25/04/2024
         

WARG Handcrafted Apparel

Κάτια Θεοδώρου Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020
Οικονομία
+ + -

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη: Αυξάνονται οι δόσεις για ΕΝΦΙΑ, φόρους και εισφορές στην πανδημία

 Τέσσερις ακόμα νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με θέμα "Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία", στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού".

1. Η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με επιπλέον 190 εκατομμύρια. Έτσι, μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζόμενους του προγράμματος. Και, αν χρειαστεί, το μέτρο θα επεκταθεί. Στόχος, να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης με τους εργοδότες να τις κρατούν οπωσδήποτε ενεργές.

2. Θεσπίζονται ευνοϊκοί όροι για την εξόφληση εκκρεμών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών. Οι οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου, που έχουν ανασταλεί, θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο, που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου. Και, μάλιστα, από το 2021. Στόχος, να ελαφρυνθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

3. Αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Έτσι, τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώνουν τις φετινές υποχρεώσεις τους σε 8 μηνιαίες αντί των 3 διμηνιαίων δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 αντί των 6 μηνιαίων. Και οι ιδιοκτήτες σε 6 αντί των 5. Στόχος και πάλι, να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

4. Επιβραβεύονται οι συνεπείς φορολογούμενοι: Όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου σε ποσοστό 2%. Στόχος, προφανώς να πληρώσουν λιγότερο φόρο όλοι οι υπόχρεοι. Αλλά και να εξασφαλιστεί η ομαλή και έγκαιρη ροή εσόδων στα δημόσια ταμεία.

Μητσοτάκης: Όσο καλύτερα αντιμετωπίζεται η υγειονομική κρίση τόσο ενισχύεται η εικόνα της χώρας
Αντιπολιτεύεστε μια κυβέρνηση, η οποία υπάρχει μόνο στο φαντασιακό σας κόσμο. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που παρουσιάζετε στις ομιλίες σας πολύ απλά δεν υπάρχει, τόνισε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, με θέμα "Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία", στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού".

Θα επιμείνω στη γλώσσα της αλήθειας. Η ευημερία της χώρας προφανώς πληγώθηκε από το πέρασμα του ιού. Φέτος θα έχουμε ύφεση και αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Επιμένετε να ισχυρίζεστε ότι η εικόνα που έχουν οι πολίτες για την κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα των Μέσων Ενημέρωσης. Πεταμένα λεφτά ήταν οι διαφημίσεις των ΔΕΚΟ που βάζατε εσείς. Μπουκώσαμε και τον ξένο τύπο σε λεφτά; Όλοι αυτοί που μιλάνε με καλά λόγια για τη χώρα μας, είναι και αυτοί χρηματοδοτούμενοι από την ελληνική κυβέρνηση; Όχι κ. Τσίπρα, βλέπουν την πραγματικότητα. Όσο καλύτερα αντιμετωπίζει κανείς την υγειονομική κρίση τόσο ενισχύεται η εικόνα της χώρας, και τόσο πιο γρήγορη θα είναι η επάνοδος στην ανάκαμψη.

Ο κορονοϊός μπορεί να ανέκοψε προσωρινά την πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν έπληξε όμως τις βάσεις της, εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στις επενδύσεις, είπε: Με ρωτήσατε να αναφέρω επενδύσεις επί δικών μας ημερών. θα αναφέρω 4 επενδύσεις που έγιναν μέσα στην πανδημία. Δύο ελληνικές start ups εξαγοράστηκαν για πολύ σημαντικά ποσά, δεκάδες εκατομμύρια. Η προβληματική forthnet εξαγοράστηκε από σημαντικό κεφάλαιο του εξωτερικού. Αυτές οι επενδύσεις έγιναν τους τελευταίους δύο μήνες εντός της πανδημίας, όταν ελάχιστοι έκαναν επενδύσεις.

Μας ασκούσατε κριτική ότι είμαστε απόντες από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ότι δεν ζητούμε μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα , ότι δεν ενδιαφερόμαστε να πάρουμε εγγυήσεις και όχι δάνεια. Και έγινε αυτό που ζητούσαμε. Ήρθε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα 750 δισ. ευρώ το οποίο στηρίζεται περισσότερο σε επιχορηγήσεις και όχι δανεικά. Όλα αυτά που κατηγορούσατε την κυβέρνηση ότι δεν θα μπορούσε να πετύχει, έγιναν από αυτή την κυβέρνηση. Το πρόγραμμα αυτό δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα. Απαιτείται η έγκριση του Συμβουλίου και θα έχουμε δύσκολη διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση το ποσό αυτό δεν θα το σπαταλήσει, θα το επενδύσει για να χρηματοδοτήσει τη μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Το βάρος αυτής της κρίσης πρέπει να το επιμεριστούμε με τρόπο δίκαιο
Στα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με θέμα "Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία", στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού"..

