21/09/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019
Πολιτικά
+ + -

Βαρουφάκης: Θα συνεργαζόμουν και με ΣΥΡΙΖΑ και με ΝΔ

 Στην εκτίμηση ότι η διαφορά του 10% των ευρωεκλογών μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναστραφεί προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε: «Δεν μπορώ να σας πω (σ.σ. αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει χειρότερα στις εθνικές εκλογές). Αλλά ότι σίγουρα αυτό το 10% δεν είναι αναστρέψιμο είναι δεδομένο». Ερωτηθείς για το εάν ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε την πρόβλεψη που έκανε και έπεσε έξω. «Εγώ λέω εδώ και 2-3 χρόνια στους συνεργάτες μου. Έπεσα πάρα πολύ έξω σε ένα πράγμα. Θεωρούσα ότι ήταν σχεδόν σίγουρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές την ίδια ημέρα. Γιατί, πάντα σκεφτόμουν ότι αν κάνεις τις ευρωεκλογές θα υποστείς μία συντριπτική ήττα και μετά θα πας στις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν με το στίγμα του ηττημένου. Αυτό φαίνεται μέσα στη φούσκα του Μαξίμου αυτά τα μηνύματα δεν έφτασαν, δεν πρυτάνευσε και το αποτέλεσμα ήταν απολύτως φυσιολογικό», είπε 

Σχολιάζοντας το τι έφταιξε ο ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε: «Πλήρωσε το γεγονός όταν τα δύο πρώτα χρόνια κατέβαιναν στη Βουλή και έλεγαν αυτό το νομοσχέδιο είναι πάρα πολύ κακό είναι πάρα πολύ δυσάρεστο είναι αρνητικό για τη χώρα αλλά πρέπει να το περάσουμε γιατί έχουμε δεσμευτεί στους δανειστές. Κάποια στιγμή όταν λες κάνω το χ αλλά διαφωνώ με το χ, παθαίνεις μία εσωτερική σύγκρουση. Μετά από λίγο είτε θα πάψεις να κάνεις το χ ή θα αρχίσεις να το πιστεύεις. Αυτό έγινε μετά το 2017».

Σχετικά με το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε τελικά στο μνημόνιο ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε: «Μπορείτε να δείτε τη μετεξέλιξη της σκέψης τους. Αρχικά ήταν κάτι αρνητικό (το μνημόνιο) αλλά τι να κάνουμε έχουμε τη δέσμευση αυτή. Πάρα πολύ γρήγορα όμως άρχισε το αφήγημα να αλλάζει. Άρχισε η θριαμβολογία. Ότι βγαίνουμε στις αγορές, ότι βγήκαμε από το μνημόνιο, ότι μέσα από αυτές τις πολιτικές καταφέραμε και απελευθερώσαμε τη χώρα τη δουλοπαροικία του χρέους οπότε υπάρχει μία αντίφαση μέσα στις ψυχές και των υπουργών και των βουλευτών. Βεβαίως ο κόσμος δεν μπορούσε να το ακολουθήσει αυτό».

«Συνεργασία και με ΝΔ και με ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Γιάννης Βαρουφάκης τόνισε πως στόχος του ΜέΡΑ25 είναι η είσοδος στη Βουλή, τονίζοντας πως «προφανώς και είναι εφικτό». «Ηδη έχουμε όμορφα μηνύματα. Τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτή τη ζωή. Τα ωραία πράγματα είναι τα πιο δύσκολα αλλά νομίζω ότι είναι εφικτά. Εμείς θα κάνουμε την περιοδεία μας. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε θετικά με προγραμματικό λόγο, για το τι πρέπει να γίνει, για τους φορολογικούς συντελεστές, για το ασφαλιστικό για όλα τα ζητήματα που στέλνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Δεν θα είμαστε αρνητικοί απέναντι σε κανέναν», πρόσθεσε.

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε πως η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία σε αυτές τις εκλογές και συμπλήρωσε: «Το ΜέΡΑ 25 είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί με προγραμματικό, ήρεμο, μετριοπαθή λόγο να έρθει σε αντιπαράθεση με μία παλινόστηση μιας ΝΔ που δεν νομίζω ότι εκφράζει καν –θα το δείτε σύντομα, τώρα μπορεί να είναι ενωμένοι και να έχουν συσπείρωση – αλλά αυτή η συγκεκριμένη ηγεσία της ΝΔ κάνει επιλογές που νομίζω ότι θα έρθουν σε σύγκρουση με πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων της ΝΔ. Θα λειτουργήσει θετικά υπέρ κάποιων κερδοσκόπων και καιροσκόπων αντίθετα με τη λαϊκή δεξιά».

Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν θα συνεργαζόταν με κάποιον μέσα στη Βουλή απάντησε «με όλους». «Και με τη Νέα Δημοκρατία (και με τον ΣΥΡΙΖΑ). Με όλους. Όχι με τη Χρυσή Αυγή», επισήμανε. «Ο λόγος που δημιουργήσαμε το ΜέΡΑ 25 είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία πολύ μεγάλη απειλή. Χάνουμε τα παιδιά μας. Φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Αν έρθει ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας, οποιοσδήποτε και πει ελάτε να καταργήσουμε την προπληρωμή φόρου τώρα, θα πούμε εμείς όχι; Με ποιο δικαίωμα; Θα συνεργαστούμε στη βάση του προγράμματος», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.


Πηγή: iefimerida.gr

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά