|
Manos Manos |
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 |
|
|
Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε γάλα στον καφέ μας;
O καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πρωινού ξυπνήματος για το 90% του παγκοσμίου πληθυσμού, ενώ πολλοί έχουν την τάση να προσθέτουν και γάλα για να του δώσουν πιο ελαφριά και ευχάριστη γεύση. Σύμφωνα όμως με έρευνες, ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία γιατί: Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης ( πρωτεΐνη γάλακτος) δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει και δυσανεξία. Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα. Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Όταν συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των περιττών θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνουμε, ειδικά όταν πίνουμε πολλούς καφέδες καθημερινά. madata
|
|
| Ανάγνωση… |
| Ανάγνωση… |
|