21/09/2024
         
Manos Manos Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014
Διάφορα   Υγεία
+ + -

Κι όμως - Έρχονται τα γλυκά που αδυνατίζουν!!

 Σπουδαία ανακάλυψη για... λιχούδηδες έκαναν ερευνητές από την Αγγλία, οι οποίοι βρήκαν την πρωτεΐνη που ταυτίζεται με τη γεύση και τη δομή του λίπους. 

Αυτό θα βοηθήσει τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το λίπος, χωρίς ωστόσο να μειωθεί η ποιότητα, η γεύση και υφή του προϊόντος.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου κατασκεύασαν τυποποιημένες πρωτεΐνες οι οποίες έχουν την ικανότητα να διασπώνται εύκολα σε μικρά σωματίδια. Με τον τρόπο αυτό μιμούνται την συμπεριφορά του λίπους, κατά τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων.

Τα νέα προϊόντα χαμηλών λιπαρών με την τεχνική της υποκατάστασης του λίπους με πρωτεΐνες, θεωρείται ότι θα βγουν στην αγορά σε δυο χρόνια.
 
 
 

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά