21/09/2024
         
Manos Manos Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013
Τεχνολογία
+ + -

Απίστευτο: Το Facebook άλλαξε τα στοιχεία των εργαζομένων της ΕΡΤ!!!

Οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με λογαριασμούς στο facebook, που είχαν δηλώσει την ΕΡΤ στο πεδίο εργασίας, ίσως πρόσεξαν πως από σήμερα είναι και διαδικτυακά άνεργοι.

  


Για το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ΕΡΤ αποτελεί πλέον παρελθόν και κάποιοι χρήστες του χαρακτηρίζονται ως πρώην εργαζόμενοι.

Στους προσωπικούς λογαριασμούς των εργαζομένων της ΕΡΤ αναγράφεται «Πρώην εργοδότες: Hellenic Broadcasting Corporation και ΕΡΤ Α.Ε. ».

Από κοντά και η wikipedia όπου σύμφωνα με αυτήν η ΕΡΤ δεν υφίσταται μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην εταιρεία, ενώ στο λήμμα ERT κάποιοι φρόντισαν να διοχετεύσουν την πληροφορίας πως η ΕΡΤ «ήταν μέλος της EBU», διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Η τελευταία τροποποίηση στην ιστοσελίδα της wikipedia αναφορικά με την ιστορία της ΕΡΤ έγινε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.
 
 Στην ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια γράφει στο λήμμα ΕΡΤ:

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ.) ήταν ο δημόσιος φορέας δικτύων εκπομπών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην Ελλάδα. Η επωνυμία της ήταν «Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.» (ανώνυμη εταιρεία) και άνηκε εξ ολοκλήρου στο ελληνικό δημόσιο. Οι κύριες υπηρεσίες της Ε.Ρ.Τ ήταν η εκπομπή τριών τηλεοπτικών σταθμών και 28 ραδιοφωνικών σταθμών σε όλη την ελληνική επικράτεια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) το 1950, μάλιστα είναι το πρώτο μέλος της.

Η ΕΡΤ ήταν διάδοχη του πρώην ΕΙΡ και μετέπειτα (με την προσθήκη της τηλεόρασης) ΕΙΡΤ (Εθνικόν Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως). Το νομικό καθεστώς της άλλαξε το 1976, όταν από ίδρυμα μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρεία. Το 1982 συγχωνεύτηκε με την ΥΕΝΕΔ σ' έναν ενιαίο φορέα της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι περισσότερες υπηρεσίες της Ε.Ρ.Τ. στεγάζονταν στο λεγόμενο «Ραδιομέγαρο», που οικοδομήθηκε το 1968-1969, και το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων, στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Στις 11 Ιουνίου 2013 η κυβέρνηση της Ελλάδας ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, μετά το τέλος του προγράμματος της συγκεκριμένης ημέρας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις πολιτικών κομμάτων αλλά και της ΕΣΗΕΑ. Η τελευταία κήρυξε απεργίες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και κάλεσε σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης για «το πρωτοφανές για δημοκρατική χώρα "κλείσιμο" της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τρόπο "αποφασίζομεν και διατάσσομεν"», δηλαδή χωρίς την έγκριση της Βουλής.[2] Η EBU σε επιστολή που απηύθυνε την ίδια μέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης Ζαν Πολ Φιλιπό και η γενική διευθύντρια του οργανισμού Ίνγκριντ Ντελτάρ, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ανακαλέσει την απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης επισημαίνοντας πως «η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών».

 


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά