|
alexis |
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 |
|
|
|
Εξασθενές χρώμιο σε γεώτρηση στην Ερμιονίδα
Σε μετρήσεις νερού που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑ Ερμιονίδας εντοπίστηκε αυξημένη τιμή εξασθενούς χρωμίου, σε γεώτρηση που υπάρχει στους Φούρνους Ερμιονίδος.
Ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Δημήτρης Καμιζής εξήγησε ότι για πρώτη φορά και για ερευνητικούς λόγους, έγινε έλεγχος για εξασθενές χρώμιο και υπογράμμισε πως η γεώτρηση αυτή δεν χρησιμοποιείται τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, ούτε για ύδρευση, αλλά ούτε και για άρδευση. Χρησιμοποιήθηκε, είπε, μόνο το τελευταίο καλοκαίρι για πυρόσβεση.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι εξασθενές χρώμιο σε πολύ χαμηλές τιμές βρέθηκε και σε άλλες πηγές νερού στην περιοχή, πρόσθεσε όμως ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.
Επισήμανε ότι η υγειονομική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών δεν έχει ορίσει επιτρεπτά όρια και είπε πως πρέπει να προσδιοριστεί το άνω όριο και να γίνει επιδημιολογική έρευνα για να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα. nooz.gr
|
|
|
 | Ανάγνωση… |
  
 | Ανάγνωση… |
|