20/11/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

dimitris Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

"Η χώρα διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο"

 Υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, διαβεβαίωσε πως δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα το 2011 και το 2012

Επισημαίνοντας πως τα οικονομικά μέτρα για το 2011 και το 2012 έχουν ήδη νομοθετηθεί, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισήμανε πως δεν θα χρειαστεί να αποφασιστούν νέα μέτρα αν είμαστε συνεπείς και εργατικοί.

Ο λαός, όπως σημείωσε, έχει ήδη υποβληθεί σε μεγάλες θυσίες, σημειώνοντας πως η χώρα διατρέχει ακόμα θανάσιμο κίνδυνο, ενώ και η Ευρώπη "παραπαίει και ταλανίζεται".

Προσέθεσε ακόμα ότι πρέπει να γίνει μία υπερπροσπάθεια "για να βγούμε αλώβητοι εμείς και τα παιδιά μας".

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων, επισήμανε ότι τα μέτρα για το 2011 και το 2012 έχουν νομοθετηθεί όλα, "αρκεί και εμείς να είμαστε συνεπείς και δίκαιοι", αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποκατάσταση αδικιών.

Για τα επόμενα χρόνια, δηλαδή από το 2013 και έπειτα, κατέληξε, τα μέτρα είναι ελάχιστα και φτάνουν το 1% του ΑΕΠ έναντι ενός πολύ μεγαλύτερου ποσού που χρειάστηκαν "για να πάμε στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

news247.gr 


dimitris Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Έβαλε μπουκάλες, μπήκε σε πισίνα και επέζησε από μεγάλη φωτιά

 
Έβαλε μπουκάλες, μπήκε σε πισίνα και επέζησε από μεγάλη φωτιά

Πριν από μερικές ημέρες μία μεγάλη φωτιά... κατέστρεψε
χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και περισσότερα από 30 σπίτια στη δυτική Αυστραλία.

Ο 53χρονος Πήτερ Φαμπρίτσι αποφάσισε να μην ακούσει τις εντολές της αστυνομία και να παραμείνει στο σπίτι του σε προάστιο της πόλης Μάργκαρετ Ρίβερ με σκοπό να σώσει την περιουσία του. Αφού πρώτα είπε στη γυναίκα του να αποχωρήσει εξοπλίστηκε με τις μπουκάλες που είχε όταν πήγαινε για ψάρεμα ώστε να μπορεί να αναπνεύσει μέσα στους πυκνούς καπνούς και έδωσε τη μάχη με τις φλόγες.

Ο άνεμος όμως ήταν πάρα πολύ δυνατός και κάποια στιγμή η φωτιά έφτασε κοντά στο σπίτι του ενώ εκείνος δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει. Πλέον κινδύνευε άμεσα η ζωή του και στην απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί έπεσε στην πισίνα του γείτονα και περίμενε καρτερικά να περάσει η φωτιά από το σημείο βλέποντας τις φλόγες να περνούν πανω από την επιφάνεια του νερού παίρνοντας οξυγόνο από τις μπουκάλες.


Όταν πλέον βγήκε στην επιφάνεια το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν ρίξει μια ματιά στο σπίτι και έμεινε έκπληκτος καθώς οι φλόγες πέρασαν δίπλα αλλά δεν προκάλεσαν καμμία απολύτως ζημιά.
 
 
 
 
 
 
 
tsekouratoi.blogspot.com

dimitris Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Πραγματικότητα το πρώτο ουίσκι χωρίς αλκοόλ

 

perierga.gr - Το πρώτο ουσίσκι χωρίς αλκοόλ... κερδίζει τις εντυπώσεις!Μετά από πέντε χρόνια ερευνών η αμερικανική εταιρεία ποτών Arkay κατάφερε να παρασκευάσει το πρώτο ουίσκι στον κόσμο χωρίς αλκοόλ. Στην ουσία πρόκειται για μια πρωτοποριακή «πατέντα» η οποία έχει λάβει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ενώ η δημιουργία του στηρίζεται στη χρήση διάφορων τεχνητών γεύσεων και συστατικών σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ.

Οι δημιουργοί του υπόσχονται πως το εν λόγω προϊόν έχει την ίδια ακριβώς γεύση και ποιότητα με το κανονικό ουίσκι, ενώ έχει πιστοποιηθεί από το Ισλαμικό Συμβούλιο Τροφίμων και Διατροφής της Αμερικής με την εμπορική ονομασία «Halal Whiskey» έτσι ώστε να μπορούν να το καταναλώνουν άφοβα και οι μουσουλμάνοι!  »Δεν υπάρχει πλέον λόγος να μην πιείτε επειδή θα οδηγήσετε ή να μην το… τσούξετε λίγο παραπάνω», υποστηρίζει η εταιρεία παραγωγής.

Η πώληση του ουίσκι Arkay έχει οριστεί να ξεκινήσει στην Αμερική την 1η Δεκεμβρίου, ενώ η τιμή του έχει οριστεί στα 10 δολάρια το μπουκάλι του ενός λίτρου ή στα 4 δολάρια το κουτάκι των 335 ml. Οι λάτρεις του ουίσκι δεν έχετε παρά να περιμένετε, γιατί μόνο μια δοκιμή θα σας πείσει…

 

 

 

 

 

perierga.gr 


dimitris Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα   Κόσμος
+ + -

Σ’ αυτό το κλαμπ απαγορεύεται να μπεις!

Το Club 33 είναι μια ιδιωτική λέσχη που βρίσκεται στην καρδιά της Disneyland στην Καλιφόρνια, όπου μόνο τα μέλη έχουν αποκλειστική πρόσβαση, ενώ η είσοδος απαγορεύεται για το κοινό. Δημιουργήθηκε το 1967 και από τότε αποτελεί το «μυστικό» του θεματικού πάρκου, αλλά και το μοναδικό σημείο της Disneyland όπου επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ.

perierga.gr - Σ' αυτό το κλαμπ απαγορεύεται να μπεις!

Το Club 33 οφείλει την ονομασία του στα πρώτα 33 μέλη που συνέστησαν τη Λέσχη αλλά και στο όνομα του δρόμου όπου βρίσκεται εδώ και 44 χρόνια (33 Royal Street). Όσοι έχουν το προνόμιο της εισόδου, μπορούν να απολαύσουν πρωινό, γεύμα ή δείπνο, να συμμετέχουν στις εντυπωσιακές και «χλιδάτες» εκδηλώσεις που διοργανώνονται συχνά αλλά και να επισκεφθούν δωρεάν και τα δύο πάρκα της Disneyland.

perierga.gr - Σ' αυτό το κλαμπ απαγορεύεται να μπεις!

Πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κόσμο, πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες συμμετέχουν ενεργά στη Λέσχη, ενώ η είσοδος στο Club 33 είναι απαγορευτική για τους… κοινούς θνητούς. Πώς αλλιώς άλλωστε, αφού θα πρέπει να καταβάλλεις το αστρονομικό ποσό των 10-13 χιλιάδων δολαρίων το άτομο και να περιμένεις σε μια λίστα 14 χρόνων! Αν, παρόλα αυτά, τα καταφέρεις θα έχεις μία επιπλέον… δωρεάν θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό σου!!!

perierga.gr - Σ' αυτό το κλαμπ απαγορεύεται να μπεις!

perierga.gr - Σ' αυτό το κλαμπ απαγορεύεται να μπεις!

perierga.gr - Σ' αυτό το κλαμπ απαγορεύεται να μπεις!

perierga.gr - Σ' αυτό το κλαμπ απαγορεύεται να μπεις!

perierga.gr - Σ' αυτό το κλαμπ απαγορεύεται να μπεις!

perierga.gr - Σ' αυτό το κλαμπ απαγορεύεται να μπεις!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

perierga.gr 


dimitris Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Συνταξιούχοι σε «ροζ» κύκλωμα-1000 ευρώ εισπράξεις την ημέρα!

 Ήταν ένα από τα μακροβιότερα ροζ κυκλώματα.

 

 

Μετά τις συλλήψεις όμως από τη Δίωξη οργανωμένου εγκλήματος το ροζ… ξεθώριασε.

Το τελειωτικό «χτύπημα» μετά τη δεκαετή δράση της παράνομης ομάδας ήρθε με τις 15 συνολικά συλλήψεις, Ελλήνων στην πλειονότητά τους, που θα βρεθούν κατηγορούμενοι για μαστροπεία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένας συνταξιούχος του ΙΚΑ και ένας οδηγός ταξί όπως επίσης δυο ρωσίδες και δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν αντίστοιχα.

Η έδρα του κυκλώματος ήταν μοιρασμένη σε δυο διαμερίσματα σε Νέα Φιλαδέλφεια και Αγίους Αναργύρους. Από εκεί κλείνονταν τα ροζ ραντεβού έτσι όπως διαφημίζονταν μέσω μικρών αγγελιών.

Ενδεικτικό της κερδοφορίας της «επιχείρησης» είναι ότι το κάθε ραντεβού στοίχηζε από 80 έως 100 ευρώ ενώ ο μέσος όρος εισπράξεων μιας μόνο ημέρας ήταν τα 1000 ευρώ!

 

 

 

 

 

newsbomb.gr 


dimitris Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Τι σχεδιάζει για τις επόμενες 40 μέρες το υπουργείο Οικονομικών

 Αρχές Δεκεμβρίου θα έρθουν τελικώς στην Ελλάδα τα 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης από το α’ πακέτο βοήθειας.

Αυτό είναι το ρεαλιστικό σενάριο, που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών, ως προς την τακτοποίηση των ανελαστικών τους υποχρεώσεων, που πρέπει να διευθετηθούν από τώρα έως και στο τέλος του έτους.

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα, βεβαίως, τα λεφτά να έρθουν και μέσα στο επόμενο 7ημερο, όμως, αυτή είναι η αισιόδοξη εκδοχή των πραγμάτων και στο οικονομικό επιτελείο προτιμούν να την …αγνοούν, για να μην απογοητευθούν.

Με τα λεφτά αυτά, μεταξύ άλλων, θα αποκατασταθούν οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων, θα διασφαλιστούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου και βεβαίως θα πληρωθούν οι ομολογιακές λήξεις του Δεκεμβρίου, οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 5 δισ. ευρώ, από τα οποία, τα 3 δισ. είναι άμεσα απαιτητά σε ρευστό.

Παράλληλα, στο υπουργείο εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμα και τον επόμενο μήνα να προχωρήσουν σε μια, τουλάχιστον, έκδοση εντόκου γραμματίου, σπάζοντας μια παράδοση που λέει ότι το Δεκέμβριο δεν γίνονται τέτοιες κινήσεις.

Η κατάσταση ωστόσο θεωρείται και είναι έκτακτη, οπότε οι εξαιρέσεις επιτρέπονται. Άλλωστε, κάτι ανάλογο έγινε και τον Αύγουστο, όταν και πάλι οι εκδόσεις δεν γίνονταν, αλλά φέτος, κατ’ εξαίρεση, έγιναν.

Το δημόσιο έχει άμεση ανάγκη για κεφάλαια και τώρα του παρουσιάζεται μια ακόμα ευκαιρία.

Μέσω του νέου πακέτου ρευστότητας, μέσω εγγυήσεων, ύψους 30 δισ. που παρέχεται στις τράπεζες, μπορεί να διεκδικήσει ένα καλό μέρος τους κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μέσω τέτοιων εκδόσεων.

Γι’ αυτό και δεν σκοπεύει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

 

 

 

 

 

 

newsbomb.gr 


Paris Paris Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Μπόλονι: "Πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί"

 Λιγότερο προβληματισμένος απ' ότι θα περίμενε κανείς εμφανίστηκε ο Λάσλο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ρουμάνος θεωρεί πως δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι αλλαγές σε θέσεις παικτών αλλά τα λάθη και η έλλειψη ακόμα πιο επιθετικής φιλοσοφίας.

 

Ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μία ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας μένοντας στην ισοπαλία με την Κέρκυρα. Ο Λάσλο Μπόλονι υποστήριξε πως η νέα αποτυχία ήταν αποτέλεσμα των αρκετών λαθών των παικτών του και ιδιαίτερα στην τελική πάσα.

 

Παράλληλα, τόνισε πως δεν επηρέασαν πολύ την απόδοση του ΠΑΟΚ οι δικές του αλλαγές σε θέσεις που αγωνίζονται παίκτες όπως ο Αθανασιάδης και ο Κοντρέρας.

 

Αρχικά, δήλωσε: "Η πρώτη σκέψη που έκανε ήταν ότι κάποια λάθη έκαναν την εμφάνιση τους δύο και τρεις φορές στο παιχνίδι και σε αυτό σημείο σκέφτηκα την επιθετικότητα μας και την κατοχή μας. Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε μια επιθετική κατοχή μπάλας, να είμαστε πιο επιθετικοί με την μπάλα στα πόδια. Οι τελικές πάσες να είναι πιο αποτελεσματικές, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στο ένας εναντίον ενός.

 

Αυτό σημαίνει για εμένα να γίνεσαι επιθετικός. Με αυτόν τον τρόπο προκαλείς πιο εύκολα τη νίκη. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι όπως κοντά στον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ είχαμε επιθετική παρουσία για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι όλες οι ομάδες που έρχονται εδώ έχουν μια αμυντική φιλοσοφία και με μία χαμηλών τόνων επιθετική πρωτοβουλία δεν μπορείς να κερδίσεις το ματς.

 

Δε μου άρεσε καθόλου το πρώτο ημίχρονο, μου άρεσε περισσότερο το δεύτερο αν εξαιρέσουμε το τελευταίο τέταρτο που πιέσαμε πολύ. Θα προσπαθήσω να βρε τω θετικά στοιχεία, όπως την είσοδο του Κλάους, τη χρησιμοποίηση του Κοντρέρας στα χαφ, είδα έναν καλύτερο Φωτάκη, αλλά και ο Σταφυλίδης συνέχισε τις καλές εμφανίσεις. Με αυτά τα λίγα θετικά στοιχεία μπορούμε να συνεχίσουμε. Το τελευταίο μου συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να φτάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο φιλοσοφίας".

 

Για τις αλλαγές που έκανε σε θέσεις και πρόσωπα: "Δύο ήταν οι παίκτες που άλλαξαν θέση. Σας είπα για τον Κοντρέρας, ήταν κάτι που ήθελα και δε το σκέφτηκα μόνο για σήμερα, αλλά και για το μέλλον. Τους Μαλεζά, Μπαλάφα δεν υπήρχε λόγος να τους αλλάξω. Η δεύτερη αλλαγή ήταν του Αθανασιάδη, από τον οποίο δεν έμεινα ικανοποιημένος.

 

Η σκέψη μου ήταν να βοηθάει τον Έτο, ο Βραζιλιάνος δεν ήταν καλά στον ψυχολογικό τομέα, γι΄αυτό και τον αλλάξαμε, όπως και τον Κλάους τον περάσαμε μπροστά. Με την ευκαιρία ο Ετό έπαιζε σέντερ φορ στην Μπαρτσελόνα, αλλά στην Ίντερ έπαιξε και δεξί μπακ. Έβαλα τον Αθανασιάδη δεξιά για να αγωνιστεί ο Παπάζογλου στην κορυφή, να παίρνει μπαλιές, να παίρνει κεφαλιές, αλλά δε νομίζω ότι έπαιξε τόσο ρόλο για να γίνει κουβέντα".

 

Για το αν έλειψε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ ο Γκαρσία, αλλά και οι ατομικές ενέργειες του Βιεϊρίνια στο δεύτερο μέρος: "Σίγουρα, πρέπει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Δεν το κάναμε σήμερα πάντως".

 

Για το αν ήταν εντολή να πάει προς το τέλος του αγώνα στα δεξιά ο Ίβιτς: "Ο Ίβιτς έκανε το καλύτερο του, έβγαινε στα δεξιά να βγάλει σέντρες και κάποιος άλλος έκλεινε. Είχε ρόλο πίσω από τον Κλάους, όμως, με τη δυναμική του ματς βγήκε και στα πλάγια να βοηθήσει την ομάδα".

 

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα: "Είναι μία πολύ δύσκολη σεζόν. Όλοι θα θέλαμε να είμαστε πρώτοι, αλλά δεν είμαστε. Κοιτάμε τη συνέχεια της σεζόν. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πρωτιά, πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε άλλα θέματα"

sport24.gr   


Paris Paris Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Φραστική επίθεση κατά Χρυσοχοΐδη

 Έντονες αποδοκιμασίες από πλήθος ξενοδόχων δέχθηκε το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη γενική συνέλευση τουΞενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος(ΞΕΕ). 

Ο υπουργός δέχθηκε φραστικές επιθέσεις από ξενοδόχους οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα μέτρα που πλήττουν τον κλάδο, όπως το ειδικό τέλος της ΔΕΗ. 

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Τσακίρης προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ωστόσο παραδέχθηκε ότι η αγανάκτηση είναι διάχυτη στον κλάδο λόγω των επιβαρύνσεων που έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε δυσχερή θέση.

Παρά τις αντιδράσεις, ο υπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα. 

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό το οποίο προβλέπει και την πλήρη άρση του καμποτάζ, ενώ πρόσθεσε ότι στα 500 εκατ. ευρώ, κονδύλια που προβλέπονται για τη διευκόλυνση των μικρομεσαίων

 

nooz.gr 


paris Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

ΛΟΚ ΑΟΥΤ ΤΕΛΟΣ

 Σε συμφωνία ήρθαν οι πλευρές μετά τις 15ώρες διαπραγματεύσεις, εξέλιξη που υποδηλώνει ότι το λοκ-άουτ θα τελειώσει κι η σεζόν θα ξεκινήσει τα Χριστούγεννα. Μένει η επικύρωση από παίκτες και ιδιοκτήτες.


Καλύτερο Χριστουγεννιάτικο μποναμά δεν θα μπορούσαν να περιμένουν οι φίλοι του ΝΒΑ στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο πλανήτη, αφού πριν λίγο παίκτες και ιδιοκτήτες ήλθαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την λήξη του lockout. Την ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο κομισσάριος του ΝΒΑ, David Stern και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ενωσης παικτών, Billy Hunter.
 
Η σεζόν του ΝΒΑ θα ξεκινήσει τα Χριστούγεννα, με 3 αγώνες και θα έχει συνολικά 66 αγώνες αντί 82. Αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, τότε οι ομάδες θα ξεκινήσουν προετοιμασία στις 9 Δεκεμβρίου.
 
Οι Stern και Hunter, μετά από την 25η και φαρμακερή συνάντησή τους, που κράτησε 15 ώρες, κατέληξαν στο… κάδρο της συμφωνίας και ανακοίνωσαν μαζί τα… χαρμόσυνα νέα.
 
Ο Stern, μιλώντας στην αίθουσα συσκέψεων δικηγορικής φίρμας στο κτίριο της General Motors στο Μανχάταν, είπε εμφανώς ικανοποιημένος: «Καταλήξαμε σε κατ’ αρχήν συμφωνία η οποία θα πρέπει να εγκριθεί. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η συμφωνία θα περάσει και η σεζόν θα ξεκινήσει στις 25 Δεκεμβρίου με τρεις αγώνες».
 
Οι δύο πλευρές δεν ανακοίνωσαν περισσότερες λεπτομέρειες και η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί τόσο από την πλειοψηφία των 29 ιδιοκτητών των ομάδων του ΝΒΑ (η 30, οι Hornets ανήκει στο ΝΒΑ) και την αντίστοιχη του σωματείου των παικτών.
 
Ο αναπληρωτής κομισσάριος του NBA, Adam Silver έδωσε πάντως μία πρώτη εικόνα της συμφωνίας, αναφερόμενος στα πιο αυστηρά κριτήρια του φόρου πολυτελείας στις ομάδες: «Η νέα συμφωνία θ’ αποτρέπει τις ομάδες που μπορούν να ξοδεύουν πολλά, από το ν’ ανταγωνίζονται στην ελεύθερη αγορά, όπως στο παρελθόν. Ο φόρος πολυτελείας είναι πιο αυστηρός απ’ ότι στην προηγούμενη συμφωνία κι ελπίζουμε να είναι αποτελεσματικός, έτσι ώστε να δώσει την ελπίδα στους φιλάθλους κάθε περιοχής, ότι θα μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα».
 
Όσο για τον Hunter, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη στάση των παικτών για τη νέα συμφωνία: «Eίμαστε αισιόδοξοι πως μόλις την παρουσιάσουμε, οι παίκτες θα την εγκρίνουν».
 
πηγή:nba.sport24.gr 

paris Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Διαδικτυακή εκστρατεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

 Η εθελοντική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Hellenic Electronic Center" ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, με αίτημα την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, όπως προκύπτουν από το κατοχικό δάνειο και τις θηριωδίες που διαπράχθησαν κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η συλλογή των υπογραφών γίνεται μέσω της ιστοσελίδας greece.org/blogs/wwii.
"Θα εκτιμήσουμε την υπογραφή σας στο αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις", σημειώνουν, καλώντας τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να υπογράψουν το αίτημα.
Η ιστοσελίδα κάνει αναφορά στις πιο "μελανές" σελίδες της περιόδου εκείνης, παρουσιάζει βίντεο από τα απομεινάρια των πιο σκληρών μαχών και αναδημοσιεύει άρθρα, μεταξύ άλλων και γερμανικών εφημερίδων, που τάσσονται υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων.
Σε άλλο σημείο, γίνεται μία αναδρομή σε όσα συνέβησαν κατά τον πόλεμο.
Ακολουθεί το κείμενο:
"Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.
Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, 'Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους'.
Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πλήρωσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987 και το 1995. 
Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενωποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990.
Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μεχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια. 
Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011). 
Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011).
Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο 'ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους'. Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. 
Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 90 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.
Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών". 
Financial Times: Να πληρώσει τις αποζημιώσεις η Γερμανία
"Αντί να καταδικάζουν τους νωθρούς Νότιους, οι Γερμανοί θα έπρεπε να μοιραστούν τα λάφυρά τους. Θα έπρεπε να τους αποζημιώσει", αναφέρει σημερινό άρθρο των Financial Times.
Η εφημερίδα σημειώνει, ότι η Γερμανία αντλεί μυριάδες οφέλη από την Νομισματική Ένωση, "γι' αυτό θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα για να τη σώσει".
Ο συντάκτης του άρθρου καλεί τη Γερμανία να αποφασίσει, πόσα θα πληρώσει, για να σώσει την Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως λόγω του κοινού νομίσματος, οι γερμανικές εξαγωγές γνώρισαν ιλιγγιώδη άνοδο που αγγίζει το 18%, ενώ εάν η Γερμανία δεν ήταν στο ευρώ, η αύξηση αυτή δεν θα άγγιζε ούτε το 10%.
 
πηγή: news247.gr 

Σελίδα 11314 από 11350 (113495 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11313
[11314]
11315
11316
11348
11349
11350
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά