικό οργασμό. Συγκεκριμένα, το εύρος του βηματισμού και το λίκνισμα της λεκάνης ήταν μεγαλύτερα στις γυναίκες που είχαν κολπικούς οργασμούς. Αντίθετα, το περπάτημα δεν είχε σημαντική σχέση με άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές. 

Πιθανή ερμηνεία αυτών των δεδομένων είναι ότι οι γυναίκες που κάνουν μεγάλα βήματα με αρκετό λίκνισμα νιώθουν άνετα με το σώμα τους ή ότι οι μύες της λεκάνης τους είναι πιο ελαστικοί και κατά συνέπεια έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να έρχονται σε οργασμό κολπικά.

Τι αποκαλύπτουν τα χείλη των γυναικών;

Μία άλλη μελέτη (Brody, 2011) της ίδιας ερευνητικής ομάδας, διερεύνησε αν το σχήμα των χειλιών σχετίζεται με τον κολπικό οργασμό. Διαπιστώθηκε πως ένα συγκεκριμένο σημείο των χειλιών είναι χαρακτηριστικό στις γυναίκες που έρχονται σε οργασμό κολπικά.

Στο κέντρο του άνω χείλους υπάρχει συνήθως ένα στρογγυλό σημείο. Οταν το σημείο αυτό ήταν έντονο ή ευδιάκριτο, ήταν 12 φορές πιθανότερο η γυναίκα να αναφέρει κολπικούς οργασμούς. Το σημείο αυτό δεν σχετίστηκε με καμία άλλη σεξουαλική λειτουργία ή συμπεριφορά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αναπτυξιακά στάδια κατά την εμβρυϊκή φάση συνδέουν τα χαρακτηριστικά των χειλιών με την ικανότητα κολπικού οργασμού. 

Επειδή μόνο το 30% των γυναικών μπορεί να έρχεται σε οργασμό κολπικά, μελέτες σαν κι αυτές, αν και παράδοξες, φέρνουν στο φως πληροφορίες για την ιδιαίτερη φύση της συγκεκριμένης σεξουαλικής λειτουργίας.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Paris Paris Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Προς απόσυρση της τροπολογίας για τους οικονομικής εισαγγελείς!

 Φαίνεται πως η αναταραχή στον χώρο της οικονομικής δικαιοσύνης ...αποκαθίσταται, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης φέρονται ως διατεθειμένα να αποσύρουν την τροπολογία με τις αλλαγές στη διαδικασία επιλογής των οικονομικών εισαγγελέων, η οποία, τουλάχιστον από κυβερνητικής πλευράς, είχε προβληθεί ως αιτία της υποβολής παραίτησης από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτης

Διαβάστε εδώ  την αρχική κυβερνητική ανακοίνωση για το θέμα.

Οι δύο τελευταίοι κατέθεσαν το υπόμνημά τους στο οποίο εστιάζουν στον τρόπο με τον οποίο θα καταστεί αποτελεσματικότερη η λειτουργία του θεσμού, ενώ δεν υπεισέρχονται σε ονόματα. Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί, ενώ εντός της ημέρας θα εκδοθεί το σχετικό πόρισμα, με τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς να περαμένουν, τελικώς, στη θέση τους.
 
 
 
 
 
 
 
 
protothema.gr 

Σελίδα 11316 από 11526 (115256 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11315
[11316]
11317
11318
11524
11525
11526
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά