16/01/2026
         
Manos Manos Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014
Οικονομία
+ + -

Ενδιαφέρον από τους Ινδούς για τα ροδάκινα Ημαθίας

Αυξημένο καταγράφεται το ενδιαφέρον από την Ινδία για τα αγροτικά προϊόντα του Νομού Ημαθίας και ιδιαίτερα για το βεροιώτικο ροδάκινο, καθώς και η επιθυμία των Ινδών επιχειρηματιών του κλάδου για εισαγωγή κομπόστας από την περιοχή.

Τα παραπάνω προέκυψαν από τη σημερινή επίσκεψη του Ινδού επιχειρηματία, Sanjay Chandak, εκπροσώπου μιας από τις μεγαλύτερες αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις της Ινδίας, με έδρα το Νέο Δελχί, στον Δήμο Βέροιας.

Τον Ινδό επιχειρηματία συνόδευε, στη συνάντησή του με τη δήμαρχο Βέροιας Χρυσούλα Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, ο Σωτήρης Μπρανιώτης, επικεφαλής της εταιρείας "Μπρανιώτη", που για περισσότερα από 25 χρόνια τροφοδοτεί διάφορες χώρες της Ασίας με ελληνικά αγροτικά προϊόντα και φέτος εξήγαγε, για πρώτη φορά, δενδρύλλια ροδακινιάς στην Ινδία.

Η αγορά της Ινδίας, όπως είπε ο κ. Μπρανιώτης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι πολύ ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι περισσότεροι από ένα δισ. καταναλωτές «ψηφίζουν» ανοιχτά τα αγροτικά προϊόντα και τα εδάφη της χώρας είναι ιδιαίτερα φιλικά στην αποδοχή ελληνικών ποικιλιών.

 
 
newmoney

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά