17/06/2024
         
Manos Manos Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017
Διάφορα
+ + -

Τα ηχητικά ντοκουμέντα με τις συναλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Αλληλοπαρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ που εμπλέκουν υπουργούς σε όργιο παράνομων διορισμών, αποκάλυψε στο παρθενικό της φύλλο που κυκλοφόρησε στις 20 του περασμένου Νοέμβρη, η εφημερίδα Documento. Μετά τα δημοσιεύματα η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε κατ’ επείγουσα έρευνα και τα ηχητικά παραδόθηκαν στους αρμοδίους εισαγγελείς προκειμένου να ελεγχθούν.

Στα ηχητικά ντοκουμέντα καταγράφεται κάποιος άνδρας ο οποίος όπως προκύπτει από την τεχνική ανάλυση του ηχητικού είναι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Παπαδημητρίου μιλά με φιλικό του πρόσωπο και διακόπτει τη συνομιλία για να μιλήσει με διάφορα άτομα στο τηλέφωνο. Όσα λέει κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος καταγράφονται και αυτά. Οι συνομιλητές του, σύμφωνα με όσα ο ίδιος λέει, είναι ο σύμβουλος του τότε υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, Γιάννης Θεοδωράτος και, μεταξύ άλλων, κάποια γυναίκα την οποία αποκαλεί «Ζέτα», δεν είναι ωστόσο γνωστό αν πρόκειται για την τότε υφυπουργό Ζέτα Μακρή.

Οι καταγραφές των συνομιλιών του ίδιου του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται να επιβεβαιώνουν πως υπήρξε κέντρο παράνομων προσλήψεων, εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και αγοράς συμπάθειας προς αυτά. Είναι σημαντικές επίσης οι αναφορές σε «βαλίτσες με χρήμα», σε ανθρώπους στη Δικαιοσύνη που είναι «διαπλεκόμενοι και θα βοηθήσουν», αλλά και σε εσωκομματικές κόντρες, αφού πολλοί μνηστήρες θέλουν να έχουν λόγο, σύμφωνα πάντα με τον Παπαδημητρίου, στις παράνομες προσλήψεις. Οι συνομιλίες τοποθετούνται χρονικά από το 2013 έως το 2014.

Συνομιλία 1η

Μεγάλο τμήμα των συνομιλιών που καταγράφονται αφορά τις παράνομες προσλήψεις. Ο Παπαδημητρίου συνομιλεί με τη «Ζέτα», στην οποία εξομολογείται πως είναι σε διαμάχη με κάποιον Παναγιώτη ο οποίος προσπαθεί να κόψει τις προσλήψεις που έχουν ζητήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης και άλλα στελέχη της ΝΔ. Κάνει την παραδοχή πως οι προσλήψεις είναι εκτός αναγκών, ατόμων μάλιστα που δεν πληρούν καν τις προϋποθέσεις. Το σύνολο των πρώην υπουργών Υγείας της ΝΔ φαίνεται πως έχει απαιτήσεις για προσλήψεις, αφού το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εκτός συστήματος προσλήψεων του ΑΣΕΠ.

Σε άλλο σημείο ο Παπαδημητρίου μιλάει με τη «Ζέτα» για το θέμα της γρίπης H1N1. Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ συγκρίνει τους θανάτους στην Ισπανία και την Ελλάδα εξαιτίας του ιού και με μια κυνική διαπίστωση λέει «ευτυχώς η Ισπανία έχει 250 νεκρούς» σε σχέση με την Ελλάδα που έχει 62. Το αποκαλυπτικό όμως είναι πως παραδέχεται πως η «κωλοεταιρεία στην οποία έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ» δεν παίζει διαφημιστικό spot για τη γρίπη πουθενά. Η ομολογία αυτή του Παπαδημητρίου επιβεβαιώνει το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας οι οποίοι έχουν διατυπώσει το συμπέρασμα πως είναι αμφίβολο αν οι διαφημιστικές εταιρείες που εμφανίζονται να εισπράττουν ποσά για διαφήμιση έχουν πραγματικά προχωρήσει σε διαφήμιση, αφού δεν βρέθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά αποδεικτικά. Με βάση το ίδιο πόρισμα, η εταιρεία που περιγράφει ο Παπαδημητρίου ότι πήρε το ένα εκατομμύριο είναι εταιρεία του επιχειρηματία Αλ. Καλλιγαρίδη.

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι ο Παπαδημητρίου δίνει συμβουλές στη «Ζέτα» για τη δημιουργία του προφίλ της και της υπόσχεται πως θα «ταΐσουν» κόσμο, ενώ αναφέρεται σε καμπάνιες για τα αντιβιοτικά για να «δώσουν και στο ίντερνετ».

Μετά το τέλος της συνομιλίας του με τη «Ζέτα» ο Παπαδημητρίου ενημερώνει το φιλικό του πρόσωπο πως έχει μεγάλες διασυνδέσεις στη Δικαιοσύνη. Αναφέρει το όνομα Στρίμπερης, αλλά είναι άγνωστο αν πρόκειται για τον δικηγόρο Αλέξανδρο Στρίμπερη, τον οποίο προσέλαβε στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ανέλαβε μετά την αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη, να χαρακτηρίσει παράνομες τις ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Ο Στρίμπερης είναι προσωπικός φίλος του Σαμαρά και τοποθετήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον τομέα δικαιοσύνης της ΝΔ. 

Συνομιλία 2η

Ο Παπαδημητρίου κάποια στιγμή δέχεται κλήση και ενημερώνει το φιλικό του πρόσωπο πως είναι ο υπουργός. Μετά το τέλος της συνομιλίας, όμως, διευκρινίζει πως ήταν τελικά ο σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη Θεοδωράτος, ο οποίος κατά τα λεγόμενα Παπαδημητρίου είχε δίπλα του τον υπουργό. Η συνομιλία αφορά την αντιπαράθεση με τον «Κακλαμάνη» (πιθανόν πρόκειται για τον πρώην υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη) σχετικά με τις προσλήψεις. Ο Παπαδημητρίου διαβεβαιώνει τον συνομιλητή του στο τηλέφωνο πως του Κακλαμάνη δεν θα του περάσει και πως τον μισεί ο Σαμαράς γιατί τον είχε ειρωνευτεί σε συζήτηση. Όταν ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί πως θα τον κάνει υπουργό, ο Κακλαμάνης τον ειρωνεύτηκε λέγοντας «με ποιον πρωθυπουργό;»

Συνομιλία 3η

Ο Παπαδημητρίου μιλάει με γυναίκα στην οποία λέει πως κάποια υπάλληλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ κουβαλούσε βαλίτσες με λεφτά «για το κτίριο». Πρέπει να ερευνηθεί αν πρόκειται για το κτίριο που αγόρασε το ΚΕΕΛΠΝΟ ύστερα από φωτογραφική προκήρυξη που μέσω των προδιαγραφών φωτογράφιζε συγκεκριμένο κτίριο «1.600 τετραγωνικών σε απόσταση 300 μέτρων από το υπουργείο». Σύμφωνα με επίσημα πορίσματα ελέγχου, το κτίριο αυτό αγοράστηκε 11,5 εκατ. ευρώ με παράνομη πραγματογνωμοσύνη τριών ιδιωτών εκτιμητών του Αμαρουσίου. Η πραγματική αξία υπολογίζεται σε 4,5 εκατ. ευρώ.

Συνομιλία 4η

Ο Παπαδημητρίου ακούγεται επίσης να ζητά να βοηθήσουν τη σύζυγο γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης (την εποχή που υπουργός είναι ο Χαράλαμπος Αθανασίου), η οποία είναι υποψήφια με τον Κουμουτσάκο στην Περιφέρεια Αττικής.

 
koutipandoras 

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά