27/05/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Νανά Δημητρίου Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018
Διάφορα
+ + -

Πώς έδρασε η 19χρονη μάνα βρεφόκτονος στην Πετρούπολη

 Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της ειδεχθούς δολοφονίας του νεογέννητου βρέφους που βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου, μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας.

Από τους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής συνελήφθη χθες η 19χρονη μάνα του παιδιού και η 64χρονη γιαγιά του, οι οποίες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και κατά την εξέτασή τους ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Πρόκειται για δύο γυναίκες με ελληνική υπηκοότητα και καταγωγή από την Αλβανία. Ο πατέρας της 19χρονης είχε πεθάνει και ζούσαν μόνες τους σε διαμέρισμα στην περιοχή της Πετρούπολης. Εκείνη ύστερα από έναν περιστασιακό έρωτα έμεινε έγκυος, το αντιλήφθηκε αργά και συνέχισε να το κυοφορεί.

Ο άντρας με τον οποίο απέκτησε το παιδί εξαφανίστηκε χωρίς να αναλάβει τις ευθύνες του. Η 19χρονη ενημέρωσε τη μητέρα της για αυτό που είχε συμβεί. Η 64χρονη δεν αντιλήφθηκε νωρίς ότι η κόρη της ήταν έγκυος εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν ευτραφής.
Όταν ήρθε η ώρα να γεννήσει δεν πήγαν σε νοσοκομείο αφού φαίνεται είχαν πάρει την απόφαση να μην το κρατήσουν. Η 64χρονη βοήθησε την κόρη της να γεννήσει στο σπίτι. Μόλις γεννήθηκε το αγοράκι, το πήρε στα χέρια της η 19χρονη και -αντί να το κρατήσει στην αγκαλιά της όπως κάνει κάθε μητέρα- του γέμισε το στόμα με χαρτοπετσέτες για να μην ακούγεται το κλάμα του και για να του προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο. Για να σιγουρευτεί μάλιστα ότι θα πεθάνει, πήρε ένα κομμάτι σχοινί, το τύλιξε γύρω από τον λαιμό του μαζί με τον ομφάλιο λώρο και το στραγγάλισε με τα ίδια της τα χέρια. Στη συνέχεια το παρέδωσε στη μητέρα της, η οποία ανέλαβε να βάλει το νεκρό νεογνό σε μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Η 64χρονη πήγε έπειτα στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας και το απέρριψε.
Την επόμενη ημέρα το ανακάλυψε τυχαία ένας ρακοσυλλέκτης, ο οποίος σε κατάσταση σοκ φώναξε τους γείτονες και εκείνοι με τη σειρά τους την Αστυνομία.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε προανακριτικά, αφού στην περιοχή οι Αρχές είχαν δημιουργήσει έναν κύκλο υπόπτων 50-60 ατόμων και σταδιακά κατέληξαν στη συγκεκριμένη κοπέλα. Μετά την ομολογία της προέκυψαν και τα αποτελέσματα του DNA, τα οποία επιβεβαίωσαν πως όντως ήταν η μητέρα του άτυχου νεογνού.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρόπος με τον οποίο σκότωσε το μωρό της η συγκεκριμένη κοπέλα είχε προκαλέσει την σκέψη στις Αρχές ότι ίσως και η ίδια η μητέρα να ήταν θύμα καταστάσεων και κάποιος άλλος από το περίγυρο της ίσως να είχε κάνει το έγκλημα, καθώς δεν πίστευαν και εκείνοι ότι μία μάνα θα μπορούσε να δείξει τόσο μεγάλη σκληρότητα απέναντι στο μωρό της, όταν όμως η έρευνα προχώρησε ήρθαν και οι ίδιοι αντιμέτωποι με την σκληρή αλήθεια…

Σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.
 
Πηγή:  News247.gr

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά