Αυτό ανέφερε σε έκθεσή της επιστημονική ομάδα, υπό τον καθηγητή Σερ Ίαν Γκίλμορ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην βρετανική κυβέρνηση, καθώς, όπως επισημαίνει, πάνω από 200.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν πρόωρα εξαιτίας του αλκοόλ μέχρι το 2030, αν δεν γίνει κάτι για να σταματήσουν οι αυξητικές τάσεις της κατανάλωσης.
Μεταξύ των ασθενειών που μπορεί να προκαλέσει το αλκοόλ, σύμφωνα και με τους επιστήμονες, είναι η νόσος του ήπατος, υψηλή αρτηριακή πίεση, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές παθήσεις, καρκίνος του μαστού και ο καρκίνος του γαστρεντερικού σωλήνα. Τα ατυχήματα και η βιαιότητα που μπορεί να προκαλέσει είναι επίσης ένας μεγάλος κίνδυνος για τη ανθρώπινη ζωή, σημειώνουν.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δηλώσει ότι θα πατάξει την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, που κοστίζει 2,7 δις. στερλίνες το χρόνο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.