Θωρακίσαμε αμέσως το σύστημα υγείας με 280 εκατ. ευρώ. Δώσαμε έκτακτο επίδομα, δώρο, αμοιβή σε όλους τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας. Αξιοποιήσαμε δωρεές, κάναμε 4300 προσλήψεις, Διπλασιάσαμε κλίνες εντατικής θεραπείας, ξεπεράσαμε τις 1000. Μας παραδώσατε 565, εσείς που πολυδιαφημίζατε το ΕΣΥ και το δήθεν ενδιαφέρον σας για αυτό, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: 850.000 επιχειρήσεις, 2 εκατ. εργαζόμενοι τέθηκαν συνολικά υπό την προστασία της Πολιτείας. Απαγορεύτηκαν οι απολύσεις και καθιερώθηκε αποζημίωση 800 ευρώ. Το κράτος κάλυψε ασφαλιστικές εισφορές. Νομοθετήσαμε μείωση του ενοικίου, μετατέθηκε η εξόφληση όλων των οφειλών, παρατάθηκαν τα επιδόματα ανεργίας.

Αναφερόμενος στις τράπεζες τόνισε: Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τον τρόπο που θα ανταποκριθούν στο ταμείο εγγυοδοσίας. Πιστεύω ότι από αυτό το πρόγραμμα ένα σημαντικό κεφάλαιο ρευστότητας θα κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή την οποία σπεύσατε να απαξιώσετε, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είναι πρόγραμμα από το οποίο έχουν ωφεληθεί παραπάνω από 50.000 επιχειρήσεις. Θα ενισχυθεί. Κονδύλια που σήμερα επιλέγετε να αγνοείτε δόθηκαν την κατάλληλη στιγμή. Ούτε εμπροσθοβαρώς, ούτε οπισθοβαρώς. Δόθηκαν με το βάρος που απαιτεί η κάθε χρονική στιγμή, ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα και εφεδρείες την επόμενη στιγμή.

Η στήριξη προς επιχειρήσεις δεν έρχεται χωρίς ελέγχους, αλλά με τη συμμόρφωση στους νέους κανόνες, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Πάνω από 88.000 έλεγχοι το τελευταίο τρίμηνο έχουν γίνει. Ο πρώτος μας στόχος είναι να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και πελάτες. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, οι αναγκαίες αποστάσεις θα εποπτεύονται αυστηρά. Δείγμα σεβασμού και προστασίας των συνανθρώπων μας που εργάζονται.

Είχα τονίσει από την αρχή ότι το βάρος αυτής της κρίσης πρέπει να το επιμεριστούμε με τρόπο δίκαιο. Η διαδικασία αυτή πρέπει να ειναι ρεαλιστική στη βάση της και δυναμική στην εφαρμογή της. Να αντιστοιχεί με τις συνθήκες της πραγματικής οικονομίας. Αυτό επιχειρεί το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την απασχόληση. Εχει ως κεντρική του προτεραιότητα να μη χαθούν πολλές θέσεις εργασίας, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Εξακολουθείτε από αυτό το βήμα να παρουσιάζετε μια κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ιδιαιτέρως ωραιοποιημένη. Αλλά δεν έχετε απαντήσει γιατί χάσατε τις εκλογές με σχεδόν 10 μονάδες, αν η οικονομία πήγαινε τόσο καλά.
Αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης της πορείας της οικονομίας είναι η εμπιστοσύνη στς αγορές: Όταν εσείς δανειστήκατε τελευταία, βγήκατε με επιτόκιο 10,9% Εμείς με 1,57%.
Το Eurogroup μας συγχαίρει για την έκταση της οικονομικής αντίδρασης και τα μέτρα που έχουμε πάρει για τον έλεγχο της πανδημίας.
Μπορέσαμε να εξασφαλίσαμε από το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης ένα πολύ σημαντικό μερίδιο, που όμως θα στηρίξει την οικονομία όχι φέτος αλλά από το 2021.
Η απόδοση της ελληνικής οικονομίας το 2020 -τουλάχιστον ως τον Μάρτιο του 2020- χτυπήθηκε λιγότερο από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πολλοί οίκοι τώρα σπεύδουν να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις του βλέποντας ότι τα καταφέρνουμε πολύ καλύτερα.
Τα 4 χρόνια της διακυβέρνησής σας είχαμε τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, 0,7%.
Από τη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, θωρακίσαμε αμέσως το εθνικό σύστημα υγείας.
2 εκατ. εργαζόμενοι τέθηκαν υπό την προστασία της Πολιτείας
Για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων διατίθενται αυτή τη στιγμή 7 δισ. ευρώ.
Θα περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την ταχύτητα με την οποία οι τράπεζες να ανταποκριθούν στο καινούργιο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων και είμαι σίγουρος ότι μεγάλο μέρος της ρευστότητας θα διοχετευθεί στις ανάγκες τους.
Από την αρχή της υγειονομικής περιπέτειας είχαμε τονίσει ότι πρέπει να επιμεριστούμε με δίκαιο τρόπο το βάρος της κρίσης
Το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία έχει κεντρική προτεραιότητα να μην χαθούν πολλές θέσεις εργασίας
Η εργασία είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και ατομικό δικαίωμα που εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή. Οποιος εδώ μέσα επικαλείται κοινωνική ευαισθησία, οφείλει να δώσει μάχη για τη δουλειά.
Ως τα τέλη Οκτωβρίου επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να γκρεμίζεται και τώρα υπολειτουργούν, θα μπορούν να προσαρμόζουν ανάλογα τον όγκο εργασίας τους. Η κυβέρνηση προκρίνει την επιδότηση της εργασίας.
Έχει έρθει η ώρα να καταλάβετε ότι αυτή κυβέρνηση, μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση, γνωρίζει πολύ καλά πότε το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει και πότε να στηρίζει τη επιχειρηματικότητα. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που πολεμάτε, δεν υπάρχει.
Ναι, φέτος θα έχουμε μεγάλη ύφεση. Αλλά όσο καλύτερα αντιμετωπίζει κανείς την υγειονομική κρίση, τόσο ενισχύεται η εικόνα της χώρας και τόσο ταχύτερη θα είναι η επάνοδος σε ανάκαμψη.
Ο κορονοϊός μπορεί να ανέκοψε προσωρινά την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Δεν έπληξε, όμως, τη βάση της.
Μέσα στην κρίση 2 ελληνικά startups εξαγοράστηκαν. Σε 3η επιχείρηση εισήλθε σημαντική χρηματοδότηση από το εξωτερικό και η προβληματική Forthnet εξαγοράστηκε και διασώθηκε. Κι αυτό ενώ ελάχιστοι διεθνώς έκαναν επενδύσεις.
Πρέπει να σας αναγνωρίσω ότι χαιρετήσατε το πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ. Αλλά αυτό το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να τρέχει το 2021 και είναι άλλο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα συγχέετε. Δεν θα μπορούμε να τα κάνουμε ό,τι θέλουμε αυτά τα ποσά. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα τα σπαταλήσει, θα τα χρησιμοποιήσει γα τη μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας.
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κατά την αρχική τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

