ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα του Παναθηναϊκού με 2-0 χάρη στα τέρματα των Καμαρά (κορυφαίος του αγώνα) και Βούκιτς. Καταιγιστικός στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης ο «δικέφαλος», εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Σο. Μόλις δύο τελικές σε όλο το παιχνίδι οι «πράσινοι»!
Ο ΠΑΟΚ απάντησε στην ήττα του πρώτου γύρου από τον Παναθηναϊκό με το ίδιο νόμισμα (2-0) και συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Αστέρα Τρίπολης και την δεύτερη θέση.
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Σο (39′) μπαίνοντας με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Καμαρά άνοιξε το σκορ στο 58′ για να έρθει ο Βούκιτς στο 81′ και να «σφραγίσει» την τέταρτη σερί νίκη του «δικεφάλου» στο πρωτάθλημα.
Από τη μεριά του ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε καθόλου επιθετικά, ούτε στο διάστημα που έπαιζε χωρίς αριθμητικό μειονέκτημα. Ο τελικός απολογισμός είχε μόλις 2 τελικές προσπάθειες (καμία στην εστία) και θα πρέπει να ψάξουμε πάρα πολύ για να βρούμε αν οι «πράσινοι» έχουν παρουσιάσει η στο παρελθόν παρόμοια επίδοση σε ντέρμπι.
Η ήττα της ομάδας του Φάμπρι, σε συνδυασμό με τη χθεσινή νίκη του ΠΑΣ, την έφερε τρεις βαθμούς μακρυά από την είσοδο στα πλέι-οφ, «σπάζοντας» παράλληλα το σερί των 3 νικών στο πρωτάθλημα. Αυτή η ήττα ήταν και η δεύτερη του Ισπανού εκτός έδρας στη Super League, με την πρώτη και πάλι στη Θεσσαλονίκη (1-0 από τον Άρη).
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 15ο σερί παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο οποίο δεν εμφανίζεται ισοπαλία. Τελευταία φορά που δεν είχαμε νικητή, ήταν τον Οκτώβρη του 2008 (0-0).
Φύλλο Αγώνα
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητές: Στυλιάρας, Κωσταράς, Σταθόπουλος.
ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (Αποστολόπουλος 46′), Κατσουράνης, Σίντελφελντ, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε (Βούκιτς 67′), Καμαρά, Λόρενς (Κίτσιου 90′), Αθανασιάδης.
Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο (Σπυρόπουλος 73′), Μαρίνος, Σο, Καζιγιάμα, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (Φορναρόλι 80′), Φιγκερόα (Επσάρθα 67′).
Γκολ: Καμαρά 58′, Βούκιτς 81′
Δοκάρια: -
Κίτρινες: Σο 1′, Καζιγιάμα 83′, Ζέκα 83′
Κόκκινες: Σο 39′ (2η κίτρ.)
on-news