18/01/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014
Αστεία
+ + -

Ο τάφος της Αμφίπολης πρώτο θέμα στα social media

Σύμφωνα με το Monitor, την ηλεκτρονική πλατφόρμα αναζήτησης, καταγραφής και αξιολόγησης αναφορών και δημοσιευμάτων από το ελληνικό internet και από έλληνες χρήστες social media, μόνο σε διάστημα 20 ημερών, δηλαδή από τις 10/8, που έγιναν οι πρώτες ανακοινώσεις, μέχρι και τις 20/8, η λέξη «Αμφίπολη» έχει αναφερθεί πάνω από 55.000 φορές.

To αποκορύφωμα ήταν την 13η Αυγούστου, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο χώρο των ανασκαφών, όταν περίπου 6.000 αναρτήσεις έγιναν με θέμα τις αρχαιολογικές εργασίες στην περιοχή.

Οι περισσότερες αναφορές (53%) έγιναν στο twitter, με τα blogs και το facebook να ακολουθούν, ενώ οι ηλικίες 36-50 φαίνεται να συζήτησαν περισσότερο για το θέμα (43%), με μικρή διαφορά πάντως σε σχέση με την ομάδα 21-35, η οποία ήρθε δεύτερη (40%).

Ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους χρήστες αποδείχθηκε και ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος στο ίδιο διάστημα μνημονεύτηκε τουλάχιστον πάνω από 22.000 φορές, μιας και πολλοί είναι εκείνοι που εικάζουν ότι ο μεγάλος κατακτητής είναι πιθανό να είναι ο «ένοικος» του μεγαλοπρεπούς τάφου.

Υπολόγισαν τον... ΕΝΦΙΑ του τάφου της Αμφίπολης

Όπως ήταν αναμενόμενο, εκτός από τις ειδήσεις και τα ευρήματα που καθημερινά έρχονται στο φως από την περιοχή της Αμφίπολης και τον τύμβο Καστά, οι Έλληνες χρήστες μοιράζονται ακόμη σχόλια και εκτιμήσεις γύρω από την ιστορική αυτή ανακάλυψη, την οποία συνδέουν με έντονες δόσεις χιούμορ με την υπόλοιπη επικαιρότητα.
    «Ο τάφος της Αμφίπολης είναι ο Σήφης ο κροκόδειλος της αρχαιολογίας», γράφει ένας χρήστης ενώ ένας άλλος, με αφορμή το πρόσφατο άνοιγμα του μοναδικού σταθμού μετρό στη Θεσσαλονίκη, γράφει: «Κι αυτόν τον μοναδικό σταθμό μετρό της Θεσσαλονίκης θα τον βρουν μετά από 2.000 χρόνια και θα νομίζουν ότι είναι τάφος. Άντε να εξηγήσεις».

Θαμμένες στην Αμφίπολη οι πινακίδες του Χατζηγιάννη

«Βρέθηκαν θαμμένες στην Αμφίπολη οι πινακίδες της Φεράρι Χατζηγιάννη», έγραψε κάποιος την επομένη της είδησης της επ' αυτοφώρω σύλληψης του τραγουδιστή, ενώ ένας άλλος σημείωνε: «Μου λένε, πρόσεχε, σου σκάβουν τον λάκκο. Λέω δεν με νοιάζει, δεν φοβάμαι κανέναν...εκτός από την Περιστέρη». «Η Περιστέρη... της ειρήνης», όπως αναφέρεται από κάποιους χρήστες η επικεφαλής των ανασκαφών αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, έχει αναδειχθεί σε πρόσωπο των ημερών, με τουλάχιστον 6.500 χρήστες να έχουν κάνει αναφορά στο όνομά της.

Ο τάφος θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ 2.400 ευρώ!

Αίσθηση έκανε και η έμπνευση ενός χρήστη να υπολογίσει και τον ΕΝΦΙΑ της ανακάλυψης: «Ο τάφος στην Αμφίπολη είναι 1.962 τετραγωνικά. Ισόγειο και πρώτος όροφος, κτίσμα πάνω από 100 ετών, με πάνω από 2 προσόψεις (κυκλικό βλέπεις), δεν είναι αγροτικής χρήσης. Με τη χαμηλότερη τιμή ζώνης, ο ΕΝΦΙΑ βγαίνει 2400 ευρώ. Αν βάλουμε ότι ο ένοικος δεν το έχει δηλώσει εδώ και πολλά χρόνια συν τα χρωστούμενα από φόρους, συν τα πρόστιμα, νομίζω με μια πεντακοσάρα χιλιάδες ο Μεγαλέξανδρος τη βγάζει δεν την βγάζει (το ποσό είναι μεγαλύτερο αλλά στα δικαστήρια μάλλον θα του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά).

Ευτυχώς μπορεί να κάνει διακανονισμό με 48 δόσεις, οπότε στήνει ένα μαγαζάκι με αναψυκτικά απέξω (21% ΦΠΑ) και σιγά σιγά θα τα καταφέρει. Εκτός βέβαια αν πρέπει να προσλάβει προσωπικό και να πληρώνει ΙΚΑ, οπότε την πάτησε. Μόνη ελπίδα στο τάφο να έχουν χώσει και τίποτε σκλάβους του ηγεμόνα, οπότε με μια προσωρινή άδεια παραμονής θα δουλέψουν αγγόγυστα...»

Τις αντιρρήσεις του για την εθνικότητα του «ιδιοκτήτη» του τάφου εξέφρασε ένας χρήστης γράφοντας:
«Αν ήταν ελληνικός τάφος στην Αμφίπολη, στην είσοδο δε θα είχε σφίγγες, αλλά τσομπανόσκυλα. Κανας αιγύπτιος εφοπλιστής θα ΄ναι θαμμένος», ενώ αναφορικά με τους ρυθμούς των ανασκαφών κάποιος έγραψε: «Στελέχη του ΥΠΠΟΑ διαψεύδουν πως η ανασκαφή στην #amfipoli κινείται με τους χρόνους πολιτικών ανακοινώσεων. ~Τουλάχιστον να προλάβουν τη ΔΕΘ».

Δεν είναι λίγοι, τέλος, εκείνοι που συνδέουν τον τάφο με τα αθλητικά. «Αν βρουν κερκίδες είναι σίγουρα ο τάφος του Ινδού» γράφει ένας χρήστης ενός κάποιος άλλος επιμένει ότι εκεί είναι θαμμένο το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ. 

«Σοκαρισμένοι οι αρχαιολόγοι. Αυτή η επιγραφή βρέθηκε στην είσοδο του τάφου στην Αμφίπολη», είναι το σχόλιο που συνοδεύει την.. ανακάλυψη.«Προβληματισμό προκαλεί αρχαία επιγραφή που ανακαλύφθηκε στον τάφο στην Αμφίπολη», γράφει το σχόλιο που συνοδεύει την «πειραγμένη» φωτογραφία.amfipoli sok 2

amfipoli sok 6
iefimerida


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά