16/09/2024
         
Paris Paris Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Υγεία
+ + -

Πώς θα απαλλαγείτε απ’ το “φούσκωμα” των γιορτών

 Τα Χριστούγεννα πέρασαν και πλησιάζει η Πρωτοχρονιά. Αν τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια σας άφησαν ένα μικρό «φούσκωμα» μπορείτε να το χειριστείτε και τους τρόπους για να το κάνετε τους υποδεικνύει η διαιτολόγος – διατροφολόγος Γιώτα Καρακασίδου.

«Ο πιο έξυπνος τρόπος να διώξετε το πρηξιματάκι είναι: Να φροντίσετε να πιείτε άφθονα υγρά, νερό και τσάι, γιατί το αλκοόλ σας έχει προκαλέσει αφυδάτωση. Να κινηθείτε – περπάτημα , χορός – όσο μπορείτε για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος γιατί οι μέρες αυτές είναι αρκετά καθιστικές. Να αποφύγετε την κατανάλωση γλυκών γιατί είναι κοντά η Πρωτοχρονιά και σίγουρα θα υπάρξουν άφθονα. Να καταναλώσετε στο κύριο γεύμα ψάρι , λαχανικά και όσπρια για να ρυθμιστεί η χοληστερόλη που με τόσο κρέας έχει ανέβει. Να φάτε πολλές σαλάτες και φρούτα για να ενυδατωθείτε και να δώσετε στο σώμα σας τη δυνατότητα να λειτουργήσει σωστά το έντερο μέσω του οποίου αποβάλλεται το λίπος» λέει η κ Καρακασίδου.

  • Παράλληλα επισημαίνει ότι ακόμη και μια υγιεινή σαλάτα μπορεί να αποτελέσει μια γευστική απόλαυση και προτείνει μερικές συνταγές:

Σαλάτα με πορτοκάλι

300 γραμμάρια. μαρούλι

4 φέτες πορτοκάλι

χυμό λεμονιού

100 γραμμάρια καλαμπόκι

1 κουταλάκι καρύδια

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

1 γιαούρτι 2%

Σαλάτα ρόκας με σουσάμι

250 γραμμάρια ρόκα , 2 ντομάτες

1 κουταλάκι σουσάμι

Για τη σάλτσα

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι μηλόξυδο

Μισό κουταλάκι μέλι

2 κόκκους κόλιανδρο κοπανισμένο

αλάτι , πιπέρι

Σαλάτα με ψητά λαχανικά

1 πιπεριά κίτρινη , 1 πιπεριά κόκκινη , 1 πιπεριά πράσινη ( ψητά )

1 κολοκυθάκι ( ψητό )

Μισή μελιτζάνα ( ψητή )

1-2 ντομάτες ( ψητές) ή μανιτάρια ψητά

1 κουταλιά βαλσάμικο

1 κουταλάκι κύμινο

2 κουταλιές άνηθος , μαϊντανός

Αλάτι , πιπέρι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Δροσιστική σαλάτα με ρόδι

400 γρ. ανάμικτα φύλλα πράσινης σαλάτας , όπως σπανάκι , ρόκα , μαρούλι

100 γρ. τριμμένο τυρί ή κασέρι με λίγα λιπαρά

Πιπέρι

1 ρόδι ( 2 κουταλάκι σε σπόρους και το υπόλοιπο το κάνετε χυμό )

Για τη σάλτσα:

4 κουταλιές χυμό ρόδι

2 κουταλάκια ελαιόλαδο

2 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι

1 κουταλάκι μουστάρδα

Παίρνετε διάφορες πρασινάδες (ρόκα, μαρούλι, σπανάκι ) τις κόβετε με το χέρι και τις βάζετε σε πιατέλα. Τρίβετε το τυρί. Παίρνετε ένα μεγάλο ρόδι και το ξεσποριάζετε.

Ρίχνετε 2 κουταλάκια σπόρια στις πρασινάδες και το υπόλοιπο το κάνετε χυμό. Περνάτε το χυμό από σουρωτήρι. Ετοιμάζετε σάλτσα με λαδόξυδο, ρόδι, μουστάρδα. Σε μια πιατέλα στρώστε τις πρασινάδες, προσθέστε το τυρί και πιπέρι και ρίξτε την σάλτσα.



 

 

 

e-diet.gr


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά