σημειωθεί σε κέντρα εστίασης και διασκέδασης. Συγκεκριμένα ο τζίρος έχει μειωθεί σε ποσοστό 40% ενώ για πρώτη φορά, πτώση τζίρου σημειώνεται και στη διανομή φαγητού κατ' οίκον όχι βέβαια όσο στα εστιατόρια, όπου η μείωση κύκλου εργασιών αγγίζει και το 45%. Τις Παρασκευές, όπου καταγραφόταν η μεγαλύτερη κίνηση, η καθίζηση του τζίρου φτάνει το 50% σε σχέση με δύο χρόνια πριν. Στα μπαρ έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κατανάλωση μπίρας ή χύμα κρασιού, αντί άλλων ποτών, όπως το ουίσκι, γιατί αποτελούν πολύ πιο φθηνή λύση.
Το ίδιο περίπου διάστημα «έβαλε λουκέτο» το 15% των επιχειρήσεων του κλάδου στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία. Ειδικά στη Δυτική Θεσσαλονίκη, το 30% των επιχειρήσεων έχει κλείσει κι άλλο 30% είναι έτοιμο για λουκέτο.
thestival