|
Paris Paris |
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011 |
|
|
Κινέζικο Κοτόπουλο
Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3’ κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά. Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει 30’ μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο!
Υλικά
Για 2-4 άτομα: 5 κ.σ.καλαμποκέλαιο 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη) 2 πιπεριές (σε λωρίδες) 8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
Για την σάλτσα
2 κ.σ Worcestershire sauce 4 κ.σ μαύρη σόγια σος ή 6 κ.σ Teriyaki sauce 4 κ.σ γλυκό κρασί ή σέρι 1 κ.γ Ζάχαρη 1 φ.τ χυμό πορτοκαλιού 1 φ.τ Ζωμό κότας σε κύβο 1 κ.γ σκόνη 5 Spices 1 τζούρα αλάτι
Καλή επιτυχία και Καλή Όρεξη. sintagi.gr
|
|
| Ανάγνωση… |
| Ανάγνωση… |
|