Ο κορονοϊός μάλλον σας βόλεψε σε σχέση με τις εξελίξεις στην οικονομία και τώρα θα τα ρίξετε όλα σε αυτόν.
Κατέθεσα αυτή την ερώτηση 10 μέρες πριν. Μεσολάβησαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Παραλάβετε τον Ιούλιο του 2019 μια οικονομία που έτρεχε με 2,8% ρυθμό ανάπτυξης & πετύχατε ύφεση μέσα σε 4 μήνες. Αυτό δεν είναι επίτευγμα κορονοϊού, είναι δικό σας.
Ο κορονοϊός μάλλον σας βόλεψε σε σχέση με τις εξελίξεις στην οικονομία, και τώρα θα τα ρίξετε όλα σε αυτόν.
Δεν θελήσατε να αξιοποιήσετε την αξιοπιστία που κερδίσαμε στις αγορές.
Το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο που είχατε, που αφήσαμε εμείς, επιλέξατε να μειώσετε φορολογία επιχειρήσεων και τα μερίσματα μετόχων, αντί για φιλο-αναπτυξιακές επιλογές.
Η αποτυχία σας στην οικονομία είναι καθολική και προηγείται του κορονοϊού
Αφήσατε τις τράπεζες ανεξέλεγκτες. 9,4% μειώθηκαν τα δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Δική επιλογή ήταν να ακυρώσετε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τα πήγατε όλα 2,5 χρόνια πίσω. Γιατί, για να αποδείξετε ότι είναι δικά σας; Πώς να έχουμε ανάπτυξη;
Μετά ήρθε ο κορονοϊός. Εμείς στηρίξαμε την προσπάθεια. Πού είναι τα 24 δισ. ευρώ με τα οποία εσείς λέτε ότι έχετε στηρίξει στην αγορά;
Πώς θα επιστρέψουν οι πολίτες κι οι επιχειρηματίες τις πληρωμές που έχουν ανασταλεί; Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
Να δώσετε στη δημοσιότητα τα λεφτά που έχει δώσει ο κ. Πέτσας στους κουμπάρους και τους παρακούμπαρους. Είναι χρήματα του ελληνικού λαού. Θα δώσετε τη λίστα και τα χρήματα; Έχετε καταργήσει ακόμα και τη διαφάνεια.
Γιατί, αφού υπάρχουν οι πόροι και για το 2020 υπάρχει η ρήτρα διαφυγής, δεν αξιοποιείτε εμπροσθοβαρώς, έγκαιρα, τις επιχειρήσεις και την εργασία;
Από Σεπτέμβρη θα αρχίσει το μαύρο κλάμα χιλιάδων εργαζομένων.
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματές είναι στην πλειοψηφία τους σε απόγνωση, βλέπουν ότι οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα να καταναλώσουν. Σε αυτούς να απαντήσετε.
Έχετε βάλει μπροστά τις τράπεζες, τους φίλους, ανάμεσα στη πολιτεία και τις επιχειρήσεις. Η ρευστότητα δεν φτάνει σε αυτούς που έχουν ανάγκη, φτάνει σε άλλους, στο πελατειακό φιλέτο των τραπεζών.
Είναι αληθινά προβλήματα αυτά, της επιχειρηματικότητας. Δεν είναι της αντιπολίτευσης και του αντιπολιτευτικού λόγου.
Στον τουρισμό τι θα κάνετε; Μπορείτε να κάνετε ένα γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού.
Σας αφήσαμε στα ταμεία τους καρπούς από τις θυσίες του ελληνικού λαού κι εσείς τώρα τους κρατάτε για να τους δώσετε σε εκλεκτούς.
Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείες, έχουν μεγάλη ανάγκη. Τι θα γίνουν οι αόρατοι, εποχικοί εργαζόμενοι; Εφόσον δεν πήρατε έγκαιρα μέτρα, τουλάχιστον σχεδιάστε ένα σοβαρό δίχτυ προστασίας για όσους έχουν εκτεθεί στην κρίση. Όλοι αυτοί να έχουν τη δυνατότητα ενός έκτακτου εισοδήματος.
Κύριε Μητσοτάκη σας ζητώ σήμερα να απαντήσετε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, όχι σε μένα.
Έχετε αποφασίσει να αντιμετωπίσετε την κρίση ως ευκαιρία για μια αναδιάρθωση στην αγορά εργασίας. Κάποτε αυτό το λέγανε ο θάνατος του εμποράκου.
Ζόμπι είναι η οικονομική σας πολιτική που μας έχει οδηγήσει στην ύφεση πριν την πανδημία.
Τσίπρας: Πολύ πριν έρθει η πανδημία ρίξατε το καράβι σε ξέρες
Αναλυτικότερα, "πολύ πριν έρθει η πανδημία ρίξατε το καράβι σε ξέρες, η αποτυχία σας στην οικονομία, που είναι καθολική, προηγείται του κορονοϊού", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την τοποθέτησή του επί της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, με θέμα "Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία", στην "Ώρα του Πρωθυπουργού".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι "τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν κάτι που δεν αναδείχθηκε από τα δεκάδες σάιτ μικρά και μεγάλα ανύπαρκτα ή υπαρκτά και ΜΜΕ που έχουν μπουκώσει σε κρατικό χρήμα σε αντίθεση με την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις" και ζήτησε να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα "με τα λεφτά που έχετε δώσει σε κουμπάρους και παρακούμπαρους (...) σε κάτι περίεργους τύπους που τους δώσατε χρήμα για να σας λιβανίζουν". Αυτό που δεν αναδείχθηκε, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι η κυβέρνηση παρέλαβε οικονομία με θετικό ρυθμό ανάπτυξης και μέσα σε έξι μήνες "εσείς οι άριστοι την πήγατε σε ύφεση".

"Παραλάβατε οικονομία που έτρεχε με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,8%, μια οικονομία που είχε ανορθωθεί από τα συντρίμμια και τα ερείπια δικών σας παλιότερων επιλογών που μας βύθισαν στα μνημόνια, μια οικονομία που ήταν για 12 συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς και ενώ λέγατε στις εκλογές το 2,8% είναι πολύ χαμηλός ρυθμός, εσείς μέσα σε μόλις 4 μήνες, πολύ πριν έρθει η πανδημία, βυθίσατε την οικονομία στην ύφεση", παρατήρησε ο κ. Τσίπρας. Παραπέμποντας στα στοιχεία της Eurostat, σημείωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2019 η Ελλάδα είναι η χώρα με τη χειρότερη απόδοση απ' όλες τις χώρες της ΕΕ των 27, με -0,7%, και πως στο πρώτο τρίμηνο του 2020 αυτό έγινε -1,6%. ""Ο κορονοϊός φταίει", αλλά το lockdown έγινε το τελευταίο δεκαήμερο του πρώτου τριμήνου του 2020", τόνισε και πρόσθεσε: "Αυτό δεν είναι "κατόρθωμα" του κορονοϊού, είναι δική σας "επιτυχία", των ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια γνώριζαν πώς να βυθίσουν μια οικονομία στην ύφεση γιατί το είχαν ξανακάνει".

thetoc.gr

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά