16/06/2026
         
alexis Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012
Κόσμος
+ + -

Βιέννη: Mνημείο για τους λιποτάκτες της Βέρμαχτ

Τη χρηματοδότηση της ανέγερσης Μνημείου για τους Αυστριακούς αντιστασιακούς-λιποτάκτες από τη ναζιστική Βέρμαχτ, την περίοδο της ναζιστικής κατοχής της Αυστρίας, από την εισβολή των στρατευμάτων του Χίτλερ το Μάρτιο του 1938 μέχρι την απελευθέρωση της χώρας από τα συμμαχικά στρατεύματα το Μάιο του 1945, ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Πολιτισμού του δήμου της Βιέννης.

Τη σχετική συμφωνία για την ανέγερση του Μνημείου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013, είχαν εγκρίνει ήδη πέρσι τον Απρίλιο τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στο δήμο και στην τοπική κυβέρνηση στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης, οι Σοσιαλδημοκράτες του δημάρχου και κυβερνήτη Μίχαελ Χόιπλ και οι Πράσινοι της Ελληνίδας αντιδημάρχου και αναπληρώτριας κυβερνήτη, Μαρίας Βασιλάκου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αντρέας Μάιλατ-Ποκόρνι, η πρώτη δόση της εγκριθείσας χρηματοδότησης ανέρχεται σε 25.000 eυρώ, ενώ σε διαβουλεύσεις πρόκειται να προσδιοριστεί σύντομα, η τοποθεσία ανέγερσης του μνημείου.

Στο εγχείρημα ανέγερσης του μνημείου έχει συμπεριληφθεί και η επιτροπή προσωπικοτήτων «Δικαιοσύνη για τα θύματα της ναζιστικής στρατονομίας», που ιδρύθηκε το 2008 και αγωνίζεται για την κοινωνική και νομική αποκατάσταση των ανθρώπων, που είχαν πληρώσει εν μέρει με τη ζωή τους την αντίστασή τους κατά των ναζιστών.  

 

 

 

 

 

 

 

 

zougla 


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά