21/09/2024
         
alexis Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014
Υγεία
+ + -

"Ύποπτες" οι συσκευασίες των τροφίμων για την υγεία μας

 Περίπου 4.000 χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στη συσκευασία τροφίμων, ωστόσο πολύ λίγα είναι γνωστά σχετικά με τους κινδύνους που κρύβουν για την υγεία μας.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, είναι πιθανό να υπάρχει ενδεχόμενη σχέση ανάμεσα στις συσκευασίες των τροφίμων και την παχυσαρκία, το διαβήτη, αλλά και μερικές νευρολογικές παθήσεις, η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί άμεσα.

Μάλιστα, όπως δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Επιδημιολογίας και Κοινοτικής Υγείας», οι ερευνητές Jane Muncke, John Peterson Myers, Martin Scheringer και Miquel Porta έκαναν έκκληση για μια νέα μελέτη, που θα εξετάζει τους κινδύνους, που κρύβουν για την υγεία μας οι συσκευασίες των τροφίμων.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, χημικές ουσίες, όπως η φορμαλδεΰδη, που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, χρησιμοποιήθηκαν σε πολλά υλικά, όπως πλαστικά μπουκάλια για τη συσκευασία ανθρακούχων ροφημάτων και τα επιτραπέζια σκεύη.

Οι ουσίες αυτές θα μπορούσαν να διαφύγουν στα τρόφιμα, ενώ οι κίνδυνοι της δια βίου έκθεσης σε αυτά τα χημικά δεν είναι τεκμηριωμένοι.

«Ενώ η επιστήμη συζητά ακόμα για ορισμένες απ’ αυτές τις ουσίες και οι πολιτικοί προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των ενδιαφερομένων, οι καταναλωτές εξακολουθούν να εκτίθενται σ’ αυτές τις χημικές ουσίες καθημερινά, κυρίως εν αγνοία τους», σημειώνουν οι ερευνητές.


 

 

newsbomb


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά