|
Paris Paris |
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012 |
|
|
Αρνάκι ή κατσικάκι “Κλέφτικο”
Πατροπαράδοτο και γευστικό όσο λίγα φαγητά! Με ελάχιστα υλικά, το αρνάκι ή το κατσικάκι μπορούν να αναδείξουν τη νοστιμιά τους αρκεί να έχετε υπομονή. Ένα πιάτο για όλη την οικογένεια με κλασικά αρώματα που όλοι θα λατρέψουν. ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
1,5 κιλό αρνί ή κατσίκι 1,5 κιλό πατάτες 6 φύλλα δάφνης ρίγανη αλάτι , πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβετε το κρέας σε 6 μερίδες, το πλένετε καλά και το αφήνετε σε τρυπητό για να στραγγίσει.
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στα τέσσερα.
- Κόβετε 6 κομμάτια αλουμινόχαρτο, 60-70 πόντων περίπου το καθένα, βάζετε τις μερίδες του κρέατος στα κομμάτια του αλουμινόχαρτου.
- Με τον ίδιο τρόπο μοιράζετε τις πατάτες και προσθέτετε ένα φύλλο δάφνης σε κάθε μερίδα. Αλατοπιπερώνετε.
- Κλείνετε το αλουμινόχαρτο στην κορυφή.
- Το τοποθετείτε σε ταψί με λίγο νερό και ψήνετε σε σιγανό προθερμασμένο φούρνο για 3 περίπου ώρες.
- Αφού κλείσετε τη φωτιά τ' αφήνετε για 1/2 ώρα περίπου μέσα στο φούρνο.
- Σερβίρετε ζεστό σε ατομικές μερίδες.
Tip Για να γίνει το κλέφτικο πιο μαλακό και πιο νόστιμο μπορείτε αντί για αλουμινόχαρτο να το ψήσετε σε πήλινο σκεύος.
flowmagazine.gr
|
|
| Ανάγνωση… |
| Ανάγνωση… |
|