21/09/2024
         
Paris Paris Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012
Διάφορα
+ + -

Αρνάκι ή κατσικάκι “Κλέφτικο”

 Πατροπαράδοτο και γευστικό όσο λίγα φαγητά! Με ελάχιστα υλικά, το αρνάκι ή το κατσικάκι μπορούν να αναδείξουν τη νοστιμιά τους αρκεί να έχετε υπομονή. Ένα πιάτο για όλη την οικογένεια με κλασικά αρώματα που όλοι θα λατρέψουν. 


ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα 

1,5 κιλό αρνί ή κατσίκι
1,5 κιλό πατάτες
6 φύλλα δάφνης
ρίγανη
αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβετε το κρέας σε 6 μερίδες, το πλένετε καλά και το αφήνετε σε τρυπητό για να στραγγίσει.
  • Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στα τέσσερα.
  • Κόβετε 6 κομμάτια αλουμινόχαρτο, 60-70 πόντων περίπου το καθένα, βάζετε τις μερίδες του κρέατος στα κομμάτια του αλουμινόχαρτου.
  • Με τον ίδιο τρόπο μοιράζετε τις πατάτες και προσθέτετε ένα φύλλο δάφνης σε κάθε μερίδα. Αλατοπιπερώνετε.
  • Κλείνετε το αλουμινόχαρτο στην κορυφή.
  • Το τοποθετείτε σε ταψί με λίγο νερό και ψήνετε σε σιγανό προθερμασμένο φούρνο για 3 περίπου ώρες.
  • Αφού κλείσετε τη φωτιά τ' αφήνετε για 1/2 ώρα περίπου μέσα στο φούρνο.
  • Σερβίρετε ζεστό σε ατομικές μερίδες.


Tip 
Για να γίνει το κλέφτικο πιο μαλακό και πιο νόστιμο μπορείτε αντί για αλουμινόχαρτο να το ψήσετε σε πήλινο σκεύος.
 

 

 

 

 

 

 

flowmagazine.gr 


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά