|
Manos Manos |
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012 |
|
|
|
H Kodak ζητά να αφαιρεθεί το όνομά της από το θέατρο των Όσκαρ
Η Eastman Kodak, μια από τις εμβληματικές εταιρίες των ΗΠΑ, ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά της από το θέατρο όπου πραγματοποιείται η τελετή των Όσκαρ, το διάσημο Kodak Theatre στο κεντρικό Χόλιγουντ, καθώς η εταιρία προσπαθεί να διατηρήσει τη ρευστότητα και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των επιχειρήσεών της.
Η άλλοτε κραταιή εταιρία φωτογραφικών ειδών ζήτησε από αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο να κηρύξει άκυρο το ετήσιο συμβόλαιό της που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε τέσσερα εκατομμύρια δολάρια και να αφαιρέσει το όνομά της από το θέατρο.
Μάλιστα, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν το όνομα της Kodak θα εμφανίζεται στο κτίριο κατά την φετινή τελετή απονομής των βραβείων στις 26 Φεβρουαρίου, αλλά πηγή που γνωρίζει το θέμα είπε ότι πολλές εταιρίες έχουν προσεγγίσει την ιδιοκτήτρια εταιρία του κτιρίου CIM Group για τα δικαιώματα του ονόματος.
Πριν από δέκα χρόνια, η Kodak συμφώνησε να καταβάλει 74 εκατομμύρια δολάρια στην CIM για να φιλοξενεί το όνομά της στην πρόσοψη του θεάτρου των 3.400 καθισμάτων και πλέον, για περίπου 20 χρόνια.
Η δυσκολία να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας οδήγησε στη χρεοκοπία την ιστορική Eastman Kodak. H εταιρεία, η οποία με την 131χρονη ιστορία της έχει ταυτιστεί με τη φωτογραφία και τις φωτογραφικές μηχανές, ζήτησε προστασία από τους πιστωτές της. ofono
|
|
|
 | Ανάγνωση… |
  
 | Ανάγνωση… |
|