Πρώτο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε το “Noma” στην Κοπεγχάγη, του διάσημου σεφ Rene Redzepi. Σπεσιαλιτέ του εστιατορίου είναι αχνιστά αυγά ορτυκιού .

Δεύτερο, είναι το “El Celler de Can Roca” στην πόλη Χερόνα της Καταλονίας στην Ισπανία. Τα τρία αδέλφια σεφ δίνουν έμφαση στα φρέσκα, εποχικά και στην ιδιοφυή παρουσίαση των πιάτων.

Τρίτο, είναι πάλι ισπανικό εστιατόριο και βρίσκεται στο Σαν Σεμπαστιάν και ονομάζεται “Mugaritz”. Ο σεφ Andoni Luis Aduriz προσφέρει καθημερινά στους επισκέπτες του δύο βασικά μενού-έργα τέχνης με προϊόντα που καλλιεργεί στον κήπο του εστιατορίου.
