23/09/2024
         
alexis Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013
Υγεία
+ + -

Τα σπαράγγια είναι η φυσική μας ασπίδα στο αλκοόλ

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Τορόντο και το εθνικό πανεπιστήμιο "Jeju" της Νότιας Κορέας, η λύση πριν από μια βραδινή έξοδο που θα περιλαμβάνει αρκετό αλκοόλ, μπορεί να είναι τελικά λίγα σπαράγγια.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην "επιθεώρηση επιστήμης τροφίμων" και σύμφωνα με αυτή, ορισμένα αμινοξέα και ιχνοστοιχεία που υπάρχουν στα φύλλα των σπαραγγιών μπορεί να καταπραϋνουν τα παρεπόμενα της μέθης και να προστατεύσουν τα ηπατικά κύτταρα από τις τοξίνες.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα συστατικά των φύλλων και των βλαστών νεαρών σπαραγγιών και ήλεγξαν την δράση τους σε ηπατικά κύτταρα ανθρώπων και ποντικιών.

Οι κυτταρικές τοξικότητες μειώνονταν σημαντικά όταν τα ηπατικά κύτταρα εκτίθεντο σε εκχύλισμα από τα φύλλα και τους βλαστούς των σπαραγγιών, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης ξεχωριστά την επίδραση των βλαστών και των φύλλων του σπαραγγιού, για να εντοπίσουν ποιο από τα δύο είναι πιο ωφέλιμο στην πρόληψη των βλαβερών επιδράσεων της υπερκατανάλωσης αλκοόλ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα φύλλα του σπαραγγιού που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα αμινοξέων και ιχνοστοιχείων από τους βλαστούς, ασκούν εντονότερη προστατευτική δράση.

Προγενέστερη μελέτη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου Cheju, στην Κορέα, είχε δείξει ότι τα αμινοξέα των σπαραγγιών διεγείρουν ορισμένες ενζυμικές λειτουργίες, οι οποίες επιταχύνουν την διάσπαση του αλκοόλ από τον οργανισμό.

Στην μελέτη αυτή, καθηγητές του Cheju είχαν δώσει σε εθελοντές ένα ρόφημα που περιείχε εκχύλισμα σπαραγγιών, διαπιστώνοντας ότι έπειτα από την κατανάλωσή του ελαττώνονταν τα παρεπόμενα της μέθης. 

 

 

 

 

radar 


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά