21/09/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019
Πολιτικά
+ + -

Προγραμματική μάχη Tσίπρα - Μητσοτάκη στον δρόμο προς τις κάλπες

 Τη στρατηγική τους ενόψει των εθνικών εκλογών καταστρώνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με διαφορετική αφετηρία και στόχους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τα κομματικά επιτελεία των δύο μονομάχων, η πόλωση και το τοξικό κλίμα που επικράτησε την περίοδο των ευρωεκλογών, πιθανότατα δεν θα ακολουθηθεί από την Κουμουνδούρου και την Πειραιώς.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επικεντρώσουν την αντιπαράθεση τους με βάση το πρόγραμμα τους που αφορά την οικονομική πολιτική, την κοινωνία και την ασφάλεια. 

Φοβούνται το «αυτογκόλ» Τσίπρας – Μητσοτάκης 
Ο φόβος του λάθους και ενός ενδεχόμενου «αυτογκόλ» έχει κάνει τα δύο κομματικά επιτελεία να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικά και να προσέχουν κάθε λεπτομέρεια της προεκλογικής τους εκστρατείας. Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ θα είναι περιορισμένες, ενώ ερώτημα αποτελεί αν θα διεξαχθεί «debate» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 δήλωσε θετικός στην τηλεμαχία αλλά με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, απορρίπτοντας ουσιαστικά ένα «debate» με τον Αλέξη Τσίπρα. 


Η Κουμουνδούρου που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και της επικράτησης της ΝΔ σε Περιφέρειες και Δήμου, θα επιχειρήσει να ανατρέψει τη διαφορά ή αν δεν τα καταφέρει να κόψει τον δρόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την αυτοδυναμία. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποδομήσει το πρόγραμμα της ΝΔ, να βάλει «φρένο» στην εσωστρέφεια και να πραγματοποιήσει περισσότερες περιοδείες, κυρίως σε περιοχές που αποτελούσαν «κάστρα» του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα πέρασαν στα χέρια της κεντροδεξιάς παράταξης. 

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ήδη τρόπους προκειμένου να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, που υπερφορολογήθηκε και ήταν ένα από τα ζητήματα για τα οποία ασκήθηκε σκληρή κριτική από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη πρώτη γραμμή θα βρεθούν όλα τα κορυφαία στελέχη, που έχουν ένα ακόμη λόγο σε σχέση με τις ευρωεκλογές να βγουν μπροστά καθώς θα πρέπει να κυνηγήσουν τον σταυρό. Άλλωστε στην περίπτωση που χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τότε κινδυνεύουν τουλάχιστον οι μισοί να βρεθούν εκτός κοινοβουλίου. 

Ψηφοδέλτια με «άρωμα» ευρωεκλογών 
Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούνται στην Πειραιώς υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη ΝΔ αποφάσισαν να απέχουν από τις συνεδριάσεις της Βουλής μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα η ημερομηνία των εθνικών εκλογών, καθώς τονίζουν πως η κυβέρνηση δεν έχει την νομιμοποίηση να περάσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο και μάλιστα προεκλογικά.

Στην Πειραιώς μετά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έχουν ως στόχο την αυτοδυναμία η οποία θα δώσει την δυνατότητα να προωθήσει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα ο πρόεδρος του κόμματος. Η επικοινωνιακή τακτική που θα ακολουθήσει η κεντροδεξιά παράταξη αναμένεται να παρουσιάσει ορισμένες διαφορές σε σχέση με εκείνη των ευρωεκλογών και θα επικεντρωθεί στη θετική ατζέντα επιθυμεί να προβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγοντας την πόλωση και τις ατέρμονες συγκρούσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.   

Παράλληλα έχει δοθεί οδηγία προς όλους τους βουλευτές και τους υποψηφίους ενόψει των συνεντεύξεων που θα παραχωρήσουν στα ΜΜΕ, να κρατούν χαμηλούς τόνους, να εστιάζουν στο πρόγραμμα του κόμματος και να αποφεύγουν τις ακρότητες. 

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρξει νέο κύμα ανακοινώσεων υποψήφιων βουλευτών, ανάμεσα τους θα βρίσκονται και πρόσωπα τα οποία δοκίμασαν την πολιτική τους τύχη στις ευρωεκλογές αλλά παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσαν σημαντικό αριθμό ψήφων δεν κατάφεραν να εκλεγούν.     

Όσον αφορά τις περιοδείες, αυτές θα είναι στοχευμένες και θα αφορούν κυρίως περιοχές στις οποίες η ΝΔ μπόρεσε να διεισδύσει καταγράφοντας σημαντικές νίκες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο πρώτος γύρος περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των εθνικών εκλογών θα ξεκινήσει σήμερα από την Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Δύο περιοχές που παραδοσιακά δεν ήταν «γαλάζιες», αλλά στις δημοτικές εκλογές οι υποψήφιοι κατέγραψαν σημαντικά ποσοστά. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει μία και μόνη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα ενώ θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στις απευθείας συζητήσεις με τους πολίτες στις επισκέψεις που θα κάνει σε πόλεις της χώρας. 

Με το βλέμμα στο ΚΙΝΑΛ Τσίπρας – Μητσοτάκης  
Ωστόσο παρά τους εκλογικούς συνδυασμούς που γίνονται σε Κουμουνδούρου και Πειραιώς, το βλέμμα και των δύο κομμάτων βρίσκεται στις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ. Κανείς δεν γνωρίζει τη δεδομένη χρονική στιγμή ποιον θα ευνοήσει η ρήξη στις σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ επισήμως αποφεύγουν να τοποθετηθούν καθώς οποιαδήποτε εμπλοκή τους στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ μπορεί να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ. Στην Πειραιώς ξεκόβουν οποιαδήποτε σενάριο που θέλει την ένταξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ή την αξιοποίηση του σε περίπτωση που η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. 

https://www.thetoc.gr/

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά