24/04/2026
         
Manos Manos Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012
Κόσμος
+ + -

Συλλήψεις στην Κίνα για hacking

  Σε τέσσερα άτομα έχει απαγορευθεί η έξοδος από την Κίνα και άλλοι οχτώ συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές διότι κατηγορούνται για μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού ασφάλειας στην Κίνα με βάση το Πεκίνο, Qihoo360, ισχυρίστηκε ότι οι προσωπικές πληροφορίες 6 εκατομμυρίων χρηστών τηςμεγαλύτερης ιστοσελίδας προγραμματιστώνστην Κίνα (CSDN), διέρρευσαν από hackers. Αυτό το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία και πανικό σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία ανέφερε ότι τα δεδομένα περιελάμβαναν διευθύνσεις χρηστών, κωδικούς πρόσβασης και στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μορφή κειμένου. Μετά από αυτό το περιστατικό, οι επιθέσεις έλαβαν χώρα σε περισσότερους δικτυακούς τόπους συμπεριλαμβανομένων της διαρροής προσωπικών στοιχείων χρηστών από δημοφιλή site online αγορών, gaming, κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και ιστοσελίδων οικονομικών ιδρυμάτων.
 

 

 

 


Πηγή: www.secnews.gr


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά